Hogyan lehet fájdalommentesen ütemezni a Facebook-bejegyzéseket idő előtt

A Facebook-bejegyzések ütemezése sokat változott az elmúlt néhány évben. A Facebook Alkotói Stúdiót az Instagram és a Facebook oldalakra valósították meg egy ideje. A felhasználókat azonban hónapokkal ezelőtt nem kényszerítették arra, hogy ezeket használják az oldalaikon lévő tartalom ütemezésére, de most ez ismét megváltozott.

Nemrég észrevettem, hogy bizonyos általam kezelt oldalakon nem tudom ütemezni a Facebook-bejegyzéseket. Aztán sorra eltűnt a lehetőség.

Mit kellett tennem? Közvetlenül az Agorapulse-ba mentem, hogy ütemezzem őket. De az ügyfeleim nem láthatták, hogy mi volt beütemezve, hacsak nem készítettem képernyőképeket. Mivel néhány fiókot másokkal kezelek, rá kellett jönnöm a dolog végére.

Ezután felkerestem a Facebook súgóját. Semmi haszna nem volt. Betettem a jegyeket, amelyek általános válaszokkal érkeztek vissza. Aztán felmentem a Quora oldalára, és közzétettem a kérdést. Hogyan ütemezhetsz bejegyzéseket a Facebookon? Semmi sem jött vissza.

Aztán eljött a villanykörte pillanata

Aztán másnap találkoztam egy marketing Facebook-csoporttal, amely a Facebook Alkotói Stúdiót említette. Szóval elmentem megkeresni. Legnagyobb megdöbbenésemre, hogyan tudtam most újra ütemezni a Facebook-oldalakon.

Ma azonban észrevehetsz egy megjegyzést a Facebooktól az oldaladon. Néhány oldalamon az oldal tetején látható.

Egy teljesen új műszerfalat kell felfedezni. Már nem az üzletvezető és a Facebook, de most Ez több órás késést okozott a munkában.

Úgyhogy úgy gondoltam, megosztom a tanultakat, hogy gyorsabban megértsd. És remélhetőleg nem okoz több órás késést.

Tanácsadóként az a feladatom, hogy időzítőt megtakarítsak a közösségi médiában.

Mit kell tenni?

Mit tehet egy kisvállalkozás ezekkel a gyors és hirtelen változásokkal a közösségi média kezelése során? Tipp, ebben most tudok segíteni.

Olvasni:  Magento vs. WooCommerce: Hogyan válasszuk ki a legjobb platformot

Íme tehát néhány egyszerű utasítás az új Meta Business Suite használatához az oldaladon, mivel 2024-ban felváltotta a régi alkotói stúdiót. Használhatod Instagram-fiókod kezeléséhez és a bejegyzések ütemezéséhez is. Mit szólnál a megjegyzések kezeléséhez?

Ez mind ott van a Meta Business Suite-ban.

Hol kezdjem a Facebook-bejegyzések ütemezését

A Meta Business Suite használatának megkezdéséhez először megtalálja a kiindulási pontot. Egyelőre egyedül a Facebookról nem lehet eljutni oda. El kell menned a link itt a Meta Business számára.

Ha már ott van, az oldal tetején látni fogja az összes oldalát. Kiválaszthatja, hogy melyiket nézze meg.

Kiválasztottam az enyémet a megjelenő listáról – Inspire to Thrive.

Természetesen hasonló lehet a Facebook Business Managerhez. De ha egyszer elkezdi átmenni rajta, látni fogja, milyen egyszerű a használata.

Figyelje meg, hogy az összes oldala a kép közelében található. Ezért, ha látja a piros színt a harangon, tudja, hogy van mit néznie. Értesítettük!

Ezenkívül figyelje meg, hogy a videók feltöltése és a premierekkel való elköteleződés ösztönzése egyaránt megjelenik az elején és a középpontban. A Facebook valóban arra késztet bennünket, hogy több videót használjunk.

De várj, van egy egyszerűbb módja is az ütemezésnek

Egy hónappal az eredeti bejegyzés megírása után a Facebook lehetőséget adott nekünk a ütemezési funkció közvetlenül a Facebook oldalainkról.

Igen, nyissa meg a közzétételi eszközeit a Facebook-oldalán. Kezdje el a bejegyzést, és megjelenik az ütemezési lehetőség is.

Kattintson rá, és közvetlenül a Meta Business Studio-ba kerül, ahol ütemezheti Facebook vagy Instagram bejegyzéseit.

A bejegyzések előre ütemezése

A bejegyzések ütemezése kulcsfontosságú a Facebook-oldal fájdalommentes és gyors kezeléséhez. A Facebook-bejegyzéseket a hétre vagy hónapokra előre ütemezheti.

Ez egy jobb módja annak, hogy rendszerezett maradjon Facebook-oldalának erőfeszítései során, mint egyenként, céltalanul közzétenni.

Az új irányítópult néhány lehetőséget kínál. Elhelyezhet valamit a tetején, vagy megnyomhatja a plusz szimbólumot az oldal alján lévő kék körben – észre, hogy akár megteheti ott!

Olvasni:  Zefoy Review – Minden, amit tudnod kell

Tartalomtár

Itt láthatja az összes korábbi, jelenlegi és ütemezett bejegyzését egy kényelmes helyen. Ha egy adott bejegyzés teljesítményét szeretné látni, csak kattintson rá ebben a részben.

Ó, igen, ma közzétettem az ellenőrzött Facebook-oldalt, és eltűntek a szürke pipák. Szomorú vagyok emiatt, mivel sok időbe telt, amíg számos fiókoldalam ellenőrzése megtörtént.

Most már csak a nagy cégeknél lesz a kék pipa, ha a Facebook meg akarja adni nekik.

Videók hozzáadása a bejegyzések ütemezéséhez a Facebookon

Ezért hiszem, hogy a Facebook megváltoztatta az eszközeit. Nagyon nyomják a videókat. Nemcsak azt akarják, hogy 3 perces vagy hosszabb videókat készíts, hanem azt is, hogy gyakrabban készítsd őket.

Szinte minden Facebookon megnyitott lapon van valami, amit csinálhatsz a videóval. Ha még nem készítettél videót, érdemes kipróbálnod.

A Facebook manapság minden bizonnyal videókat ajánl a webhelyén.

Új teljesítmény ellenőrzése

Ha ismer, tudja, hogy szeretem ellenőrizni a teljesítményt. Miért kell sötétben dolgozni? Annyi időt töltesz a közösségi médiás bejegyzéseid megtervezésével, és szánj időt arra, hogy átnézd, mi működik és mi nem.

Mindig szívesebben keresem a 28 napos időszakot a további statisztikákért. De itt figyelje meg, hogy a Facebook megmutatja nekem az elmúlt 7 napot, és megmutatja a lehetőséget, hogy több videót készítsek az elmúlt 7 nap alapján.

Továbbra is megtekintheti a régi betekintést a Facebook üzleti oldalán vagy a cégvezetőjén, ha úgy tetszik.

Érzi a nyomást, hogy olyan videót csináljon a Facebookon, mint én?

Az új meglátások eredményeként azt is láthatod, hogy a Facebook most már a számodra szolgál. Úgy tűnik, ők is a videóhasználatról szólnak. A Facebook ma nagyon szorgalmazza, hogy 3 plusz percet töltsünk el videóval az oldalainkon.

Természetesen most Facebook és Instagram tekercsekkel sokkal rövidebb is lehet! (Maximum 60 másodperc Facebook és Instagram videótekercsekkel.)

Facebook Insights megtekintése

Az új Facebook-betekintések mind a videók körül forognak. Mennyi ideig nézik az emberek a videóidat? Mennyi az átlagos idő, amit a Facebook-oldalad videóinak megtekintésével tölt?

Olvasni:  Gemini a Google Asszisztensben – előnyök és funkciók

Mi a helyzet azokkal az oldalakkal, amelyek nem készítenek videókat? Érdekes lesz látni, hogyan fejlődött ez a rész az idők során. A Facebook is elkezdi megosztani a posztokat képekkel? Nagyon remélem, hogy hamarosan megteszik.

Ismételten vegye figyelembe, hogy ebben a pillanatban visszatérhet, és közvetlenül az oldaláról tekintheti meg régi Facebook-statisztikáit.

Továbbra is jobban szeretem ezeket a régi betekintést vagy az Aograpulse segítségével könnyen generálható nagyszerű jelentéseket.

Az Agorapulse képes jelentéseket generálni az elmúlt 30 napról, 60 napról vagy akár egy egyéni dátumtartományon keresztül is. Ma ezeket használom az összes közösségi média riportomhoz. Szeretem időnként összehasonlítani őket a közösségi média saját elemzéseivel is.

Feladás más jóváhagyott oldalakon

Ez új, és úgy gondolom, hogy több oldalt szeretnénk egymáshoz kötni, és a keresztpromóciót szeretnénk elérni. Ne feledje, hogy ENGEDÉLYRE van szüksége, mielőtt bármilyen más Facebook-oldalon közzétesz vagy keresztbeküld.

Ez természetesen jól fog működni a csapatoknál. Ha egy csapat tagja vagy, mint például egy ingatlanos csapatnál, mindenki keresztpromóciózhat a nyílt napján a Facebook-oldalán és a csapatoldalon.

De látom, hogy a spammerek most megpróbálnak ráugrani erre.

Sok kezdő blogger mindig itt-ott megcímkéz engem, ezért úgy látom, hogy ez probléma, ha nem engedélyezik, hogy más oldalakon posztoljon.

Természetesen azt gondolom, hogy a Facebook ezt most kézben tarthatja.

Ingyenes hangok a videókhoz

Mostantól szerzői jogoktól mentes hangokat választhat Facebook-videóihoz. Ez igazán nagyszerű funkció bárki számára, hogy hangot adjon a videóihoz.

Számos műfaj közül lehet választani, és a legtöbb filmzene 2 percnél hosszabb és 6 percnél rövidebb. Nem kell többé keresnie a Google-t, hol találhat szerzői jogoktól mentes zenét.

Mindez a Meta Business Suite-ban található. Természetesen Instagramos használatra is tökéletes.

Pénzt keresni

Végül a Facebook visszafizeti neked, ha videóidat nézik, és túllépik a 3 perces időtartamot. Ezért regisztrálnia kell, és jóvá kell hagynia a fizetős, az Ad Breaks nevű programban való részvételt.

Olvasni:  Hogyan maradhat naprakész a közösségi média legújabb trendjeivel?

Pontosabban a Bevételszerzés lapon található. Jelenleg 3 módon kereshet pénzt a Facebookon.

Ők:

  • Reklámszünet,
  • Márkás tartalom és
  • Rajongói előfizetések.

A hirdetési szünetek azt jelentik, hogy a nézők a Facebook-videóid előtt, közben és után nézik a reklámvideókat. A márkás tartalom inkább hírességeknek és médiacégeknek szól.

A rajongói előfizetésen alapuló bevételszerzési program az, amelyről a Facebook értesít, ha megfelelsz. De tudd, 17 különböző irányelvet és szabályt kell elfogadnod, mielőtt jogosulttá válsz.

Talán észrevetted azokat az oldalakat, ahol rajongói jelvények vannak. Általában van egy Neil Patel Facebook-oldalán, mivel gyakran követem és kommentálom a bejegyzéseit.

Az oldaltulajdonosok ezután csak a legjobb rajongóikkal oszthatnak meg bejegyzéseket. Például exkluzív ajánlatokat csak a legjobb rajongóidnak küldhetsz.

Bár ahhoz, hogy ez a legjobb rajongói funkció elérhető legyen Facebook-oldalán, 10 000 követőre van szüksége. Bővebben olvashatsz róla legjobb rajongói funkciók a Tech Advisorban.

Meta Pages mobilalkalmazás

Most már távolról is dolgozhat a Meta Businessen a mobilalkalmazással. Ütemezheti a bejegyzéseket, megnézheti, mi van a sorban, és megnézheti oldala eredményeit.

Ahogy az alábbi képen is látható, a videó az, ami ma mindennél jobban számít az ő meglátásaikkal.

Néhány különlegesség Köszönjük

Külön köszönet érte Amanda Hann amiért a helyes irányba mutatott, és a Decode Digital Marketnek, amiért a legegyszerűbb útmutatást adta a saját tartalomjegyzékem kódolásához. Azóta minden bejegyzéshez beépülő modulra váltottam, hogy legyen ez a táblázat.

Kapcsolja be a Facebook-bejegyzések ütemezését

Ennek eredményeként a Meta Business Suite szolgáltatást fogja használni Facebook- és/vagy Instagram-bejegyzések ütemezésére? Tesztelted már?

Szeretném tudni a gondolatait, hogy jobban tetszik-e vagy sem, itt az alábbi megjegyzésekben.

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott