Hogyan lehet javítani a Roku HDCP hibát?

A Roku egy meglehetősen népszerű streaming eszköz, amelynek használata viszonylag egyszerű. Azonban, csakúgy, mint minden műszaki területen, bizonyos dolgok időnként elromolhatnak.

Ebben a cikkben a Roku HDCP-hibával, annak okaival és a probléma megoldásának módjával foglalkozunk.

A hibát elsősorban két ok okozza: vagy a streamelni kívánt tartalom még nem támogat semmilyen tartalomvédelmi technológiát, vagy az eszköz azt észleli, hogy a HDMI-kábel nem HDCP-kompatibilis.

Hibás HDMI-kábel is a hiba valószínű oka. Bármi legyen is a tényleges ok, a hiba viszonylag könnyen megoldható.

Íme néhány megoldás, amelyeket kipróbálhat a hiba kijavításához.

Próbáljon ki egy másik kábelt

Először is zárja ki a hibás vagy törött HDMI-kábel lehetőségét úgy, hogy kicseréli egy másikra. Győződjön meg arról, hogy olyan HDMI 2.0 bemenetet csatlakoztat, amely támogatja a HDCP 2.2-t.

Egy másik dolog, amit megtehet, az az, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a kábele kevesebb mint hat láb hosszú. Ha HDMI kapcsolót használ, próbálja meg a Roku lejátszót közvetlenül a TV-hez csatlakoztatni.

Ellenőrizze az internetkapcsolatot

Az is jó ötlet, hogy figyelje az internetkapcsolatot. A 4k tartalom megterheli a streamelés sávszélességét, és ha nincs elég belőle, időnként belefuthat ebbe a hibába. Legalább 25 Mb/s fel- és letöltési sebesség javasolt.

Ellenőrizze a kijelzőjét

Győződjön meg arról, hogy a használt TV vagy monitor támogatja a HDCP-t. Megpróbálhatja megváltoztatni a Roky lejátszó megjelenítési beállításait is. Ezeket a beállításokat a Kijelző típusa menüt a Beállításokban.

Olvasni:  Hogyan készítsünk három monitort?

Húzza ki a HDMI-kábelt

A következő dolog a listán, hogy húzza ki a HDMI-kábel mindkét végét, majd csatlakoztassa újra. Győződjön meg róla, hogy eltávolította a kábelt a TV-ből, az AVR-ből vagy a soundbarból, valamint a Roku lejátszóból.

Indítsa újra a Rokut

A Roku és a TV újraindítása szintén jó ötlet, és gyakran megoldja az esetleges véletlenszerű problémákat.

Használjon másik HDMI bemenetet

A legtöbb TV és monitor több HDMI bemenetet is támogat. Próbáljon meg másik bemenetet használni, ha a csatlakoztatott nem működött. Előfordulhat, hogy valami nem stimmel magával a HDMI-bemenettel.

Új publikációk:

Ajánlott