Hogyan mérjük és csökkentsük a TTFB-t a WordPress-ben

WordPress-szel hoz létre webhelyet, vagy a meglévő webhelye nagyon lassú? Weboldalsebesség-teszt végrehajtása során találkozott már TTFB-vel, de nem tudja, mi az, vagy hogyan mérje és csökkentse? Jó helyen jársz! Ebben a cikkben mindent elmagyarázok, amit a TTFB-ről tudni kell.

Mi az a TTFB?

Az első bájtig eltelt idő (TTFB) a szerver válaszideje, amely egy weboldal betöltéséhez szükséges. Minél tovább tart a szervernek, hogy válaszoljon a kérésre, annál tovább tart a böngészőnek, hogy megjelenítse a weboldalt a felhasználó számára. Ez az oka annak, hogy a böngészőkérések és a kapott válasz közötti késések növelhetik a TTFB-t.

A TTFB-idő az egyes szolgáltatások válaszidejének összege, amelyeken a kérésünk áthalad, mint például a böngésző, az internetkapcsolat, a csomópont és a webszerver közötti távolság és a legközelebbi DNS stb. Ez azt jelenti, hogy a TTFB nem csak az első alkalom, amikor egy URL-t meglátogatnak, hanem minden alkalommal, amikor hozzáférést kérnek a tartalomhoz.

Valóban fontos a TTFB?

Fontos megérteni, hogy a TTFB nem egyenlő a webhely sebességével. Ez tulajdonképpen a reakcióképesség mértéke. Sok vita folyik az interneten arról, hogy a TTFB fontos-e vagy sem. Egyesek szerint értelmetlen, míg mások szerint fontos. Azonban ez a két fő érvem, amely igazolja a TTFB csökkentését.

Olvasni:  Melyik a legjobb idő a tweetelésre?

Először is, a felhasználói élmény szempontjából meg kell érteni, hogy ezalatt a felhasználó egy üres oldal előtt vár. Ezért, ha a TTFB túllépi a küszöbértékeket, az elkerülhetetlenül frusztrációhoz vezet a felhasználó számára, aki valószínűleg elhagyja webhelyét. Másodszor, több tanulmány egyetérteni látszik abban, hogy a TTFB számít a webhely rangsorolásában a Google-ban.

Hogyan mérjük a TTFB-t

Számos eszköz áll rendelkezésre, amelyek segítségével ellenőrizheti és mérheti webhelye TTFB-jét.

Itt megmutatom, hogyan mérheti a TTFB-t a WordPress szakértők által széles körben használt eszközökkel. Az eredmények kissé eltérnek az egyes tesztelőeszközök összehasonlításakor, így így különböző szögekből ellenőrizheti TTFB-jét.

  • A TTFB mérése GTmetrix segítségével
  • A TTFB mérése a Chrome Console segítségével
  • A TTFB mérése a WebPageTest segítségével
  • Hogyan mérjük a TTFB-t Sucurival
  • A TTFB mérése a KeyCDN segítségével

A TTFB mérése GTmetrix segítségével

A GTmetrix egy hatékony webhelytesztelő eszköz, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy nyomon kövessék webhelyük teljesítményét, és javaslatokat tesz a fejlesztésekre a jobb eredmények elérése érdekében. Ezt a tesztelőeszközt a leggyorsabb WordPress oldalkészítőkben és témákban is használtam a sebességteszt és a rangsor beállításához.

Könnyű ellenőrizni a TTFB-t a GTmetrix-ből, de itt a TTFB-re várakozási idővel hivatkozunk. A TTFb ellenőrzéséhez futtassa webhelyét a GTmetrixen, majd lépjen a következő helyre: Vízesés és vigye az egeret a színes sávok (idő). Ott látni fogja a várakozási idő, más néven TTFB.

A TTFB mérése a Chrome Console segítségével

A Chrome nem csupán egy webhely eléréséhez használható böngésző, hanem egy fejlett fejlesztői eszköz is, amely segít a fejlesztőknek webhelyük és tartalmi elemeik áramlásának ellenőrzésében. A TTFB megtekintéséhez a Google Chrome böngészőben nyomja meg a gombot Ctrl + Shift + I (Winre) / Cmd + Opt + I (Mac esetén) vagy Kattintson jobb gombbal (egér) → Vizsgálat → Összes → vigye rá az egeret Vízesés.

Olvasni:  Digitális marketing interjú: A helyes megközelítés

Látni fogja a várakozási időt, azaz a webhelye TTFB-jét, valamint a webhely egyéb részleteit.

A TTFB mérése a WebPageTest segítségével

A webhelyet futtathatja Weboldalteszt, amely segít elemezni a webhely teljesítményét és a felhasználói oldallal kapcsolatos élményt. Ez az eszköz átfogó jelentéseket készít a webhely teljesítményéről, és javaslatokat tesz az alapvető webes vitalértékek javítására. Az alábbi képen láthatod, a legelső mező a teljes weboldalad TTFB-je.

Hogyan mérjük a TTFB-t Sucurival

A Sucuri egy intelligens eszköz, amelyet kifejezetten webhelye TTFB-jének mérésére terveztek különböző régiókban. Teszteket végez különböző helyeken, és segít a TTFB-idő elemzésében e helyek alapján.

Például, ha webhelye egy londoni szerveren található, és szeretné ellenőrizni a sebességet az Egyesült Államok régiójában. Ebben az esetben ezzel a tesztelőeszközzel könnyen kitalálhatja a teljesítmény eredményeit.

A TTFB mérése a KeyCDN segítségével

A KeyCDN egy teljesítménytesztelő eszközt kínál, amellyel elemezheti webhelye sebességét, állapotát, csatlakozási idejét, TLS-t és, ami még fontosabb, TTFB-t. Itt több ország helye is van, és azonnal ellenőrizheti, hogy webhelye hol fut gyorsabban és lassabban.

Hogyan lehet csökkenteni a TTFB-t a WordPressben

Itt kiemelek 5 egyszerű módszert a TTFB csökkentésére a WordPressben. Vessünk egy pillantást rájuk!

  1. Konfigurálja a Lakk gyorsítótárat
  2. WordPress gyorsítótár bővítmény
  3. A leggyorsabb WordPress hosting
  4. Content Delivery Network (CDN)
  5. Tartsa frissítve a WordPresst

1. Állítsa be a Lakk gyorsítótárat

Az egyik fontos tényező, amely befolyásolja webhelye TTFB-jét, a Varnish gyorsítótár. Jelentős különbséget fog látni, ha engedélyezi a lakkozást a WordPress-en. Részletes útmutatót is ismertettünk arról, hogyan konfigurálhatja a lakkot a WordPress-en, hogy ellenőrizze a teljesítménybeli különbségeket lakkal és anélkül.

Ezúttal megnézem a weboldal TTFB-jét lakkal vagy anélkül. Itt létrehoztam egy webhelyet, és a DreamHost Vultr (High Frequency) szerveren tároltam, ahol először letiltottam a Varnisht az alkalmazásomból, és ellenőriztem a TTFB-t a GTmetrix-en. Ezt követően engedélyeztem a Varnish-t, és ellenőriztem a várakozási időt (TTFB).

Olvasni:  Hogyan készítsünk tőzsdei webhelyet a közönség bevonására

Lakk nélkül a várakozási idő (TTFB) 759 ms, és a szerverem magas kezdeti válaszidővel szembesült.

A Varnish gyorsítótárral nagy különbséget észleltem a teljesítményben, és a TTFB 141 ms-ra csökkent.

2. WordPress gyorsítótár bővítmény

A teljesítmény javítása érdekében a WordPress beépülő modulok tárháza tele van olyan beépülő modulokkal, amelyek segítenek javítani a webhely sebességét és a TTFB-t. Különféle lehetőségek állnak rendelkezésre, és az egyik a WordPress gyorsítótár-bővítmény használata.

Ha Ön DreamHost felhasználó, akkor a Breeze gyorsítótár-bővítmény használatát javaslom. Ez egy gyorsítótár-bővítmény, amelyet kifejezetten a webhely sebességének javítására terveztek. Ha meg szeretne tekinteni a telepítési beállításokat, akkor itt van a részletes útmutató ez segít abban.

Most nézzük meg a TTFB különbséget a WordPress gyorsítótár-bővítményével és anélkül.

WordPress gyorsítótár-bővítmény nélkül a webpagetest.org oldalon számított TTFB 0,184 s.

A WordPress gyorsítótár-bővítményével a TTFB 0,169 másodpercre csökken.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy már engedélyeztem a Varnish gyorsítótárat, mivel a Breeze teljes mértékben kompatibilis a Varnish-sel.

3. Leggyorsabb WordPress hosting

A tárhely döntő szerepet játszik a webhely sebességében és a TTFB csökkentésében. Segítségével felgyorsíthatja webhelye teljesítményét néhány kattintással. Részletes útmutatóval is foglalkoztunk, és elvégeztünk néhány tesztet annak ellenőrzésére, hogy egy WordPress webhely mennyire teljesít a leggyorsabb WordPress tárhelyen.

A DreamHost több mint 65 adatközpontot kínál, amelyek lehetővé teszik a célközönségéhez legközelebbi szerver elindítását, így ily módon javíthatja webhelyének TTFB-jét a látogatók számára. Ha megosztott tárhelyet használ, akkor az áttelepítés után hatalmas különbséget fog látni webhelye teljesítményében.

4. Content Delivery Network (CDN)

Webhelyének integrálása CDN-nel egyszerű módja annak, hogy jó webhelyteljesítményt érjen el, és javítsa a TTFB-t. Csökkenti a fizikai távolságot a webhely és a látogató között azáltal, hogy a webhely tartalmát különböző (globális) proxyszervereken tárolja.

Olvasni:  Készüljön fel az ünnepi vásárlási őrületre: A Hostinger kiadja a kötelező 2024-as e-kereskedelmi ünnepi túlélési útmutatót

Például webhelyét egy londoni szerver tárolja, és egy látogató az Egyesült Államokból, New Yorkból nyitja meg webhelyét. Ebben az esetben az eredeti szerver közvetlen lekérése helyett a webhely tartalma a legközelebbi proxyszerverről (CDN) lesz kiszolgálva.

5. Tartsa frissítve a WordPresst

Erősen ajánlott a téma, a mag, a beépülő modulok és a PHP verzió frissítése nemcsak a jobb teljesítmény, hanem a biztonság érdekében is. Az új kiadások és frissítések általában az új funkciókra és a biztonsági/teljesítményoptimalizálásra összpontosítanak.

Hasonló viselkedést észleltünk a PHP-verziók tesztelése során a DreamHost szerveren. Az újabb verzió jobb volt, és nagyon jól teljesített, ha összehasonlítottuk a korábbi verziókkal. Itt található egy részletes útmutató, amely segít megérteni a PHP legújabb verzióira való frissítés fontosságát.

Összegzés

A TTFB-t nem szabad fenyegetésnek tekinteni mindaddig, amíg tudja, miért okoz problémákat a böngészőben vagy a weboldalon. Ez a mérőszám kulcsfontosságú annak érdekében, hogy minden gyorsan és hatékonyan folyjon, és a felhasználó nagy elégedettséget biztosítson a kezdeti kérés után. Emiatt azt javaslom, hogy a TTFB-t használja stratégiaként a látogatók és ügyfelek megtartása érdekében.

A lassú vagy magas TTFB észlelése azonban nem könnyű feladat. Ez egy hosszú folyamat, amely sok időt és odaadást igényel. Gondosan elemezze webhelyét, észlelje a gördülékenység hiányát, ha van ilyen, és dolgozzon rajta, hogy jó arculatot kapjon. Ha ezt rendszeresen megteszi, akkor eléri a kívánt hatást.

×

Szerezze meg hírlevelünket
Legyen Ön az első, aki megkapja a legújabb frissítéseket és oktatóanyagokat.

Köszönjük, hogy feliratkozott ránk!

Új publikációk:

Ajánlott