Hogyan korlátozzuk a szállítást a bejelentkezett felhasználókra a WooCommerce-ben: Regisztrálja a látogatókat, és élvezze az előnyöket

Bárki, aki valaha is részese volt egy ellátási és/vagy szállítási láncnak, tanúsítja, hogy a logisztikai játék milyen fárasztó móka. Az idei év különösen kemény volt minden érintett számára, a gyártóktól, a forgalmazóktól és a szállítóktól kezdve egészen az ügyfelekig. Úgy tűnik, minden folyamatosan elmarad a menetrendtől, függetlenül attól, hogy mi történik. Ha ehhez hozzáadjuk a helyi és nemzetközi szállítási költségek globális szintű növekedését, a problémák csak fokozódnak.

Ha egy e-kereskedelem egy vállalkozás, amely többek között a szállítást is intézi, miért ne kínálhatna több szintű szolgáltatást – sebességben, költségben vagy mindkettőben.

A teljes folyamat költségvonzatára összpontosítunk, pontosabban arra, hogyan korlátozza a szállítási lehetőségeket a csak bejelentkezett felhasználókra, vagy hogyan adjon különleges kedvezményeket a bejelentkezett felhasználóknak a vendég ügyfelekhez képest. Mindez meglehetősen egyszerűen elérhető egyetlen bővítmény használatával (feltételezve, hogy a WooCommerce-en keresztül üzemelteti az üzletét) – WooCommerce Table Rate Shipping.

WooCommerce Table Rate Shipping

A regisztráció előnyei

Egyre több e-kereskedelmi vállalkozás, legyen szó akár közvetlen üzletekről, akár előfizetéses szolgáltatókról, úgy megy, mint a fórumoldalak egy évtizeddel ezelőtt – regisztráció szükséges. Ennek a gyakorlatnak az okai túl sokak ahhoz, hogy megemlítsük, de mindenekelőtt a legszembetűnőbb a regisztrált felhasználóktól származó adatok bősége a nem regisztrált felhasználókhoz képest.

A költési szokásaikra, termékpreferenciáikra, helyükre stb. vonatkozó adatok birtokában rendkívül sokat segít annak eldöntésében, hogy milyen irányba haladjon webhelyével. Magától értetődik, hogy bizonyos előnyöket kínál a regisztrált felhasználóinak, és ezt népszerűsíti annak érdekében, hogy még többen regisztráljanak, különösen, ha nincs semmilyen díj, azaz a regisztráció ingyenes, és nem igényel többet a mint egy rövid űrlap kitöltése.

Olvasni:  Hogyan csatlakoztatható az Apple Pencil az iPadhez anélkül, hogy csatlakoztatná?

Bejelentkezett vs. vendégek

Feltéve, hogy úgy döntött, hogy eltérő feltételeket ad a bejelentkezett felhasználóknak és vendégeknek a szállítással kapcsolatban, itt az ideje, hogy megtudja, hogyan kell ezt megvalósítani. A WooCommerce Table Rate Shipping szolgáltatással mindössze néhány bevitelre, néhány kattintásra és néhány bejelölt négyzetre van szükség.

Mielőtt végigmenne a korlátozási folyamaton, először be kell állítania egy szállítási zónát, amely a WordPress-en belül is elvégezhető, függetlenül attól a beépülő modultól, amely egyszerűen megnöveli az adott szállítási zóna lehetőségeit.

WooCommerce Table Rate Shipping plugin szállítási zónái

A szállítási zóna létrehozása után a szállítási mód szakaszba kell lépnie, ahol engedélyezheti a táblázat díját és a hozzá tartozó összes hozzáadott funkciót.

A kijelölt szállítási módon belül két lehetőség közül választhat. Nevezheti őket tetszés szerint, de az egyértelműség kedvéért a „Csak bejelentkezve” és a „Nincs bejelentkezve” opciókat választottuk. Győződjön meg arról, hogy mindkét módszer engedélyezve van, hogy a funkció érvénybe lépjen az előtérben. Alternatív megoldásként, ha teljesen le szeretné tiltani a vendégek szállítási szolgáltatásait, akkor vagy letiltja a „Nincs bejelentkezve” módszert, vagy először kihagyja a létrehozását.

Bár azt javasoljuk, hogy a regisztrált felhasználók számára előnyöket biztosítsanak a regisztrációhoz, nem javasoljuk a funkciók korlátozását a vendégfelhasználók számára. Általános ökölszabály, hogy mindig a pozitív utat járjuk (kedvezmények, kiegészítő szolgáltatások, jutalmazási és/vagy hűségrendszer stb.), ahelyett, hogy elvennénk a kulcsfontosságú jellemzőket, azaz a felhasználóbarát megközelítést.

WooCommerce Table Rate Shipping plugin szállítási zónák USA

Ez a két módszer lényegében egy olyan szabálykészletet képvisel, amely akkor aktiválódik, amikor egy felhasználó eléri az Ön webhelyét, és teljesít egy feltételt (ebben az esetben a „bejelentkezett”/„nincs bejelentkezve” állapot). Az egyes szállítási módok kiterjesztésével hozzáférünk ezekhez a szabályokhoz, és módosítani is tudjuk azokat.

Olvasni:  Hogyan védheti meg WordPress-üzletét a bennfentes fenyegetésektől

WooCommerce Table Rate Shipping csak bejelentkezett felhasználóknak opció

Esetünkben a bejelentkezett felhasználóknak és vendégeknek külön szállítási költséget fogunk fizetni, így a folyamat rendkívül egyszerű. Az árak táblázatban kiválasztjuk az összes termékünket, beállítjuk a szállítási költségünk alapösszegét, és opcionálisan beillesztjük a „bejelentkezve” címkét (ez csak egy megjegyzés, amellyel segíthet, ha engedélyezi nagyobb számú szabály).

A befejezéshez jelölje be a „Csak bejelentkezett felhasználók számára” jelölőnégyzetet, és már kész is. Ne feledje, hogy ez csak egy alapvető példa az adatbázisban szereplő összes termék fix szállítási díjára. Csodákat tehet bizonyos termékosztályokkal, amelyek eltérő díjszabással, halmozott összegű speciális díjakkal és még sok mással rendelkeznek.

Másrészt megkapta a „Nincs bejelentkezett” metódusát, amely kibővítve pontosan ugyanazt a felületet tartalmazza, de más értékeket kell beszúrnia. Esetünkben ez csak magasabb alapösszeget/költséget, más címkét jelent, és természetesen a „Csak bejelentkezett felhasználóknak” jelölőnégyzet kipipálását.

WooCommerce Table Rate Szállítási szállítási mód beállításai

A táblázaton belüli tarifákon belül a korábbiakhoz hasonlóan egyéb változtatások is végrehajthatók – külön tarifák a különböző termékkategóriákra, összköltség stb.

Bemutatás

A háttérrendszer függvényében már mindent megtettél, de most ki kell találnod, hogyan is szeretnél kinézni a frontenden. A bejelentkezett felhasználók változtatás nélkül láthatják mindkét módszert, és a kosaruk megtekintésével kiválaszthatják, hogy melyiket akarják, míg a vendégek csak a „Nincs bejelentkezve” módot láthatják, így nincs választási lehetőségük. tól től.

A kosár végösszege 2 szállítási lehetőséggel

Ha megfelel ennek a beállításnak, hagyja úgy, ahogy van, és kezelheti a webhelyén lévő egyéb dolgokat. Ha azonban azt szeretné, hogy a regisztrált felhasználók csak a prémium opcióhoz férhessenek hozzá, beállíthatja, hogy az összes többi rejtve legyen.

A rejtett opció engedélyezése nem is lehetne egyszerűbb – csak jelölje be az „Egyéb elrejtése” jelölőnégyzetet, és az összes többi módszer nem jelenik meg a bejelentkezett felhasználók számára. Ez különösen akkor hasznos, ha egyszerre több módszert is futtat, de nem szeretné túlzsúfolni a kosár kijelzőjét felesleges információkkal.

Olvasni:  Mi az SSH, és hogyan segít a webdesignban?

Kosár végösszege 1 szállítási lehetőséggel

Példánkban most úgy néz ki, mint a „tiszta megjelenés” – az oldal nem ad választási lehetőséget a regisztrált felhasználónak, csak a kedvezményes szállítási költségét jeleníti meg, minden mást figyelmen kívül hagyva.

Összegzés

Amint már rámutattunk, egy sikeres üzlet (e-kereskedelem vagy egyéb) működtetéséhez adatokra van szükség. Ha online vállalkozásokról beszélünk, akkor a releváns adatok megszerzésének leggyorsabb módja, ha hagyjuk, hogy a felhasználók maguk adják át azokat.

Azáltal, hogy regisztrálnak az Ön webhelyére, szabadon megadják az e-mail-címüket és a tartózkodási helyüket, valamint könnyebben nyomon követhetik az oldalain végzett összes olyan műveletet, amely adatokat eredményez a költekezésükről, a preferált termékekről stb.

A magasabb szállítási költségek a vendégek számára biztosítják azt a kis ösztönzést, amelyhez egyeseknek regisztrálniuk kell, és a WooCommerce Table Rate Shipping A beépülő modul minden esélyt megad azoknak a kis változtatásoknak a végrehajtására, amelyek nagy eredményeket hoznak.

Új publikációk:

Ajánlott