Hogyan készítsünk niche webhelyet a WordPressben

Az egyik legjobb módja a passzív jövedelemszerzésnek az interneten egy niche webhely létrehozása. Az ilyen típusú webhelyek rendkívül specializáltak, és egy meghatározott közönséget céloznak meg.

A WordPress segítségével könnyű olyan niche-webhelyet építeni, amely a megfelelő látogatókat vonzza, akik valószínűleg kapcsolatba lépnek a tartalommal, és esetleg vásárolnak is.

Ez az útmutató lefedi azokat a lényeges tudnivalókat, amelyeket tudnia kell egy sikeres niche webhely létrehozásához a WordPress használatával.

Megvizsgáljuk, hogyan válasszuk ki a rést, válasszuk ki a domain nevet és a webtárhely-szolgáltatót, állítsuk be WordPress-webhelyünket a maximális siker érdekében, hozzunk létre olyan tartalmat, amely rezonál a célközönségedre, és hogyan növeljük a forgalmat SEO technikák kihasználásával.

Mi az a niche webhely?

A niche-webhely egy rendkívül speciális online forrás, amely egy adott témára vagy érdeklődésre összpontosít. Úgy tervezték, hogy sajátos érdeklődésű és vágyakkal rendelkező közönséget vonzzon ahelyett, hogy tömegeket próbálna meg megszólítani.

Például, ha szereti az állatokat, létrehozhat egy blogot a macskákról vagy kutyákról, beleértve a fajtákról, viselkedésről, egészségügyi tippekről, termékismertetőkről és egyebekről szóló bejegyzéseket.

Az ilyen típusú webhelyek nagyon sikeresek lehetnek, mert hiteles forrásként szolgálnak az adott réshez kapcsolódó információkhoz.

Hogyan keresnek pénzt a niche webhelyek?

A niche-webhelyek sokféle módon tudnak pénzt keresni. Az egyik lehetőség az, hogy az Ön réséhez kapcsolódó leányvállalati termékeket értékesít, például kisállat-kellékeket vagy macskákról és kutyákról szóló könyveket. A témához kapcsolódó szolgáltatásokat is kínálhat, például kisállat-ültetést, ápolást vagy edzéseket.

Webhelyével bevételt is szerezhet olyan hirdetési hálózatokon keresztül, mint a Google AdSense. Ezenkívül dönthet úgy, hogy digitális termékeket hoz létre az Ön réséhez társítva, és ezeket eladásra kínálja webhelyén.

Nem számít, melyik lehetőséget választja, fontos, hogy megértse a célközönség igényeit, hogy biztosíthassa számukra azokat a termékeket vagy szolgáltatásokat, amelyekre leginkább szükségük van. Ennek tudatában folytassuk egy niche-webhely felépítését a WordPress használatával.

Olvasni:  A legjobb nyitóoldali lehetőségek a WordPress felhasználók számára

Szerezzen be teljesen felügyelt WordPress-t

Erősítse meg webhelyét az iparág legjobban optimalizált WordPress-tárhelyével

A megfelelő rés megtalálása: niche webhely ötletek

Az első lépés a sikeres niche-webhely létrehozásához a WordPressben a megfelelő rést azonosítani. Ez magában foglalja az érdeklődési körének kutatását, és annak meghatározását, hogy van-e piaca ennek.

A kezdéshez vegye figyelembe azokat a témákat, amelyekben szenvedélyes, vagy amelyekben szakértelemmel rendelkezik. Megvizsgálhatja az iparág trendjeit is, hogy megtudja, mi lehet izgalmas vagy jövedelmező.

Néhány példa a jól teljesítő résekre:

 • Egészség és Jólét
 • Kapcsolatok
 • Pénzügyi tanácsadás
 • Online marketing
 • Videójátékok
 • Divat és szépség

Miután azonosított néhány lehetséges ötletet, kutassa tovább azokat a résen belüli meglévő webhelyek áttekintésével és a tartalmuk értékelésével. Fontolja meg, mekkora verseny van a térben, és hogy az emberek fizetnének-e érte.

Például, ha szeretne egy kisállat-gondozással foglalkozó webhelyet létrehozni, nézze meg, mit kínálnak más hasonló webhelyek. Ezen információk alapján megállapíthatja, hogy ez a terület elegendő potenciállal rendelkezik-e a sikerhez, és hogyan különböztetheti meg legjobban webhelyét a versenytársaktól.

Végül fel kell mérnie, hogy kínálnak-e társult programokat egy résre. Ezek a programok jutalékot fizetnek Önnek, ha valaki az Ön webhelyén található kapcsolt linkre kattint, és megvásárolja a terméket vagy szolgáltatást.

Ha szeret egy adott résötletet, és nem kínál semmilyen társult programot, akkor nehéz lesz profitot termelni.

Építse fel niche affiliate webhelyét

Miután azonosította a megfelelő rést, ideje elkezdeni egy WordPress-webhely elindítását. Ennek legjobb módja egy tartalomkezelő rendszer (CMS), például a WordPress használata.

A WordPress egy nyílt forráskódú platform, amely könnyen telepíthető és használható, így ideális társwebhelyek létrehozásához. Számos témát és beépülő modult is tartalmaz, így könnyedén testreszabhatja webhelye kialakítását, és hozzáadhat olyan funkciókat, mint a kapcsolatfelvételi űrlapok vagy a fizetési feldolgozók.

Először iratkozzon fel webtárhely szolgáltatásra egy megbízható szolgáltatótól, például a Hostingertől. A Hostinger segítségével kihasználhatja a WordPress egy kattintással történő telepítését, így a beállítás gyors és egyszerű.

Olvasni:  Mi a PCI megfelelőség?

A Hostinger által felügyelt WordPress hosting olyan funkciókat is kínál, mint például:

 • Automatikus webhelybiztonsági frissítések
 • Biztonságos szervermentések
 • Speciális gyorsítótárazási lehetőségek a webhely sebességének és teljesítményének javításához
 • 24 órás támogatás

Ezután ideje elkezdeni egy olyan domain név regisztrálását, amely tükrözi a rését, és megkülönbözteti Önt a versenytársak közül. Azt is megfontolhatja, hogy hozzáad egy kulcsszót, amely az Ön réséhez kapcsolódik a domain névben, hogy további SEO-előnyöket érhessen el.

Miután biztosította a tárhelyet és kiválasztotta a domaint, ideje telepíteni a WordPress-t, és kiválasztani a tartalomhoz leginkább illő témát, miközben követi az alapvető webtervezési irányelveket. Ez képezi majd a weboldala kezdőlapjának és blogjának kialakításának alapját.

Az e-kereskedelmi webhely elkészítésének utolsó lépései a következők:

 • A Google Search Console beállítása: Ezzel nyomon követheti webhelye teljesítményét, és azonosíthatja a hibákat vagy problémákat.
 • A Google Analytics konfigurálása: A Google Analytics telepítésekor részletes információkat kaphat webhelye látogatóiról, és nyomon követheti a konverziókat.
 • E-mail lista és feliratkozási űrlap létrehozása: Ez elősegíti a potenciális ügyfelek megszerzését és a közönség elköteleződését.

Hozz létre tartalmat a blogodhoz

A webhelyéhez készített tartalom kulcsfontosságú a sikerhez, mivel ez határozza meg, hogy a rést mutató webhely mennyire teljesít a keresőmotorok rangsorában a látogatók vonzására. A blogírási stratégiájának az kell, hogy legyen, hogy hasznos, informatív blogbejegyzéseket hozzon létre, amelyek kifejezetten az Ön résére vonatkoznak.

A kezdéshez sorolja fel a saját réséhez kapcsolódó témákat, beleértve azokat a kulcsszavakat és kifejezéseket, amelyeket az emberek a Google-keresés során használhatnak. Ezt hívják kulcsszókutatásnak.

Az egyértelműség kedvéért tegyük fel, hogy egy kisállat-gondozással foglalkozó webhelyet hoz létre, és a kutatásban szerepelteti a „kutyaeledel” kulcsszót. Ezt a kulcsszót ezután olyan tartalmak létrehozására használhatja, mint a „Legjobb kutyaeledel kölyökkutyáknak” vagy „Hogyan válasszuk ki a megfelelő kutyaeledelt”.

Azt is megvizsgálhatja, hogy más webhelyek mit produkálnak, és fontolóra veheti, hogyan adhat további értéket új tartalomötletekkel. Ez magában foglalhatja oktatóanyagok vagy ismertetők létrehozását a résben lévő termékekről, amelyek máshol nem szerepelnek.

Olvasni:  19 elkerülendő bloghiba (és hogyan javítható)

Ezenkívül tartalom létrehozásakor fontolja meg a különböző médiatípusok, például videók, infografikák és képek használatát. Ez segít fenntartani a látogatók érdeklődését a blogbejegyzései iránt, és nagyobb valószínűséggel osztják meg azokat a közösségi médiában.

Ezt követően ügyeljen arra, hogy más forrásokból származó hivatkozásokat helyezzen el a résen belül. Ez még inkább megerősíti Önt, mint hatóságot ezen a területen, javítja a keresőmotorok helyezéseit, és forgalmat irányít webhelyére.

Amikor tartalmat ír webhelyéhez, tartsa szem előtt az alábbi tippeket:

 • Írjon rövid, tömör bekezdéseket, amelyek könnyen olvashatóak és érthetők.
 • Tartalmazzon vizuális elemeket, például képeket, videókat vagy infografikákat, amelyek segítenek szétválasztani a hosszú szövegrészeket, és vonzóbbá teszik a tartalmat.
 • A mondatokat és a bekezdéseket egyszerre egy központi pontra összpontosítsa.
 • Adjon hozzá belső hivatkozásokat a blogbejegyzéseihez webhelye más oldalaira, hogy további SEO-előnyöket érhessen el.

Népszerűsítse közzétett tartalmait

A tartalom népszerűsítése vitathatatlanul a tartalomkészítési folyamat legfontosabb része. A tartalom megfelelő megosztása nélkül a közösségi médiában nem irányíthatja a forgalmat webhelyére.

Kezdje azzal, hogy csatlakozzon a saját réséhez kapcsolódó közösségi média csoportokhoz, és lépjen kapcsolatba másokkal, akik már aktívak a közösségben. Ez elősegíti a márka ismertségének növelését, és lehetőséget ad a blogbejegyzésekben található linkek megosztására.

Segítene, ha fontolóra venné, hogy az olyan platformokon való hirdetésbe fektessen be, mint a Google vagy a Facebook.

A hirdetési kampányok azokat a felhasználókat célozzák meg, akik érdeklődési körük alapján konkrét kifejezésekre keresnek, így jobban szabályozhatja, hogy ki lássa a tartalmat, és növeli a konverziók valószínűségét.

Végül ne feledje, hogy a SEO nagy szerepet játszik az organikus keresési forgalom növelésében. Ezért fontos, hogy minden blogbejegyzést a keresőmotorok láthatósága érdekében optimalizáljanak.

Ez magában foglalja a releváns kulcsszavak, metaleírások és címkék használatát minden bejegyzéshez, hogy a keresőmotorok jobban megértsék, miről szól a webhely. Az optimalizálás utolsó szempontja a cselekvésre ösztönzés (CTA) használata.

Ezek a kifejezések vagy gombok arra ösztönzik az olvasót, hogy tegyen valamit, például iratkozzon fel a blogjára vagy vásároljon terméket. A CTA-k optimalizálása növelheti a konverziók számát, és több bevételt generálhat webhelye számára.

Hogyan szerezhet bevételt szűkebb webhelyén

Sokféle módon lehet bevételt szerezni webhelyével, és minden attól függ, hogy milyen résbe tartozik.

Olvasni:  Hogyan lehet újraindítani a Moto telefont?

Ha termékeket vagy szolgáltatásokat értékesít, fontolja meg egy olyan e-kereskedelmi üzlet létrehozását, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy közvetlenül az Ön webhelyéről vásároljanak. Pénzt szerezhet úgy is, hogy az Ön réséhez kapcsolódó cégek hirdetéseit futtatja.

Egy másik lehetőség az affiliate marketing, amely magában foglalja valaki más termékének vagy szolgáltatásának népszerűsítését a blogján, és jutalékot keres, ha a látogatók rákattintnak és vásárolnak.

Végül ne felejtsen el digitális termékeket létrehozni, például e-könyveket vagy tanfolyamokat, amelyeket az olvasók letölthetnek vagy megvásárolhatnak. Ez lehetővé teszi, hogy a passzív olvasókat fizető ügyfelekké alakítsa, miközben értékes tartalmat biztosít számukra.

Termékek kiválasztása szűkös webhelyéhez

A népszerűsítendő termékek kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy a magas belépőjegyű termékekre összpontosítson. Ez azt jelenti, hogy eladásonként több pénzt fog keresni, ami növeli webhelye általános jövedelmezőségét.

Fontolja meg például a fitneszgépek vagy az előfizetéses szolgáltatások népszerűsítését a fehérjeszeletek és turmixok helyett, ha az egészség és wellness résébe tartozik.

A magasabb árú termékek megcélzásával sokkal könnyebben érhet el nagyobb nyereséget anélkül, hogy túlzottan növelné a forgalmat vagy a konverziókat. Ráadásul, ha egy hozzád hasonló szakértő javasolja, nagyobb eséllyel vásárolják meg ezeket az elemeket az olvasók.

Indítsa el a niche webhely utazását a Hostinger segítségével

Egy niche webhely felépítése a WordPressben ijesztő lehet a megfelelő tárhelyszolgáltató nélkül. Szerencsére a Hostinger a legjobb webhelykészítő a sikeres online üzlet létrehozásához és fejlesztéséhez.

A hatékony felügyelt tárhelymegoldásoknak és a szakértő ügyfélszolgálatnak köszönhetően a rendelkezésére állnak azok az eszközök, amelyek segítségével könnyedén elkészítheti, karbantarthatja és bevételt szerezhet webhelye. Ráadásul árainkat kifejezetten azoknak a vállalkozóknak terveztük, akik saját vállalkozásukat alacsony költségvetéssel szeretnék elindítani.

Tehát ne várjon tovább – kezdje el még ma és iratkozzon fel egy Hostinger WordPress tárhelycsomagra, és tegye meg az első lépést egy nyereséges, niche-webhely felépítése felé.

Tekintse meg WordPress tárhely-terveinket a kezdéshez még ma.

Új publikációk:

Ajánlott