Hogyan lehet kijavítani a 34-es hibát a Roombában?

A robotporszívók már nem sci-fi. Valójában valódi dolgokról van szó, amelyeket aktívan árulnak, és sok ember házában láthatók. Az ezeket a robottisztítókat működtető technológia azonban nem tökéletes, és időről időre meghibásodik.

Ebben a cikkben a Roomba 34-es hibájáról, a mögöttes okokról és arról, hogy mit tehet a probléma megoldása érdekében, beszélünk.

Sok más Roomba-hibához hasonlóan a probléma mögött nincs konkrét ok. Ehelyett számos dolog válthatja ki, többek között:

  • Alacsony akkumulátor töltöttségi szint vagy sérült akkumulátor.
  • Más elektronikus eszközök által okozott interferencia.
  • Belső kommunikációs hiba.
  • Mechanikai vagy firmware-problémák a Roomba eszközön.

Íme hat dolog, amit megtehet a probléma megoldására.

Egy eszköz újraindítása az ideiglenes hibák kijavítása érdekében viszonylag gyakori megoldás minden elektronikus eszköznél. Itt van, hogyan.

S és I sorozatú modellekhez

Tartsd a Tiszta gombot körülbelül 20 másodpercig, amíg a szemetes fedelét körülvevő fehér LED-gyűrű az óramutató járásával megegyezően forogni nem kezd. Várja meg, amíg a Roomba újra bekapcsol, és ellenőrizze, hogy a probléma továbbra is fennáll-e.

700-as, 800-as és 900-as sorozatokhoz

Tartsa lenyomva a Tiszta gombot, amíg sípolást nem hall. Adjon néhány percet a Roombának, hogy elinduljon, és újra lefusson a tisztítási ütemterv. A 14-es hiba most nem jelenthet gondot.

A 34-es Roomba hiba felbukkanhat, ha a padlókövető érzékelő túl piszkos, ami miatt a Roomba elveszíti a navigációs képességét. Tisztítsa meg a robot összes érzékelőjét, és indítsa újra a tisztítási munkát, hogy megbizonyosodjon arról, hogy ez megoldja-e a problémát.

A 34-es hiba nem mindig valami rosszra vonatkozik. Egyes Roomba modelleknél a hiba észlelése után újra kell indítani a tisztítási folyamatot. Meg kell nyomnia a Tiszta gombot a roboton, adjon neki egy kis időt, hogy újra tájékozódjon, és már mehet is.

Olvasni:  Ügynökségi csúcstalálkozó sorozat: Hogyan duplázhatja meg bevételét a munkaerő megduplázódása nélkül

A Roomba az Ön háza WiFi-jét használja a telefonalkalmazáshoz és a bázisállomáshoz való csatlakozáshoz. Ha a WiFi nem működik vagy nem működik, az problémákat okozhat a robotban. Ellenőrizze, hogy a WiFi hálózat aktív-e, van-e internet-hozzáférése, és hogy a Roomba az útválasztó hatókörén belül van-e.

A firmware-problémák megoldása érdekében a Roomba gyári alaphelyzetbe állítását is elvégezheti. Ne feledje, hogy ehhez a robotot párosítania kell a telefonjával és az iRobot alkalmazással.

Lépjen az alkalmazáson belüli beállításokra, és válassza ki a gyári beállítások visszaállítását. Ezt követően a robot automatikusan újratelepíti a firmware-t, kiküszöbölve a folyamat során felmerülő összes firmware-problémát.

Ha semmi más nem működik, a legjobb megoldás a kapcsolatfelvétel iRobot támogatás és esetleg beküldi a robotot javításra.

Új publikációk:

Ajánlott