Hogyan lehet a Vizio TV-t WiFi-hez csatlakoztatni távirányító nélkül?

A Vizio TV Wi-Fi hálózathoz való csatlakoztatása fontos az online tartalmak és streaming szolgáltatások eléréséhez. Ha azonban elvesztette a Vizio távirányítóját, vagy az nem működik megfelelően, kihívást jelenthet a Vizio TV Wi-Fi-hez való csatlakoztatása. Szerencsére van néhány módja annak, hogy távirányító nélkül csatlakoztassa Vizio TV-jét a WiFi-hez.

Ebben a cikkben különböző módszereket tárgyaltunk, amelyek segítségével néhány egyszerű lépésben távirányító nélkül csatlakoztathatja a Vizio TV-t a WiFi-hez.

A Vizio TV csatlakoztatása WiFi-hez távirányító nélkül

Az alábbiakban bemutatunk néhány módszert, amelyek segítségével távirányító nélkül csatlakoztathatja a Vizio TV-t a WiFi-hez.

Használjon univerzális távirányítót

Az univerzális távirányítók nagyon hasznosak lehetnek, ha az eredeti TV távirányító nem működik; egy univerzális távirányítóval egyszerre több eszközt is kezelhet. Szüksége lesz egy kódra az univerzális távirányító és a Vizio TV párosításához, a kódokat általában a kézikönyv tartalmazza, de ha nem rendelkezik a kézikönyvvel, megpróbálhatja megtalálni a kódokat az interneten. Kattints ide a Vizio webhelyén elérhető univerzális távirányító kódjainak megtekintéséhez.

Ha szeretné tudni, hogyan kell univerzális távirányítót párosítani Vizio TV-jéhez, kövesse az alábbi lépéseket.

  • Kapcsolja be a TV-t a bekapcsológomb megnyomásával, amely általában a TV-készülék elején, hátulján vagy oldalán található, a modelltől függően.
  • Nyomja meg és tartsa lenyomva a gombot tévé gombot a távirányítón körülbelül öt másodpercig, vagy amíg a tápellátás jelzőfénye ki nem gyullad.
  • Írja be a kódot a távirányító párosításához.
  • A távirányító párosítása után navigáljon a Menü> Hálózat.
  • Válassza ki a hálózatot, amelyhez csatlakozni szeretne, majd kattintson a gombra Csatlakozás.

Csatlakoztassa a routert és a Vizio TV-t Ethernet-kábellel

Sok Vizio okostévé rendelkezik Ethernet-porttal, de néhányan nem. Ellenőrizze, hogy a TV-készülékén van-e Ethernet-port, és ha az ethernet-port elérhető a TV-készüléken, kövesse a lépéseket a Vizio TV-nek az internethez Ethernet-kábellel történő csatlakoztatásához.

  • Csatlakoztassa az Ethernet-kábel egyik végét az útválasztóhoz és a TV-hez.
  • Kapcsolja be a TV-t a TV bekapcsoló gombjának megnyomásával.
  • Ellenőrizze, hogy a TV felismerte-e a vezetékes kapcsolatot az útválasztóval vagy sem.
Olvasni:  Orbi lila fény: mi ez? Hogyan lehet megjavítani?

Használjon egeret vagy billentyűzetet

A Vizio okostévék hátulján vagy oldalán USB-portok állnak rendelkezésre, a modelltől függően; miután csatlakoztatta az eszközt a porthoz, konfigurálja az USB egeret vagy billentyűzetet. Előfordulhat azonban, hogy egyes Vizio okostévék nem támogatják a perifériás eszközöket. Ennek ellenőrzéséhez csatlakoztassa a perifériás eszközt, majd ellenőrizze, hogy működik-e vagy sem. Ha működik, navigáljon a WiFi beállításokhoz, és csatlakozzon a WiFi-hez.

Új publikációk:

Ajánlott