Hogyan lehet elforgatni a képernyőt Chromebookon?

A Chromebook Windows-funkciók vegyes csomagja egy olyan eszközben, amely Android operációs rendszeren alapuló platformon fut. A Chromebookok egyik leggyakrabban használt funkciója a képernyő elforgatása, különösen akkor, ha a Chromebook nem rendelkezik érintőképernyővel, és problémái vannak a Chromebook képernyőjének elforgatásával; itt vagyunk neked.

Ebben a cikkben megvitattuk, hogyan forgathatja el a képernyőt a Chromebookon a következő három módszerrel.

A Chromebook képernyőjének elforgatásának legegyszerűbb módja a billentyűparancs használata: CTRL + SHIFT + FRISSÍTÉS kulcsok.

Hogyan lehet elforgatni a képernyőt Chromebookon?

Ezután meg kell erősítenie a műveletet a gombra kattintva Folytatni gomb bekapcsolva Képernyő elforgatása prompt (lásd az alábbi képernyőképet).

Hogyan lehet elforgatni a képernyőt Chromebookon?

A megerősítést követően a Chromebook képernyője 90 fokkal elfordul. A billentyűkóddal elforgathatja a Chromebookok képernyőjét 0, 90, 180 és 270 fokkal.

Ha a Chromebook képernyőjének elforgatására szolgáló billentyűparancsok nem működnek az Ön számára, a képernyő elforgatható a beállítások segítségével.

1. lépés: Kattintson Eszköz az oldalsó panel opcióitól balra. Ezután válassza ki Megjeleníti.

Hogyan lehet elforgatni a képernyőt Chromebookon?

2. lépés: A következő képernyőn kattintson a mellette lévő legördülő lehetőségekre Irányultság alatt Beépített kijelző. Válasszon a következő négy forgatási lehetőség közül.

  • 0 (az alapértelmezett beállítás)
  • 90
  • 180
  • 270
Hogyan lehet elforgatni a képernyőt Chromebookon?

Azt is látni fogja a Automata forgatás opció az érintőképernyővel rendelkező Chromebookokon. Továbbra is választhat a négy fent említett tájolási lehetőség közül a Chromebook képernyőjének elforgatásához.

A Chromebook képernyőjének elforgatásához használhatja a billentyűparancsot és a beállításokat is.

Ha el akarja forgatni a másodlagos monitort, mutasson rá és kattintson egy üres helyre a másodlagos monitoron, majd használja a CTRL + SHIFT + FRISSÍTÉS billentyűparancs a képernyő elforgatásához Chromebook. A billentyűparancs a kiválasztott képernyőn működik – elsődleges vagy másodlagos.

Másrészt, ha a Chromebook beállításait használja, kövesse az említett lépéseket a fenti útmutatóban. Megjelenik a másodlagos monitor füle, ahol megváltoztathatja a képernyő tájolását, és igényeinek megfelelően elforgathatja.

Olvasni:  Hogyan lehet szabályozni a ventilátor sebességét az MSI-n?

Vegye figyelembe, hogy az elsődleges és a másodlagos képernyő tájolása eltérő lehet.

Ha Chromebookja rendelkezik érintőképernyővel, de nem forog automatikusan, akkor valószínűleg le van tiltva az automatikus elforgatás funkció. Megérintheti a tálca jobb alsó sarkában található értesítési eszköztárat, majd a gombot Automata forgatás bekapcsolási lehetőséget.

Hogyan lehet elforgatni a képernyőt Chromebookon?

Ha el szeretné forgatni a Chromebook képernyőjét a négy rendelkezésre álló lehetőség közül egy adott tájolásba, ezt megteheti ugyanazon lépések követésével. mint a fenti útmutatóBeállítások > Eszköz > Tájolás (lásd az alábbi képernyőképet).

Hogyan lehet elforgatni a képernyőt Chromebookon?

Új publikációk:

Ajánlott