Hogyan kezeli az Omnichannel Marketing Stratégia a kihívásokat

Egy online áruház vagy vállalkozás működtetése már most is kihívás. Ismerje meg, hogyan segíthet Önnek az omnichannel marketingstratégia.

Nagyon sok különböző dolgot lefed, a webhely felépítésétől a margók számlálásáig és a közöttük lévő szép design kiválasztásáig.

A marketing egyben az egyik legfontosabb szempont a vállalkozásodban. Enélkül senki sem tudna az Ön üzletéről, és nem maradna sokáig életben, különösen az interneten folyó verseny fokozódása miatt.

A marketing jelentése, amiről ebben a cikkben beszélek, nem csak az ügyfélszerzésről szól. Ez szorosan kapcsolódik az Ön ügyfélélményéhez és megtartásához.

Tudta-e, hogy az ügyfélmegtartás mindössze 5%-kal történő növelésével erre számíthat? növeli a nyereséget 25-95%-kal? Tehát az a marketingstratégia, amely elősegíti az ügyfelek megtartását, zöld utat kapcsol a hosszú életű vállalkozása számára.

Az alábbiakban felsorolt ​​marketing kihívások csak néhányat mutatnak be a teljes csomóból, amelyekkel valószínűleg szembesül. Ezek megoldásával azonban számos, vállalkozásával kapcsolatos kérdésre választ kap.

1. kihívás. Legyen bárhol, ahol ügyfelei vannak

De ügyfelei mindenhol ott vannak, igaz?

Úgy van. Megpróbálhatja megszerezni őket e-mail marketing automatizálással, és ez nem lesz a legrosszabb eset.

Ha azonban valóban azt szeretné, hogy a márka az ügyfele középpontjába kerüljön, akkor többet kell használnia, mint egy e-mailes marketing csatornát.

Ez korlátozza az olyan általános e-mail marketing eszközöket, mint a jól ismert Mailchimp vagy akár a legtöbb MailChimp alternatívák. Az e-mail szolgáltatók csak akkor tudják elérni az ügyfeleket, ha ellenőrzik beérkező leveleiket.

Olvasni:  6 kulcsfontosságú értékesítési és marketing tipp induló vállalkozások számára

Ahhoz, hogy ügyfeleit mindenhol elérje, több csatornára lesz szüksége – közösségi médiára, szöveges üzenetekre, Google hirdetésekre stb.

A Salesforce évesA marketing állapota” jelentés szerint jelenleg a weboldalakat (83%), a közösségi média marketinget (77%) és az e-mail marketinget (75%) használják a legtöbben.

Ezen kívül vannak olyan feltörekvő csatornák, amelyek exponenciálisan nőnek. A következők a videóhirdetések (176%), az SMS/szöveges üzenetek (142%), a mobilalkalmazások (135%) és a natív hirdetések/szponzorált tartalom (113%).

A kereskedők tisztában vannak azzal, hogy a folyamatos vásárlói élmény mindenhol elengedhetetlen ahhoz, hogy manapság versenyképesek maradjanak.

2. kihívás. Biztosítsa ügyfelei számára az egységes élményt

Talán az 1. kihívás nem lepett meg nagyon. Már most is használja a közösségi médiát és sok különböző csatornát, hogy elérje közönségét.

Most pedig elemezzük azt a nagyon gyakran előforduló helyzetet, amelybe sok ügyfél nap mint nap kerül.

Tegyük fel, hogy ön gyümölcscentrifugákat ad el, és Sarah vásárolni szeretne egyet. Hazafelé menet mobiltelefonján megtalálja az Ön üzletét a Google keresőjében. Szeretne többet olvasni, mielőtt döntést hoz. Tehát bekapcsolja a számítógépét, és itt folytatja a böngészést.

A férje későn jön haza. Nélküle nem akar drága gyümölcscentrifugát venni, ezért várja a holnapot.

Végül másnap megveszi tőled a gyümölcscentrifugát. Eközben újra megcélozta Sarah-t az Instagramon, és folytatta a gyümölcscentrifugák hirdetéseinek megjelenítését.

Minek? A gyümölcscentrifugát már megvásárolták, hirdetései már nem relevánsak. Akkor miért költöd még mindig erre a pénzed?

Ez csak egy példa a sok olyan eset közül, amelyek a kiskereskedőkkel nap mint nap előfordulnak. Az egységes omnichannel marketingstratégia megközelítéssel ez nem történne meg.

Olvasni:  10 tipp a kiváló közvetlen levelezők tervezéséhez

Az értékesítést az online áruházában szervezi meg, így erről szöveges üzenetet küld minden vásárlójának. Sarah megkapja az üzenetet, felkeresi az üzletet, és kiválasztja a facsarót.

Addig mutatsz neki egy Facebook-hirdetést, amíg végül meghozza a döntést és megveszi. Abban a pillanatban, amikor megveszi a gyümölcscentrifugát, küld neki egy rendelést visszaigazoló e-mailt, és leállítja a gyümölcscentrifuga hirdetések megjelenítését.

Sima és zökkenőmentes kommunikáció lenne az ügyféllel. A számok azt mutatják, hogy a vásárlók 86%-a hajlandó akár 25%-kal többet fizetni a termékekért és szolgáltatásokért csak azért, hogy jobb vásárlói élményt nyújtson.

Így az arra irányuló erőfeszítések, hogy ügyfelei számára kiváló vásárlási élményt nyújtsanak, jobb értékesítést és nagyobb profitot eredményezne.

Tehát légy őszinte magaddal, hány különböző alkalmazást és szolgáltatót használsz a marketingedhez? Talán itt az ideje áttérni a többcsatornás marketingstratégiáról az omnichannel marketingstratégiára, és mindent egy helyről koordinálni?

Omnichannel Marketing Definíció

Egyszerűen fogalmazva, ez: Egy módja annak, hogy márkája egységes üzenettel érje el ügyfeleit minden általuk használt csatornán keresztül.

Ha összehasonlítjuk az omnichannel és a többcsatornás marketing ötletekkel, akkor ez „ugyanaz, de ”.

A többcsatornás marketinggel különböző csatornákon keresztül érheti el ügyfeleit.

Azt is biztosítja, hogy az ügyfél tapasztalata következetes és egységes legyen.

Az Omnichannel Marketing magyarázata

Ha többcsatornás marketinget használ, akkor e-mailekkel, közösségi média bejegyzésekkel, push értesítésekkel, újracélzó hirdetésekkel stb. érheti el ügyfeleit.

De ha az ügyfél válaszol az egyik csatornára, a többi csatorna automatikusan megváltoztatja kínálatát? Persze, manuálisan is meg tudod csinálni. Hatékony? Órákat fog tölteni a beállítások elvégzésével. Főleg, ha sok ügyfele van.

Olvasni:  Hogyan lehet pénzt keresni blogírással egy blogon hirdetések nélkül

Ahelyett, hogy mindez működne, az összes csatornád integrálható egyetlen platformon. Ez lehetővé tenné az adatok gyors megosztását a marketingeszközben.

Tehát amikor az ügyfél válaszol a hirdetésére, az ő tevékenysége határozza meg, hogy mit fognak tenni a következő csatornák: milyen üzenet jelenik meg a push értesítéseken keresztül, mit mond a felugró ablak. És még megrendelés után is, hogy mi lesz az email vagy sms.

A többcsatornás marketing megközelítés megfelelő a vállalkozása kezdetén. Ez az, amikor nagyon kevés ügyfele van, és fejből ismeri őket. Ezután az új ügyfelek megszerzésére és az első értékesítésekre összpontosít.

A későbbi szakaszokban az üzleti fókusz a fenntarthatóságra és az ügyfelek megtartására helyeződik. A gördülékeny és zökkenőmentes ügyfélélmény kulcsfontosságúvá válik.

Ezért ez az a pillanat, amikor marketingeden át kell váltanod az omnichannel marketing stratégiára.

Az Omnichannel marketingstratégia 5 fő előnye, amit elvihetsz

  1. A megfelelő időben, a megfelelő üzenettel, a megfelelő csatornán érheti el ügyfelét. Így a kommunikáció következetes, nem vezet félre vagy ismétlődik.
  2. Ügyfelei általában többet fizetnek a kiváló élményért.
  3. A nagyszerű vásárlási élmény ösztönzi a márkahűséget.
  4. Ha minden adat egy platformon van, könnyebben áttekintheti az ügyfelek teljes képét. Nem kell minden alkalommal mozgatnia az eszközök között, amikor kampányt szeretne indítani vagy üzleti elemzést szeretne végezni.
  5. A marketing legköltséghatékonyabb módja, ha egy eszközt használ több helyett. Ma a mesterséges intelligencia a legkeresettebb eszköz a digitális és közösségi média marketingben. (a fenti Salesforce-jelentés szerint.)

Mindent összevetve, az omnichannel marketing segít abban, hogy vállalkozása jó üzletből erőteljes, fenntartható és értékesítésközpontú üzletté nőjön.

Olvasni:  Hogyan szerezzen passzív bevételt online: létfontosságú marketinglehetőségek

Ezt a stratégiát alkalmazzák a nagy szereplők, például az Amazon. Ez az a marketingstratégia, amelyet most elkezdhet használni, hogy azok közé tartozzon.

Mi a véleménye az Omnichannel marketingstratégia használatáról?

Napjainkban omnichannel marketingstratégiát alkalmaz marketingtevékenységei során? Szeretnék többet megtudni az alábbi megjegyzésekben a vállalkozása marketingjének stratégiájáról.

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott