Hogyan lehet visszaszerezni egy Plex szervert?

A Plex jelenleg az egyik legnépszerűbb médiaszerver-alkalmazás. A teljes program könnyen beállítható, és az összes mainstream platformon kínál alkalmazásokat, hogy a felhasználók könnyebben hozzáférjenek Plex-szervereikhez és kezeljék azokat a világ bármely pontjáról.

Ennek ellenére bizonyos technikai know-how-t igényel a beállítás és a megfelelő működés, és van néhány probléma, amely megzavarhatja az első alkalommal használókat.

Ebben a cikkben arról beszélünk, hogy mi az a nem igényelt Plex-kiszolgáló a hálózaton, és hogyan igényelheti vissza őket.

Ha Ön vagy valaki más a helyi hálózaton új Plex Media Servert telepít, akkor megjelenik egy üzenet, amely szerint „nem igényelt médiaszervert találtunk a hálózaton” egy hivatkozással, amely lehetővé teszi a szerver igénylését.

Ez nem hibaüzenet, egyszerűen azt jelzi, hogy a rendszer egy új Plex Media Servert észlelt, amely még nincs bejelentkezve Plex-fiókkal. Ha bejelentkezik Plex-fiókjába, további előnyökkel jár, beleértve a biztonsági tanúsítványt, amely szükséges a Plex Pass előfizetés előnyeinek igénybevételéhez. Ezenkívül abban is segít, hogy a Plex alkalmazások társítsák a szervert a fiókoddal, és megfelelően csatlakoztassák őket.

A Plex szerver igénylése meglehetősen egyszerű. Mindössze annyit kell tennie, hogy kattintson az Igénylés most gombra a nem igényelt szerverüzenetben, és jelentkezzen be Plex hitelesítő adataival. Alternatív megoldásként igényelhet (vagy visszaigényelhet) egy szervert a Szerverbeállítások oldalon a Plex beállításaiban.

Abban az esetben, ha távoli fej nélküli szervert vagy terminálon használ, rendelkezésre állnak harmadik féltől származó szkriptek és programok, mint pl. pretenzij-plex-server shell szkript, uglymagoo a Githubon amely lehetővé teszi a felhasználók számára a szkript futtatását és a szerver igénylését a Plex követelési kóddal, amelyet a oldalon találhat meg Plex weboldal.

Olvasni:  Az Amazon's Astro valóban az általunk ismert Astro?

Új publikációk:

Ajánlott