Hogyan lehet kijavítani a Samsung mosógép 4c hibakódját?

Ha Samsung mosógépe a 4C hibakódot mutatja, az azt jelenti, hogy probléma van a mosógép vízellátásával. Ha a mosógép 4E hibakódot mutat, tudnia kell, hogy az ok ugyanaz, mint a 4C hibakód; a mosógép nem tud elegendő vizet tölteni a dobba a mosási ciklus futtatásához.

Ebben a cikkben megvitattuk a Samsung mosógép 4C hibakódjának okait és öt módszert a hiba javítására.

Íme a Samsung mosógép 4C és 4E hibakódjának négy lehetséges oka:

  • Eltömődött víztömlők.
  • Alacsony víznyomás.
  • Eltömődött víztömlő hálószűrő.
  • Eltömődött adagolófiók.

Íme öt javítás a 4C és 4E Samsung hibakódok megoldására:

Ellenőrizze a mosógéphez csatlakoztatott víztömlőket

A hibák fő oka az, hogy a mosógép nem kap elég vizet, és a víztömlők a csapokat kötik össze a mosógéppel, így a víztömlők elsőként ellenőrzik, mikor jelentkezik ez a hiba. A víztömlők ellenőrzéséhez kövesse az alábbi lépéseket:

  • Kapcsolja ki a mosógépet, majd húzza ki a tápkábelt.
  • Mozgassa egy kicsit az alátétet, és hagyjon elegendő helyet a víztömlők ellenőrzéséhez.
  • Ellenőrizze a víztömlőket, hogy nincsenek-e megtörve, amelyek elzárhatják őket, és ellenőrizze a víztömlők meghajlását is.
  • Győződjön meg arról, hogy a víztömlők nem lazultak-e meg.

Ellenőrizze a víznyomást és a csapokat

Győződjön meg arról, hogy mind a hideg, mind a melegvízcsap teljesen nyitva van, majd ellenőrizze a víznyomást a víztömlők eltávolításával; ha rendelkezik a víznyomás mérésére alkalmas berendezéssel, akkor tudnia kell, hogy a szükséges víznyomásnak 0,5 bar és 8 bar között kell lennie, lehetséges, hogy nem kap elegendő víznyomást.

Olvasni:  A Samsung valószínűleg bemutatja a Galaxy S23-at az Unpacked 2023 rendezvényen, februárban
Mik azok az intelligens mosógépek, és szüksége van rá?

Ellenőrizze a víztömlő hálószűrőjét

A hálószűrők szűrik a vizet, és lehetséges, hogy eltömődtek, ezért ellenőrizni kell a szűrőket, majd megfelelően tisztítani kell. Maga a Samsung javasolja a hálószűrő tisztítását évente kétszer.

Tisztítsa meg az adagolófiókot

A 4c hibakódot az adagolófiók eltömődésekor is mutatja a mosógép, ami szintén megakadályozza, hogy a víz betöltse az alátétet; használjon jó minőségű mosószert, mert a rossz minőségű mosószerek sok habot képeznek, és ez eltömődést okoz az adagolófiókban. Tehát ellenőrizze az adagolófiókot, és tisztítsa meg, ami segíthet a hiba elhárításában.

Hard Reset az alátét

Ha az összes fent említett lépést elvégezte, és a hiba továbbra is fennáll, megpróbálhatja keményen visszaállítani az alátétet. A mosógép alaphelyzetbe állításához kapcsolja ki a mosógépet, húzza ki a tápkábelt, várjon legalább 5 percet, majd dugja vissza.

Ha nem érzi magát kényelmesen egyedül elvégezni ezeket a javításokat, kérje technikus segítségét és lépjen kapcsolatba Samsung támogatás.

Új publikációk:

Ajánlott