Hogyan készítsünk webhelytérképet a WordPressben

Mi az oldaltérkép? Valószínűleg hallotta már ezt a kifejezést, de lehet, hogy nem tudja, mik azok a webhelytérképek, és mennyire hasznosak lehetnek. Folytassa az olvasást, hogy megtudja, hogyan használhatja ezt előnyére, és hogyan hozhat létre webhelytérképet a WordPressben.

Mi az a webhelytérkép?

A webhelytérkép vagy elemtérkép olyan fájl, amely információkat tartalmaz a webhelyén található oldalakról, bejegyzésekről és fájlokról, valamint azok kapcsolatairól.. A keresőmotorok arra használják, hogy kövessék az oldalon lévő linkeket új oldalakra, és továbbra is megkeressék és kövessék az új oldalakon a webhely más oldalaira mutató hivatkozásokat.

A webhelytérkép lényegében egy domainen belüli webhely oldalainak listája. A webhelytérképeknek két elsődleges típusa van. A későbbiekben részletesebben megvitatjuk, hogyan lehet webhelytérképet létrehozni a WordPressben.

  • Egy webhely oldalainak ember által látható listája.
  • Strukturált listák webrobotokhoz, például keresőmotorokhoz.

A webhelytérképek vitathatatlanul az egyetlen valódi áttekintést nyújtanak a webhelyen található mindenről. Egyes navigációk legördülő menüket kínálnak, amelyek lehetővé teszik az egyes webhelyrészekben elérhető lehetőségek megjelenítését, de ezek a menük is csak egy tartalomrészt jelenítenek meg egyszerre.

Olvasni:  Hogyan szerezzen forgalmat a blogjára (Teljes útmutató kezdőknek!)

Miért van szüksége webhelytérképre?

A webhelytérkép lehetővé teszi az összes elérhető tartalomterület megjelenítését egy oldalon. A webhelytérképek azonnali hozzáférést biztosítanak, és egyszerű felhasználói felülettel segítik a felhasználókat a rend megtalálásában az egyébként zsúfolt webhelyeken.

A webhelytérképekben az a jó, hogy egy másodlagos navigációs funkció. Webhelytérkép létrehozása a WordPressben egyszerű, és jól jönnek, miközben csekély vagy egyáltalán nem járnak költségekkel.

A webhelytérképek lehetővé teszik a nem HTML-tartalom optimalizálását is, amelyet egyébként a feltérképező robotok nem találnának meg. Ha hibás linkje van, a feltérképező robotok azonnal felveszik, hogy közöljék, mit kell javítani, és időközben ideiglenes megoldást is nyújtanak a problémára. Most, hogy megértette a webhelytérképek előnyeit, nézzük meg, hogyan hozhat létre webhelytérképet a WordPressben.

Hogyan készítsünk webhelytérképet a WordPressben

Ebben a részben elmagyarázzuk, hogyan hozhat létre webhelytérképet a WordPressben. Az ajánlott és általában a legegyszerűbb módja a webhelytérkép létrehozásának a WordPressben egy beépülő modul használata. Ebben az esetben az All in One SEO beépülő modult és a Yoast SEO bővítményt használjuk. Mindkettő könnyedén létrehoz egy webhelytérképet a WordPressben, miközben további SEO-funkciókat biztosít.

Az All in One SEO beépülő modul használata

1. A bővítmény telepítése

Navigáljon a WP-Admin területre. Nyissa meg a Plugins > Add new > menüpontot, és keressen rá az „All in One SEO” kifejezésre. Ez legyen az első eredmény.

2. A beépülő modul aktiválása

A bővítmény telepítése után kattintson az Aktiválás gombra a bővítmény aktiválásához.

3. Állítsa be a beépülő modult

Az adminisztrációs terület felső sávjában egy új menü jött létre a könnyű navigáció érdekében, az itt látható módon. A webhelytérkép létrehozásához lépjen a webhelytérképek menübe.

Olvasni:  2024-as tagszüneti frissítés

Ha ott van, sok webhelytérkép-lehetőséget kell látnia. Az „Általános webhelytérkép” alatt található XML-webhelytérképre és a HTML-webhelytérképre összpontosítunk.

A webhelyén található tartalomtípustól függően érdemes lehet videó-webhelytérképet, híroldaltérképet és RSS-webhelytérképet létrehozni. A videó és a hírek oldaltérképei jelenleg a bővítmény Pro verziójának használatát igénylik. Ha azonban RSS-hírcsatornákat használ a látogatók frissítésére az újonnan közzétett tartalomról, létrehozhatja ezt a webhelytérképet, és közzéteheti a Google, a Yahoo vagy a Bing rendszerében, amely segít tartalmat eljuttatni a felhasználókhoz anélkül, hogy fel kellene keresnie a webhelyet. Segíti a keresőoptimalizálást is azáltal, hogy lehetővé teszi, hogy a feltérképező robotok és keresőmotorok indexeljék oldalait egyetlen webhelytérkép-látogatással.

4. Tekintse meg XML-webhelytérképét

Ezután a webhelytérkép engedélyezése után megjelenik egy előnézeti lehetőség. Az előnézet a következő helyre viszi https://yourdomain/sitemap.xmlahol megtekintheti, hogyan néz ki az XML webhelytérkép.

5. Hozza létre és tekintse meg HTML-webhelytérképét

Ezután lépjen a HTML-webhelytérképre, és engedélyezze azt. A HTML-webhelytérkép megjelenítésére számos lehetőség kínálkozik, a dedikált oldaltól a widgetekig, vagy akár közvetlenül a kódban. Lépjünk tovább, és hozzunk létre egy dedikált oldalt, amely lehetővé teszi egy egyéni URL beállítását is a látogatók számára, amelyekhez navigálhatnak, és könnyen megtalálhatják a keresett tartalmat, vagy ellenőrizhetik az eltávolítandó nem kívánt tartalmat.

A Yoast SEO beépülő modul használata

Most pedig nézzük meg, hogyan hozhat létre webhelytérképet a WordPressben a Yoast SEO bővítmény használatával.

1. A bővítmény telepítése

Navigáljon az adminisztrátori területre. Nyissa meg a Plugins > Add new > menüpontot, és keressen rá a „Yoast SEO” kifejezésre. Ez legyen az első eredmény.

2. A beépülő modul aktiválása

A bővítmény telepítése után kattintson az Aktiválás gombra a bővítmény aktiválásához.

Olvasni:  EWWW Képoptimalizáló áttekintése: A WordPress S...

3. Állítsa be a beépülő modult

Az aktiválás után egy új menü lesz elérhető az alábbiak szerint. Lépjen a SEO beállítások > Általános elemre.

Innen válassza ki a „Funkciók” lapot.

4. Tekintse meg XML-webhelytérképét

A funkciók elérése után görgessen lefelé, és megtalálja az „XML-webhelytérképek” lehetőséget. A kérdőjelre kattintva kibonthatja a lehetőségeket, és megtekintheti az XML-webhelytérképeket, vagy többet megtudhat azokról.

Speciális: XML-webhelytérkép manuális létrehozása

Abban az esetben, ha javítani szeretné webhelytérképes játékát, vagy azon tűnődik, hogyan hozhat létre webhelytérképet a WordPressben bővítmények használata nélkül, íme a folyamat alapvető áttekintése.

A webhelytérképek a webhelytérkép protokollon alapulnak, ezért hozzunk létre egy .xml kiterjesztésű fájlt, és adjuk hozzá a következő 2 kódsort:

http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9″>

Ezt követően meg kell határoznunk az & címkét, hogy minden felvenni kívánt URL-hez bejegyzést hozzunk létre. Íme egy példa:

http://www.buysomemorestore.tk/

2022-03-28

hetente

1.0

Beszéljünk arról, hogy mit csinálnak az egyes megadott címkék:

  • (KÖTELEZŐ) Adja meg az oldal teljes URL-címét, beleértve a http/https-t is.
  • Adja meg az utolsó módosítás dátumát ÉÉÉÉ-HH-NN formátumban.
  • Lehetséges értékek: óránként, napi, heti, havi, éves és soha. Ez csak egy mutató a bejárók számára
  • Javaslatokat tesz lehetővé a keresőrobotoknak, hogy mely oldalak a legfontosabbak. A tartományok 0,0 és 1,0 (legmagasabb) között állíthatók be, az alapértelmezett érték 0,5.

Ha minden URL-cím megvan, mentheti a fájlt, feltöltheti, ha helyileg hajtotta végre a módosításokat, és meghatározhatja a webhelytérképet a robots.txt fájlban a következőkkel:

Webhelytérkép:

A a webhely teljes URL-jének kell lennie, beleértve a http/https-t. Győződjön meg arról, hogy az URL megegyezik a fájlnévvel. Példa:

Webhelytérkép: https://buysomemorestore.tk/sitemap.xml

Ezután közvetlenül beküldheti őket a Google-nak. Ügyeljen arra, hogy a címkét az URL-címére cserélje ki a következő címen: http://www.google.com/webmasters/tools/ping?sitemap=

Erősítse meg WordPress-webhelyét teljesen felügyelt tárhelyszolgáltatással

Ha van webhelye, akkor tudni fogja, mennyire fontos, hogy gyors és megbízható legyen. Ha mindig gondjai voltak a szükséges támogatás megszerzésével, hogy minden megfelelően működjön, vagy egyszerűen csak arra van szüksége, hogy webhelye azonnal gyors legyen, megvizsgálhatja a teljesen felügyelt WordPress tárhelyszolgáltatást és annak előnyeit vállalkozása számára.

Ha segítségre van szüksége, telefonon, csevegésen vagy jegyen keresztül, az év bármely napján 24 órás segítséggel fordulhat ügyfélszolgálatunkhoz.

Magával a platformmal tetszőleges mennyiségű forgalmat vállalhat az egykattintásos automatikus skálázással, miközben kényelmesen tudhatja, hogy 99,99%-os rendelkezésre állási idővel, szinte azonnali eszközgyorsítótárazással és konténer-kiegészítőkkel rendelkezik, amelyek teljesen új funkciókat hoznak webhelyére.

Tekintse meg WordPress tárhely-terveinket a kezdéshez még ma.

Olvasni:  17 legjobb webhely, ahol Instagram-követőket vásárolhat, Ausztrália (2024. március)

Új publikációk:

Ajánlott