Hogyan lehet kiszámítani az e-kereskedelmi leállások valódi költségeit és csökkenteni annak hatását

Az e-kereskedelmi leállások komoly problémát jelentenek az e-kereskedelmi vállalkozások számára. Végül is az online áruház leállása hasonló egy fizikai áruház bezárásához.

És ahogyan a vásárlók más üzleteket keresnek fel, amikor az egyik zárva tart, az online felhasználók gyorsan áttérnek egy másik e-kereskedelmi webhelyre, ha az Öné nem működik. Az eredmény? Elveszíti az üzletet, és kockáztatja, hogy hosszú távon károsítja hírnevét és online jelenlétét.

Az sem segít, hogy az e-kereskedelmi leállások gyakrabban fordulnak elő, mint gondolná. Az Uptime Institute 2022-es adatközponti rugalmassági felmérése ezt támasztja alá, és ezt mutatja Az adatközpontok vezetőinek és üzemeltetőinek 80 százaléka 2020 és 2022 között némi leállást tapasztalt.

Még ennél is aggasztóbb, hogy minden ötödik vállalat súlyos leállásokat tapasztalt, amelyek jelentős károkat okoztak. Mennyire “jelentősről” beszélünk? Nos, az állásidők több mint 60 százaléka legalább 100 000 dolláros veszteséget okozott 2020 és 2022 között.

Minél magasabb a bevétel, annál magasabb az állásidő költsége. De ha nem biztos abban, hogy ez milyen költségekkel jár a vállalkozása számára, olvasson tovább. Megvizsgáljuk, hogyan számítható ki az e-kereskedelmi leállások valódi költsége, és hogyan csökkenthetjük a legjobban annak vállalkozására gyakorolt ​​hatását.

De először nézzük meg, mi okozza ezt.

Tartalom Tábla

Mi okozza az e-kereskedelem leállását?

Az e-kereskedelmi leállás mögött meghúzódó gyakori okok közül néhány:

Emberi hiba

Az e-kereskedelmi leállásokat vagy kimaradásokat emberi hiba okozhatja. Például:

  • Műszaki hibák frissítés vagy karbantartás során. Egy alkalmazott véletlenül törölheti a kritikus fájlokat, rosszul konfigurálhatja a kiszolgáló beállításait, vagy hibákat vezethet be a kódbázisba.
  • Biztonsági megsértések gyenge jelszavak, rosszul konfigurált biztonsági beállítások és a biztonsági frissítések telepítésének elmulasztása miatt. A hackerek ezeket a sebezhetőségeket kihasználva ellophatják az ügyfelek adatait, rosszindulatú programokat juttathatnak a webhelyre, vagy eltéríthetik a felhasználói munkameneteket. Az emberi mulasztás a felelős Az adatszivárgások 88 százaléka.
  • Ütemezési hibák, amelyek az e-kereskedelmi platform technikai problémáinak kezeléséhez szükséges erőforrások hiányát eredményezik.

Adja el termékeit online, gond nélkül

A WooCommerce által hivatalosan ajánlott tárhelyünk az Önéhez hasonló online vállalkozások számára készült

Szoftver hibák

A hibák és az állásidő nagyobb valószínűséggel fordul elő, ha az online áruház külső szoftverekkel és alkalmazásokkal van integrálva. Előfordulhat, hogy az integrációk nem a tervek szerint haladnak, és az e-kereskedelmi üzletének kompatibilitási problémái lehetnek a külső szoftverekkel.

A külső szoftverek integrálása biztonsági kockázatokat is jelenthet. Ha egy alkalmazás vagy szoftver sebezhető pontokat tartalmaz, az veszélyeztetheti az e-kereskedelmi webhely biztonságát, ami üzleti leálláshoz vezethet.

Kibertámadások

A hackerek és néha elégedetlen alkalmazottak kibertámadásai az e-kereskedelmi leállások másik fő oka. A hackerek kihasználhatják az online üzleti rendszerek sérülékenységeit, és hozzáférhetnek érzékeny információkhoz, vagy kárt okozhatnak az infrastruktúrában.

Egy tanulmány a 200 brit e-kereskedelmi vezető azt találta, hogy a vállalkozások 82 százaléka fokozott biztonsági fenyegetésnek volt tanúja 2020 és 2022 között.

Egy másik tanulmány a kibertámadások lehetséges hatásairól azt találta, hogy 2022-ben az emberek 65 százalékát az érzékeny adatoknak való kitettség okozta.

Olvasni:  Hogyan lehet kilépni a könyvből a Kindle-en?

Tervezett állásidő

Az ütemezett karbantartások és frissítések tervezett leállásnak minősülnek, mivel szándékosak, és jellemzően csúcsidőn kívülre ütemezték, hogy minimalizálják az ügyfelekre gyakorolt ​​hatásukat.

A tervezett leállás döntő fontosságú az online áruház stabilitásának, biztonságának és naprakész funkcióinak megőrzéséhez. Előfordulhat azonban, hogy az e-kereskedelmi platform még a tervezett leállások idején is átmenetileg elérhetetlenné válik, vagy csökken a funkcionalitása, ami bevételkieséshez vezethet.

Lényegében az állásidőnek az okától függetlenül költsége van. De hogyan számolod ki?

Az állásidő számítási képlete

Az állásidő költségét úgy számíthatja ki, hogy megszorozza az állásidő perceinek számát a percenkénti költséggel.

Leállási költség = állásidő perc X költség percenként.

Tegyük fel, hogy egy online kereskedő átlagosan 25 000 USD-t keres naponta. Ez azt jelenti, hogy óránként 1041,67 dollárt vagy percenként 17,36 dollárt kereshetnek.

Tegyük fel, hogy van egy 30 perces állásidő.

Ekkor az állásidő költsége = 30 (leállási perc) X 17,36 USD (percenkénti költség). Ez azt jelenti, hogy a kiskereskedő 30 perces leállási költsége 520,83 USD.

Ha segítségre van szüksége vállalkozása leállási költségének kiszámításához, használja a állásidő kalkulátor készítette a Rewind.

Hogyan hat negatívan az állásidő az e-kereskedelmi vállalkozásokra

Az állásidők bizonyos módjai nyilvánvalóbbak az e-kereskedelmi vállalkozásokra, mint mások. De végső soron mindegyik hatással van az eredményre.

Íme egy gyors összefoglaló.

Kevesebb bevétel

Ugyanaz 200 brit e-kereskedelmi vezető A korábban említett felmérés kimutatta, hogy a 10 millió fontnál nagyobb bevétellel rendelkező vállalkozások bevételeik több mint 10 százalékát vesztették el a 2020 és 2022 közötti leállás miatt.

De nem ők az egyetlenek. Vegyük ezt a két nagyon költséges e-kereskedelmi leállást az elmúlt időszakban:

  • Az Amazon elveszett 34 millió dollár 2021. június 8-án, amikor az internet alig több mint egy órára leállt.
  • A Facebook, a Messenger, az Instagram és a WhatsApp elveszett 79 millió dollár a hirdetési bevételekben a 2021. október 4-i hét órás kiesés miatt.
Olvasni:  Minden az MP4-ről és a GIF-ről, amit tudnia kell – melyik a jobb

Potenciális ügyfelek elvesztése

Az online vásárlók pillanatok alatt válthatnak üzletet, így Ön minden másodpercben elveszíti üzletét, amikor az e-kereskedelmi üzlete leállással néz szembe. Az egy másodperc alatt betöltődő webhelyeken a 5X magasabb konverziós arány mint azok, amelyek öt másodpercet vesznek igénybe.

A hírnév károsodása

A lelassult vagy gyakran lehúzódó webhelyek rontják cége hírnevét is. Alapján A PwC 2022-es vásárlói hűségfelmérésea résztvevők több mint 50 százaléka azt állította, hogy valószínűleg márkahűséget váltana, ha egy márkával kapcsolatos online vásárlási élménye nem lenne olyan egyszerű vagy élvezetes, mint a fizikai üzletekben.

Mivel a közösségi média annyira népszerű, a boldogtalan vásárlók könnyen megoszthatják rossz vásárlói tapasztalataikat másokkal az interneten, sértve ezzel az Ön e-kereskedelmi vállalkozása hírnevét.

Csökkentett termelékenység és többletköltségek

Csapata nem tud dolgozni, ha a webhely nem működik. Ezenkívül az e-kereskedelmi webhely helyreállítása néhány napot igénybe vehet, ami azt jelenti, hogy valószínűleg többletdíjat kell fizetnie az alkalmazottaknak a javítással töltött időért.

A keresőmotorok rangsorának csökkenése

Az e-kereskedelmi leállások negatívan befolyásolhatják a keresőmotorokon elért SEO rangsorát, mivel magasabb helyezést biztosítanak az aktív webhelyeknek. Jóllehet ki lehet gyógyulni belőle, ez egy visszaesés, amelynek javítása költséggel jár.

Hogyan lehet minimalizálni a leállások hatását az e-kereskedelmi vállalkozásokra

Noha időnként szükség van az állásidőre, és nem mindig tudja megelőzni a külső okokat, minimalizálhatja az állásidő vállalkozására gyakorolt ​​hatását. Íme néhány bevált módszer:

Végezze el a webhely rendszeres tesztelését

Ha meg szeretné akadályozni, hogy webhelye leálljon, tesztelheti a lehetséges problémákat keresve. Néhány módszer a webhely következetes tesztelésére:

  • Terhelési tesztelés. Segít szimulálni a webhely nagy forgalmát, hogy megtudja, hogyan teljesít nagy terhelés mellett.
  • Üzemidő figyelése. Segít rendszeres időközönként ellenőrizni webhelye elérhetőségét. Ha probléma adódik, értesítést kap, hogy intézkedhessen.
  • Sebezhetőségi szkennerek. Segítenek átvizsgálni a számítógépes rendszereket és hálózatokat a biztonsági hiányosságok keresésére, és segítenek azonosítani azokat a sebezhetőségeket, amelyeket a támadók kihasználhatnak, például az elavult szoftvereket vagy a rosszul konfigurált beállításokat.
Olvasni:  Hogyan segít a jó webdesign gyorsan eladni egy házat

Időben ütemezze be a szoftverfrissítéseket és az adatok biztonsági mentését

Webhelye zökkenőmentes működése érdekében tartsa naprakészen szoftvereit és bővítményeit, és telepítse a biztonsági javításokat. Ezzel megelőzheti a kibertámadásokat és a szoftverhibákat, amelyek leállást okoznak. Fontolja meg egy biztonsági beépülő modul használatát a potenciális sérülékenységek észleléséhez és kezeléséhez.

Ezenkívül rendszeresen mentsen másolatokat webhelye adatairól, és készítsen tervet arra az esetre, ha valami baj történne. Segít abban, hogy webhelye gyorsabban működjön, ha leállással kell szembenéznie.

Legyen világos kommunikációs politika

Egy átlátható ügyfélkommunikációs terv csodákat tehet a márka imázsában. Ez magában foglalhatja az ügyfelek értesítését a leállás előtt vagy után, rendszeres frissítéseket és szükség esetén kompenzációt.

Belső megelőző intézkedéseket is tehet az emberi hibából eredő leállások csökkentése érdekében.

Válasszon megbízható tárhelyszolgáltatót

Ha megbízható és biztonságos webtárhelyet keres, keressen olyan cégeket, amelyek magas rendelkezésre állást garantálnak, és kiváló teljesítményt nyújtanak. Egy olyan megbízható tárhelyszolgáltató választása, mint a Hostinger, nagyban segít az állásidő minimalizálásában.

Utolsó gondolatok: Hogyan csökkenthetjük a leállások hatását az e-kereskedelemben

Az állásidő valóság az e-kereskedelmi vállalkozások számára, de az, hogy hogyan kezeli, nagyban befolyásolhatja online üzlettulajdonosként elért sikerét.

Az e-kereskedelmi leállás költségei nem korlátozódnak az üzleti veszteségre. Az Ön hírneve, rangja és ügyfélkapcsolatai forognak kockán. A fent említett lépések végrehajtásával jelentősen csökkentheti az állásidővel kapcsolatos problémákat.

A megbízható tárhelyszolgáltató kiválasztása kulcsfontosságú lehet az állásidő kockázatának csökkentése szempontjából. A felesleges vállalati tárhely lenyűgöző teljesítményt garantálhat az e-kereskedelmi üzlete számára. Próbálja ki még ma.

Új publikációk:

Ajánlott