Hogyan lehet javítani a Roomba 43-as hibát?

A 43-as hibakód némileg eltérő jelentéssel bír a különböző Roomba robotmodellekben. A Roomba I sorozatban a 43-as hibakód azt jelenti, hogy a robot a Home Base-ben ragadt, míg a Roomba J sorozatban a 43-as hibakód azt jelenti, hogy a robot a Keep-out Zone-ban kezdett el egy munkát.

Ez a cikk a Roomba I és J sorozat 43-as hibakódjának okait, valamint a probléma megoldását szolgáló javításokat tárgyalja.

A Roomba I és J sorozat 43-as hibakódjának oka az alábbiakban található:

A Roomba I sorozat 43-as hibakódjának oka

A 43-as hibakód akkor fordul elő, amikor a Roomba I sorozatú robot beszorul a virtuális fal vagy a Home Base infravörös (IR) nyalábjába, a robot megáll és elfordítja mozgását, ha falat észlel, így amikor virtuális falakat észlel maga körül és látja nincs kiút, elkezdi a 43-as hibakódot mutatni.

A Roomba J sorozat 43-as hibakódjának oka

A 43-as hibakód akkor fordul elő, amikor a Roomba j sorozatú robot egy kihagyási zónában kezd el dolgozni. A robot alapértelmezés szerint egy kis kihagyási zónát helyez el a Home Base körül, így amikor belép a távoltartási zónába és elkezdi a takarítást, ezt a hibát jelzi.

Az alábbiakban megemlítettük a Roomba I és J sorozat 43-as hibakódjának javításait:

Íme három javítás a Roomba I sorozat 43-as hibakódjára:

Mozgassa a Roomba robotot, és indítsa újra

A 43-as hibakód akkor fordul elő, ha beszorul a virtuális falak gerendájába, vagy elakad a Home Base-ben, így új helyre költöztetése és újraindítása megoldhatja a problémát.

Olvasni:  Hogyan nyerheti el az ügyfelek bizalmát a Föld napjával való törődéssel

Állítsa be a virtuális falakat a házában

Ha több virtuális fala van egymással szemben, akkor a Roomba robotnak nehézségekkel kell szembenéznie a navigáció során, így a virtuális fal beállítása a házban megoldja a problémát.

Győződjön meg arról, hogy a Home Base minden oldalán elegendő hely van

Ha a 43-as hiba akkor történt, amikor a robot a Home Base-ben volt, akkor meg kell győződnie arról, hogy nincs zsúfoltsága, és minden oldalán elegendő hely van.

Csak egy egyszerű módja van a 43-as hibakód javításának a Roomba J sorozatban:

Mozgassa a Roomba robotot, és indítsa újra

A Roomba J sorozat 43-as hibakódja akkor fordul elő, amikor egy őrzési zónában kezd el dolgozni, így az egyetlen módja annak, hogy a robotot új helyre költöztetjük, majd megnyomjuk az újraindítás gombot. Kijavítja a hibát.

Ha a probléma nem oldódik meg, fel kell vennie a kapcsolatot iRobots ügyfélszolgálat.

Új publikációk:

Ajánlott