Hogyan készítsünk vonzó tartalmat a közösségi médiában 2024-ban

Nincs két egyforma közösségi média poszt.

Ennek jó oka van – nincs két egyforma közösségi média platform.

Míg az „emberekkel való kapcsolatteremtés és megosztás” minden platform központi eleme, mindegyik sok szempontból egyedi – a Twitter a frissítéseket szolgálja, a Facebook a barátokkal és családtagokkal való kapcsolattartást, a LinkedIn pedig a kapcsolatteremtést és a szakmai tudás fenntartását szolgálja. kép.

Amikor bejegyzéseket hoz létre ezekhez a platformokhoz, szem előtt kell tartania az alábbi, a platformra jellemző egyedi dolgokat:

 • A platformot használó közönség típusa
 • A bejegyzések karakterkorlátja
 • A legjobb idő a bejegyzés közzétételére
 • Ideális méret bármilyen képhez vagy videóhoz

Fontos, hogy ezeket az árnyalatokat vegye figyelembe a bejegyzések elkészítésekor.

A bejegyzések testreszabásának előnyei a különböző közösségi média platformokon

Tegyük fel, hogy készített egy bejegyzést a Twitteren, majd megosztotta ugyanazt a bejegyzést a Facebookon. Jelentős különbséget fog látni az elköteleződésben mindkét platformon.

Ennek az az oka, hogy az emberek különböző módon lépnek kapcsolatba ezen a két platformon.

A Facebooknak, a Twitternek és a LinkedInnek más-más közönsége van, akik különböző okokból használják őket.

Megnövekedett elköteleződést, magasabb megtérülést és jobb elérést tapasztalhat, ha egyéni szöveget használ az egyes platformokhoz. Tartalmának el kell jutnia a megfelelő ügyfelekhez, és a testreszabás ezt eredményezheti.

Annak érdekében, hogy a legtöbbet hozhassa ki közösségi média bejegyzéseiből, készítsen személyre szabott bejegyzéseket mindhárom platformon –

 • Twitter kiszolgálja azt a közönséget, aki szereti első kézből fogyasztani az információkat. Az információnak élesnek és informatívnak kell lennie.
 • Facebook Ez az a hely, ahol a közönség figyelme rövidebb lehet, de végtelen időket töltene azzal, hogy a tartalom óceánja mellett görgessen a hírfolyamán. Érzelmi kapcsolatot kell teremtenie úgy, hogy egy történettel összefonja őket.
 • LinkedIn ez az a hely, amelyet meg akar érinteni, ha gondolatvezető szeretne lenni. ez van egy tanulási platform. Az emberek azért jönnek ide, hogy értelmes kapcsolatokat hozzanak létre, amelyek bővítik hálózatukat. Gyakran mondják, hogy „a LinkedIn hálózat valóban bebizonyíthatja a nettó értékét!”
Olvasni:  Hogyan használjuk hatékonyan a LinkedIn csoportokat, hogy a legtöbbet hozzuk ki belőle

Használjon olyan eszközt, amely lehetővé teszi ugyanazon információk megosztását, miközben optimalizálja azokat az egyes platformokra. Egy eszköz, amely képes elemeket, például képeket, ingyenes videókGIF-ek, hangulatjelek, különféle emberek címkézése

Hogyan készítsünk vonzó bejegyzést a Facebookon

A Facebook esetében a megosztott tartalom típusától függően kísérletezhet rövid és hosszú bejegyzésekkel. Lehet, hogy a Facebook nem annyira vizuális, mint az Instagram, de a videók és képek fontos szerepet játszanak itt.

1. A Facebook frissítés ideális hossza: 40-80 karakter

A marketingszakemberek statisztikái a legfeljebb 40 karakterből álló bejegyzéseket mutatják 86%-kal nagyobb elkötelezettség. Ezeket a megállapításokat Jeff Bullas is megerősíti – mutatta ki tanulmányuk a Facebookon legfeljebb 80 karakter hosszúságú bejegyzések 88%-kal több elkötelezettséget kapnak.

Ezenkívül a felhasználóknak ki kell bővíteniük a szöveget, ha többet szeretnének olvasni, mert a hosszabb bejegyzések le vannak vágva a hírfolyamban. Az esélye arra, hogy felkeltse a figyelmüket, egyenesen arányos azzal, hogy milyen könnyedséggel látják üzenetét.

Az ideális hosszúság a tartalom típusától függően változik. Az Adspresso szerint a Facebook-hirdetés címsorának tökéletes hossza mindössze 5 szó.

A rövid címsor hatékonyabb cselekvésre ösztönöz, és jobban is néz ki. A Facebook a túl hosszú címsorokat is levágja. Egy tanulmány több mint 37 000 Facebook hirdetés a következő eredményeket hozta:

Szavak száma a Facebook-hirdetés címsorában

2. Használjon listákat a másolatban és a címsorban

A Buzzfeed, amint azt talán már tudja, a listák bajnoka. A gyorsan fogyasztható, beolvasható tartalomra való törekvés arra készteti Facebook-közönségét, hogy nézze meg a listás bejegyzéseket.

Profi tipp: Takarítson meg közönsége idejét azzal, hogy mindig tartalmaz egy előzetest. Például adj hat tippet, amikor megosztasz egy linket egy 14 tippet tartalmazó blogbejegyzéshez. Így a közönség gyorsan eldöntheti, hogy a linkre szeretne-e kattintani. Ha többet szeretnének megtudni a kedvcsináló tartalmáról, rákattinthatnak, és folytathatják az olvasást.

Címsor és másolat

3. Tedd szórakoztatóvá és interaktívvá hangulatjelekkel

Ha hangulatjeleket adsz a bejegyzésedhez, a megjegyzések és megosztások száma 33%-kal, a kedvelések száma pedig 57%-kal nőhet. A hangulatjelek, ha megfelelően használják, a maguk nyelvét jelentik. Íme egy útmutató, amely segít a hangulatjelek használatában az összes közösségi platformon.

Tartalmazzon hangulatjeleket

4. Használja a Facebookhoz ajánlott ideális méreteket

Íme a képek ideális méretei:

 • Képes bejegyzéseknél: 1200 x 628 pixel
 • Képhivatkozást tartalmazó bejegyzéseknél: 1200 x 628 pixel
 • Stories esetén: 1080 x 1920 képpont

A képekhez kapcsolódó linkek megosztásához:

 • Négyzet alakú fotó (hírcsatornában): 154 x 154 pixel (minimum)
 • Négyzet alakú fotó (oldalakon): 116 x 116 pixel (minimum)
 • Téglalap alakú fotó (hírcsatornában): 470 x 246 pixel (minimum)
 • Téglalap alakú fotó (oldalakon): 484 x 252 pixel (minimum)

5. Kísérletezzen különféle médiaformátumokkal

Ideális esetben a képeket kevernéd a bloglinkekkel, videó tartalomGIF-ek és más formátumok, amelyek relevánsak az Ön vállalkozása szempontjából.

Olvasni:  Hogyan tervezi meg ez az ügynökség egy év tartalmasságát a Sprout Social segítségével

Koncentrálj a natív videókra. Egy közelmúltban végzett tanulmány szerint a natív Facebook-videók elköteleződési aránya 186%-kal magasabb. 503%-kal több hozzászólás.

Használhatja a Facebook-kezelő eszközt is, hogy több Facebook-profilt is könnyedén vezérelhessen különféle tartalomáramlással.

A videótartalom szempontjából a legjobb, ha olyan hosszúságot találsz, amely megfelel a márkádnak. Ha kétségei vannak, maradjon rövidebb videóknál, a legjobb esetben egy perc alatt.

Videóidnak oktató jellegűnek és informatívnak kell lenniük, mert több ezer más márkával versengsz a figyelemért.

Hogyan készítsünk vonzó bejegyzést a Twitterhez

Ahogy korábban mondtam, a legtöbb ember „frissítések” miatt keresi fel a Twittert, legyen szó akár hírekről, akár új blogbejegyzésekről.

Ezért fontos, hogy a bejegyzése sürgős érzést keltsen – miért kellene erre most odafigyelniük? Segít elmondani a közönségnek, hogy „új” tartalmat tesz közzé.

1. Ne használja fel mind a 280 karaktert

A Buddy Media tanulmánya kimutatta, hogy a 100 karakterből álló tweetek 17%-kal magasabb elköteleződési arányt mutattak, mint a hosszabbak.

Kihívás lehet 100 karakter alá csökkenteni a Tweetjeidet, de érdemes ezt a kihívást vállalni, mert végül erőteljes, tömör bejegyzésekkel fogsz előállni. Segítséget kérhet egy tartalmi eszköztől, ill parafrazáló hogy segítsen neked.

Nagyon fontos, hogy világos és tömör legyen, mert ez a platform villámgyorsan mozog. Néha csak másodpercek telik el, hogy megragadják a közönség figyelmét.

2. Ne vigyük túlzásba a hashtageket

Tudom, hogy azt tanácsolták Önnek, hogy a lehető legtöbb hashtaget használjon – ezek biztosítják, hogy az emberek megtalálják a tweetjeit, amikor az összes hashtaget keresik.

Ha azonban sokat használunk belőlük, különösen az irrelevánsokat, az arra késztetheti az embereket, hogy csak görgessenek lefelé a hírcsatornájukon.

Ne használjon kettő-három hashtagenél többet, tudnia kell, mikor és hogyan kell megfelelően használni ezeket a hashtageket.

3. Használjon GIF-eket

A GIF-ek élettel töltik fel tweetjeit, és fokozzák elköteleződésüket. A GIF-ek egy lépéssel tovább viszik a „mutasd, ne mondd” gondolatot.

A GIF-eket szinte mindenhez használhatja – inspiráló idézetekhez, vicces reakciókhoz, diavetítésekhez, informatív tartalomhoz stb.

Gondoljon bele, nem hagyná abba a hírfolyam lefelé görgetését, hogy ismétlődő műveleteket tartalmazó képet lásson?

4. Használja a Twitterhez ajánlott ideális méreteket

 • Ajánlott négyzet alakú kép: 440 x 220 pixel
 • Egyszerre legfeljebb 4 képet adjon meg
 • A maximális fájlméret 5 MB a fényképekhez, 5 MB az animált GIF-ekhez mobiltelefonon és 15 MB az interneten

5. Említsen meg másokat a tweetjeiben

Ez a könyv legokosabb trükkje. Említsen meg embereket a tweeteiben, és ők (a követőikkel együtt) kísértést fognak érezni, hogy kapcsolatba lépjenek vele.

Említsen másokat

Ez csak néhány példa arra, hogyan említhet meg embereket a tweeteiben:

 • Oszd meg az influencerek által kiadott tartalmakat, tulajdonítsd nekik, és említsd meg azt is, hogy mi tetszett a tartalomban.
 • Említsen meg szakértőket, és kérje ki véleményüket egy témával/eseménysel/hírrel kapcsolatban
 • Említse meg a legnagyobb rajongóit, hogy felkeltse az ő és követőik figyelmét
 • Említse meg az alkalmazottakat, miközben egy irodai eseményről beszél
Olvasni:  Mi az a transzparens vakság: pszichológiája és hogyan lehet elkerülni

Mindezek kordában tartásához és a következetesség fenntartásához tanácsos a legjobb közösségimédia-automatizálási eszközöket használni.

Hogyan készítsünk vonzó bejegyzést a LinkedIn számára

Ha most végiggörgeted a LinkedIn-hírcsatornát, nagy valószínűséggel hosszú szöveges bejegyzéseket, videókat és képeket tartalmazó linkbejegyzéseket fogsz látni.

Ennyi – az összes nyertes LinkedIn-bejegyzés. A Facebookkal és a Twitterrel szemben a LinkedIn közönsége szereti a hosszú bejegyzéseket.

A bejegyzés első két-három sorának kellő érdeklődést kell keltenie ahhoz, hogy az olvasó a „további megtekintése” gombra kattintson.

Profi tipp: Kérdésekkel fejezd be hozzászólásaidat. A LinkedIn-bejegyzésekben a kérdések CTA-ként működnek – cselekvésre ösztönzik az embereket. Ebben az esetben az emberek úgy járnak el, hogy válaszolnak neked a megjegyzésekben.

1. A címnek újnak, egyedinek, konkrétnak kell lennie

A cím a LinkedIn tartalom legfontosabb része. Általában egy jó cím a következőket tartalmazza:

 • Valami, ami az olvasók egy adott célcsoportjára vonatkozik
 • Valami új és egyedi
 • Az az érzés, hogy fontos elolvasni a cikket MOST
 • Közvetlen haszonra tesz szert az embereknek a cikk elolvasása

A nagyszerű cím különösen fontos, hogy elérje azokat, akik nem ismernek téged. Amikor LinkedIn tartalmat hoz létre, mindig kérdezze meg magát, hogy keltett-e kíváncsiságot vagy a haszon érzését.

Korlátozott a valószínűsége annak, hogy az emberek értelmét látják, ha rákattintnak és elolvassák a bejegyzést, ha annak címe általános kérdés vagy nyájas általános kijelentés.

Meglepő közös nevezőre talált egy Paul Shapiro által 2014-ben végzett tanulmány a LinkedIn történetének 3000 legsikeresebb posztjáról: a legnépszerűbb posztokat olyan egyszerű angol nyelven írták, hogy még egy kisgyerek is megértette őket. Ezért ügyeljen arra, hogy a címsorok és a bejegyzések ne tartalmazzák a zsargont.

Tipp Használhatja a ingyenes LinkedIn ütemező eszköz hogy hatékonyan népszerűsítse ezeket a hosszú formátumú bejegyzéseket.

2. LinkedIn képek száma – ideális esetben 4 és 8 között

Bár a preferenciák személyenként változhatnak, a kutatások szerint a LinkedIn legsikeresebb bejegyzései négy és nyolc közötti képet tartalmaznak. Sőt, a képek áttekinthető szakaszokba vannak rendezve, amelyek mindegyike konkrét témákat vagy pontokat érint.

Minden eseményhez szüksége van legalább egy képre. Győződjön meg arról, hogy a kép vagy valamelyik kép a bejegyzés tetején van.

3. Használja a LinkedInhez ajánlott ideális méreteket

 • Javasolt méret képekhez vagy linkekhez: 1200 x 628 pixel
 • A megosztott képek maximális mérete: 1104 x 736
 • Képfájlok: JPNG, JPG vagy GIF

Lebilincselő bejegyzések készítése és ütemezése a SocialPilot segítségével

A SocialPilot, hogy megértse a bejegyzések testreszabásával kapcsolatos igényeit a különböző platformokon, segít összeállítani, szerkeszteni és személyre szabott bejegyzések ütemezése a Facebook, Twitter és LinkedIn számáraés több.

Ezzel a funkcióval három különböző bejegyzést hozhat létre egy levélírási mezőben.

Lebilincselő bejegyzések ütemezése

A feliratok mellett az egyes közösségi csatornák által igényelt különböző képméretekről is gondoskodhat a fülek váltogatásával és a képek külön hozzáadásával.

Olvasni:  Tartalompillérek: Ultimate Social Media Guide [2024]

Gyakran tesz közzé rossz méretű képeket a közösségi csatornákon, amelyeket megnyújtanak, levágnak vagy elutasítanak? Használja a beépített SocialPilotot képszerkesztő hogy azonnal kijavítsa a képeket, és soha ne tegyen közzé rossz méretű képet.

Egy kattintással átméretezheti a képbejegyzést a négyzet (1:1), az álló (4:5) és a történet (16:9) képarányában az Instagram számára. Hasonlóképpen tegyen közzé pixel-tökéletes képeket fekvő (1,91:1) és függőleges (2:3) előre meghatározott képarányokkal más közösségi média platformokon.

socialpilot képszerkesztő

Ahogy korábban is mondtam, mások megemlítése segíthet abban, hogy több figyelmet kapjon a bejegyzéseire. A SocialPilot segítségével profilokat és oldalakat említhet meg Twitter- és Facebook-bejegyzéseiben.

Csak kezdjen el beírni egy nevet @ jellel, és megjelenik néhány javaslat, amelyek közül bárkit kiválaszthat.

pár javaslat

A SocialPilot több kép ütemezésében is segít a Facebookon, a LinkedIn-en és az Instagramon körhinta-bejegyzések formájában.

socialpilot körhinta bejegyzések

A körhinta bejegyzések nagyszerű módjai annak, hogy több képpel mesélj el egy történetet. Minden képnek van leírása és cél URL-je. Ezt a formátumot a következőkre használhatja:

 • Írja le lépésenként egy termék funkcióit!
 • Megemlíti egy termék jellemzőit
 • Adjon meg rövid információkat, például tippeket

Remélem, ezek a funkciók segítenek egyedi bejegyzések létrehozásában a Facebook, Twitter és LinkedIn számára, szem előtt tartva minden platform közönségét, ideális képméretet, ideális bejegyzéshosszt, elkötelezettségi trendeket stb.

Gyakran Ismételt Kérdések

🌟 Milyen típusú bejegyzések mennek jól a Facebookon?

Ahhoz, hogy felhívja a figyelmet Facebook-bejegyzésére, interaktívvá és vonzóvá kell tennie azt. Kövesse ezeket az egyszerű lépéseket egy vonzó Facebook-bejegyzés létrehozásához

 • Győződjön meg arról, hogy egy Facebook-frissítés ideális hossza 40-80 karakter
 • Használja a Facebook-másolatban található listákat a figyelem felkeltésére. Ez lehet tippek, ötletek, márkák stb. listája.
 • Adjon hangulatjeleket bejegyzéseihez, hogy szórakoztató és vonzó legyen
 • Használja a ideális Facebook képméretek
 • Kísérletezzen különféle médiaformátumokkal, például videókkal és GIF-ekkel

🌟 Hogyan készítsek vonzó bejegyzést a Twitteren?

Egy tweet élete állítólag csak 18 másodperc, és ilyen rövid időn belül benyomást kell keltenie – vonzóvá és interaktívvá kell tennie.

 • Ne használja fel mind a 280 karaktert
 • Ne vigye túlzásba a hashtageket a tweetjeiben.
 • Használj GIF-eket
 • Használd az ideálist Twitter képméretek
 • Említsen meg másokat a tweeteiben

🌟 Hogyan írjak lebilincselő bejegyzést a LinkedIn-en?

Az alábbiakban ismertetett tippek segítenek létrehozni egy interaktív LinkedIn-bejegyzést, amely szupergyorsan elősegíti az elköteleződést

 • A bejegyzés címének újnak, egyedinek és konkrétnak kell lennie
 • Használjon képeket a bejegyzéseiben. Ideális esetben 4-8 kép egy bejegyzésben nagy érdeklődést kelt
 • Feltétlenül használja ideális LinkedIn képméretek

🌟 Hogyan készítsünk hatékony közösségi média bejegyzéseket a SocialPilot segítségével?

SocialPilot segít érdekes bejegyzések létrehozásában és ütemezésében különféle közösségi média platformokon, például Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest, Instagram és más platformokon, olyan őrült funkciókkal, mint natív videók hozzáadása, több kép feltöltése, GIF-ek hozzáadása, bejegyzések testreszabása különböző platformokhoz és még sok más.

Új publikációk:

Ajánlott