Hogyan készítsünk WordPress eLearning kurzusokat a…

Az elmúlt évtizedben az online oktatás hatalmas felfutáson ment keresztül. A COVID-19 világjárvány áldás volt az eLearning számára, mivel mindenkinek fel kellett vennie a digitális teret, hogy túlélje ezt a versenykörnyezetet.

A hatékony online oktatás érdekében interaktív tantermet kell kínálni a tanulók elköteleződése érdekében. Ez magában foglalja az intuitivitást és a könnyű használatot is, mivel nem szeretné, hogy diákjai összekeverjék magukat a platform technikai jellemzőivel.

Figyelembe véve az online oktatási igényeket, a WordPress hihetetlen megoldást kínált minden oktatónak és vállalkozónak LMS-bővítmények formájában. Lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy interaktív eLearning platformokat hozzanak létre anélkül, hogy bármilyen kódolási nehézséggel kellene foglalkozniuk. A Sensei LMS az egyik ilyen beépülő modul, amely egyszerű használhatósága és izgalmas funkciói miatt népszerű.

Hogyan telepítheti a Senseit a WordPress-re? Hogyan működik? Tényleg megér minden dicséretet? Ebben a részletes, részletes útmutatóban minden kérdésére válaszoltam.

Mi az a Sensei LMS?

A Sensei egy WordPress LMS-bővítmény, amely lehetővé teszi minden felhasználó számára eLearning kurzusok és platformok létrehozását egyszerű fogd és vidd funkciókkal. Bárki elkezdheti a Sensei-vel lebilincselő tanfolyamokat és vetélkedőket.

A Sensei LMS egy megbízható bővítmény, mivel az Automattic terméke, amely a WordPress, a WooCommerce és a Jetpack mögött álló erő. Ez azt is biztosítja, hogy az összes Automattic programnak köszönhetően javítani tudja webhelye teljesítményét.

Ezenkívül egyszerűen integrálhatja az LMS-bővítményt a WordPress-be, és eladhatja kurzusait a WooCommerce bővítmény segítségével.

Olvasni:  Melyik a legjobb kapcsolatfelvételi űrlap bővítmény a WordPresshez?

Miért használjuk a Sensei LMS-t?

A Sensei LMS a többi WordPress LMS-bővítményhez hasonlóan lehetővé tette a tanárok és a diákok számára, hogy bárhonnan tanulási környezetet hozzanak létre, felülmúlva a COVID-19 által kikényszerített korlátozásokat.

A Sensei használatával történő LMS-ük elkészítéséhez nincs szükség műszaki háttérre, mivel a drag-and-drop builder megkönnyíti a kurzusok építését.

Az emberek a Sensei-t használják költségmegtakarításra és a földrajzi elkülönülés megszüntetésére, mivel az online kurzusok bárhonnan elérhetők. Azt is lehetővé teszi, hogy bármikor nyomon követhesse diákja előrehaladását, és tesztelje őket kvízek és feladatok elvégzésével.

Sensei LMS: Főbb jellemzők

A funkciók kulcsszerepet játszanak az LMS kiválasztásában, mivel senkinek sem tetszik egy bonyolult és nem vonzó LMS-bővítmény.

A Sensei LMS biztosítja a funkcionális és interaktív platform létrehozásához szükséges összes létfontosságú összetevőt, kiegészítve a megfelelő elemekkel a felhasználó elkötelezettségének fenntartásához. Ez a rész a Sensei néhány fő funkcióját ismerteti, amelyek miatt népszerű választás a WordPress LMS-beállításai között.

Egyszerű használat

Szó szerint bárki elkezdheti a Sensei-t a kényelmének köszönhetően. Az LMS beépülő modul beállítása meglehetősen egyszerű, és néhány perc alatt telepíthető. A felhasználóknak nem kell félelmetes kódsorok köré csavarniuk a fejüket, hanem egyszerű kattintással bármilyen műveletet elvégezhetnek.

Minden felhasználó számára biztosít egy fiók irányítópultot, ahol megtekintheti kurzusait és nyomon követheti előrehaladását. Ezen kívül az oktatók nyomon követhetik hallgatóik előrehaladását és ellenőrizhetik a kurzus statisztikáit. Az egyszerű testreszabhatóság és kezelhetőség teszi a Sensei-t meglehetősen felhasználóbarát eszközzé, amely alkalmas a technológiát nem ismerő felhasználók számára.

Támogatás

A Sensei LMS nem kínálja azt az aktív támogatást, amelyet más vezető LMS-bővítmények biztosítanak. Azonban a dokumentumok köre A WooCommerce webhelyén elérhető segít a leggyakrabban visszatérő problémák megoldásában, beleértve a telepítési lépéseket, valamint a fizetéssel, szállítással stb.

Ezenkívül felveheti a kapcsolatot a WooCommerce ügyfélszolgálati csapatával, hogy elküldje minden kérdését, vagy az ügyfélszolgálatuk személyre szabott támogatásért.

Beépített osztályozási rendszer

A Sensei az automatizálás révén kiküszöböli a kezelési problémákat, és időt és energiát takarít meg az értékelési folyamatok kidolgozása során.

Az automatikus osztályozásnak köszönhetően többé nem kell aggódnia amiatt, hogy az összes példányt átnézi és külön osztályozza. Inkább hagyja, hogy a Sensei gondoskodjon róla, amíg új kurzustartalmat hoz létre. Az automatikus osztályozás néhány izgalmas mérőszámot is kínál a tanulói értékelésekről és az Ön tartalmairól.

Olvasni:  A Hostinger most Redis-t kínál az Ecosite prémium tárhelycsomagjaiban

Ennek ellenére, ha nem híve az automatikus osztályozást, és minden tanulóját manuálisan szeretné osztályozni, akkor letilthatja az automatikus osztályozási lehetőséget.

Felhasználói felület

Bárki, aki ismeri a WordPress szabványait, elkezdheti a Sensei-t, mivel ismerős felhasználói felületet kínál. A Sensei-vel való munka egyszerű, köszönhetően az 1-kattintásos megoldásoknak.

Hozzáadhat vagy létrehozhat új kurzusokat a Sensei-en, akárcsak a WordPress-szerkesztőben. Az egyszerű felhasználói felület megkönnyíti a nem technikusok számára a kísérletezést, új kurzusok létrehozását, a meglévők szerkesztését, és különféle lehetőségeket kínálva érdekes elemekkel szépíthetik oldalaikat.

A Sensei egyszerű kezelőfelületet kínál, de aki személyre szabott dizájnt keres, használhatja a Sensei sablonrendszerét is a kívánt dizájn eléréséhez.

Robusztus biztonság

A biztonság mindig fontos tényező az LMS-bővítmények esetében. Nem szeretne olyan eLearning platformot, amely feltörhető, vagy ki van téve a diákok csalási kísérleteinek. A Sensei LMS kéttényezős hitelesítést használ a szigorú biztonság érdekében platformján. Ezenkívül a méretezhető és biztonságos tárhelyhez könnyedén választhatja az LMS-tárhelyet.

Minden felhasználónak meg kell adnia jelszavát, hogy a telefonjára küldött biztonsági kód segítségével ellenőrizze a bejelentkezési kísérletet a nagyobb biztonság érdekében.

A Sensei LMS telepítése és beállítása [Easy Steps]

Most nézzük meg a Sensei telepítési beállításait és a tanfolyam létrehozási folyamatát. Közvetlenül telepítheti a Sensei-t a WordPress tárolójából, mint más beépülő modulokat, és online tanfolyamokat készíthet.

Kövesse az alábbi lépéseket a Sensei LMS telepítéséhez a WordPress rendszeren:

 • Navigáljon a WordPress irányítópult.
 • Kattintson Beépülő modulok > Új hozzáadása.
 • Keressen rá Sensei LMS.
 • Kattintson Telepítés és Aktiválja.

A beépülő modul aktiválása után megjelenik egy Sensei telepítővarázsló képernyő, amely végigvezeti Önt a kurzus létrehozási folyamatán.

Ezután válassza ki az online kurzusok, a kurzusok továbbfejlesztéséhez szükséges opcionális funkciók és a Sensei mintakurzus célját.

Hogyan készítsd el első tanfolyamodat a Sensei LMS segítségével

A Sensei segítségével online kurzus létrehozása egyszerű, köszönhetően annak felhasználóbarát jellegének és intuitívságának. Kövesse az alábbi lépéseket az első tanfolyam létrehozásához a Sensei LMS segítségével.

 • Navigáljon a WordPress irányítópult.
 • Kattintson Tanfolyamok > Új hozzáadása.
 • Név a tanfolyamot, és adj hozzá a Kiemelt kép.
 • Hozzáadás modulok és leckéket a tanfolyamodra.
 • Rendelje hozzá a tanfolyam kategóriáját, bizonyítványsablonját és egyebeket.
Olvasni:  Az új, 16 lépésből álló WordPress karbantartási ellenőrzőlista: 2024-es kiadás

Hogyan készítsd el az első leckét a Sensei LMS segítségével

A Sensei LMS segítségével gyorsan létrehozhat és hozzárendelhet leckéket az alábbi lépések végrehajtásával:

 • Menj a WordPress irányítópult.
 • Kattintson Leckék > Új hozzáadása.

Ezután adjon hozzá egy lecke nevét, leírását, videót és minden lényeges részletet, amelyet hozzá szeretne adni a leckéhez.
Ezenkívül kurzust rendelhet a leckéhez a képernyő jobb oldalán található „kurzus” lehetőségre kattintva.

A leírást, a videót és a képeket hozzáadtam a leckémhez, ahogy az alábbi képen is látható:

Hogyan készítsd el első kvízedet a Sensei LMS segítségével

A Sensei LMS leegyszerűsíti a kvízkészítési folyamatot, így bármely felhasználó hozzájuthat technikai hátterétől függetlenül.

 • Kezdje el navigálni a „Lecke kvíz” választási lehetőség.
 • Válassza ki a sajátját kvíz típus.
 • Pontok hozzáadása minden kérdésre.

Kiválasztottam a feleletválasztós kvízt, és hozzáadtam a pontokat minden kérdésre, ahogy a fenti kép is mutatja.

Tanúsítvány létrehozása a Sensei LMS segítségével

A tanulók jutalmazása fontos a motiváció fenntartása érdekében, és a bizonyítványok nagyszerű módja ennek a feladatnak. A Sensei egy egyszerű eljárást kínál tanúsítványok hozzáadásához az online kurzusokhoz.

Bár a Sensei kínál egy minta tanúsítványsablont, amelyet szerkeszthet a tanúsítványok gyors létrehozása érdekében, néhány kattintással testreszabott tanúsítványokat is létrehozhat.

A Sensei LMS minden tervezési lehetőséget kínál, például betűtípusokat, színeket, üzenetpozíciókat és egyebeket.

Bármely tanfolyamhoz bizonyítványt rendelhet az alábbi lépések végrehajtásával:

 • Menj Tanfolyamok.
 • Kattintson Minden tanfolyam.
 • Szerkesztés a tanfolyamod.
 • Válassza ki bizonyítványát a Tanúsítvány sablon ledob.

Amint a hallgatód elvégez egy tanfolyamot, az alábbi képen láthatóhoz hasonló bizonyítványt kap. Mivel azonban ez egy tanúsítványminta, más és egyedi sablont is tervezhet LMS-webhelyéhez vagy tanfolyamaihoz.

Sensei LMS: Árképzési tervek

A Sensei LMS minden felhasználó számára ingyenesen kínálja az indulást, és korlátlan számú tanfolyamot, leckét és vetélkedőt készíthet. Ingyenes kiterjesztéseket tartalmazó könyvtára megkönnyíti a használatot. Azoknak a felhasználóknak azonban, akik prémium szolgáltatásokat keresnek és keresnek a tanfolyamaikkal, fizetős kiterjesztést kell kapniuk a korlátlan használathoz.

A felhasználók a Sensei LMS segítségével online értékesíthetik kurzusaikat. Ehhez azonban a „fizetős” WooCommerce Paid Courses beépülő modult kell használniuk kurzusaik eladásához, valamint előfizetések, csomagok, tagságok stb. kezeléséhez. A beépülő modul ára 129 USD/év, de a prémium felhasználói élményt nyitja meg.

Olvasni:  Hogyan lehet integrálni a tartalommarketinget és a SEO-t

Sensei LMS: előnyei és hátrányai

Minden LMS-nek megvannak a maga előnyei és hátrányai, függetlenül attól, hogy intuitív és felhasználóbarát. Felsoroltam a Sensei LMS előnyeit és hátrányait, hogy megalapozottabb döntést hozhasson a bővítmény kiválasztásakor.

Profik

 • WooCommerce integráció.
 • Könnyen kezelhető.
 • Viszonylag olcsó, mint a többi vezető LMS-bővítmény.
 • Lehetővé teszi a vetélkedők automatikus vagy kézi osztályozásának beállítását.
 • Teljes hozzáférést biztosít a közönségmutatókhoz.

Hátrányok

 • A kiegészítők korlátozott elérhetősége a többi LMS-bővítményhez képest.
 • Az online tanfolyamok értékesítéséhez szükséges WooCommerce Paid Courses beépülő modul drága lehet.

A Sensei egy kiváló LMS-bővítmény kezdőknek és profiknak egyaránt. Használata rendkívül egyszerű, tekintettel a WordPress CMS-szel való hasonlóságára. Persze van néhány hátránya, de ezeket az előnyök listája kiegyenlíti. A Sensei LMS legnagyobb hátránya, hogy további bővítményeket kell vásárolni a beépülő modul optimális teljesítménye érdekében.

A Sensei használata során győződjön meg arról, hogy a megfelelő WordPress tárhelyszolgáltatót használja. Mindig válasszon menedzselt hosting platformot, amely nagy teljesítményt, biztonságot és megbízhatóságot kínál a sikeres online tanulási platform támogatása érdekében. Tekintse meg webináriumunkat a technológia-központú online tanfolyamokról.

Gyakran Ismételt Kérdések

Ingyenes a Sensei LMS?

Igen, a Sensei LMS ingyenesen használható minden felhasználó számára. Azonban kínál egy fizetős bővítményt “WooCommerce fizetett tanfolyamok bővítmény” kurzusok létrehozásához és értékesítéséhez tagságon, előfizetésen stb.

Hogyan használja a Sensei LMS-t?

Kövesse az alábbi lépéseket a Sensei LMS használatához a WordPress rendszeren.

 • Jelentkezzen be a saját WordPress adminisztrációs panel.
 • Menj Beépülő modulok > Új hozzáadása.
 • típus Sensei LMS a keresősávban, és keresse meg a hivatalos bővítményt.
 • Kattintson Telepítés most.
 • Kattintson Aktiválja.
 • Kövesse a beállítást a Sensei LMS telepítésének befejezéséhez a WordPress rendszeren.

Hogyan adja hozzá Senseit?

Kövesse az alábbi lépéseket a Sensei LMS hozzáadásához a WordPresshez.

 • Menj Beépülő modulok a WordPress CMS-en.
 • Kattintson Új hozzáadása.
 • Keress rá “Sensei LMS.”
 • Telepítés és Aktiválja a bővítmény.
 • Ta-da! Itt van a Sensei LMS telepítve a WordPress-re.

×

Szerezze meg hírlevelünket
Legyen Ön az első, aki megkapja a legújabb frissítéseket és oktatóanyagokat.

Köszönjük, hogy feliratkozott ránk!

Új publikációk:

Ajánlott