Hogyan működik a videomarketing?

A többi népszerű marketing csatornán kívül a videomarketing is befolyásra tett szert a közelmúltban, számos előnynek köszönhetően. Lássuk.

Az évek során az internet a marketing hatékony médiumává fejlődött. A blogoktól a közösségi médiáig, a varangyokig és a webhelyekig nehéz lehet felmérni az internetes marketing helyzetét. Ennek ellenére az internetes marketing bizonyos aspektusai kiemelkednek az elkötelezettségük szempontjából. Az egyik a videó marketing.

A WyzOwl szerint 2022-ben a marketingszakemberek 81%-a azt állítja, hogy a videók segítették őket az eladások növelésében, és 94%-uk azt állítja, hogy a videók révén növelték a termékek vagy szolgáltatások megértését.

Forrás

De mi is valójában a videomarketing, hogyan működik, és hogyan tudod kihasználni? Mindezekre és még sok másra is választ kaptunk, szóval olvass tovább!

Mi az a Video Marketing?

A videómarketing a digitális marketing egyik aspektusa, amelyben a videót médiumként használják fel a márkáról és annak termékeiről vagy szolgáltatásairól való kommunikációra a potenciális vagy meglévő ügyfelek felé. Gyakran használják az elkötelezettség növelésére, a fogyasztók oktatására és a termékek vagy szolgáltatások kreatív reklámozására. Hogyan működik a videó marketing egy vállalkozás számára? Általában igyekszik személyre szabottabbá és interaktívabbá tenni a vállalkozást a célközönségével.

De miért van szükségük a márkáknak videómarketingre termékeikhez és szolgáltatásaikhoz? Annyi más csatornát kell kihasználniuk, miért érdemes a videómarketinget választani? Ha megérti, hogyan működik a videomarketing, akkor előnyökre tehet szert, és pozitívan befolyásolhatja márkáját.

Kíváncsi lehet, mi olyan különleges a videómarketing működésében? Végig kell mennem azon az erőfeszítésen, hogy megtanuljak videókat készíteni? Íme néhány pont, amelyek segíthetnek dönteni.

Olvasni:  Hogyan lehet AirTag-ot hozzáadni a második telefonhoz?

Miért érdemes a videómarketinget választani?

Ebben a korban, amikor a vásárlók közvetlenül akarnak kapcsolódni egy márkához egy arcon vagy valakin keresztül, hogy rábízzák a hitüket az érintett termékekbe/szolgáltatásokba, elsősorban a B2C és a D2C videómarketing kapott óriási teret. Így a szervezetek újjáépítik marketingstratégiájukat, és videómarketing munkamintákat iktatnak be kampányaikba a siker érdekében.

Most kiderült, hogyan működik a videomarketing a B2C és D2C marketingkampányok gazdagítása és a vállalkozások és a célközönség közötti kapcsolatteremtés érdekében. Azok azonban, akik még mindig azon töprengenek, hogy belefoglalják-e a videómarketinget marketingkampányaikba, az egyértelműség kedvéért megtekinthetik a következő statisztikákat:

  1. Az ügyfelek 88%-a azt állítja, hogy meggyőződött arról, hogy egy márka videóján keresztül vásárol egy terméket vagy szolgáltatást.
  2. Az emberek 73%-a azt mondta, hogy legszívesebben egy rövid videón keresztül tájékozódna egy termékről vagy szolgáltatásról.
  3. Az emberek kétszer nagyobb valószínűséggel osztanak meg videotartalmakat, mint más típusú tartalmakat.

Más paraméterek, mint például a ROI, a forgalom, a lead generálás, az átkattintási arány és a várakozási idő szintén pozitív értékelést kaptak a videómarketing használatával kapcsolatban.

Íme a videomarketing további előnyei:

1. Személyiség

Egy olyan világban, ahol egy márka személyisége éppúgy elad, mint a termékei vagy szolgáltatásai, a videomarketing többféle utat nyit meg a márka személyiségének bemutatására. Hogyan működik a videó marketing? Egyszerűen fogalmazva: a márka vagy a vállalkozás egyediségét közvetíti a célközönség felé.

2. Kreativitás

Akár koncepciójuk, hátterük, látványviláguk vagy színészi játékuk révén, a videók sokkal több kreativitást tesznek lehetővé, mint a képek vagy a szöveg. Az egyedi videómarketing munkákban jelenlévő kreativitás nagyobb valószínűséggel vonzza magára a figyelmet és elköteleződést, mint más marketingcsatornákban.

Olvasni:  5 értékes marketinglecke, amit Vasembertől tanulhatsz

3. Tágabb marketing korlátok

Tegyük fel, hogy egyszerre több új terméket is piacra dob. Minden bizonnyal azt szeretné elérni, hogy bejelentésében meg tudja ragadni a teljes termékpaletta lényegét.

Ha csak képekkel vagy szövegekkel dolgozna, akkor több helyre vágyna, vagy több bejegyzéssel kellene előállnia. Videó esetén ez nem így lenne. Időt és energiát takaríthat meg, miközben hatékonyan hirdeti az összes termékét egyetlen, mégis hatékony videómarketing munkával.

4. A trendek kihasználása

Mikor láttál utoljára olyan közösségi média trendet, amely nem videó formátumban volt? A trendek szinte mindig videók, és ezen a sávon ugrálva minden bizonnyal felhívhatja magára a figyelmet. Tehát ha valaki megkérdőjelezi, hogyan működik a videomarketing az Ön márkájában, akkor biztosan azt mondhatja, hogy ez biztosítja a vírusos és trendi videók létrehozását, amelyek kapcsolatba lépnek a jelenlegi közönséggel.

Most, hogy meggyőződött arról, milyen hatékony lehet a videomarketing, nézzük meg, hogyan működik.

Hogyan működik a videomarketing?

Amikor a márkák és a vállalkozások megpróbálják valóban működőképessé tenni a videómarketingjüket, meg kell érteniük, hogy a videomarketing-kampánynak stratégiailag kell fellépnie az eladások vonzására, átalakítására és lezárására, valamint a közönség örömére.

A videomarketing-kampány nem csupán egy weboldalon elhelyezett magyarázó videó vagy közösségi médiás videók sorozata, amelyek nem adnak megoldást az ügyfelek problémáira vagy napi szokásaira. Lényegében a stratégiai megközelítés része, amely a tartalom révén vonzza az ügyfeleket, és kapcsolatba lép velük a releváns és hasznos dolgokról.

A videómarketing-stratégiát tehát úgy kell összeállítani, hogy az megértse a közönség kihívásait, és megoldást nyújtson számukra. Ha valóban meg akarja érteni a videomarketing működését, akkor meg kell értenie a módosított értékesítési csatornát, amely szerint a kampány videomarketing-munkájának követnie kell, és el kell érnie az érintett márka célját.

Olvasni:  Hogyan végezzünk Link-méregtelenítést 45 perc alatt

Ez a módosított értékesítési tölcsér „értékesítési lendkerék” néven ismert. A következőképpen néz ki:

Forrás

A lendkerék világosan elmagyarázza a videómarketing működésének folyamatát.

● Egyes idegenek a közösségi média csatornáiról, hirdetésekből vagy más helyekről ráugranak a videódra. A videóidat olyan professzionalizmussal és hatékonysággal kell elkészíteni, hogy ezek az idegenek azonnal vonzzák őket, és a márka olyan szolgáltatásai vagy termékeivé váljanak, amelyekről a videó szól.

● Videók sorozata több közösségimédia-csatornán, ahol ezek a potenciális ügyfelek tartoznak, és az őket célzó videók leköti őket, és vásárlókká alakítja őket.

● A kampányvideók következő sorozatának célja az lesz, hogy megörvendeztesse az ügyfeleket, vagy megoldásokat és értékes információkat nyújtson számukra. Ez segít nekik még jobban elkötelezni magukat a márkáddal, és akár megragadhatják azt a lehetőséget is, hogy videómarketingen keresztül a márka promóterévé váljanak. A videomarketingben a felhasználók által generált tartalom több idegent vonz majd, mivel személyre szabott üzenettel lépnek kapcsolatba az emberekkel a márkáról és az útjukról.

● Ezt követően a lendkerék utolsó részei tovább forognak, és a videómarketing kampány és a márka növekedésének maximális ROI-ját érik el.

Bár triviálisnak, vagy kevésbé fontosnak tartják, mint más B2B és B2C marketingstratégiákat, a videomarketingnek megvan a maga szerepe, ha a kampányt megfelelően hajtják végre. Hatalmas márkanövekedéshez vezet, és más módon kapcsolódik a potenciális ügyfelekhez és a közönséghez, amely sokkal személyre szabottabb, mint a marketingkampányok más formái. Így a márkáknak és a vállalkozásoknak a videómarketing stratégiákra kell összpontosítaniuk, és meg kell tanítaniuk munkatársaikat a videomarketing működésére, hogy nyereséget hozzanak a szervezet számára.

GYIK

1. Mi a videomarketing, és hogyan működik?.

Olvasni:  Hogyan telepíthetek SSL-tanúsítványt?

A videomarketing egy hatékony marketingstratégia, amely a videók létrehozásán és több médiában való népszerűsítésén múlik, hogy tájékoztassa és oktassa az embereket egy adott márka szolgáltatásairól, termékeiről és megoldásairól.
Nemcsak a digitális és közösségi csatornákon való elköteleződést segíti elő ezen a különösen interaktív médiumon keresztül, hanem oktatja őket és más célokat is szolgál.

2. Mitől lesz hatékony egy marketingvideó?

Egy hatékony marketingvideó elkészítéséhez azonnal fel kell hívnia a közönség figyelmét, és fel kell kelteni a kíváncsiságát azáltal, hogy azonnal válaszol a kérdésre – miért nézzem meg ezt a videót? Ha ezek hatékonyan megtörténtek, a marketingvideó sikeres lesz.

3. Hogyan kezdjünk neki a videómarketingnek?

A videomarketing elkezdéséhez kövesse az alábbi alapvető lépéseket:
● A célközönség kiválasztása
● Problémáik és kihívásaik azonosítása
● A márka vagy vállalkozás céljának meghatározása
● Videómarketing költségvetésének megtervezése
● A videó ötletének kiválasztása
● Videó létrehozása
● A videó terjesztése különböző csatornákon és médián keresztül.

4. Hogyan használják a vállalkozások a videomarketinget?

A vállalkozások többféleképpen használják a videomarketinget. Ideális esetben termékeik vagy szolgáltatásaik bemutatására és a közönség problémáinak megoldására használják. Videomarketinget is használnak az elérésük növelésére, a közönség folyamatos kapcsolattartására és örömére.

5. Könnyű a videómarketing?

A videómarketinget nem könnyű elkezdeni, mint a tartalommarketinget. A tartalmi stratégiádban azonban hatékonyan használhatod, ha már rájöttél.

Új publikációk:

Ajánlott