Hogyan lehet kivezetni a vizet a töltőcsatlakozóból?

A telefonok véletlenül vízbe esése meglehetősen gyakori dolog. Bárhol megtörténhet a fürdőszobában, az úszómedencében, a konyhában vagy a strandon, és víz marad a töltőcsatlakozóban.

A víz jelenléte a töltőcsatlakozóban nagymértékben károsíthatja telefonját, mivel közvetlenül akadályozhatja a telefon töltését és áramellátását. Arról nem is beszélve, hogy ez egy közvetlen vízbemenet a telefon belső alkatrészeihez.

Vessünk egy pillantást, és nézzük meg, hogyan tud kiszedni a vizet a töltőcsatlakozóból.

Hagyja telefonját néhány órára száraz helyen, például egy szekrényben, hogy megszáradjon. A telefont ventilátor előtt is tarthatja, hogy a telefon elegendő mennyiségű levegőt kapjon a száradáshoz.

Mi a teendő, ha a telefon vízbe esik?  Íme 4 módszer a szárításra

Hagyja telefonját néhány órára az ablak közelében vagy kint a napon, hogy elegendő levegőt és meleget kapjon, és gyorsabban kiszáradjon. Ne feledje azonban, hogy kint vagy az ablak közelében tartva ne kerüljön újra víz közelébe (ha esős az idő).

Ne tartsa telefonját fűtőberendezés vagy izzó előtt, hogy megszáradjon, mert az ezekből a készülékekből származó túlzott hő károsíthatja a telefont.

Igen, jól olvastad. Használj rizst!

Ha egy éjszakára rizses korsóba helyezi a telefont, eltávolítja a töltőporton belüli nedvességet. Ügyeljen azonban arra, hogy ne legyenek rizsszemcsék a töltőporton belül; ellenkező esetben károsíthatják a telefont.

Vákuumtömlő segítségével eltávolíthatja a vizet a töltőcsatlakozóból. A vákuumtömlő kiszívja a vizet a nyílásból, így a port száraz és vízmentes marad.

Kapcsolja ki telefonját, amint víz jelenlétét észleli. A víz nagymértékben károsíthatja a telefont, mivel jó áramvezető. És ha a telefon be van kapcsolva, és áram folyik be az akkumulátorból, a víz szörnyen károsíthatja a telefont.

Mi a teendő, ha a telefon vízbe esik?  Íme 4 módszer a szárításra

Várjon egy ideig, amíg a telefon teljesen kiszárad, mielőtt csatlakoztatja a töltőhöz. A telefon töltése rendkívül veszélyes lehet, ha nedvesség van a portban. Ezért ne töltse a telefont néhány órán keresztül, amíg meg nem bizonyosodott arról, hogy teljesen megszáradt és jól működik.

Olvasni:  A DJI drónok felfedhetik pilótájuk helyét

Ha kifújja a levegőt a telefon belsejében, akkor a víz beszorulhat a telefon belsejébe. Ha többet visz be, a víz több időt vesz igénybe, hogy megszáradjon, és nyilvánvalóan nem akarja ezt. Ezért ne fújja ki a levegőt a töltőporton belül.

Új publikációk:

Ajánlott