Hogyan működik a Twitter algoritmus & Hogyan állítsa be a sajátját

Sok Twitter-felhasználó kíváncsi: hogyan működik a Twitter-algoritmus? A Twitter 2024-as algoritmusának változásai miatt néhány felhasználó elhagyta a közösségi média platformot. Üdvözöljük, hogy sok korábbi Twitter X-felhasználó visszatért osszák meg gondolataikat választ keres az új algoritmusra, valamint sok új alkotó csatlakozik az X-hez naponta.

Más X-felhasználók számára azonban ezek a változások akadályt jelentenek, és arra késztették őket, hogy teljesen elhagyják a Twitter X-et.

Elon Muskkal az élen sokkal többen kíváncsiak. Ne félj, hiszen mi gondoskodunk rólad. Lépjen be a színfalak mögé, és tanulja meg a Twitter algoritmus elsajátítását.

Ne érezd magad elveszve többé a Twitteren. Hadd mutassam meg, hogyan változtassa meg Twitter-algoritmusát, és hogyan teheti jobbá az Ön számára.

A Twitter-beállítások hatásai A Twitter-algoritmus változása

A Twitter-beállítások megadásának módja nagy változást hozhat a tweetek fogadásában. Ha kiválasztja a legújabb tweeteket, látni fogja a LEGÚJABB és LEGJOBB tweeteket, amelyek megváltoztatják a Twitter algoritmust.

Még Elon Musk is tweetelt róla ma:

Továbbá, ha felkeresi Twitter kezdőlapját, az így fog kinézni:

Bármikor megváltoztathatja őket oda-vissza, hogy lássa a különbségeket, ahogy Elon rámutatott.

Twitter ajánlási algoritmus

Alapján saját blogjuk, ez az algoritmus sok egymással összefüggő szolgáltatásból és munkából áll. Noha az alkalmazásnak számos olyan területe van, ahol a tweetek ajánlottak – Keresés, Felfedezés, Hirdetések –, ez az algoritmus az otthoni idővonal „For You” hírfolyamára összpontosít.

3 szakaszban működik X-en:

 1. Hívja le a legjobb bejegyzéseket a különböző ajánlási forrásokból az úgynevezett folyamatban jelöltek beszerzése.
 2. Rang minden bejegyzés gépi tanulási modellt használ.
 3. Alkalmaz heurisztika és szűrőkpéldául kiszűrheti a letiltott felhasználók bejegyzéseit (vagy tweetjeit), az NSFW-tartalmakat és a már látott bejegyzéseket.
Olvasni:  A 12 legjobb mesterséges intelligencia tartalomgenerátor közül választhat

Céljuk ezzel a rangsorolással, hogy releváns tweeteket szolgáltassanak ki. Ez azon alapul, hogy elnémít-e vagy blokkolja-e a fiókokat, szerkeszti-e a tweeteket, összekeveri-e a fiókokat, hogy ne lássa gyorsan egymás után az összes tweetet egy fiókból, alacsonyabb pontszámot ér-e el, ha negatív visszajelzést kap egy tweetről stb.

Olyan, mint a nagymamád titkos szósza.

Érdeklődési célú Twitter-adatok a Twitterről

Az Ön Twitter-adatai az egyik olyan terület, ahol a Twitter mit szeretne látni a Twitteren. Nyissa meg az Érdeklődési kört a Twitteren. 2 oszlop van ott.

Az egyik érdekeltségről ismert, a többi érdekelt pedig ez iránt. Az „Érdekel” rovat hosszan folytatódhat, ha időt tölt a Twitteren.

Az alábbiakban megtudhatja, hogyan változtathatja meg Twitter érdeklődési körét.

Gyorsan töröltem egy csomó olyan téma bejelölését, amelyek NEM igazán érdekelnek, de a Twitter szerint igen. Hmm, vajon hogyan feltételezik ezt. Az egyik az NFL draft volt, tényleg? Amióta Tom Brady elhagyta a New England Patriotot, elvesztettem az érdeklődésemet az NFL iránt.

A másik érdeklődési kör a filmek volt, és nem ezért vagyok a Twitteren, nem nézem a filmes tweeteket sem.

Képzeld, a Twitter közösségi hálózat most azt hiszi, hogy tudja, mit szeretsz! Törölheti néhány négyzet bejelölését, ha tudja, vagy úgy érzi, hogy rosszak. Én magam is csináltam néhányat, miközben a Twitter beállításaim ezen területét kutattam.

Hogyan működik a Twitter algoritmus az Ön beállításaival?

– ha beírja a területét, tweeteket fog látni maga körül. Ez nem jelenti azt, hogy nem fog látni más tweeteket, de ezek jöhetnek először elő, ha például az Ön szülővárosában tweetelt események/hírek történnek.

– majd változtassa meg a tiédet, ha úgy tetszik. Ugyanezen a területen ellenőrizheti az elnémított fiókokat, és feloldhatja a némítást, ha úgy dönt.

Gyakran előfordulhat, hogy elfelejtett egy fiókot, amelyet évekkel ezelőtt elnémított, mert túl gyakran tweetelt, vagy más okból bosszantott.

Értesítési beállítások a Twitter hírfolyamában

Ezek a beállítások úgy állíthatók be, hogy csak bizonyos dolgok jelenjenek meg az értesítésekben. Itt láthatja, hogy melyik tweetje tetszett, valamint a legújabb retweetjei (a tweetjei közül), az Önhöz intézett tweetjei (válaszok és említések), valamint az új követői.

Olvasni:  Hogyan használjunk kezdősablonokat a WordPressben a szükséges dolgok elkészítéséhez

Értesítéseit kétféleképpen tekintheti meg: értesítéseket jeleníthet meg a fióktevékenységekről, például az új követőkről, az újratweetekről, a megemlítésekről és a kedvelésekről. csak azokról a Tweetekről jeleníti meg az értesítéseket, amelyek megemlítik a felhasználónevét.

Az Ön értesítésein túlmenően olyan tartalmakat emelünk ki, amelyekről úgy gondoljuk, hogy Önt leginkább érdeklik, és amelyek jelentős mértékben hozzájárulnak a beszélgetéshez, például releváns, hiteles és biztonságos tartalmat.

Hmm, ez utóbbi érdekes, mivel a Twitter feltételezi, hogy mi érdekel minket. Biztos a Grok AI.

Egy dolgot azonban itt megtehet: kapcsolja be a minőségszűrőt a Twitteren. Bekapcsolt állapotban kiszűri az alacsonyabb minőségű tartalmat az értesítésekből.

Például duplikált tweeteket vagy automatizáltnak tűnő tartalmat – nem szűri ki az Ön által követett személyek értesítéseit, illetve azoktól a fiókoktól, amelyekkel nemrégiben kapcsolatba került.

Ezt az értesítési beállításokban be- vagy kikapcsolhatja.

Speciális minőségi szűrők a Twitter X-en

Időnként értesítéseket kaphat bizonyos típusú fiókoktól, amelyeket el szeretne kerülni. A funkció engedélyezése mellett a következő típusú fiókok értesítéseit is letilthatja:

 • Új fiókok (amelyeket nem követ).
 • Twitter-fiókok, amelyek nem követnek téged (amit nem követsz).
 • Fiókok, amelyeket nem követ.
 • Más fiókok alapértelmezett profilfotóval (amit nem követsz).
 • Twitter-fiókok megerősített e-mail cím nélkül (amit nem követsz).
 • Megerősített telefonszám nélküli fiókok (amelyeket nem követ).

Ha tudni akarod, ki nem követett téged próbáld ki a Fedicát, használata INGYENES. Évek óta hetente kaptam INGYENES e-mailt, hogy tudjam, kik nem követték, vagy akik 6 hónapig vagy tovább inaktívak.

Nemrég feliratkoztam a prémiumra, hogy még több dolgot kipróbálhassak az X-en és más közösségi hálózatokon.

A Twitter-listák segíthetnek figyelmen kívül hagyni a Twitter Algorithm 2024 változásait

Ha nem tetszik, amit a Twitter csinál a Twitter-algoritmussal, feltétlenül használjon Twitter-listákat. A nap nagy részében ezeket használom, szemben a fő Twitter hírcsatornámmal.

Maradhat a témánál, és összpontosíthat, miközben tweetelhet ügyfeleivel, kollégáival és barátaival.

Tehát ha még nem használta a Twitter listákat, feltétlenül kezdje el létrehozásukat. Ez a bejegyzés segít a mai indulásban!

Nemrég meghívást kaptam egy új A nőket támogató nők Twitter listája: Ez egy olyan lista, ahol más nők osztják meg a tartalmadat, és te is megosztod ott, ha az releváns a résed és a közönséged számára.

(Azonban nem javaslom mások tartalmának megosztását csak a megosztás és a viszonzás kedvéért.)

Twitter-közösségek A fő Twitter-hírcsatorna figyelmen kívül hagyásának másik módja

Próbáltad már a Twitter közösségeket? A legtöbb, amihez csatlakoztam, még nem volt aktív, kivéve egyet a SEO témájában. Ha csatlakozol egy közösséghez, akkor az összes követőd helyett közvetlenül az adott csoportnak küldhetsz Twitter-üzenetet.

Olvasni:  Lenovo Ideapad 330-15 AMD laptop áttekintés

Csak a közösség tagjai válaszolhatnak és oszthatják meg tweetjeit.

Meghívhat embereket a közösségébe, és csatlakozhat más közösségekhez, amennyiben betartja a közösségi szabályokat.

 1. Légy kedves és tisztelettudó
 2. Tartsa a tweeteket a témában
 3. Nincs önreklám
 4. Spammelés tilos

Ha saját közösséget alapítasz (moderátorként), módosíthatod az 5 szabály leírását és azt, hogy azok hogyan vonatkoznak a közösségedre.

Hogyan működik a Twitter algoritmus a felkapott témákkal?

A Twitter több éve használja a Felkapott témákat, de nem mindig van egyértelmű válasz arra, hogyan és miért választják ezek a felkapott témák.

A kérdés: „Miért volt ez felkapott a Twitteren?” 2020-ban több mint félmilliószor kérdezték meg a Google-on.

A Twitter még 2020-ban tweetelt erről, és blogot írt arról, hogyan adnak hozzá több tartalommal a Twitter trendjeit.

Most rögzített tweeteket és leírásokat adtak a trendekhez, hogy segítsenek megmagyarázni, miért van valami trend. Ezek a trendek hatással vannak a Twitter algoritmusára és arra, amit a Twitter közösségi hálózatán lát.

A Twitter így folytatja:

Továbbá remélem, megmagyarázzák, hogy ezek a tweetek miért terjednek el mindannyiunk számára a felgyorsult közösségi média hálózaton. Sok felhasználót elgondolkodtat, hogyan működik számukra a Twitter algoritmus?

Kapcsolja be az e-könyvet vagy a Paperbacket Hogyan tweetelj és boldogulj az Amazonon.

Twitter kijelző frissítés

Most már módosíthatja a színeket és a betűméretet, hogy jobban láthassa a tweeteket Twitter-hírcsatornájában vagy listájában. Ezek szép változtatások, és mind mobilon, mind asztali számítógépen működnek.

Lépjen be a Twitter megjelenítési beállításaiba, és tekintse meg a rendelkezésre álló lehetőségeket. A Twitter most már könnyebben elérhető azok számára, akiknek nehezen látnak. A betűméretet sokkal nagyobbra teheti.

Ezenkívül van egy Twitter éjszakai beállítás, amely feketére állítja a hátteret.

Tetszenek ezek az új, látható változások a Twitter kijelzőjén?

Elon leállította a Twitter-cenzúrát

Igen, a Twitter cenzúrázta a tweeteket, mielőtt Elon megjelent. Megfogadja, hogy ezen változtatni fog, mivel hisz a szólásszabadságban. Ha ma bármely közösségi hálózaton tartózkodik, észre fogja venni, hogy mindannyian követik a Twittert, saját hálózatukon nagyobb cenzúrával.

Olvasni:  27 legjobb Instagram-követő alkalmazás Android és amp; iOS 2024-ben (ingyenes és fizetős)

Egyik nap egy tweetet olvas, másnap pedig már nincs ott, vagy a Twitter-fiókot felfüggesztették.

A Babylon Bee néhány éve létezik, és egy paródiabloggal indult. Azóta sokat nőttek. A Babylon Bee Twitter-fiókját a közelmúltban rövid időre felfüggesztették.

A Twitter azonban néhány nap múlva feloldotta a felfüggesztését. Másoknak nem volt ilyen szerencséjük.

A Big Tech abszolút a konzervatívokat célozza meg. Beleértve a vidámakat is. https://t.co/JTJ0f9lcRG

A Babylon Bee azután írt az esetről, hogy a Twitter visszaállította fiókját.

Lehet, hogy Elon árnyékban tiltotta

Igen, Elon nemrégiben írt tweetje szerint árnyékban lehetsz a Twitteren. Tehát mi az a shadowban? Ez az, amikor egy tweet deboost van, és nem található meg, hacsak nem keres rá, mint egy nyomozó. Ez gyakran előfordulhat az Instagramon is.

Az Ön gondolatai – Hogyan működik a Twitter algoritmus?

Most pedig szeretném tudni a gondolatait a Twitter algoritmus változásairól és egyéb frissítésekről, amelyek a közelmúltban történtek a Twitter X közösségi média hálózaton. Gondolod, hogy a Twitter algoritmus többet fog változni 2024-ben?

Felfüggesztették Twitter-fiókját, vagy cenzúrázták a tweetjeit? Szeretnék többet megtudni róla az alábbi megjegyzésekben.

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott