Hogyan lehet javítani a 0x97-es Epson hibakódot?

Az Epson a világ legnagyobb nyomtató- és képalkotó berendezések gyártója. Az Epson nyomtatók kiváló teljesítményükről és minőségi nyomatairól ismertek.

Minden nyomtató hibát jelez, ha működési hibát észlel; e hibák egy részét Ön is kijavíthatja, mivel ezek kisebb problémák, és néhány esetben szakember segítségére van szükség.

Ez a cikk a 0x97-es Epson-hibakód okait, valamint négy egyszerű és egyszerű megoldást tárgyalja.

Az Epson nyomtató 0x97 hibakódot jelenít meg, ha belső hardverproblémák vannak, ami azt jelenti, hogy a nyomtató egyes belső részei nem tudnak megfelelően működni. A hiba megjelenik a nyomtató LED-kijelzőjén, és a hiba kijavításáig nem tudja használni a nyomtatót.

Íme négy javítás, amely segíthet a 0x97-es Epson hibakód kijavításában:

Állítsa alaphelyzetbe a nyomtatót

Törölje az összes függőben lévő nyomtatási feladatot, és ellenőrizze, hogy nincs-e papírelakadás; ha vannak, távolítsa el őket. Ezek eltávolítása után húzza ki a nyomtatóhoz csatlakoztatott összes kábelt, beleértve:

 • Tápkábelek
 • USB kábelek és
 • Tinta patronok

Most nyomja meg és tartsa lenyomva a nyomtató bekapcsológombját körülbelül egy percig, majd csatlakoztassa a tápkábeleket, az USB-kábeleket és a tintapatronokat a megfelelő nyílásokba. Ezután nyomja meg a nyomtató bekapcsológombját és kapcsolja be, végezzen próbanyomtatásokat, és ellenőrizze, hogy a hiba továbbra is fennáll-e vagy sem; ha igen, próbálkozzon a következő javítással.

Hard reset a nyomtató

Ez a módszer nehéz lehet egy személy számára, így szüksége lehet egy másik kézre. Kapcsolja ki a nyomtatót a bekapcsológomb megnyomásával, majd húzza ki az összes kábelt, beleértve a tápkábeleket is, és várjon körülbelül öt percet; most nyomja meg és tartsa lenyomva a bekapcsológombot körülbelül egy percig, miközben folyamatosan nyomva tartja a bekapcsológombot, majd dugja vissza az összes kábelt.

Olvasni:  Hogyan szerezzünk nemzetközi jogosítványt?

Ezután ismét nyomja meg és tartsa lenyomva a bekapcsológombot egy percig, és végezzen tesztnyomatokat.

Frissítse a nyomtató-illesztőprogramokat

Ellenőrizze, hogy az illesztőprogram naprakész-e, vagy egyáltalán telepítve van-e. Telepítse vagy frissítse a legújabb illesztőprogramokat. Az is lehetséges, hogy bármilyen rosszindulatú program okozza ezt a hibát a nyomtatón, ezért tartsa kézben a rosszindulatú programok elleni védelmi szoftvert.

Tisztítsa meg a nyomtatófejet és a fúvókákat

A hiba oka az lehet, hogy a nyomtató nyomtatófeje eltömődött, ezért a tisztítása segíthet a hiba elhárításában. Az alábbiakban megemlítettük a nyomtatófejek tisztításának lépéseit:

 • Húzza ki a nyomtató tápkábelét.
 • Távolítsa el a tintapatronokat, majd óvatosan távolítsa el a nyomtatófejet.
 • Meleg vízben megnedvesített tiszta ruhával tisztítsa meg a nyomtatófej alját, és tisztítsa meg a tintát a fúvókáról, amíg az teljesen tiszta nem lesz, és már nem marad rajta tinta.
 • Vegyen egy tál meleg vizet, helyezze bele a nyomtatófejet, és hagyja ázni körülbelül 10 percig.
 • Vegye ki a nyomtatófejet a tálból, majd törölje le a vizet és az esetleges nedvességet egy száraz és tiszta ruhával vagy papírtörlővel.
 • Tartsa tiszta ruhán, és hagyja száradni körülbelül 15-20 percig.
 • Most helyezze vissza a nyomtatófejet a nyomtatófej részbe, majd tegye vissza az összes tintapatront.
 • Indítsa el a nyomtatót, majd végezzen próbanyomatokat.

Lépjen kapcsolatba az ügyfélszolgálattal

Ha a fenti javítások közül egyik sem működik az Ön számára, kérjen szakember segítséget és lépjen kapcsolatba az Epson ügyfélszolgálatával.

Új publikációk:

Ajánlott