Hogyan legyél tartalommarketinges: 10 kulcsfontosságú tipp

Tartalomjegyzék

 • 10 tipp, hogyan válhat tartalommarketingessé
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

Mi a legjobb értékesítési eszköz a világon? Remek tartalom. Az embereket oktató és informáló tartalom létrehozása minden digitális marketingstratégia kulcsa. Ha Ön tartalomíró, akkor tudja, hogy az írás olyan művészet, amely megköveteli, hogy tudatos erőfeszítéseket tegyen az olvasók elköteleződése érdekében.

Forrás

A tartalommarketing azonban túlmutat ezen. A tartalommarketinges az a személy, aki értékes tartalmat tervez, hoz létre és terjeszt egy vállalkozás vagy magánszemély nevében. Kíváncsi vagy, hogyan lehetsz tartalommarketinges? Ez a blog a megfelelő hely az Ön számára.

10 tipp, hogyan válhat tartalommarketingessé

Ahogy az emberek áttérnek a digitális médiára, a marketingszakembereknek is fejleszteniük kell stratégiájukat. A tartalommarketing a digitális marketing egyik jelentős ága, amely értékes, releváns és vonzó tartalmakon keresztül segíti a márkát a lead generálásában. Íme néhány tipp, amelyek segítenek abban, hogy tartalommarketingesré váljon.

1. Értsd meg, mi az a tartalommarketing

Először is, alapvető ismeretekkel kell rendelkeznie arról, hogy mi az a tartalommarketing és hogyan működik, ha meg akarja tanulni, hogyan válhat tartalommarketingessé. A tartalommarketing egy olyan marketingstratégia, amelybe minden vállalkozásnak be kell fektetnie, ha versenyképes akar maradni.

A kezdők általában azt feltételezik, hogy a tartalommarketing ugyanaz, mint a tartalomírás. De ez nem igaz. A tartalommarketing magában foglalja a célközönség megértését és olyan típusú tartalom létrehozását, amelyre valóban szükségük van. Tehát, ha tartalommarketinggel akarsz foglalkozni, először meg kell tanulnod a kötelet. Olvashatsz online anyagokat, beszélgethetsz tartalommarketing-szakértőkkel, és még egy-két tartalommarketing tanfolyamra is beiratkozhatsz.

2. Kövesse az „először írjon, később szerkesszen” elvet.

Az írókra vonatkozó sarkalatos szabály a tartalommarketingesekre is vonatkozik. A jó tartalom írásának három része van: kutatás, írás és szerkesztés. Ha mindezt együtt csinálod, akkor elakadsz.

John Steinbeck, a Pulitzer- és Nobel-díjas egyszer azt mondta: „Írj szabadon és a lehető leggyorsabban, és vesd papírra az egészet. Soha ne javítson vagy írjon át addig, amíg az egész le nem merül.” Leegyszerűsítve az írás és a szerkesztés két teljesen különböző feladat. Ezek közötti váltás azt jelenti, hogy többfeladatos munkát próbál végezni, ami megzavarja az áramlást és a ritmust. Annak érdekében, hogy lássa a különbséget, használja kreatív oldalát írás közben, kritikus gondolkodási képességeit pedig szerkesztés közben.

Olvasni:  Az 520-as hiba kijavítása: Átfogó áttekintés

3. Olvass sokat

Nincs szabály, hogy mit kell olvasni. A sokféle tartalom olvasása segít lépést tartani az iparág innovációival és lehetőségeivel. Ha értesül a legújabb trendekről, új írásstílusokat tanulhat meg. Most azon töprenghet, hogyan segít ez a tartalommarketingeseknek.

Tartalomkezelőként világosan fel kell vázolnia céljait, új és visszatérő ügyfeleket kell vonzania és kapcsolatba lépnie velük; és mindezt a meglévők megtartása mellett. Hatékony tartalommarketing-stratégia hozható létre, ha elolvassa a gondolatvezető anyagokat, és megbízható és releváns forrásokat kutat. William Faulkner amerikai író egyszer azt mondta: „Olvass el mindent – ​​szemetet, klasszikusokat, jót és rosszat, és nézd meg, hogyan csinálják. Akárcsak egy asztalos, aki inasként dolgozik és a mestert tanulja. Olvas! Fel fogod szívni. Akkor írj. Ha jó, megtudod.”

Csakúgy, mint az írás, a tartalommarketing az empátiáról és a történetmesélésről szól. A különféle irodalom olvasása pozitív hatással lesz készségeire. Tehát válassza ki azt, amihez szeretne olvasni, és alkalmazza ezeket a leckéket a gyakorlatban.

4. Koncentrálj a célra

Minden marketingtervnek célja van. Fontos, hogy ne veszítse szem elől az elsődleges ötletet. Az olvasóknak vagy a közönségnek tisztában kell lenniük azzal, hogy mi a tartalom kulcsfontosságú eleme. Túl gyakori, hogy írás közben eltérünk a céltól, de amint rájössz, hogy elmozdultál a fókuszról, újra kell fókuszálnod.

A tartalommarketing célja a leadek konvertálása. Az általános tartalom sok megtekintést eredményez, de ha nem szerez ügyfeleket/leadeket, az idő- és tehetségpocsékolás. A célnak megfelelő tartalom létrehozására kell összpontosítania. Ezáltal a tartalma olyan erőforrássá válik, amely potenciális ügyfeleket generálhat, magasabb helyezést érhet el a keresőmotorokban, és növelheti a márkaismertséget.

Forrás

5. Legyen kreatív és ötletes

A nagyszerű tartalom írása kreativitást igényel. A találékonyság és a kreativitás kiemelheti a tartalmat. Ahhoz, hogy jó tartalommarketingesré váljon, fantáziadús hozzáállással kell rendelkeznie az íráshoz. Ez segít felfedezni az írás és a történetmesélés különböző aspektusait.

A tartalomkészítők számára kihívást jelent, hogy állandóan olyasmivel álljanak elő, ami vonzó a közönségük számára, különösen akkor, ha az iparág, amelyben dolgoznak, unalmas. Egy kis kreativitás megőrizheti fogyasztói elkötelezettségét, és növelheti a konverziós arányt. A tartalommarketingesek nemcsak írással, hanem tartalomterjesztéssel is foglalkoznak. Ha a megfelelő közönséget szeretné megcélozni, találjon egyedi módszereket a megszólítására.

Olvasni:  Szakértők felvétele: Hogyan találjuk meg platformunk 3%-os tehetségét

6. Ügyeljen a nyelvtanra

Sokan azt gondolhatják, hogy kompromisszumot kell kötniük a nyelvtan terén, amikor vonzó, SEO-központú tartalmat készítenek. A tartalommarketingben igaz, hogy szem előtt kell tartani a SEO paramétereket, de semmi haszna, ha ez a nyelvtan árán megy.

Ezért kell a tartalommarketingeseknek tudniuk, hogyan kell meglépni a finom határvonalat a jó nyelvtan és a vonzó tartalom létrehozása között. Például az írás és a helyesírás háttérbe szorult a digitális kommunikáció világában, gondoljunk csak az SMS-ezésnél, Twitterezésnél stb. használt szlengre. A vállalkozások ezért olyan tartalommarketing-szakembereket keresnek, akik képesek hatékonyan, a nyelvtani szabályok megkerülése nélkül közvetíteni üzenetet.

7. Ismerje meg közönségét

A tartalomírók gyakran sok időt töltenek azzal, hogy ügyfeleiknek írnak, abban a reményben, hogy ez új olvasókat és ügyfeleket vonz majd. De az eredmény nem mindig a várt. Vagy csak néhány ember olvassa el, amit írtál, vagy nem konvertálnak potenciális ügyfelekké, még akkor sem, ha az egészet elolvassák.

Ez akkor fordul elő, ha megszakad a kapcsolat a tartalomkészítő és a közönség között. Előfordulhat, hogy az Ön által létrehozott tartalom nem fog rezonálni a közönség számára, mert nem azt keresték. Tartalommarketingesként tisztában kell lennie azzal, hogy mit és kinek szállít. Ez egy alapvető koncepció a marketing üzletágban: mielőtt írni kezdene, először meg kell értenie a közönségét. Soha ne felejtsd el azt a tényt, hogy tartalommarketinges erőfeszítéseid sikere a közönség fogadtatásán múlik. Tegye fel magának ezeket a kérdéseket, hogy jobban megismerje célközönségét.

 • Ki a te olvasód?
 • Milyen problémák sújtják őket?
 • Hogyan segíthet nekik a tartalmad?

A közönséggel való együttérzés és a közönség megismerése segít értelmes és hatásos tartalmak létrehozásában.

8. Írj erőteljes bevezetőket

Stephen King egyszer azt mondta: „A bevezető sornak fel kell hívnia az olvasót, hogy kezdje el a történetet. Azt kell mondani: Figyelj. Gyere be ide. Tudni akarsz erről.”

Ne feledje, hogy a felhasználók már elolvasták a címsort, és jelen vannak az oldalon. Most még fontosabb, hogy felkeltsük a figyelmüket, nehogy a „Vissza” gombra kattintsanak. A tartalom első mondatának vagy bekezdésének meg kell ragadnia őket. Ahhoz, hogy jó tartalommarketinges legyél, meg kell fogalmaznod egy lenyűgöző első bekezdést.

Olvasni:  A legjobb idő az IG-tekercsek közzétételére a további megtekintésekért & Eljegyzés

Nyissa meg példányát egy érdekes anekdotával, idézettel és statisztikával. Feltehetsz egy meggyőző kérdést is, vagy adhatsz valami elgondolkodtatót az olvasónak.

9. Ne kössön kompromisszumot a kutatás terén

A kutatás a kivételes tartalom alapja. Nem számít, milyen tartalmat hoz létre, hasznos adatokat és információkat kell gyűjtenie. A legjobb tartalommarketing-stratégiák azok, amelyek mögött adatok, vásárlói betekintések és iparági know-how állnak. Ki kell alakítania a megfelelő megközelítést ezen adatok gyűjtéséhez.

A kutatás segít megérteni a közönség érdeklődését és igényeit. A demográfiai és pszichográfiai adatok kinyerése segíthet releváns és vonzó másolat készítésében.

A kutatások révén megtudhatja versenytársainak az iparágban betöltött pozícióját is. Ez segíthet kitalálni, hogyan csináld jobban. Kapjon választ az alábbi kérdésekre.

 • Mi a jelenlegi tartalom állapota versenytársai webhelyein?
 • Mi működik nekik?
 • Alkalmazhatod ezeket a stratégiákat saját játékod fejlesztésére?

A kutatások (felmérések, interjúk stb.) segíthetnek abban is, hogy megértse cége általános szolgáltatási előírásait. Ez segít abban, hogy tartalmait összhangba hozza a vállalat céljaival és jövőképével. A kutatási adatokon kívül tudnia kell, hogyan kereshet kulcsszavakat, és hogyan használja őket megfelelően a tartalomban.

10. Csiszolja le a CTA-kat

A cselekvésre ösztönzés (CTA) az egyik leghatékonyabb gyakorlat, amellyel a webhely bejövő forgalma hűséges olvasókká és ügyfelekké alakítható. Minden tartalommarketingesnek a CTA meghatározására és finomítására kell összpontosítania.

Ha a webhelyén nincs CTA, az olvasók csak elolvasnák, és elmennének. Nem fogják tudni, mit tegyenek ezután, még akkor sem, ha érdekesnek találnak egy terméket. A CTA felvétele a tartalom végére nagyszerű lépés ahhoz, hogy az olvasóit cselekvésre ösztönözze. A „Kosárba helyezés”, „Feliratkozás most” és „Vásárlás most” néhány gyakori példa a CTA-ra.

Ne mindig kövesse a normát, és tegye a CTA-t a végére. Többször is felhasználhatók, és a tartalom különböző pontjain jelenhetnek meg. Csak ügyeljen arra, hogy ne szakítsa meg az ügyfelek olvasási élményét túl sok CTA-val. Az erős CTA-k elkészítésének ismerete a tartalommarketinges egyik fontos tulajdonsága.

Kulcs elvitelek

 • Ismerje meg a tartalomírás és a tartalommarketing közötti különbséget.
 • Az írás olyan készség, amelyet gyakorlással fejleszthetsz. Olvass minél többet, és írj gyakran. Ez a legjobb módja annak, hogy megtanulj jobban gondolkodni és írni.
 • Kezdje szabadúszóként tartalommarketingesként.
 • Legyen naprakész a tartalommarketing iparág legújabb trendjeivel kapcsolatban.
 • Legyen világos a célod.

Következtetés

A tartalommarketing megköveteli a tartalom stratégiázását, tervezését és terjesztését. A tartalommarketinges fő célja a közönség oktatása és bevonása. Az Ön által írt tartalomnak egyedinek, relevánsnak, informatívnak és felhasználóbarátnak kell lennie.

Olvasni:  DopeBox Review – Nézzen és töltsön le filmeket és tévéműsorokat

Nem lehet írni, ha nincs a helyén a nyelvtan. A helyes nyelvtan minden tartalom sarokkövét képezi. A jó angol nyelvtudás, valamint a helyesírási és nyelvtani hibáktól mentes tartalom írásának képessége a kulcs.

Ha Ön tartalomíró, elkezdhet szabadúszóként dolgozni. Segít keresni, miközben az Ön kényelmét szolgáló helyről dolgozik. Ha szabadúszóként dolgozik, később referenciákat is építhet és nagyobb projekteket biztosíthat.

Legyen tájékozott a legújabb trendekről és egyedi eseményekről, amelyek a tartalommarketing és a digitális marketing iparágakban történnek. Ez egy egyáltalán nem statikus mező. A SEO tényezők folyamatosan változnak, és időnként új tartalomplatformok jelennek meg. Egy jó tartalommarketingesnek nyomon kell követnie ezeket a trendeket.

Tartalma csak akkor érhet el nagyszerű eredményeket, ha tisztában van azzal, hogy kinek és miért. Egy kis eltérés rendben van, de elég gyorsnak kell lennie ahhoz, hogy figyelmeztesse magát, és visszatérjen a célhoz.

GYIK

1. Mit csinál egy tartalommarketinges?

A tartalommarketinges felelős a tartalom tervezéséért, stratégiaalkotásáért, létrehozásáért és megosztásáért, azzal a céllal, hogy növelje a vállalkozás olvasótáborát és bevételét.

2. Mennyi pénzt kereshetnek a tartalommarketingesek?

Egy tartalommarketinges átlagosan 55 000 dollárt kereshet. Ez a bevétel különféle forrásokból származna, például blogírásból, webtartalom írásból, fizetett előfizetésekből, szövegírásból és affiliate marketingből.

3. Milyen végzettséggel kell rendelkeznie ahhoz, hogy valaki tartalommarketinges legyen?

Nem szükséges speciális végzettség megszerzése, ha tartalommarketinges szeretne lenni. A megfelelő tapasztalat elég jó lehet. Ha azonban marketing, újságírás, kommunikáció, reklám vagy kiadói végzettséged van, akkor előnyben lesz részed.

4. Melyek azok az alapvető készségek, amelyekkel egy tartalommarketingesnek rendelkeznie kell?

Az írás, a szerkesztés, a SEO ismerete és az adatelemzés néhány gyakori készség, amellyel a tartalommarketingesek rendelkeznek. Ezek a készségek fontosak, ha tudjuk, hogyan váljunk tartalommarketingessé.

5. Mi a leggyakoribb hiba, amit a tartalommarketingesek elkövetnek?

A tartalommarketingesek által elkövetett egyik leggyakoribb hiba az, hogy nincs koherens marketingstratégiája. A kívánt eredmény eléréséhez szilárd tervre van szüksége.

6. Mi a különbség a tartalommarketing és a közösségi média marketing között?

A tartalommarketing a közönség oktatására vagy tájékoztatására, valamint figyelmük felkeltésére összpontosít, hogy potenciális ügyfeleket és eladásokat generáljon. Ez különféle csatornákon, például blogokon, weboldalakon stb. keresztül történhet. A közösségi média marketingje viszont egy márka kizárólag a közösségi médián keresztül történő értékesítésének eszköze.

Új publikációk:

Ajánlott