Hogyan készítsünk SEO ütemtervet (ingyenes sablonnal)

A SEO ütemterv használata hozzájárulhat bármely keresőoptimalizálási kampány sikeréhez.

A SEO útiterv egy olyan dokumentum, amely szinte tervrajzként szavakba önti SEO stratégiáját, és segítségével nyomon követhető minden SEO-val kapcsolatos feladat, például tartalomírás, linképítés, oldaloptimalizálás stb.

Ebben a blogbejegyzésben mindent megtudunk a SEO ütemtervekről, és arról, hogyan hozhat létre egyet vállalkozása számára.

A cikk végén letölthet egy ingyenes SEO ütemterv sablont, amelyet kiindulási pontként használhat saját ütemtervének elkészítéséhez.

Mi az a SEO ütemterv?

A SEO ütemterv egy dokumentált cselekvési terv, amely felvázolja az összes fontos feladatot, amelyet egy SEO kampány élettartama során el kell végezni.

A SEO ütemterv fontos információkat tartalmaz a munkafolyamatokról, a projekt idővonaláról, az egyes feladatok határidőiről, valamint az ütemtervben szereplő egyes feladatok elvégzéséért és kezeléséért felelős személyeket.

Ahogy a neve is sugallja, a SEO ütemtervet egy olyan térképhez lehet hasonlítani, amelyet az egyik városból a másikba való utazás során használ.

Képzelje el egy pillanatra, hogy Los Angelesből Houstonba vezet. A térkép megmutatja azokat az útvonalakat és útvonalakat, amelyeken meg kell haladnia, hogy a lehető leghamarabb elérje úti célját.

Térkép nélkül nem fogja tudni, hogy melyik le- és felhajtót kell megtennie, ami esetleg eltévedhet, vagy a szükségesnél tovább tart az úticél elérése.

A SEO ütemterv nagyjából ugyanaz, megmutatja azokat a műveleteket vagy „útvonalakat”, amelyeket el kell végeznie ahhoz, hogy elérje a végső célt, ami a magasabb keresőmotorok helyezése.

Miért érdemes SEO ütemtervet használni?

A SEO ütemterv használatának fő oka az, hogy útmutatást ad minden érintett fél számára.

Olvasni:  Mi az a WordPress webhely-migráció és hogyan kell felkészülni?

A keresőoptimalizálási ütemterv világos képet ad az érdekelt feleknek, beleértve a munkatársakat és az ügyfeleket is, hogy milyen kulcsfontosságú kezdeményezéseket kell végrehajtani egy SEO kampány során.

Ez kiküszöböli a találgatásokat abból a szempontból, hogy mely tevékenységeket kell rangsorolni, és világos képet fest a munkafolyamatról.

Ha például a keresőoptimalizálási ütemterv azt jelzi, hogy a következő 10 hét során 10 kulcsszóban gazdag blogcikket fog írni, akkor tudni fogja, hogy mielőtt mindez megvalósulna, kulcsszókutatást kell végeznie. megtalálja a célkulcsszavakat azokhoz a blogcikkekhez.

A SEO ütemterve közli, hogy mely erőforrásokra lesz szükség, és a kampány mely szakaszában. Ez jó képet ad a szükséges munkaerőről, valamint a SEO kampányhoz szükséges költségvetésről.

A 10 blogcikk példáját véve a keresőoptimalizálási ütemterv azt jelzi, hogy valószínűleg szüksége lesz egy kulcsszókutató eszközre a kulcsszólehetőségek megtalálásához, és esetleg egy szabadúszó írócsoportra a tartalom létrehozásához.

Hogyan készítsünk SEO ütemtervet

Most már nincs „helyes” módszer a SEO ütemterv létrehozására. Ez a dokumentum rugalmas, és az egyes vállalkozások vagy ügyfelek egyedi igényeihez és helyzetéhez igazítható.

Például egy bejáratott e-kereskedelmi vállalat SEO ütemterve jelentősen másképp fog kinézni, mint egy újonnan alapított, helyi ügyfeleket megcélzó kisvállalkozásé.

Bár egyetlen SEO ütemterv sem fog kinézni pontosan ugyanúgy, a létrehozásának lépései meglehetősen szabványosak.

jegyzet: a Google Táblázatok segítségével készítjük el a keresőoptimalizálási ütemtervet ehhez a blogcikkhez. Használhat azonban olyan projektmenedzsment szoftvert is, mint a Monday vagy az Asana, ha ezt szeretné.

1. lépés: Határozza meg jelenlegi helyzetét

A keresőoptimalizálási ütemterv elkészítésének első lépése vállalkozása számára az, hogy alaposan felmérje, hol tart jelenleg.

Mielőtt elkezdené dolgozni a SEO ütemtervén és felsorolja a teljesítendő feladatokat, madártávlatból kell látnia jelenlegi helyzetét. Ez segít iránymutatást adni arra vonatkozóan, hogy milyen feladatokat kell szerepeltetni a SEO ütemtervben.

Ez magában foglalja az aktuális SEO-mutatók értékelését, mint például a teljes havi organikus forgalom, a keresőmotorok célkulcsszavainak helyezése, a webhely visszamutató profilja, a domain értékelései stb.

Olvasni:  8 hatékony SEO tipp iskoláknak

Például, ha ez az értékelés rámutat arra, hogy a webhely betöltési sebességének javításán kell dolgoznia, akkor a PageSpeed ​​javításával kapcsolatos tevékenységeket hozzáadhatja a keresőoptimalizálási ütemtervhez.

Ez a kiértékelés meglehetősen időigényes lehet manuálisan.

Szerencsére SEO audit és jelentéskészítő eszközünk segítségével pillanatok alatt megkaphatja ezeket a betekintést.

Eszközünk feltérképezi webhelyét, hogy értékes betekintést nyújtson a keresőoptimalizálási mutatók és ellenőrzések széles skálájáról, beleértve:

 • Oldalon belüli SEO
 • Backlink profil
 • Kulcsszavak rangsorolása
 • Helyi SEO mérőszámok
 • Weboldal teljesítménye
 • Használhatóság

Webhely-ellenőrzés futtatásakor eszközünk listát is készít a műveleti elemekről, valamint a webhelye SEO teljesítményének javítására vonatkozó javaslatokról, prioritás szerint elrendezve.

Ezeket az ajánlásokat és műveleti elemeket hozzáadhatja keresőoptimalizálási ütemtervéhez.

Egy másik fontos tényező, amelyet szem előtt kell tartania a folyamat ezen szakaszában, hogy értékelje a rendelkezésére álló költségvetést és erőforrásokat. Ez létfontosságú, mivel ez határozza meg, hogy szükség esetén van-e lehetősége új munkatársak felvételére, és hogy mely SEO eszközöket használhatja.

2. lépés: Sorolja fel a legfontosabb feladatokat

Ez a következő lépés alkotja a keresőoptimalizálási ütemterv nagy részét.

Kezdje azzal, hogy egyértelműen határozza meg, mely eredményeket szeretné elérni a SEO kampány végére.

Ezután hozzon létre egy listát az összes feladatról, amelyet el kell végeznie a kívánt eredmény elérése érdekében.

Például, ha az a célja, hogy a helyi térképcsomagban az első 3 hely egyikébe kerüljön egy célkulcsszóra, a feladatlistája a következőket tartalmazhatja:

 • A megfelelő Google Cégem kategória kiválasztása
 • Helyi hivatkozások létrehozása
 • A NAP-adatok egységességének biztosítása az egész weben
 • Kiváló minőségű fényképek és videók hozzáadása a fizikai tartózkodási helyéről

A tényleges keresőoptimalizálási ütemterv első oszlopába felveheti az összes kiválasztott tevékenységet.

3. lépés: Tervezze meg a munkafolyamatokat és rendeljen hozzá feladatokat

Most, hogy az összes feladatot hozzáadta a keresőoptimalizálási ütemtervhez, a következő lépés a munkafolyamatok megtervezése.

Olvasni:  Hogyan készítsünk egyszerűen beat-értékesítő webhelyet a WordPress segítségével

Ideális esetben már létre kellett hoznia néhány SEO SOP-t mindazokhoz az ismételhető feladatokhoz, mint például a tartalom feltöltése egy CMS-be, kulcsszókutatás, oldalakra mutató hivatkozások készítése, az oldalon belüli SEO végrehajtása stb.

Nyugodtan adjon hozzá hivatkozásokat ezekhez a dokumentumokhoz az egyes releváns munkafolyamatokhoz.

Ha rendelkezik egy sor SEO SOP-val, akkor csapata gyorsabban tudja elvégezni a munkáját, és csökkenti a hibák elkövetésének vagy valami fontos kihagyásának lehetőségét.

A műveletelemeket prioritás szerint rendezze el, és hogy vannak-e olyan feladatok, amelyek a listán szereplő korábbi tételek befejezésétől függenek.

Vegyük a 10 blogcikk példáját, amelyekről korábban beszéltünk.

Nos, mielőtt ezeket a cikkeket megírhatná vagy kiszervezhetné egy szabadúszó írónak, Önnek és csapatának el kell készítenie a tartalmi összefoglalót minden egyes, a blogján közzétenni kívánt cikkhez.

Ebben a példában a munkafolyamat valahogy így nézne ki:

  1. Végezzen kulcsszókutatást, hogy megtalálja a vállalkozása szempontjából releváns, nagy volumenű, alacsony versenyszámú kulcsszavakat.
  2. Minden cikkhez írjon tartalmi összefoglalót.
  3. Küldjön tartalmi összefoglalókat az íróknak.
  4. Tekintse át az írók vázlatait.
  5. Tegyen közzé cikkeket webhelye blogjában.

Ehhez a lépéshez hozzá kell rendelnie a listán szereplő feladatokat a megfelelő munkatársakhoz és szabadúszókhoz.

Itt azt is láthatja, hogy szükség van-e további alkalmazottak vagy szabadúszók felvételére, ha úgy találja, hogy csapata nem tudja elvégezni az összes felsorolt ​​feladatot.

Ha azonban úgy találja, hogy nincs kapacitása új emberek felvételére (az 1. lépésben végzett értékelése alapján), akkor lehet, hogy fontolóra kell vennie a kevésbé fontos feladatok elhagyását vagy a SEO kampány időtartamának meghosszabbítását.

Ha Ön SEO tanácsadó vagy ügyfeleinek szolgáltatásokat nyújtó ügynökség, akkor a SEO kampány időtartamának meghosszabbítása nem igazán lehetséges, mivel ez többe kerül az ügyfélnek, vagy körkúszás.

Kép forrása: JadeALM

Ebben a helyzetben jobb, ha elhagyja azokat a feladatokat, amelyek a legkevésbé befolyásolják az eredményeket.

Emiatt fontos, hogy az akcióelemeket prioritás és potenciális jutalom szerint rendezze el. Ideális esetben olyan feladatok elvégzésére szeretne összpontosítani, amelyek a legjobb eredményt adják a legkisebb erőfeszítéssel.

Olvasni:  Hogyan készítsünk tökéletes digitális marketingtervet

4. lépés: Adjon hozzá egy idővonalat a SEO ütemtervhez

A keresőoptimalizálási ütemterv egy idővonalat is tartalmaz arra vonatkozóan, hogy az egyes műveleti elemek mikor fognak befejeződni.

Ez az idővonal 6 hónaptól akár egy teljes naptári évig is változhat, a SEO projekt időtartamától függően.

Az idővonal hozzáadása a sikeres SEO projektmenedzsment egyik kulcsfontosságú elve, és előre meghatározott ütemezést ad a belső csapatoknak, amelyeket követniük kell.

5. lépés: Figyelje a kimenetek minőségét

Ennek a folyamatnak az utolsó lépése valójában nem magához a SEO útiterv elkészítéséhez kapcsolódik, hanem inkább a kimenetek monitorozásával foglalkozik.

Ha azt észleli, hogy a munka minősége csökken, vagy a keresőoptimalizálási erőfeszítései nem hoznak pozitív eredményeket, akkor érdemes újra átnézni a keresőoptimalizálási ütemtervet annak meghatározásához, hogy hiányzik-e valamilyen lépés a műveletlistából.

A probléma az is lehet, hogy nem tartja magát a megállapított idővonalhoz. Ennek az lehet az oka, hogy túlbecsülte a feladatok elvégzésének gyorsaságát.

Ha ez a helyzet, próbálja meg azonosítani, hogy a folyamatok mely részei okozzák a késéseket, és orvosolja a problémát.

SEO ütemterv sablon

Itt a link a mi oldalunkhoz ingyenes SEO ütemterv sablon. Ügyeljen arra, hogy másolja a Google Táblázatok dokumentumát, hogy a dokumentumot igényei szerint szerkeszthesse.

Az alábbiakban letöltheti az Excel sablonját is.

Következtetés

Amint ezt a bejegyzést elolvasta, egy SEO ütemterv szolgál mintaként a SEO stratégia megfelelő végrehajtásához.

Ha jól csinálja, ez a dokumentum kiküszöböli a találgatásokat, hogy mely lépéseket kell megtenni a tervezett végeredmény elérése érdekében. Ez biztosítja, hogy a csapat tagjai ugyanazon az oldalon legyenek, és pontosan tudják, mit várnak el tőlük.

Tartsa szem előtt ezeket a lépéseket, amikor SEO ütemtervet készít.

Hagyja, hogy az általunk felvázolt lépések iránymutatásul szolgáljanak útitervének kidolgozásához, de ne felejtse el rugalmasnak lenni, mivel minden SEO kampány és üzlet más és más.

Új publikációk:

Ajánlott