Hogyan készítsünk tökéletes tartalmi összefoglalót [Free Template]

A tartalommarketing a keresőmarketing egyik pillére. A rendszeres tartalomkészítés azonban megfelelő tervezést és irányítást igényel.

Mivel a több ügyféllel rendelkező ügynökségeknek általában nagy mennyiségben kell előállítaniuk a tartalmat, szükségük van valamilyen módra a tartalomgyártási erőfeszítéseik hatékony menedzselésére, különösen akkor, ha az íróknak kiszervezik őket.

Röviden a tartalomról.

Az ügynökségek tartalominformációkat használnak annak érdekében, hogy a házon belüli és kihelyezett írókat a helyes úton tartsák, és ügyfeleik számára optimalizálják tartalomgyártási erőfeszítéseiket.

Ebből a cikkből megtudhatja, hogyan készíthet tökéletes tartalmi összefoglalót az írók számára. Megosztunk egy letölthető tartalmi összefoglaló sablont is, amelyet ügynökségében használhat.

Digitális ügynökségek százai által használt eszközként mi itt, a SEOptimernél a világ minden tájáról építettünk ki kapcsolatokat ügynökségekkel.

Emiatt megkértünk néhány ügynökség alapítóját és vezetőjét, hogy osszák meg betekintéseiket arról, hogyan építik fel tartalmi összefoglalójukat, hogy íróik az ügyfél pontos specifikációinak megfelelően kimagasló tartalmat nyújthassanak.

Szakértőink

Szeretnénk köszönetet mondani a következő alapítóknak és ügynökségeknek, akik olyan nagylelkűen áldoztak idejüket, hogy megosszák meglátásaikat:

 • Matt Diggity @ Diggity Marketing
 • Michael Maximoff @ Belkins
 • Kevin Hall @ Webserv
 • Milosz Krasinski @ Chilli Fruit Web Consulting

Mi az a tartalmi összefoglaló?

A tartalmi összefoglaló olyan dokumentum, amely egyértelmű utasításokat és útmutatást ad az íróknak egy tartalom létrehozásához.

Függetlenül attól, hogy egy normál blogbejegyzésről, pillérbejegyzésről, e-könyvről vagy letölthető útmutatóról van szó, a legtöbb tartalmi összefoglaló többé-kevésbé ugyanazokat az elemeket tartalmazza.

A tartalmi összefoglaló leggyakoribb részei közé tartozik a szavak száma vagy hossza, a cél kulcsszava(k), a téma és a cím, valamint egy vázlat, hogy hogyan nézzen ki a végtermék. A cikk későbbi szakaszában a tartalmi összefoglaló összes fontos elemét megvitatjuk.

Azt is figyelembe kell venni, hogy egy íróval való találkozás nem minősül tartalmi összefoglalónak. Természetesen továbbra is találkozhat az írójával, hogy áttekintsen néhány fontos vitapontot, vagy megválaszolja az esetlegesen felmerülő kérdéseket.

A tartalmi összefoglalónak azonban nagyon fontos jellemzője, hogy dokumentált és írásban van. Ennek az az oka, hogy ne legyen kétértelmű, hogy mit várunk el az írótól.

Tartalom rövid példa

Mielőtt belemerülnénk a SEO tartalmi összefoglalók elemeibe, láthat egy példát egy olyan összefoglalóra, amelyet az egyik legjobban teljesítő blogcikkünkhöz készítettünk:

Cím

Hasonlítsa össze keresőoptimalizálását 5 egyszerű lépésben + a mérhető alapvető mutatók

Hosszúság szavakban

1500

URL: /benchmark-your-seo

Megjegyzések és útmutató

Intro

 • Mi az a SEO benchmarking?

Központi téma

 • Miért fontos a SEO összehasonlítása?
 • Hogyan lehet összehasonlítani a SEO-t
  • Határozza meg, mely mutatókat kell összehasonlítani
  • Végezze el a megfelelő mutatók elemzését
  • Hasonlítsa össze a technikai különbségeket Ön és versenytársai között
  • Határozza meg, mely területeken kell javítania
  • Rendszeresen kövesse nyomon a fejlődést
 • SEO mutatók, amelyeket meg kell értenie és összehasonlítania kell
  • Organikus forgalom
  • Céloldal konverziók
  • Visszamutató linkek
  • Az Ön által rangsorolt ​​kulcsszavak száma a versenytársakhoz képest
  • Visszafordulási arány
  • Tartózkodási idő
 • SEO benchmark eszköz (Adjon hozzá egy részt arról, hogy a Ahrefs hogyan segítheti a webhelytulajdonosokat a SERP teljesítményének nyomon követésében)

Következtetés

Olvasni:  Hogyan kezeli a Google a mesterséges intelligencia tartalmat – és meg kell-e jelölni?

Versenytárs és referencia cikkek

 • https://www.brightedge.com/blog/6-seo-benchmarks-you-cant-afford-to-miss
 • https://monitorbacklinks.com/blog/seo/seo-benchmarks
 • https://www.smartbugmedia.com/blog/5-seo-benchmarks-to-track-in-2020
 • https://www.contentmarketingspot.com/search-engine-optimization/how-to-measure-seo-performance/

Az általunk megcélzott kulcsszavak (amelyeket érdemes megpróbálni belefoglalni)

Kulcsszó Havi keresési mennyiség Kulcsszó nehézség
benchmark a SEO 500 6
SEO benchmark eszköz 60 19
benchmark seo 40 5
SEO benchmarking 30 7

SEO tartalom rövid sablon

Nincs formális elrendezés vagy tervrajz a tartalmi összefoglaló elkészítéséhez az írói csapat számára. Mint ilyen, az innen letölthető sablon testreszabható az Ön igényeinek és követelményeinek megfelelően.

Ez a tartalmi összefoglaló sablon pontosan az, amelyet minden házon belüli és kihelyezett írónknak megadunk a tartalom előállítása során.

A SEO tartalmi összefoglaló elemei

A magas színvonalú tartalom előállításához szabványosítania kell a rövidnadrágokat.

Szerencsére a tartalmi összefoglalók sokféle tartalomformátumhoz használhatók, még a YouTube videotartalmaihoz is, így nem kell túl sok elemet módosítania, amikor különböző tartalomtípusokhoz hoz létre tájékoztatót.

Cím

A blogcikk vagy e-könyv tervezett címe több kontextust és információt ad az írónak arról, hogyan kell kinéznie a végterméknek.

Ha több címötlete van egy darabhoz, de még nem dőlt el egynél, akkor az összes változatot szerepeltesse a tartalmi összefoglalóban. Mindaddig, amíg az összes cím ugyanazt a „nagy kép” ötletet írja le, a félreértés elkerülése érdekében.

Hossz

Fontos, hogy a tartalmi összefoglalóban szerepeltesse a cikk célhosszát vagy szószámát. Ez azért van így, hogy beállíthasd, mennyit fogsz fizetni a blog cikkéért, és a lehető legjobb esélyed legyen arra, hogy a keresőmotorban magas rangot kapjon.

Képzelje el, hogy a szabadúszó íróját szónként fizette, és kihagyta a szószámot a rövidítésből. Előfordulhat, hogy az író egy 4000 szavas útmutatót ír a kívánt témáról, míg Önnek csak egy 2000 szavas cikkre volt pénze.

A kívánt hossz megadásával az író pontosan tudja, hány szó áll rendelkezésére az adott téma alapos és pontos megvitatásához.

A tartalom hossza szintén fontos szerepet játszik abban, hogy egy blogcikk képes legyen magas rangot elérni a keresőmotorokban.

Adatok innen Backlinko azt mutatják, hogy a Google legjobb 10 találatában az átlagos szószám körülbelül 1400 szó.

Nos, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy az összes előállított tartalomnak 1400 szóból kell állnia.

Minden iparág és téma egyedi, ezért el kell végeznie egy SERP elemzést, hogy megkapja a legjobb eredmények átlagos szószámát.

Általános szabály, hogy a megcélzott szószámot néhány száz szóval többre szeretjük beállítani, mint az első 10 legjobb cikkek átlagos szószáma.

Célkitűzés

Az írónak ismernie kell az elkészítendő mű célját. Például különbség van egy termékoldal és egy információs blogbejegyzés között.

Olvasni:  Hogyan hasznos az e-kereskedelem a vállalkozók számára? 8 Előnyök

Hasonlóképpen különbség van a tranzakciós és az információs bejegyzés között. A tranzakciós cikkek valószínűleg inkább az előnyökre és funkciókra összpontosítanak, míg az információalapú cikkek valószínűleg az olvasók oktatását vagy tanítását célozzák majd.

Az írott tartalom céljának meghatározása az előre meghatározott tartalommarketing-tervtől függ, amelyet a bevezető folyamat során megbeszélt az ügyféllel.

Most már nem szükséges egy cikk célját belefoglalni a tartalmi összefoglalóba, ha előzetesen megbeszélte, milyen típusú tartalmat kell készítenie.

Például kommunikáltunk kihelyezett íróinkkal, hogy munkakapcsolatunk kezdetén csak információs tartalmat készítsenek a blogunk számára.

Ha promóciós tartalmat kell készítenünk, egyszerűen csak hozzá kell adnunk a rövidhez, és kiemeljük, hogy kiemelkedjen.

Cél kulcsszó

A tartalomgyártási munkafolyamat valószínűleg arra irányul, hogy segítse ügyfeleit a keresőmotorok rangsorolásában egy adott keresési lekérdezés vagy lekérdezéscsoport esetén.

Ennek ellenére létfontosságú, hogy a tartalmi összefoglalóban szerepeltesse a célkulcsszót és a kulcsszó két-három változatát.

A cikk célkitűzése mellett szinte minden író a célkulcsszót használja új cikk kiindulópontjaként.

Egy darab fő kulcsszójának kiemelésével az író tudni fogja, hogy melyik kulcsszóváltozatot részesítse előnyben a többinél.

Érdemes azonban ennek a kulcsszónak a variációit is beletenni, hogy az író kicsit összekeverhesse, és a tartalom rangsorolását is segítse a különböző hosszú formájú, alternatív kulcsszavaknál.

E kulcsszóvariációk megszerzéséhez a legjobb, ha egy kulcsszókutató eszközt használ, hogy megtalálja azokat, amelyek a legalacsonyabb a versenyben és a legnagyobb keresési mennyiségben.

Tartalom vázlata

Amikor néhány ember meghallja a tartalom rövid kifejezést, azonnal eszébe jut egy tartalomvázlat.

Bár nem ez az egyetlen komponense a tartalmi összefoglalónak, mégis nagyon lényeges, és egyetlen tartalmi összefoglaló sem teljes e nélkül.

A tartalomvázlat tartalmazza azokat a fő fejléceket és alcímeket, amelyekről az írónak meg kell beszélnie.

Egyes ügynökségek inkább nagyobb autonómiát biztosítanak az íróknak, mint a piacon lévő többi ügynökség. Ennek eredményeként a rövid vázlat nem tartalmaz hosszú vázlatot.

A tartalmi összefoglalók részletessége a csapatával előzetesen meghozott döntéstől függ.

Azonban az autonómia szintjétől függetlenül minden tartalomvázlatnak tartalmaznia kell legalább az összes legfelső szintű címsort, például a H2-t és a H3-at, amelyet a tartalomban meg kíván jeleníteni.

A versenyzők

Az 5 legjobb versengő cikk felvétele a rövid leírásba további háttér-információkat ad az íróknak a témával kapcsolatban, és segítséget nyújt a tartalom létrehozásában.

Ezek a versengő cikkek megadják az íróknak a „földrajzot”, és megadják nekik azokat az elemeket, amelyeket bele kell foglalni a tartalom rangsorolásához.

Miért érdemes tartalmi összefoglalót használni?

Számos előnye van annak, ha tartalmi tájékoztatót használ az íráshoz.

A tartalmi tájékoztatók egyértelmű utasításokat adnak az íróknak

A tartalmi összefoglaló használatának első és legjelentősebb oka az, hogy egyértelmű utasításokat adjon íróinak arról, hogy miről írjanak.

Jól megírt, világos tartalmi összefoglaló nélkül az író olyasmit készíthet, ami teljesen ellentétes annak, amit az Ön vagy ügyfele kíván.

Példaként képzeljük el, hogy Önnek HVAC-üzlete van ügyfeleként, és szükségük van egy blogbejegyzésre arról, hogyan csökkentheti az energiaterhelést a nyári hónapokban.

Olvasni:  Használjon kötőjeleket a domainnevekben?

Ha csak azt mondja az írójának, hogy készítsen egy cikket erről a témáról anélkül, hogy tartalmi összefoglalót adna neki, akkor elhagyhat minden kulcsfontosságú vitapontot.

Vagy az általa készített cikk egyszerűen túl rövid ahhoz képest, ami már létezik, és jelenleg a SERP-ben szerepel.

A tartalmi összefoglaló kiemeli a fontos beszédpontokat, meghatározásokat és példákat, amelyekre az írónak a műben összpontosítania kell, valamint minden egyéb árnyalatot, amelyet figyelembe kell venni.

A tartalmi rövidnadrágok időt takarítanak meg

Az ügynökségek tulajdonosai és a projektvezetők általában nagy nyomásnak és stressznek vannak kitéve a projektek befejezése és nagyszerű eredmények elérése érdekében.

Nincs idejük egy íróval össze-vissza járni arról, hogy mit kell beletenni és eltávolítani a végleges tervezetből.

A tartalmi összefoglalók szükségtelenné teszik ezt. A megfelelő tartalmi összefoglaló mindent megad az írónak ahhoz, hogy végleges vázlatot készítsen anélkül, hogy visszajelzést kellene kérnie.

A jól megírt tartalmi összefoglaló csökkenti azt az időt is, amelybe az írónak szüksége van a végső cikk elkészítéséhez, mivel célja az újraírások és átdolgozások szükségességének csökkentése.

A tartalmi tájékoztatók elengedhetetlenek egy ügynökség bővítéséhez

Egy kis ügynökség csapatának nem lesz ideje vagy kapacitása tartalom előállítására, különösen akkor, ha több ügyfele is van. Ennek eredményeként valószínűleg ki kell szervezniük ezt a tevékenységet egy írónak vagy írócsapatnak.

Külső íróknak küldve az ügynökségek méretezhetik tartalomgyártási műveleteiket, és potenciálisan még több ügyfelet fogadhatnak el.

Továbbá, ahogy egy ügynökség növekszik, az egykor tartalomírásért felelős csapattagok új feladatokat kapnak, és valószínűleg vezetői szerepkörbe kerülnek.

Ahhoz, hogy egy ilyen ügynökség továbbra is kiváló minőségű tartalmat állíthasson elő, tartalmi összefoglalót kell készítenie íróik számára.

Hogyan építik fel az ügynökségek tartalmi tájékoztatójukat

Matt Diggity – Diggity Marketing

Matt at Diggity Marketing azt mondja, hogy a tartalmi összefoglalókat tervrajzoknak tekintik – a részletes terveknek, amelyek elengedhetetlenek a szilárd, lenyűgöző tartalom felépítéséhez. Ezek nem egyszerűen utasítások; átfogó elképzelés arról, hogy milyennek kell lennie a végterméknek.

„Először is a „miért”-el kezdjük – a tartalom céljával. Oktatás, eladás vagy szórakoztatás? A cél ismerete segít nekünk a megfelelő célközönség és üzenet megtalálásában.

Ezt követően a SEO-val foglalkozunk. Meghatározzuk azokat a kulcsfontosságú keresési kifejezéseket, amelyekre rangsorolni szeretnénk, és felvázoljuk a kulcsszóstratégiát. Ez lesz az állványzatunk, ami alakítja a darab szerkezetét.

Aztán jön a közönségelemzés. Az, hogy megértjük, kivel beszélünk, segít finomhangolni a hangnemet, a nyelvet és a használt példákat. Ez olyan, mintha a megfelelő anyagokat választanánk ki, hogy illeszkedjenek „épületünk” esztétikájához.

Végül részletes vázlatot adunk a lehetséges címsorokkal, alcímekkel és felsoroláspontokkal. Ez alkotja a tartalom vázát, a kulcspontok és altémák pedig gerendákként és támaszként szolgálnak.”

Michael Maximoff – Belkins

Az egyedi abban, ahogyan ez az ügynökség a tartalominformációkat használja, az az, hogy íróiknak bizonyos szintű autonómiát és rugalmasságot biztosítanak a tartalom előállításához.

„Ami a tartalmi összefoglalóink ​​strukturálását illeti, itt: Belkins, szeretjük a dolgokat elég egyszerűvé tenni azzal, hogy csak az alapvető tudnivalókat adjuk meg íróinknak, a többit pedig hagyjuk nekik eldönteni. Az elmúlt néhány évben jól bevált számunkra, hogy az íróknak nagyobb autonómiát adjunk a tartalomgyártás és a döntések meghozatala terén, így nagyjából kitartottunk mellette.”

Michael arra is felhívja a figyelmet, hogy a hozzárendelt író készségeitől függően különböző változatai vannak a tartalmi tájékoztatóknak.

Olvasni:  Miért nem érhető el a hang az Instagram-tekercseken, és hogyan javítható?

„A tartalmi tájékoztatóink egy másik változata is rendelkezésre áll azoknak az íróknak, akik nem olyan tapasztaltak, vagy olyan különleges darabokon dolgoznak, amelyek egy kicsit több útmutatást és odafigyelést igényelnek részünkről.

Lényegében tartalmi összefoglalóink ​​tartalmazzák a darabra vonatkozó alapvető információkat, például a címet, a szavak számát és a vázlatot, majd egy rövid leírást, néhány fő kulcsszót, a közönség személyét és egy rövid stíluskalauzt.

Mindezek csak egyszerű mutatók, amelyek tudatják íróinkkal, hogy mire számíthatunk, a többi pedig rajtuk múlik. Tapasztalataim szerint ez a megközelítés nagyon jól működik tapasztalt tartalomkezelő csapatokkal, amelyek összhangban vannak az ügynökséggel, annak céljaival és folyamataival, de további részletekre van szükség a kevésbé tapasztalt írók és/vagy szabadúszók tájékoztatásához.”

Kevin Hall – Webserv

“Nál nél Webserv stratégiailag strukturáljuk a tartalmi összefoglalókat a Céllal kezdve, kifejezetten körvonalazva a célokat.

Ezután a célközönség szerepel, amely meghatározza, hogy kit szólítunk meg. Ezt követően megadjuk a SEO-orientált kulcsszavakat és a kívánt felhasználói műveletet, tisztázva, mit szeretnénk az olvasóktól az olvasás után.

A szerkezet és a formátum részletei útmutatást adnak az elrendezéshez, míg a szükséges kutatási források az adatok hátterét biztosítják. Ezt a Hang és stílus útmutatóval zárjuk le, hogy biztosítsuk, hogy a tartalom összhangban legyen a márka hangjával, és hatékonyan tartalmazza a márka általános üzenetét.”

Milosz Krasinski – Chilli Fruit Web Consulting

Milosz és csapata at Chili gyümölcs érdekes képet alkot a tartalmi összefoglalóról.

Szeretnek minden tartalmi összefoglalót térképként elképzelni.

Most térkép nélkül is vándorolhat, és végül elérhet valahová, de ezzel gyorsabban és valószínűleg élvezetesebb módon éri el úticélját. Ez egy jól felépített tartalmi összefoglaló varázsa.

„Megközelítésünk a cél felvázolásával kezdődik. Mi a végjáték? Ez az “X jelöli a pontot” a metaforikus térképünkön. Ez SEO? Vezető generáció? Márkaépítés? Amint tudjuk, hová megyünk, belemegyünk a finom részletekbe – a kulcsszavakba, a célközönségbe és a hangnembe.

Az igazi móka akkor kezdődik, amikor felvázoljuk az utazást. Világos tartalomvázlatot biztosítunk, mint egy erdőn át vezető ösvény, amely végigvezeti íróinkat minden fordulatban. Ez magában foglalja a főbb pontokat, alpontokat és még példákat is, amelyekből meríthetnek.

Végül pedig alátámasztjuk a részleteket – adatokat, hivatkozásokat, forrásokat –, például útbaigazító táblákat a narratíva alátámasztására.

A világosság és az irányvonal ezen keveréke megadja íróinknak a szabadságot, hogy kreativitásukat áttöltsék, miközben a kincshez vezető úton maradnak – végső tartalmi célunk. Tehát a tartalomkészítő világban dolgozó felfedezőtársaimnak ne feledjétek: ne induljon útnak a térképe nélkül!

Következtetés

Amint azt megtudta, a tartalmi összefoglalók elengedhetetlenek az ügynökségek tartalomgyártási folyamatához.

Megtanulta azokat a fő elemeket, amelyeket minden tartalmi összefoglalónak tartalmaznia kell, valamint arról, hogy más ügynökségek hogyan használják a tartalmi összefoglalókat a tartalomfolyamataikban.

Nyugodtan használja a cikk elején megosztott tartalmi összefoglaló sablont a tartalmi összefoglalók kiindulópontjaként.

Új publikációk:

Ajánlott