Hogyan kezdjünk el közösségi média marketinggel: 39 forrás kezdőknek

Tartalomjegyzék

  • Bevezetés
  • Hogyan kezdjük el a közösségi média marketinget: 39 használható eszköz
  • Kulcs elvitelek
  • Következtetés
  • GYIK

A közösségi média világszerte terjed. Azonban, ha félszegen tologatod a tartalmaidat a közösségi oldalakon, az nem közösségi média marketing. Valójában ez spam. Ez a cikk segít kezdje el a közösségi média marketingjét.

A közösségi média alig tíz év alatt a mindennapi élet nélkülözhetetlen elemévé vált. Az Oberlo közösségi média legfrissebb adatai szerint 2021-ben közel 3,78 milliárd aktív közösségimédia-felhasználó lesz világszerte. hogyan kezdjük el a közösségi média marketinget. Időt igényel a figyelem és a közösségi médiában való részvétel, és több erőfeszítést igényel. A cikkben található források segítenek a közösségi médiában való sikerhez szükséges készségek kialakításában.

Azonban tudni hogyan lehet eljutni a közösségi média marketingben kezdődött a legjobb eredmény érdekében használja az alábbi eszközöket és forrásokat.

Hogyan kezdjük el a közösségi média marketinget: 39 használható eszköz

Forrás

Közösségi média blogok

A területen dolgozó szakemberek követése az egyik legelfogadhatóbb módszer a közösségi média jártasságának javítására és a naprakészen maradásra. Azonban még akkor is, ha szakértő vagy, lépést kell tartanod a legújabb trendekkel, közösségi hírekkel és ötletekkel. Ezeknek a webhelyeknek a napi ellenőrzése nagyszerű módja annak, hogy naprakész maradjon közösségi média marketing kezdőknek.

1. Social Media Explorer

A SME egy professzionális szolgáltató cég, és egy blog sok közösségimédia-marketing szakemberrel. A KKV-blogot gyakran az iparág egyik legintelligensebb blogjának tekintik, és sok közreműködője számos elemről szóló bestseller könyveket írt.

2. Social Media Examiner

A vizsgáztató különbözik a közösségi média felfedezőjétől. Ehelyett ez az egyik vezető blog világszerte, amelynek közösségi média jelentései tele vannak a közösségi média marketingeseivel.

3. Social Fresh

A Social Fresh egy közösségi média tanulására és elemzésére szakosodott cég. Küldetése, hogy motiválja és segítse a közösségi média üzletágat. Ez a legjobb közösségi média forrás a marketingesek inspirálására. Ról ről 500 vagyonos cég közül 300 részt vett szemináriumain és rendezvényein.

4. Scott Monty

Monty marketing tanácsadó, aki különféle témákban beszél. De másrészt a közösségi médiában írt írásai mindig is felnyitották a szemet.

Olvasni:  11 forrás a tervezők számára, hogy szabadúszó állást találjanak online

5. HubSpot Marketing Blog

A HubSpot Marketing Blogon fontos híreket és részletes használati utasításokat kaphat a különböző közösségi hálózatokon. A marketingesek 56 százaléka akik ezt a blogforrást használják, azt állítják, hogy ez előnyös a blogíráshoz.

6. Copyblogger

A Copyblogger a világ legcsodálatosabb tartalommarketing-blogja. A Rainmaker Digital, a cég anyavállalata több mint 200 000 egyedi fogyasztót szolgál ki három vállalaton belül, és több mint 12 millió dollár évente értékesítés.

Közösségi média marketingeszközök

Ezek a közösségi média marketing eszközei, amelyek megkönnyítik a közösségi média használatát. Van-e jó szándékod hogyan kezdje el a közösségi média marketingjét? Vagy ha a közösségi média platformjait szeretné összhangba hozni, adja hozzá ezeket az eszközöket a listához.

6. Google Alerts

E-mail értesítést kap, ha az interneten hivatkoznak a keresett kifejezésre. Legyen naprakész a cégével kapcsolatos internetes referenciákkal kapcsolatban.

7. Google Trends

Tudja meg, milyen gyakran használják az emberek a Google-t bármely kifejezés keresésére. Segít releváns tartalom létrehozásában azáltal, hogy kutatja a vállalkozása körében népszerű kérdéseket.

8. Címsorelemző

Ezzel az eszközzel megvizsgálhatja címsorát, és a lehető legjobban kattinthatóvá teheti. Mind a közösségi hálózatokhoz, mind a blogíráshoz nagyszerű.

9. TweetDeck

Minden közösségi média marketing menedzsernek szüksége van egy ütemező eszközre. A Tweetdeck gondoskodik arról, hogy ne tétlenkedjen ünnepnapokon, kezelje az összes időzónát, és mindent egyszerűbbé tesz a kezelésben és az elrendezésben.

10. BuzzSumo

Ez az eszköz segít megtalálni a legnépszerűbb anyagokat egy adott témában vagy egy adott webhelyről.

11. FollowerWonk

Ez egy ingyenes eszköz a Moz-tól, amely megmutatja a követők számát bármely profilban. Kik azok, akik követnek téged? Melyik városban vannak? Melyik napszakban posztolnak?

12. A Google Analytics

Segít megtudni, mely közösségi oldalak vonzzák a látogatókat webhelyére.

Közösségi média közzétételi sablonok

A vállalkozások közösségimédia-sablonokat használnak, hogy növeljék bejegyzéseik organikus forgalmát több közösségi média platformon. 2021 januárjában voltak 4,2 milliárd aktív közösségimédia-felhasználók világszerte, és különféle emberek sablonokat használtak elérésük növelésére. Ezért, hogy jobban megértsük hogyan kezdjem el a közösségi média marketinget kezdőként, sablonok lehetnek a legjobb megoldás.

13. Instagram sablonok cégeknek

Mivel az Instagram a leginkább képközpontú közösségi média platform, egyetlen bejegyzés sem éri el az ügyfeleket. Ezért használja az Instagram-sablonok ezen választékát, hogy márkához igazodó képeket készítsen, amelyek vonzóvá teszik a felhasználókat, hogy kitűnjenek a tömegből.

14. Közösségi média naptársablonok

Ez a sablon segít nyomon követni közösségi média kampányait. A közösségi oldalakon kívül a kapott eljegyzést, az egybeeső ünnepeket és a szponzorált marketinggel támogatott bejegyzéseket is számolja.

Olvasni:  Hogyan javítható a frontvonalbeli alkalmazottak elkötelezettsége

15. Közösségi médiatartalom-naptársablon

A közösségi média bejegyzéseit érdemes egy offline naptárba rendeznie, mielőtt betölti őket egy közzétételi eszközbe. A fent említett ingyenes sablon segít a közösségi média anyagainak táblázatba rendezésében, hogy nyomon követhesse az időt, az időt és a közösségi média csatornáit.

16. Közösségi média képsablonok

A közösségi médiában általánosan elismert tény, hogy a grafika nagyobb figyelmet vonz, mint a szöveg.

A közösségi média képsablonjainak ilyen választékával az üzleti ötletek jóra válthatók kezdje a közösségi média marketinggel.

Erőforrások a frissítésekhez

Annak ellenére, hogy Ön professzionális közösségi média, naprakésznek kell maradnia az iparági trendekkel, fejlesztésekkel és frissítésekkel kapcsolatban. Tehát itt van néhány webhely, amelyeket javasolunk a marketingeseknek, hogy rendszeresen látogassanak meg.

18. Közösségi média ma

Ez a webhely egy másik híres egyablakos ügyintézés, amely részletes cikkeket kínál az új eszközökről és trendekről.

19. Neil Patel blogja

Neil Patel, a marketing gondolkodás vezetője egy másik nézőpontot kínál a közösségi média legújabb ötleteivel kapcsolatban.

20. Gary Vaynerchuck blogja

Gary Vee blogja értékes információkkal szolgál arról, hogy mit, miért és hogyan működik a közösségi hálózat. Ezenkívül Gary filmekbe és podcastokba fordítja újra a dolgait, így szerencsés vagy kezdje el a közösségi média marketinget.

A legjobb tartalomkészítési források

A Content Marketing Institute 2017-18-as kutatása szerint a tartalommarketinget a B2C marketingesek 86%-a és a B2B marketingesek 91%-a használja. A Photoshop és az Adobe Premiere már nem a közösségi médiában való tartalom létrehozásának őrzője. Számos más lehetőség is segíthet időt és pénzt takarítani. Ha tudni akarod hogyan kezdjük el a közösségi média marketinget a legjobb tartalommal, a következőket kell figyelembe venni.

21. Canva

Forrás

Tekintse meg a Canvát praktikus eszköznek a gyors és egyszerű elrendezésekhez, ha az Adobe Illustratort vagy a Paint-et részesíti előnyben. Könnyen használható fogd és vidd képességeik és használatra kész dizájnjuk segítségével percek alatt lenyűgöző közösségimédia-vizuálist készíthet.

22. BuzzSumo

Ha a kreatív oldala kifogy, használja a BuzzSumo-t, egy tartalomkezelő motort, amely segít a marketingeseknek megtalálni a jól teljesítő vagy széles körben megosztott tartalmakat, trendi témákat és felkapott befolyásolókat. Ezenkívül rengeteg információt kínál a tartalom fejlesztéséhez, valamint élővé és naprakészsé tételéhez.

23. Animoto

Az Animoto a Canva videós megfelelője, és percek alatt segíthet professzionális videó létrehozásában.

Olvasni:  Hogyan készítsünk egyoldalas webhelyet

24. ResizeImage.net

Ne tévesszen meg a Youtube minimális bannermérete. Ez az eszköz másodpercek alatt képes tömöríteni, átméretezni és kivágni a fényképeket.

25. Címsorelemző

A közösségi média szövegírása nem egyszerű. Az ötlet az, hogy elkerüljük a kattintáscsalit, miközben éles vagyunk. Töltsd fel kézirataidat erre az oldalra, hogy felmérd, mennyire olvashatóak és vonzóak az egyes anyagok, és kihasználhatod a technológia energiáját.

26. Unsplash

A közösségi média marketinghez elengedhetetlenek a fotók és a grafikák. Ha nem sikerül az okostelefonnal fényképezni, látogassa meg az Unsplash webhelyet. Ingyenesen elérhető, és kiváló minőségű stock képeket kínál.

27. Nyelvtanilag

A Grammarly segíthet kiváló közösségi média írások készítésében, ha bármit lektorál, amit létrehoz. Töltse le a webböngésző-bővítményt, hogy azonosítsa ezeket a zavaró hibákat és befutó kifejezéseket.

E-könyvek közösségi média marketinghez

Ha tudni akarod hogyan kezdjünk bele a közösségi média marketingbe, a közösségi média könyvei segítenek. A következő e-könyvek részletesebben bemutatják a különböző hálózatokat és témákat.

28. Vizuális útmutató a tökéletes LinkedIn vállalati oldal létrehozásához

Ebből a cikkből megtudhatja, hogyan valósíthat meg mindent, egy érdekes cégleírás összeállításától a szemet gyönyörködtető szalaghirdetésig, függetlenül attól, hogy először készít vállalati webhelyet, vagy frissíteni szeretné webhelyét.

29. Hogyan vonzzuk az ügyfeleket a Facebook segítségével

Ez az e-könyv megtanítja Önnek, hogyan használja a Facebookot, hogy segítse cégét valódi üzleti eredmények elérésében.

Forrás

30. Hogyan készítsünk kiváló minőségű videókat közösségi médiához

A videók, akárcsak a fotók, sok közösségi média interakciót generálnak. És bár elsőre bonyolultnak tűnhet egy jó minőségű videó létrehozása közösségi média platformjaihoz, ez meglehetősen egyszerű is. Ha szeretné megérteni, hogyan alakíthatja át gyorsan munkahelyét produkciós stúdióvá, töltse le ezt az ingyenes útmutatót.

31. Útmutató kezdőknek a közösségi médiához

Ez egy fantasztikus bemutató Moz-tól. A könyv 12 része tele van értékes adatokkal, amelyeket minden marketingesnek tudnia kell. Ezt az e-könyvet fontossága miatt meg akarja menteni a jövőre.

32. Hogyan szerezz több Twitter-követőt

A HubSpot a Twitter szakembereivel karöltve gyakorlatias tanácsokat ad azoknak a közösségimédia-menedzsereknek, akik még csak most kezdik használni fiókjukat, és gyorsan szeretnék növelni követői számát.

Közösségi média podcastok

Becslések szerint 2020-ban havonta közel 100 millió személy foglalkozik podcastokkal, 125 milliót terveznek 2022-ben. Ha tehát pihenés, edzés vagy üzleti utazás közben szeretne tanulni, a podcastok kiváló módszert jelentenek erre.

Olvasni:  5 tipp a tartalomkészítéshez az alkotói gazdaság fejlődéséhez

33. Social Media Marketing Podcast

Michael Stelzner, a Social Media Examiner munkatársa pozitív történeteket és professzionális interjúkat hoz a közösségi média marketing szakembereitől.

34. A Social Pros Podcast

Minden podcast-epizódban valódi szakemberek szerepelnek, akik produktív munkát végeznek valódi vállalkozások számára. Ha meghallgatja, ötleteket fog hallani Jay Baertől, a Convince and Converttől.

35. A szociális eszköztár

Ez a podcast, amely lépést tart a közösségi média marketingjének legújabb digitális eszközeivel, alkalmazásaival és technológiájával.

Social Media Books

A szakemberek által írt könyvek olvasása kiváló ötleteket kínál marketingesként. Íme néhány ajánlás a közösségi média marketinghez kezdőknek

36. A B2B közösségi média könyv

Ez a könyv a közösségi marketing B2B vállalkozások számára történő megvalósítására összpontosít, különös tekintettel arra, hogyan lehet a közösségi médiát potenciális ügyfelek és bevételek generálására használni.

37. A közösségi média művészete: Hatékonysági tippek hatékony felhasználóknak

El kell olvasnia ezt a könyvet, amelyet Guy Kawasaki, az Apple híres egykori főevangélistája írt. Ő a tartalom és a közösségi marketing úttörője, és ez a könyv tele van kiváló útmutatásokkal.

38. Tetszetős közösségi média

Dave Kerpen szerint a széles körben elterjedt közösségi marketing sarokköve a tetszés. De sajnos a közösségi médiában kedveltnek lenni könnyebb, mint amilyennek hangzik. Ez az útmutató segít a kód feltörésében.

39. A Twitter Tao

Ez a könyv azoknak az aktív marketingszakembereknek szól, akiknek gyorsan meg kell tanulniuk a Twitter alapjait. Sokkal kevesebb, mint 2 órán belül megmutatja, hogyan kezdjen el jelentős kapcsolatokat kötni.

Következtetés

Végül összeállítottunk egy listát a 39 legfontosabb forrásról, amelyek a közösségi média marketing sikeréhez szükségesek. Az ügyfelek közel 63%-a olyan cégeket keres, amelyek a közösségi médián keresztül nyújtanak ügyfélszolgálatot, ezért ezekre az erőforrásokra van szükség. Most, hogy a legjobbakon ment keresztül, itt a lehetőség, hogy stratégiát dolgozzon ki ezen erőforrások felhasználására a legjobb eredmény érdekében.

GYIK

1. Hogyan kezdik a kezdők a közösségi média marketinget?

Íme néhány közösségi média marketing tipp kezdőknek:
Találja meg a megfelelő közösségi platformot
Találja ki a megfelelő tartalmat közösségi platformjaihoz
Vizuális és interaktív tartalom használata:
Indoklás csatolása vállalkozásához:
Tartalmának hitelesnek és rokoníthatónak kell lennie:
Social Media Managem

2. Milyen eszközökre van szükség a közösségi média marketinghez?

Íme egy lista a 7 eszközről, amelyekre szüksége van a közösségi média marketingstratégiájának megvalósításához:
Puffer
Quuu
Canva
Socialinsider
GaggleAMP
Qwaya
Ha ez, akkor az (IFTTT)

Új publikációk:

Ajánlott