Hogyan lehet megváltoztatni a felbontást a Samsung TV-n?

A legjobb megtekintési élmény elérése érdekében a képarány fontos szerepet játszik, legyen szó televízióról, telefonról, iPadről, táblagépről vagy számítógépről. Az új OTT platformok megjelenésével, valamint a különféle tartalom előállítása és kiadása révén minden műsornak vagy filmnek megfelelően módosíthatja eszköze felbontását. Így különféle alkalmazásokat és platformokat próbálhat ki a tartalom megnyúlt képpontok vagy elmosódott képernyők nélküli megtekintéséhez.

Ebben a cikkben hosszasan megvitatjuk, hogyan módosíthatja Samsung TV-je felbontását a tisztább és legjobb képminőség érdekében.

Ha nem biztos benne, hogy mi a jelenlegi felbontása, az alábbi lépéseket követve ellenőrizheti és át is válthatja Samsung TV-je felbontását:

1. lépés: Nyomja meg a Home gombot a Samsung TV távirányítóján.

2. lépés: Menj Menü és kattintson rá Beállítások.

Hogyan lehet megváltoztatni a felbontást a Samsung TV-n?

3. lépés: A különböző lehetőségek közül nyomja meg a gombot Kép választási lehetőség.

Hogyan lehet megváltoztatni a felbontást a Samsung TV-n?

4. lépés: Menj Képméret beállítások. Válassza ki a megfelelő opciót.

Hogyan lehet megváltoztatni a felbontást a Samsung TV-n?

Módosíthatja a méretet vagy megtarthatja a rögzített képarányt a különböző lehetőségek közül Képméret beállítások. Ezek:

 • 16:9 képarány: Ez egy meghatározott és szabványos beállítás.
 • 4:3 képarány: Ezt régi videók vagy VHS-filmek nézésekor használhatja. Ez egy kis felbontású beállítás.
 • Egyedi: Testreszabhatja a kép méretét ízlése szerint. Ezen kívül van még egy „zoom” funkció, amely lehetővé teszi bármely rész nagyítását, valamint egy „pozíció” funkció, amellyel bármilyen módon megváltoztathatja a pozíciót. Ne feledje, hogy a nagyítás a felbontás romlását okozza.
 • Képernyőhöz igazítva: A teljes kép látható, és semmi sem lesz levágva. Minden kép meg van nyújtva, hogy a képernyő teljes méretét lefedje.
 • Automatikus széles: A TV-készülék automatikusan a műsorszolgáltató által javasolt képarányhoz igazodik.
Olvasni:  Hogyan lehet törölni Apple ceruzával?

Azt is megváltoztathatja a Kép mód ban,-ben Kép beállítások. A Samsung TV-hez négy különböző kép- vagy megtekintési mód tartozik, hogy a szemed számára kényelmesebb beállítást biztosítson:

 • Természetes: A szem megterhelésének enyhítésére
 • Alapértelmezett: Az Ön Samsung TV-je ez az alapértelmezett beállítás. Különféle környezetekhez alkalmas.
 • Film: Ez a mód optimális minőségi élményt nyújt filmnézéshez és műsorok streameléséhez.
 • Dinamikus: A gyors, világos és éles képminőségért. Előnyös mód sport nézéshez.
 • Játszma, meccs: Ha Samsung TV-je rendelkezik ezzel a móddal, akkor ez segíthet a gyors frissítési gyakoriság és az optimális sebesség elérésében játék közben. Ez a mód azonban ronthatja a képminőséget.

Tovább javíthatja Samsung TV-je képminőségét is, ha a következőre lép Szakértői beállítások ban,-ben Kép beállítások. Itt finomhangolhatja a fényerőt, a kontrasztot, a színeket, az élességet, az árnyalatot és a háttérvilágítás intenzitását.

A Samsung TV képminősége a csatlakoztatott eszközöktől is függ, például Xbox, Roku, PlayStation vagy Blu-ray lejátszó. Az egyes csatlakoztatott eszközök konkrét felbontásának ellenőrzéséhez kövesse az alábbi lépéseket:

 • megnyomni a itthon gombot a távirányítón.
 • Válassz egy Forrás a bal vagy jobb nyíl gombokkal.
 • A forrás egy csatlakoztatott eszköz lesz. Maradjon az eszközön, és a képernyő jobb felső sarkában megjelenik az aktuális felbontás.

Új publikációk:

Ajánlott