Hogyan lehet ászt a vonzó alkalmazásbannerek tervezésében 2024-ben

Ebben a cikkben elmondjuk, hogyan készíthet olyan mobilalkalmazás-szalaghirdetést, amely szemet gyönyörködtető és jól megtervezett, hogy felkeltse a közönség érdeklődését.

Az alkalmazásbanner egy nagyszerű hirdetési eszköz egy weboldalon megjelenített alkalmazás számára, hogy megragadja a felhasználók figyelmét. A banner multimédia, amely lehet statikus kép vagy mozgókép. Alapvetően olyan, mint egy plakát, amely a hirdető webhelyéhez kapcsolódik.

Amint a felhasználók elkötelezték magukat a mobilalkalmazások szalaghirdetéseinek szemet gyönyörködtető kialakításában, izgatottak lesznek, hogy rákattintsanak, hogy megnézzék, mit kínál a szalaghirdetés a közönségnek. A hirdető webhelyére vagy alkalmazásletöltő oldalára viszi őket.

Az alkalmazáshirdetési szalaghirdetések nagyszerű módja annak, hogy gyorsan bemutassunk egy új terméket, irányelvet, kedvezményt, akciót, ajándékokat stb. A hirdetési szalaghirdetések fő célja, hogy a lehető legnagyobb forgalmat érjék el a webhelyen, vagy hogy minél több alkalmazást töltsenek le.

Az alkalmazáshirdetések szalaghirdetései elérhetik azt a célt, hogy hatalmas forgalmat vagy a felhasználók figyelmét felkeltsék, ha a szalaghirdetések megérik. Nagyon fontos tehát, hogy ismerjük az apró trükköket, hogy egyszerű, mégis fülbemászó mobilalkalmazás-szalaghirdetést készítsünk a célközönség vonzására.

Lenyűgöző alkalmazásbannerek létrehozásának lépései

Íme néhány egyszerű lépés a vonzó mobilalkalmazás-szalaghirdetések létrehozásához.

1. Döntse el az alkalmazáshirdetések célját

Az alkalmazás szalaghirdetésének tervezése során az első dolog, hogy ismerje az alkalmazáshirdetés célját. Röviden: kérdezd meg magadtól, mit üzen a banner a közönségnek? Ki lesz a célközönséged, és hogyan tudod rávenni, hogy rákattintsanak? A szalaghirdetés a látványról vagy több szövegről stb. szól majd. Ha mindenre megvan a válasz, ideje továbblépni a szalaghirdetés elkészítésében.

Olvasni:  Hogyan korlátozzuk a szállítást a bejelentkezett felhasználókra a WooCommerce-ben: Regisztrálja a látogatókat, és élvezze az előnyöket

Forrás

2. Válassza ki az alkalmazáshirdetés szalaghirdetésének méretét

A hirdetési szalaghirdetések mérete bármilyen méretű lehet. Nagyon jó, ha tisztában vagy azzal, hogy milyen méretű szalaghirdetést használsz, mert így a további lépések nagyon egyszerűen követhetők. A következő népszerű méretek közül választhat bármilyen hirdetési szalagméretet:

 • v 120×20
 • v 168×28
 • v 216×36
 • v 300×48
 • v 320×50
 • v 468×60
 • v 728×90
 • v 320X250
 • v 320X480
 • v 120X600
 • v 800×1280
 • v 768×1024

A szalaghirdetés céljától függően válassza ki a tökéletes méretet.

3. A szalaghirdetés szövege legyen egyszerű és éles

A vizuálisan vonzó alkalmazás-szalaghirdetés érdekében legyen a szöveg a lehető legrövidebb. Használjon kreatív kifejezéseket és éles tartalmat. Soha ne írjon sok szöveget, mert az nem vonzza fel a felhasználók figyelmét, mivel a mobilablak olyan rövid, és gyorsan továbblépnek azokról az oldalakról, amelyeken a bannereket hirdetik.

4. Adjon szemet gyönyörködtető szlogeneket és formátumokat

Az emberek figyelme rövid, ezért vonzó címsort kell adni a szalaghirdetésnek. Világosan fel kell tüntetnie, hogy miről szól a szalaghirdetés. Nem lehet zavaró, nem tartalmazhat ellentmondásos szövegeket vagy zsargont, ami csökkenti az esélyét, hogy elérje a kívánt közönségforgalmat.

Győződjön meg arról is, hogy az alkalmazás szalaghirdetése kitűnik a többi szalaghirdetés közül, mivel a weboldalak már tele vannak belőlük. A kitűnéshez tegye szalaghirdetését nagyon élénksé könnyen olvasható betűtípusok és -típusok segítségével. A formázás legyen egyszerű és olvasható.

5. Használjon jó minőségű, releváns látványelemeket

Mivel az alkalmazás szalaghirdetése szinte csak a látványvilágról szól, rendkívül fontossá teszi, hogy az alkalmazás szalaghirdetéseiben használt látványelemek kiváló minőségűek és relevánsak legyenek az alkalmazás témájához.

Forrás

Például, ha szalaghirdetést kell készítenie egy játékalkalmazáshoz, a látványelemeknek a játék szereplőit kell ábrázolniuk, vagy a játék témájához kell kapcsolódniuk. Ez felkelti a felhasználók érdeklődését a banner látványa iránt, és rákattintásra kötelezi őket.

Olvasni:  Digitális ingatlanmarketing kampányok: 4 sikeres példa

6. Tervezd meg a bannert a célközönségnek megfelelően

Az alkalmazás szalaghirdetésének végső célja az, hogy maximális forgalmat érjen el az alkalmazás céloldalára vagy a lehető legtöbb letöltést. Ezért fontos, hogy a design megfeleljen a célközönség preferenciáinak és tetszésének.

Tegyük fel, hogy a célközönség a gyerekek, legyen a transzparens nagyon játékos és színes, hogy felkeltse a figyelmüket. Hasonlóképpen, a színséma legyen világos és ragyogó, ha női vásárlásra készült.

7. A fájl mérete legyen világos

Ha végzett a többi dologgal, hogy egy alkalmazás szalaghirdetés vonzóvá tegye, a legfontosabb, hogy a fájl mérete kicsi és könnyű legyen, 5 KB és 200 KB között, mivel kevesebb helyet foglal az oldalon, és gyorsan betöltődik minden platformon.

A nagy méretű szalaghirdetések nehezen tölthetők be a mobilokon, így sok időbe telik a teljes betöltődés. Ez összeomlik a reklám teljes céljával, hiszen nincs értelme, ha a banner észrevétlen marad, vagy nem látják a nézők.

8. Tegye interaktívvá a bannert

Egy lebilincselő alkalmazásbanner létrehozásának eredménye még vonzóbb lesz, ha a szalaghirdetés interaktív. Adjon hozzá animációkat, mozgó ikonokat, villogó szövegeket, elhalványuló gombokat, animált karaktereket stb., hogy gyorsan felkeltse a felhasználók figyelmét.

Forrás

Túlléphet a statikus képeken, és hozzáadhat animált háttereket, speciális effektusokat, 3D-s felületeket stb. Látható, hogy az interaktív reklámszalagok nagyobb forgalmat kapnak, mint a statikusak.

9. Adjon hozzá cselekvésre ösztönzést (CTA)

Az alkalmazásbannerek reklámozásra, promócióra és az alkalmazásletöltések maximalizálására szolgálnak, ezért erős CTA-t kell tartalmaznia. A CTA egy rövid felhívás a közönségnek, hogy végezzenek el egy részleges feladatot, miután megnézték a szalaghirdetést, ha érdekli őket. A CTA egy alkalmazás letöltési céloldalához vezethet, vagy az alkalmazás webhelyének meglátogatásához vezethet.

Olvasni:  Facebook GIF-hirdetések használata: lépésről lépésre

Győződjön meg arról, hogy a CTA kontrasztos színű, mint a szalaghirdetés többi része, és olyan helyen van, ahol rendkívül feltűnő és kiemelkedik, mivel ez a fő oka a szalaghirdetés elkészítésének. Győződjön meg arról is, hogy a CTA minden technikai akadály nélkül működik.

Kulcs elvitelek

 • Kezdje azzal, hogy meghatározza a szalaghirdetés célját, és azt, hogy mit szeretne tenni a közönségével, miután meglátta.
 • Válasszon egy ideális szalaghirdetés-méretet, mivel ez megkönnyíti más elemekhez való hozzáadását.
 • Adjon hozzá kis szöveget, amely éles és rövid. Ügyeljen arra, hogy szemet gyönyörködtető címsorokat és formátumokat adjon hozzá, hogy megragadja a felhasználók figyelmét. Használjon különféle tartalomíró szolgáltatásokat, ha ehhez segítségre van szüksége.
 • Tartalmazzon olyan látványelemeket és grafikákat, amelyek kapcsolódnak az alkalmazás témájához. Mindig kiváló minőségben és nagyszerű színfelbontásban adja hozzá a látványelemeket.
 • Szalaghirdetései színének és betűtípusának testreszabásával gyorsan felkeltheti a célközönség figyelmét.
 • Válasszon egy interaktív hirdetési szalaghirdetést, mivel nagyobb forgalmat generál, és több letöltést hoz, mint az egyszerű statikus szalaghirdetések, animációk vagy speciális effektusok nélkül.
 • Legyen kicsi a szalaghirdetés mérete, így nagyon kényelmes a betöltése, mivel kevesebb helyet foglal.
 • Tartalmazzon erős CTA-t, hogy segítse a közönséget abban, hogy megtegye, amit a hirdetési szalaghirdetésen keresztül megcéloz. Adjon meg egy megkülönböztető CTA-t, amely kiemelkedik a szalaghirdetésből.

Következtetés

Nem kell nagy tervezési készség vagy tapasztalat egy jó alkalmazás-szalaghirdetés létrehozásához. Ezekkel a lépésekkel és egy kis erőfeszítéssel a kezdőtől a profikig bárki elkészíthet egy nagyszerű kreatív hirdetési szalagtervet, amely nagy forgalmat indukál a hivatkozott webhelyre, vagy hatékonyan érheti el a maximális letöltést.

Olvasni:  Útmutató az ügyfélszolgálathoz és annak fontosságához a digitális marketingben

Akár hirdetményt szeretne készíteni, akár alkalmazásletöltést szeretne készíteni, akár az alkalmazáshoz kapcsolódó termékeket vagy szolgáltatásokat szeretne népszerűsíteni, ezek a lépések leegyszerűsítik egy jó és vonzó hirdetési szalag létrehozását. Ezenkívül számos használatra kész eszköz és sablon található, amelyek még egyszerűbbé tehetik a munkát.

GYIK

1. Hogyan tehetem interaktívvá a bannert?

A bannert interaktívvá teheti mozgó hátterek, animációk, speciális effektusok, 3D témák, felugró kattintások, animált karakterek és ikonok, villogós szövegek stb. hozzáadásával.

2. Hogyan válasszunk jó színsémát a reklámszalagokhoz?

A tökéletes színséma kiválasztásához csak vessen egy pillantást az alkalmazás témájára és arra, hogy ki a célközönség.

Például, ha gyerekeknek vagy nőknek szánják, jobb lesz a világos, élénk színek használata, és ha férfiaknak, akkor jobb lesz a mély árnyalatok, például a kék és az olajbogyó kiválasztása. A fekete-fehér téma lenne a legjobb az irodai szakemberek számára.

3. Mennyi tartalom kerüljön a reklámszalagokba?

Mivel a reklámszalagok a látványról szólnak, a tartalom nagyon rövid legyen. Bőséges szöveget adjon meg, amely egyértelműen kimondja, miről szól a szalaghirdetés, de mindig kerülje a bőbeszédű szöveget, amely miatt a szalaghirdetés zsúfoltnak tűnik. Tartsa a szalaghirdetést interaktív látványelemekkel és egy kis vonzó szöveggel.

Új publikációk:

Ajánlott