Hogyan lehet javítani a közösségi média elérését – 10 marketingstratégia

Minden közösségimédia-platform egyetlen vízióval működik – a nézők bevonása a tartalommal. Miközben a nagyobb képet egy kidolgozásáról nézzük hatékony közösségi média marketing stratégiagyakran figyelmen kívül hagyjuk a szükséges apró részleteket.

Igen, azok az apró tesztek, kísérletek és változtatások, amelyeket a bejegyzésünkön végrehajthatunk, és érdekesebbé tehetik a közösségi média elérését. Nincs más dolgod, mint meghinteni a varázslatos varázsodat, és játszani a bejegyzéseddel, hogy vonzóbbá tedd. Bár a kísérletezés kockázatos dolog lehet, jó ötlet lehet egy tesztkör elvégzése és mérőszámok felállítása, mielőtt új közösségimédia-marketing taktikákat próbálna ki.

Marketing kísérletek

A fenti infografika a különböző piacokat mutatja be taktikát segítségével növelhetjük elérésünket a Facebookon, egy jelentős közösségi média platformon. A lehetőségek bőven vannak. Vannak, akik működnek, mások nem. Gondosan elemezni kell azokat a „kísérleteket”, amelyek leginkább megfelelnek az Ön termékének/szolgáltatásának.

1. Használja a megfelelő szavakat

A tartalom a szavakról szól. Szavak, amelyek örök hatást hagynak maguk után. Rendelkezniük kell akcióval, drámával, érzelmekkel és a poszt céljának közvetítésével.

Használja a megfelelő szavakat

A fent felsoroltak néhány a legerősebb szavak közül ami vonzóbbá és vonzóbbá teheti bejegyzéseit. „Te” a fogyasztó. Mindenható, és folyamatosan hangsúlyozni kell. A „te” a társalgó nyelve, és ha társalgási hangnemben tudsz kapcsolódni a közönségedhez, akkor végig győztes vagy!

A felirat – „Hogyan keressünk több pénzt?”
B felirat – „5 mód, ahogyan megteheted növelje bevételét

Olvasni:  Hogyan tervezi meg ez az ügynökség egy év tartalmasságát a Sprout Social segítségével

Nem titok, hogy a második sor nagyobb hatást hagy maga után. Egyszerűen azért, mert megvan a megfelelő szóválasztás!

2. Az időzítés fontos

Fontos, hogy mit teszünk közzé a közösségi oldalakon. Az időzítés ugyanannyira fontos. A marketingszakembereknek akkor kell közzétenniük tartalmaikat a közösségi médiában, amikor az a leghatékonyabb lenne. A közösségi média marketing eszközei megkönnyítik a tartalom közzétételét a különböző időzónákban. Bár viccesnek tűnik, az embereknek saját időbeosztásuk van, amikor szeretnek egy adott tartalmat olvasni. Például a vicces, könnyed és vidám tartalom pénteken nagyobb lefedettséget kap (az emberek állítólag boldogabbak… fura!! de igaz). A tweetelés ideális időpontja 12-15 óra, a csúcsidő pedig délután 5 óra.

Az időzítés fontos

3. A tartalom testreszabása minden platformhoz

Különböző platformok szerint gondoskodik a posztjáról? Az egy üzenet mindenre érvényes itt nem működik. Meg kell dolgozni, hogy tartalmait helyesen tegye közzé, hogy mindenhol egységes legyen a közösségi média elérése.

Legyen rövid a Twitteren

A tartalom testreszabása

A fenti pillanatképen a Fast Company nem használja a címét, csak egy rövid és lényegre törő összefoglalót tweetel.

Beszélgetés kezdeményezése a Facebookon

Ez az IBM Facebook-bejegyzése, amely meglepően érdekes és vonzó. Bár egyébként technikai és professzionális, ez az IBM-bejegyzés a Facebook-közönségnek szól, és nyugodt hangvételű.

Beszélgetés a Facebookon

Hasonlóképpen képeket oszthat meg a Google+-on, lebilincselő látványelemeket és videókat használhat marketingre a Snapchaten, és szakmai vitákat folytathat a Linkedinben. Az ötlet az, hogy a tartalmat személyre szabjuk, hogy megoszthatóbbá és vonzóbbá tegye

4. Játssz az üzeneted hangjával

Ugyanaz az étel, amelyet egy díszes tányéron szolgálnak fel, és bőségesen kínálják, minden nap jobb ízű lesz. Ez a tartalomra is igaz. Próbálja meg megváltoztatni az üzenet hangnemét, hogy újszerű hangulatot keltsen.

Olvasni:  Hogyan állítsuk be a WordPress Könyvtárat az irodalom megjelenítéséhez és eladásához

tudsz átfogalmazni ugyanaz a kijelentés kérdés, felkiáltás, furcsa hangnem, első személyben, harmadik személyben vagy bármiben, ami üdítő fordulatot hoz.

Üzenetének hangja

Ezt az ajánlatot az Einstein Bros Company tette közzé a Facebookon. Ahelyett, hogy egy hosszú cikket írna le az ajánlatról, a felirat csak a következő: „Az idő fogy – Szerezze meg ezt az ajánlatot még ma.”

Használhat hangulatjeleket és hashtagek hogy egy csípős csavart adjon a bejegyzéséhez, akárcsak az alábbi pillanatképen.

Használj hangulatjeleket és hashtageket

A hangulatjelek nemcsak vizuális ízt adnak, hanem könnyebben érthetővé teszik a bejegyzést.

5. Kapcsolódjon össze befolyásolókkal az optimális közösségimédia-elérés érdekében

Ha egy biztos módszert keresel, hogy kibővítsd az elérhetőségedet, nálunk találsz egyet. Az influencerekkel való együttműködés az egyik leghatékonyabb módja a közönség elérésének.

Az alkotóknak megvan az az előnyük, hogy megbíznak bennük és viszonyulnak a köznéphez. Ez teszi őket a legjobb választássá az Ön számára megfelelő márkaimázs kialakításához.

De soha ne kövesd el azt a hibát, hogy alábecsülöd a befolyásolókat. Szakértők abban, amit csinálnak, ezért olyan márkákká tették magukat, amelyek közösségi médiáját kihasználhatjuk.

Social Media Reach

Michael Le, hatalmas jelenlét a TikTokon, több mint 51 millió követővel a platformon. A fentiekben továbbra is a Hugo ruhamárkával kötött partnerséget termékeik népszerűsítésére. Most képzelje el, mennyivel növeli a márka láthatóságát azáltal, hogy együttműködik vele.

6. Motiválj és inspirálj

A statisztikák szerint az idézetek 19%-kal növelik a retweetek számát. Nagyon megoszthatók, mivel hatékonyak és felpezsdítik a lelket.

Motiválj és inspirálj

A fenti pillanatfelvétel az Upmonk ruházati és életmódmárkáról készült, amely Steve Jobs népszerű idézetét használja. Találó, korrekt, és a termék márkajelzéséhez illik.

Eredeti tartalom létrehozása

Amint látjuk, a Nike külön Pinterest-fiókkal rendelkezik a különböző szegmenseihez. Mivel A Pinterest felhasználóinak 80%-a nő, A Nike eredeti tartalmat hoz létre a Pinterest számára. Szép, motiváló idézeteket használ a felhasználók számára a márkájuk értékesítéséhez.

Olvasni:  Az AI tartalommarketingben való használatának lehetséges kockázatai

7. Felhasználó által generált tartalom beépítése

A felhasználók által generált tartalom nagyszerű lehetőség, mivel bevonja a felhasználókat a bejegyzésbe, és csökkenti a márka munkaterhét is. A felhasználók kreatív ötletekkel állnak elő, amelyeket a termék oldalán mutatnak be. Ha egyszer megjelenít egy ügyfelet vagy szolgáltatásait a weboldalán, egy életre lelkes rajongót szerez. Lehetőséget adtál nekik, hogy ragyogjanak és megmutassák tehetségüket, ezért vallásosan szeretnek téged.

Felhasználó által generált tartalom

Az IKEA bemutatja a rajongók tervezési ötleteit. Ha valódi ügyfeleket mutat meg a termékeinek használatában, az nagy társadalmi bizonyíték.

8. Állítsa egyensúlyba a mérleget a promóciós és hasznos tartalommal

Üzleti szemszögből gondolva, mindig azt a platformot akarja majd használni, amelyre szüksége van a márka népszerűsítésére elsősorban. De eláruljuk, hogy manapság az emberek a közösségi médiában túlságosan figyelmesek.

Ha folyamatosan ugyanazt a promóciós tartalmat adsz ki, az visszaüt rád. Így biztosítjuk a tökéletes egyensúlyt a promóciós és a hasznos tartalom között.

80-20 a bűvös szám. A tartalom 80%-ának nem kereskedelmi jellegűnek kell lennie, amely nem tükrözi egyértelműen az üzleti tervét. Között kell lennie a promóciós tartalomnak, amely egyértelműen tükrözi márkáját és termékeit.

Legyen sokoldalú képekkel, videókkal és más típusú tartalmakkal, amelyekkel az emberek természetesen foglalkoznának.

9. Növelje a közösségi oldalak elérhetőségét a tökéletes hashtagokkal

Kísérleteztünk betűtípusokkal, színekkel, tónusokkal, idézetekkel, és még érdekes látványelemekkel is kiegészítettünk. Mit szólnál egy plusz fűszerhez? #Hashtagek.

Használj hashtageket

A fenti pillanatkép a flowerona webhelyről származik. Okosan és finoman használják a hashtageket, ahol ahelyett, hogy egyetlen feliratot töltenének ki hashtagekkel, két feliratot írnak. A hashtagek képesek a hétköznapi üzeneteket vírusos közösségi média üzenetekké alakítani. Nagyobb a valószínűsége annak, hogy megosztják és elolvassák.

A Kimgarst pazarul használja a hashtageket

Kim Garst posztjaiban pazarul használja a hashtageket. Kereshetőbbé teszik a bejegyzéseit. Mivel sok hashtaget használt a Facebook pénteken, hatalmas forgalom lesz a keresési eredmények között.

Olvasni:  Hogyan léphet kapcsolatba az eladóval az Amazonon

A marketingszakembereknek nem csak a Twitteren és az Instagramon kell használniuk a hashtageket, hanem akár a Facebookon is használhatják őket, hogy növeljék közösségi média elérését a közönség körében.

10. Cselekvésre ösztönzés és céloldalak

Ahhoz, hogy felkeltsd a figyelmüket, meg kell szólítani a közönséget! Ezért kísérletezzen különböző cselekvésre ösztönzésekkel, hogy felmérje, melyik vonzza őket leginkább. Folytasd a kísérletezést, amíg arra kényszerülnek, hogy kattintsanak, és megosszák, amit bemutatsz nekik. A humor, a móka, a kérdések, a versenyek, a kedvezmények és a félelem – mind felhívják a közönség figyelmét.

Humor

Cselekvésre ösztönzés és céloldalak

Nyelvtanilag a srácok biztosan tudnak játszani a szavakkal. Nézze meg, hogyan használják mesésen a humort a fenti képen.

Félelem

Félelem

A félelem eleme a fenti hirdetésben arra kényszeríti az embereket, hogy használják az allergiavédőt.

Boldogság

Boldogság

Ha meg tudod győzni a nézőket, hogy a terméked boldoggá és küzdelmessé teszi őket, akkor nekivágnak. A Kurly Klips Extensions szolgáltatásait úgy értékesíti, hogy felvilágosítja az embereket a fürtökről, a hajformázásról és a hajápolásról. Ráadásul kedvezményeket ad, boldoggá és felvidítóvá téve a közönséget. Ezért amellett, hogy értékes információkat adnak a hajápolásról és hajformázásról, hatékonyan reklámozzák termékeiket.

Tehát mi a titka annak, hogy egyes csúcskategóriás márkák a legtöbb kattintást és megosztást kapják? Kipróbálhatod többféleképpen online marketing tippek a csúcson maradni, de egyetlen egyszerű formula soha nem vall kudarcot. Tegyen közzé minőségi tartalmat, miközben egyensúlyban tartja a következetességet és az innovációt az ingyenes közösségimédia-eszközök segítségével. A közösségimédia-marketing sikerének mérőszáma rendkívül magas, ezért folyamatosan javítsa teljesítményét, és adjon ki kreatív ötleteket a bejegyzéseihez. És természetesen használja a fent említett marketing tippeket, hogy növelje tartását a közösségi médiában. Ezek a kis trendek és eszközök örök hatást érhetnek el, és hozzájárulhatnak vállalkozása kivételes növekedéséhez.

Új publikációk:

Ajánlott