Hogyan készítsünk közösségimédia-marketing tervet

A közösségi média nagyszerű módja a márkaismertség növelésének, a megcélzott közönségen belüli tekintély megszerzésének, a márkaidentitás felépítésének, a lehetőségek azonosításának, az influencerekkel való együttműködésnek stb.

A közösségi média mindenekelőtt nagyszerű módja annak, hogy versenyelőnyt szerezzünk a versenytársakkal szemben.

De hogyan hangzik a közösségi médiában való részvétel üzleti szempontból?

A statisztikák azt mutatják, hogy vége 90% Az amerikai marketingszakemberek közül az egyik kifejezte azon óhaját, hogy elsősorban marketing célokra fektessenek be a közösségi médiába. Ma a vállalkozások és a márkák elengedhetetlennek tartják, hogy legalább két vagy több közösségi hálózaton létezzenek. Ezért kulcsfontosságú a közösségi média marketingterv megléte.

Nézzünk meg néhány érdekes módot, hogyan építhetsz egyet.

Mi az a közösségi média marketingterv?

A közösségi média marketingterv olyan stratégia, amely segíti a vállalkozásokat abban, hogy tartalmat hozzanak létre, és ennek megfelelően lépjenek kapcsolatba célközönségükkel. Útitervként szolgál vállalkozása vagy márkája sikeréhez.

Egy személyre szabott közösségi média marketingterv elkészítése segíthet a közösségi média marketingtevékenységek hatékony végrehajtásában. Azt is lehetővé teszi, hogy kapcsolatban maradjon a közönséggel, és ugyanolyan motivált legyen, hogy kapcsolatba lépjen vele. A legfontosabb, hogy értékeli a stratégiák hatékonyságát, és szükség esetén új technikákat alkalmaz.

Ennek ellenére sok dolgot kell követnie egy megbízható közösségimédia-marketing terv elkészítéséhez.

Kik ők?

1. Tűzz ki célokat

A közösségi médiához való csatlakozás a tervezett célok meghatározása nélkül csekély előnyt jelent. Az online birodalom zsúfolt sok vállalkozással és márkával, és ha tényleges keret nélkül csatlakozunk az arénához, az jelentős eredményeket akadályoz.

Marketingesként vagy üzlettulajdonosként először határozza meg, miért szeretné a közösségi médiában bemutatni a márkáját.

Legyen világosan megfogalmazva, ha kell növelje a márka ismertségét, ügyfeleket vonzhat, hűséget építhet, vagy áthidalhatja a szakadékot az üzlet és a közönség között. Használhatja a különböző lehetőségek bármelyikét reflexiós modellek reális célokat kitűzni.

Állítson be SMART célokat (specifikus, mérhető, elérhető, releváns és időhöz kötött.

Például, ha négy hónap alatt 1000 követőt szeretne elérni, értékelje, hogy ez lehetséges-e. Mérje fel azokat a forrásokat, amelyek segítségével négy hónap alatt követőkre tehet szert. Azt is határozza meg, hogy mennyi időt fog a közösségi médiában tölteni a kitűzött célok elérése érdekében.

Olvasni:  Hogyan válasszunk webtervező ügynökséget

2. Kutatási célközönség

Bármelyiknek a sarokköve közösségi média marketing stratégia a célközönség. A célközönség és preferenciáik megértése segíthet egy hatékony közösségi média marketingterv elkészítésében.

Először azonban meg kell értened a márka személyiségét. Mit árul, vagy milyen szolgáltatásokat kínál? Hol van a célközönség legfőbb célpontja?

Ha ruházati cikkek vagy kozmetikumok értékesítésére szakosodott, ismernie kell a közönsége által használt legnépszerűbb közösségi média platformokat. Ebben az esetben a legnépszerűbb közösségi média platformok az Instagram, a Facebook, a Google Cégem és a TikTok. Ennek az az oka, hogy a millenniálisok és a Z generációsok nagymértékben használják ezeket az oldalakat. Statisztika azt mutatják, hogy a millenniumiak és a Z generáció 90%-a naponta használja az Instagramot, 68%-a pedig a TikTok mellett.

Hasonlóképpen, ha Ön szolgáltató, például webfejlesztő, akkor a LinkedInnek és a Twitternek elsőbbséget kell élveznie. A különböző platformok megismerése akkor fontos, ha vállalkozás indítása, akár egy kicsi, mivel nem mindegyikből profitálhat. Egy adott csatorna egy bizonyos közönséget céloz meg. A boomerek például elsősorban a Facebookot használják, míg a TikTok a Z generáció körében népszerű. Az üzleti stratégia lényeges eleme a platformok megértése, különösen akkor, amikor Ön először indul és lép be a piacra.

Annak megértése, hogy hol a célközönség nagy része, az az első lépés a bolondbiztos közösségimédia-marketingterv felépítéséhez.

Egy érdekes esettanulmány erről a Domino’s-on készült. A rossz minőségű pizzái miatt közönsége komoly visszajelzésekkel szembesült.

Kutatási célközönség

A cég felmérést végzett, és fordulatot indított a márka imázsának és eladásainak felélesztése érdekében. Ez nemcsak a pizzái minőségének javításával, hanem a körülvevő technológia fejlesztésével is történt. Erről az esettanulmányról bővebben olvashat itt.

3. Határozza meg, mely közösségi média platformokat használja

A közösségi média platformok széles skálája létezik, a Reddittől és az Instagramtól a Pinterestig. Azonban nem minden közösségi média platform tudja elérni a kívánt eredményt.

Ha Ön online kereskedő, akkor a legjobb, ha befektet egy felhasználóbarát webhelyre, és kiterjeszti elérhetőségét az Instagramra és a Facebookra.

Miért?

A Facebook piactér jelenleg tökéletes hely a termékek eladására és vásárlására. A történet az Instagram bolttal sem más. A márkák közvetlenül értékesíthetnek az ügyfeleknek az eladások fellendítése. A Facebookon és az Instagramon való részvétel organikus forgalmat irányít a webhelyére, és javítja a konverziókat.

A kkv-k esetében a legjobb az Instagram, a Facebook, a LinkedIn és a Twitter előnyben részesítése. Ez akkor van így, ha nem tud webhelyet létrehozni a vállalkozása számára. Tudnia kell, hogy a Facebook és az Instagram olyan értékesítési funkciókat kínál, amelyek segítségével közvetlenül az ügyfeleknek értékesíthet. Az értékesítésen kívül piactereket és Shop funkciókat is kínálnak, amelyeket a közösségi média felhasználói általában a termékek keresésére használnak.

Olvasni:  Hogyan bizonyítható a tartalommarketing ROI-ja? [Real Examples]

Minél több közösségi média platformot használ, annál több időre van szükség a hatékony futtatásukhoz. Ezért az eredmények optimalizálása érdekében elengedhetetlen néhányra összpontosítani, ahelyett, hogy az összes közösségi média hálózaton szerepelne. Ez is segít nyomon követni marketing KPI-k amelyek közvetlenül tükrözik vállalkozása teljesítményét és növekedését.

Javasoljuk a tőkeáttételt is SocialPilot hogy zökkenőmentesen kezelje az összes közösségimédia-fiókját. A közösségimédia-kezelő eszköz tökéletes a közösségi platformok teljesítményének erőteljes betekintésére.

közösségi pilóta

Megértheti, honnan származnak közösségi média felhasználói, és mit csinálnak, miközben interakcióba lépnek a márkával és valós idejű beszélgetéseket folytatnak. Az eszköz megfelel az automatizálásnak, és minden bizonnyal időt takarít meg.

4. Hozzon létre egy lenyűgöző közösségi média profilt

Az üzleti közösségi média platformok nyitóoldalként szolgálnak a célközönség számára, amely akár létrehozhatja, akár megtörheti a márkáját.

Ezért néhány fő elemre kell összpontosítania egy erőteljes közösségi médiaprofil létrehozásához. Ezek tartalmazzák:

  • Válasszon megfelelő profilképet: Válasszon egy tiszta, jó minőségű fejfelvételt vagy logót, amely pontosan reprezentálja Önt vagy márkáját.
  • Írj egy lenyűgöző életrajzot: Röviden és lebilincselően foglalja össze, hogy ki vagy, mit csinálsz, és mi az, amiért rajongsz.
  • Mutasd meg a személyiségedet: Használja az életrajzot, a fejlécképet és más elemeket, hogy bemutassa személyiségét és azt, ami megkülönbözteti Önt.
  • Válogassa meg hírcsatornáját: Olyan tartalmat oszthat meg, amely illeszkedik érdeklődési köréhez és értékeihez, és tükrözi a megjeleníteni kívánt képet.
  • Vegyen részt másokkal: Hozzászólásokkal, lájkolással és tartalmuk megosztásával léphet kapcsolatba, és bátoríthat másokat, hogy kapcsolatba lépjenek veled.
  • Maradj aktív: Rendszeresen tegyen közzé új tartalmat és frissítéseket, hogy profilja aktív és releváns maradjon.
  • Maradjon profi: Tartsa professzionálisan a tartalmat és az interakciókat a pozitív kép megőrzése érdekében, még akkor is, ha személyes profilt használ.

Adidas

Ha termékeinek reklámozásáról van szó, az Adidas arról ismert, hogy hírességeket és influencereket használ. Például a márka nemrég olyan bejegyzéseket tett közzé, amelyekben Messi és a klub ünnepségei szerepeltek a trófea elnyerése után. Ez kétségtelenül stratégiai marketing technika.

5. Hozzon létre egy közzétételi stratégiát

Marketingszakemberként, aki növelni szeretné az eladásokat és az online értékeléseket, a tartalom közzétételi stratégiája nem csak a mémek és a motivációs idézetek újramegosztása körül foroghat. Egy tartalom közzétételi stratégiát kell létrehoznia.

Olvasni:  Hogyan írjunk oszlopoldalakat a SEO-hoz (példákkal)

A tartalom közzétételi stratégia nemcsak a közösségi média tevékenységeinek nyomon követésében segít, hanem segít azonosítani azokat a területeket is, amelyekre összpontosítania kell. Meg kell határoznia, hogy mikor és mit tegyen közzé, és mely napokon. A tartalom közzétételi stratégia lehetővé teszi az elkötelezettség növelését.

Másrészt ne mindig a termékei vagy szolgáltatásai reklámozásával foglalkozzon. Egy friss tanulmány azt mutatja A Z generáció 94%-a és a millenniálisok inkább olyan márkáktól vásárol, amelyek kiváló CSR programmal rendelkeznek. Sőt, 73%-uk többet fizetne a fenntartható termékekért.

Ha csak termékeit és szolgáltatásait reklámozza, akkor inkább kétségbeesettnek tűnhet, mintsem tényleges kapcsolatokat épít ki tartalmi stratégiájával. Helyet kell hagynia a közönséget motiváló vagy társadalmi ügyekkel foglalkozó tartalmaknak. Használhatja a növekedési marketing játékkönyv hogy tovább segítse közösségi média stratégiáját.

6. Hozzon létre megfelelő tartalmat

Bár a közösségi média marketing lehetőséget ad a vállalkozásoknak és márkáknak bármilyen típusú tartalom létrehozására, sok Az online felhasználókat jobban vonzzák az értéket kínáló tartalmak. A marketingszakemberek a tartalom többféle formáját is felhasználhatják az interaktivitás biztosítása érdekében.

Tartalommarketing-tervének kialakításakor próbálja megérteni a különböző tartalommarketing gyakorlatokat.

A közösségi média tartalommarketing terve lehetővé teszi, hogy érdekes és emészthető tartalmat hozzon létre. Azt is meg kell próbálnia megértenie, hogy milyen típusú tartalom illik az Ön által használt közösségi hálózatokhoz. A tartalommarketing stratégiák, például a videók, a tekercsek, a történetek és a felhasználók által generált tartalom mind olyan tartalomformák, amelyek növelhetik a felhasználók elköteleződését.

Használja a megfelelő kulcsszavakat és hashtageket, hogy növelje közösségi média profilja elérhetőségét.

közösségi média profil

Jó példa erre a Nike. A leghangosabb márkák közé tartozik, ha az egyenlőségről van szó.

Például a fenti képen a márka a „fekete életek számít” hashtaget szorgalmazta, hogy szolidaritást tanúsítson, és fellépjen a feketék által tapasztalt diszkrimináció, rasszizmus és faji egyenlőtlenség ellen. Ilyen döntésekkel a Nike az első helyen maradt a legelőnyösebb lábbelimárkák között az egyéb kiegészítők között.

7. Légy szociális és maradj következetes

A bolondbiztos közösségimédia-marketingterv szorgalmat és választást igényel a közösségi médiában tett erőfeszítéseinek prioritása érdekében.

Ne egyszerűen hozzon létre és tegye közzé a tartalmat.

Elemeznie kell a célközönségre gyakorolt ​​hatását, és azt, hogy miként teheti jobbá az élményeket az idő múlásával. Keressen olyan tartalmat, amely a közösségi média látogatóinak legjobban megfelel. Tudod kihasználni SEO eszközök és a közösségi média elemzése a jobb betekintés érdekében. Ezek a döntéshozatali folyamat során is segítenek.

Szociális és Maradj következetes

A fenti bejegyzésben a Fenty Beauty szorgalmazza széles sminkkollekcióját, beleértve azokat a bőrproblémákkal küzdők számára is, mint a Vitiligo. A márka mindent magában foglaló sminkcsaládnak bizonyult, amely lehetővé teszi számára, hogy meghódítsa a globális piacot.

Olvasni:  Hogyan használjuk a hivatkozó tartományok módszerét jobb hivatkozások keresésére

Következtetés

Összefoglalva, egy olyan közösségi média marketingterv felépítése, amely eléri üzleti céljait, megköveteli a különböző elemek alapos mérlegelését. Az ebben a blogban felvázolt hét módszert követve az igényeidre szabott stratégiai, megvalósítható tervet készíthetsz.

A célközönség meghatározásától és a világos célok kitűzésétől kezdve a vonzó tartalom létrehozásáig és a következetesség megőrzéséig ezek a lépések segítenek olyan közösségi média jelenlét kialakításában, amely kapcsolatot teremt a közönséggel, és valódi eredményeket hoz.

Ne feledje, hogy a közösségi média egy dinamikus és folyamatosan fejlődő platform, ezért maradjon rugalmas, és legyen hajlandó a tervét szükség szerint módosítani, hogy a görbe előtt maradjon.

Gyakran Ismételt Kérdések

🌟 Minden márkának szüksége van közösségi média marketingtervre?

Természetesen igen! A vállalkozások széles körben használják a közösségi médiát, és azok a márkák, amelyek elmulasztják a közösségi média marketingtervét, nehezen állnak szemben a versenytársakkal. A közösségi média marketingterv útitervként szolgál a sikeres közösségi média marketing kampányokhoz. Általában összefoglalja, hogy egy vállalkozás mit tesz azért, hogy a közösségi médián keresztül vonzza az ügyfeleket és megtartsa őket.

🌟 Milyen eszközöket kell használni a közösségi média marketingterv végrehajtása során?

A közösségi média marketingkampányai során számos eszköz áll rendelkezésre. A közösségimédia-kezelési eszközök, mint például a SocialPilot, számos olyan funkciót kínálnak, amelyek a közösségi média marketingtevékenységek méretezésére és simítására épülnek.

🌟 Hogyan ütemezhetjük a közösségi médiában megjelenő bejegyzéseket?

Az üzleti célú közösségi média nem csak arról szól, hogy azt tegye közzé, amit szeretne. A vállalkozásoknak stratégiainak kell lenniük, meg kell tervezniük a tartalmat, és olyan bejegyzéseket kell közzétenniük, amelyek fontosak a célközönség számára. Ezért bizonyos eszközök segíthetnek abban, hogy megfelelően szervezett maradjunk és a közösségi médiában megjelenő bejegyzéseket kiválóan ütemezzük. A SocialPilot az Instagram-bejegyzések ütemezésére használható, míg a Facebook Business Manager egy másik nagyszerű eszköz a Facebook marketinghez.

🌟 Mennyire hatásos a közösségi média marketing?

A közösségi média hatékony marketingplatform, mivel a világ lakosságának több mint fele használja. Az olyan közösségi platformok, mint a Facebook, Instagram, YouTube és TikTok, nagyban befolyásolják az ügyfelek vásárlási döntéseit. Általában olyan trendeket jelenítenek meg, amelyekhez vonzódnak az ügyfelek. Ezenkívül ezek a webhelyek segítenek az ügyfeleknek könnyen új termékeket találni. Általában a modern vásárlók úgy vélik, hogy minden hiteles márkának legalább két vagy több közösségi médiaplatformon jelen kell lennie a közösségi médiában.

Új publikációk:

Ajánlott