Hogyan készítsünk online kurzust a WordPress segítségével

Az online tanfolyamok sokak számára áldásosak voltak a teljes lezárás alatt. Az online kurzusokon való részvétel mellett az online kurzusokra való feliratkozás és a tanúsítvány megszerzése sok készséget és hitelességet adott nekem.

Ez nem csak a tanulók számára előnyös, hanem a tanárok számára is, akik online kurzusokat próbálnak létrehozni. Ha Ön valamiben kivételesen jártas, és szeretne extra pénzt keresni azzal, hogy átadja ezt a bölcsességet másoknak, akkor kezdjen el részletes online kurzusok létrehozásához.

Ha valaki nem ismeri a kódolást, ez nehéznek tűnhet. Azonban érdemes a megfelelő irányelvekkel és a wordpress.org webhelyen található fiókkal haladni,

Miért kell online tanfolyamot létrehozni

Tartalomötletek és mesterséges intelligencia által generált kulcsszavak rendszerezése digitális táblákon

Ezért érdemes online tanfolyamot létrehozni:

– A digitális tér (internet) marketingközponttá válik.

– Ez egy hosszú távú passzív jövedelem, ahol nincs túl sok kemény munka minden nap.

– Folytathatja más munkákat, és kereshet ezeken az online tanfolyamokon.

– Ha megtanít valakit, az mindig hatékonyabbá tesz a készségekben.

Így készítsd el a tökéletes tanfolyamot:

– Tervezze meg alaposan az egészet.

– Előzetesen készítse el a tanulmányi és óratervet.

Olvasni:  Hogyan csatlakozz a Twitter közösséghez: Az elköteleződés fokozása

– Használja a wordpress.org webhelyet bővítmények létrehozásához.

– Használja a digitális médiát és a közösségi média marketingjét a lehető legteljesebb mértékben a jobb reklámozás érdekében.

Lépésről lépésre útmutató

Íme egy lépésről lépésre bemutatott útmutató az első online tanfolyam elkészítéséhez. Még ha semmit sem tud a WordPressről, megtanulhatja ezt az egyszerű útmutatót.

1. 1. lépés: A WordPress.org beállítása

Először is meg kell értenie a WordPress.com és a WordPress.org közötti különbséget.

A WordPress.com ingyenes, és közzétehet cikkeket a blogjaihoz, és ellenőrizheti a SEO-t és az olvashatóságot. Ha azonban webhelyek létrehozásáról, bővítmények hozzáadásáról és hivatkozások létrehozásáról van szó, regisztrálnia kell, és be kell állítania webhelyét a WordPress.org webhelyen.

Ez egy fizetős szolgáltatás a WordPress számára. Egy domain név körülbelül 14 dollár évente, az SSL az online fizetés elfogadásához 69 dollár egy évre, és 7 dollár a WordPress tárhely esetén. Tehát ez egy kezdeti befektetés az Ön vállalkozásához.

2. 2. lépés: Az LMS beépülő modul beállítása

Mielőtt elkezdené beállítani, ismerje meg, mi az LMS-csatlakozó.

A Learning Management System Plug egy olyan funkció a WordPressben, amely lehetővé teszi kurzusok és további kontextusbeli részletek hozzáadását. Ha fizet egy jó beépülő modulért, akkor minden funkciót egyszerre érhet el. Például az online kurzusok tananyagaitól kezdve, kvízek futtatásával, az értékelések osztályozásával és a kifizetések elfogadásával.

Így hozhat létre WordPress beépülő modult:

A WordPress webhely bal sarkában talál egy menüt. Először is megtalálja a „Bővítmények” elemet. Ha rákattint, megjelenik egy legördülő menü, és két lehetőséget kínál. Te is tudod telepítsen egy plugint vagy válasszon egyet a beépített átjut a WordPress-en.

Olvasni:  Mi az a WordPress állomáshely?

3. 3. lépés: Kezdje el az első tanfolyam létrehozását

Innentől kezdve a lépések egyszerűbbé válnak, mivel a WordPress beépülő modulok minden funkcióval rendelkeznek, és könnyebben navigálhatók.

Így hozhatja létre az első tanfolyamot:

– Lépjen a jobb felső sarokban található LMS beépülő modul lehetőségre. Ezután a legördülő menüből kattintson a „Tanfolyamok” lehetőségre.

– Lehetőséget kap az aktiválásra a tanfolyam kiegészítő.

– Innen át lesz irányítva a tanfolyam oldalára.

Most elkezdheti hozzáadni az összes kínálni kívánt kurzust. Minden tanfolyamhoz hozzá kell adni óravázlatok és tananyag. Ha ez az első alkalom, javasoljuk, hogy kezdje el eggyel.

4. 4. lépés: Kezdje el a leckék hozzáadását

A tanfolyam hiányos lenne a megfelelő tananyagok, óravázlatok, vetélkedők és tesztek nélkül. A következőképpen adhat hozzá óraterveket a kurzusaihoz:

– Kurzus felvételekor rákattinthat, és egy teljesen új oldalra kerül.

– A felső sávon olyan lehetőségeket talál, mint a „Tanfolyam oldala,”Tanterv,’ sőt még ‘Beállítások.’

– Kattintson ‘Tanterv,’ és megkapja a hozzáadási lehetőséget – Leckék.

– kapsz egy “Lecke hozzáadása” lehetőség van.

– Adja hozzá a lecke címét, majd kezdje el a tartalom hozzáadását.

Hozzáadhat szöveges tartalmat, de a karakteresebb és a könnyebb érthetőség érdekében. Adjon hozzá képeket, oktatóvideókat, hangot stb.

5. 5. lépés: Fizetési előfizetések

Teljes irányítása lesz a tanfolyamok felett. Ezért eldöntheti, hogy egyes kurzusok „ingyenes” vagy „fizetős” legyenek. Választhat úgy, hogy bemutató kurzusokat és kiegészítő fizetési lehetőségeket ad, mielőtt valaki igénybe vehetné a teljes tanfolyamot.

Az előfizetési tervek létrehozásához lépjen az LMS-bővítmény kezdőlapjára, majd a Tagságra. Tetszőleges számú előfizetési csomagot adhat hozzá, vagy minden tanfolyamhoz különböző előfizetések is lehetnek.

Olvasni:  A legjobb ingyenes WordPress táblabővítmények

A Tagság opcióban olyan speciális funkciókat is kiválaszthat, mint a tagsági csomagokat tartalmazó ármezők, az előfizetést követő üdvözlő e-mailek és az előnézetek utáni regisztrációs lehetőség.

6. 6. lépés: Hozzon létre egy linket a csatlakozáshoz

Miután kiválasztotta a tagsági és fizetési lehetőséget, egy bejelentkezési és fizetési linket kap.

Ez a link megkönnyíti a körforgást. Mostantól elhelyezheti a linket közösségi oldalain, blogoldalain, sőt e-mail marketingen keresztül is.

Gyűjtsön össze több tanulót online kurzusára, és könnyítse meg bejelentkezési folyamatukat a linkátirányítással.

7. 7. lépés: Előnézet és testreszabás

Megtekintheti kurzusait egy előfizető szemszögéből. Ezzel első kézből szerezhet tapasztalatot, és lehetővé teszi a hibák megfelelő elemzését.

Csak írja be, hogy „https://example.com/courses/”

A „példa” helyére az Ön domain neve kerül.

A rendszer átirányítja a kurzusára. Az „Előnézet másként” lehetőséget választva meg kell tudnia nézni a kurzusát. Könnyen navigálható, majd tovább szabhatja vagy módosíthatja.

Válassza ki a megfelelő beépülő modult!

Mindezek a változtatások és testreszabás a könnyű navigációval csak akkor lehetséges, ha kiválasztja a megfelelő beépülő modult. Valami, ami a költségkereten belül van, és lehetővé teszi a teljes testreszabást.

Elegendő irányítást biztosít a pálya felett anélkül, hogy túl bonyolult lenne a konfiguráció. Összességében megkönnyíti a tanulók számára a prémium élmény megszerzését. Ha ilyen bővítményt keres, próbálja meg MasterStudy LMS a legkönnyebb és prémium funkciókért.

Új publikációk:

Ajánlott