Hogyan növelheti az Influencer Marketing a SEO erőfeszítéseit?

A SEO egy hatékony stratégia, amely elősegítheti vállalkozása online növekedését. Webhelyének keresőmotorokra való optimalizálásával elérheti, hogy webhelye magasabban jelenjen meg a keresési eredmények között, és forgalmat vonzzon. A SEO influencer marketing erőteljes kombináció lehet.

A SEO fellendítésének egyik hatékony módja az influencer marketing. Sokan úgy gondolják, hogy az influencer marketing csupán egy társadalmi marketingstratégia, amely a márka növekedését a tudatosság növelése révén támogatja, és közvetlenül ösztönzi az értékesítést.

Mindazonáltal továbbra is használhatja SEO eredményeinek javítására, és a keresőmotorokon keresztül márkáját vezető hatóságként pozicionálhatja a rést illetően.

De miért válassza az influencer marketinget a SEO fellendítéséhez?

Nos, az iparág folyamatosan növekszik az elmúlt néhány évben, és a marketingesek 83%-a hatékonyabbnak találta ezt a gyakorlatot, mint valaha. Ennek 82%-a tervezi, hogy fenntartja vagy megtartja influencer marketing költését 2024-ban.

Kép keresztül Influencer Marketing Hub

Ha Ön azon marketingszakemberek közé tartozik, akik 2024-ban költségvetést terveznek az influencer marketingre fordítani, akkor hihetetlen lehetőség nyílik arra, hogy a gyakorlatot felhasználva javítsa keresőoptimalizálását.

Ez a cikk azt vizsgálja, hogy milyen különböző módokon javíthatja a SEO-t influencer marketinggel.

Kezdjük el.

Hozzon létre visszamutató hivatkozásokat a befolyásolók segítségével

Mindannyian tudjuk, hogy a Google figyelembe veszi a visszamutató linkeket, amikor a webhelyeket rangsorolja a keresési eredmények között. De tudtad, hogy jó minőségű backlinkeket kaphatsz az influencerektől?

Olvasni:  Határozza meg az ideális blogbejegyzések gyakoriságát: 6 adatalapú technika

A befolyásolók általában mérvadó blogokkal rendelkeznek, és segíthetnek hatékony visszamutató linkek létrehozásában, amelyek jelzik a Google-nak, hogy a webhelyén található tartalom értékes. A saját webhelyükkel rendelkező befolyásolók, például a bloggerek tartalmat hozhatnak létre az Ön márkájával kapcsolatban, és közzétehetik azt webhelyeiken.

Ezután linkeket adnak hozzá a megfelelő helyekre, amelyek a webhelyére irányítják a látogatókat, amikor rájuk kattintanak.

Tekintettel arra, hogy a hétköznapi felhasználók megbíznak influencereikben, az influencer követői közül sok az Ön webhelyén landol az általuk az influencer által közzétett tartalomra helyezett visszalinkek alapján.

Így amellett, hogy a SEO működik, az influencer által a webhelyén közzétett tartalom segíthet értékes leadeket generálni vállalkozása számára.

Itt van, hogyan.

Amikor a látogatók az influencer webhelyére felvett backlinkekről érkeznek a webhelyére, szoftverrel potenciális ügyfeleket generálhat, hogy összegyűjtse az érdeklődő felhasználók elérhetőségeit.

Ezután különböző taktikákkal mozgathatja a potenciális ügyfeleket az értékesítési folyamaton, és fizető felhasználókká alakíthatja őket.

Ha azonban sikeres influencer marketing stratégiát szeretne kialakítani, meg kell értenie, hogyan kell együttműködni az influencerekkel. Itt van egy gyors útmutató Attrock amivel elindulhatsz a megfelelő irányba.

Javítsa webhelye jogosultságát

A Google releváns és megbízható tartalmat szeretne nyújtani felhasználóinak. Ennek elérése érdekében domain jogosultsági pontszámokat rendelnek a webhelyekhez, és ezek alapján rangsorolják a webhelyeket a SERP-eken.

A magasabb domain jogosultsággal rendelkező webhelyek nagyobb valószínűséggel kerülnek előrébb a keresési eredmények között, mivel a Google megbízik ezekben a webhelyekben.

Például egy egyszerű keresés a Google-on felfedi, hogy az „influencer marketing” kulcsszóra a legjobban besorolt ​​webhely az influencermarketinghub.com, amelynek domain jogosultsági pontszáma 86.

Olvasni:  7 tipp, hogyan kereshet pénzt fényképezéssel

Kép keresztül ahrefs

Ezzel Ön is növelheti domain jogosultságát influencer marketing. Ha befolyásolók linkelnek az Ön webhelyére, az növeli a domain tekintélyét. Ugyanakkor, amikor mások észreveszik, hogy a befolyásolók jókat mondanak a márkádról, valószínűleg ők is kapcsolatba lépnek Önnel.

Ez tovább növelheti a backlink profilját és a domain jogosultságát.

Mi több?

A befolyásolók megértik követőik tartalmi igényeit, és segíthetnek számukra vonzó tartalom létrehozásában. Ezenkívül megoszthatják és népszerűsíthetik a tartalmat a közösségi platformokon és a webhelyükön, hogy minél többen olvassák és vegyenek részt vele.

Tehát, amikor az emberek a befolyásoló webhelyén található hivatkozásokon keresztül elkezdenek felkeresni az Ön webhelyére, az tovább növelheti az Ön tekintélyét.

Így működik a legjobban az influencer marketing a SEO-val.

Növelje a márka ismertségét a SEO Influencer Marketing segítségével

Szeretnéd több emberrel megismertetni a márkádat? Hát persze, hogy. Te is erre használod a SEO-t, igaz?

Nos, az influencer marketingbe való befektetés hatékony módja annak, hogy növelje márkájának ismertségét, és felkeltse érdeklődését termékei iránt.

Itt van a dolog: az influencerek tartalmat hoznak létre a márkád körül, és ez növeli a támogatást.

Ez nagyobb forgalmat fog eredményezni webhelye felé, ami jelzi a Google-nak, hogy webhelye értékes tartalommal rendelkezik, és méltó a SERP-k élére.

De nem csak az a cél, hogy az emberek felkeressék webhelyét, és elhagyják. Azt szeretné, ha a látogatók eltöltenének egy kis időt a webhelyén, felfedezve az oldalakat és az elérhető ajánlatokat.

Ennek elérése érdekében az Ön által választott influencer akár a kampány részeként tartalom létrehozásán is dolgozhat a webhelyén, például hagyhat egy ajánlást. Alternatív megoldásként rávehetik követőiket, hogy látogassanak meg webhelye számos oldalát.

Olvasni:  Hogyan segíti a Hostinger a PCI-kompatibilis üzletet?

Például, ha Ön online tanfolyamok értékesítése, Az influencerek elmondhatják a látogatóknak a webhelyén elszórt kedvezményes kódokat.

Ez azt fogja látni, hogy a felhasználók a webhely különböző oldalait keresik fel, miközben kuponkódokat keresnek.

Ezek a kuponkódok kedvezményt adnak nekik a pénztárnál.

Kutatási kulcsszólehetőségek

Ez egy másik hatékony módszer a SEO influencer marketing fellendítésére. Az influencer által közzétett tartalom és az ezekhez a bejegyzésekhez fűzött megjegyzések áttekintésével képet kaphat arról, hogy az ügyfelek milyen kulcsszavakat használnak, amikor az Önéhez hasonló termékeket vagy szolgáltatásokat keresnek.

Így képet kaphat arról, hogy milyen típusú tartalmat kell létrehoznia ahhoz, hogy ügyfeleket vonzzon webhelyére. Ez is segíteni fog neked ellenőrizni az üzleti kiadásokat a költséges kulcsszókutató eszközökre fordított kiadások csökkentésével.

Növelje az elköteleződést közösségi tartalommal

A SEO-t az influencer marketinggel is fokozhatja, ha kihasználja a közösségi médiában megosztott tartalmakat. Egy influencer létrehozhat márkát magyarázó videók márkája vagy terméke körül, és ossza meg őket a közösségi médiában.

Ezek a videók természetesen nagy érdeklődést váltanak ki. Ezután mindössze annyit kell tennie, hogy rávegye az influencert, hogy hivatkozzon az Ön webhelyére. Ez nagy forgalmat generálhat webhelyére, és növelheti elköteleződését.

Ez viszont növelheti a SEO-t, mivel a forgalom és az átlagos tartózkodási idő nő.

Tovább hasznosíthatja ezt a taktikát a keresőoptimalizálás javítására, ha újrahasznosítja a befolyásoló tartalmat, vagy újra megosztja azt a webhelyén. Ha pedig a meglévő tartalom újrahasznosításáról van szó, egy parafrazátor nagyszerű időt takaríthat meg.

Ez az egyszerű megközelítés több látogatót vonzhat webhelyére, és végső soron javíthatja a keresőoptimalizálást.

Következtetés: Influencer Marketing a SEO Boost érdekében

Míg az influencer marketinget közösségimédia-stratégiának tekintik, minden megfelelő eleme megvan, amely fellendítheti a SEO-t, ha helyesen játssza ki a kártyáit.

Olvasni:  Videó SEO: A videók optimalizálásának művészete a jobb keresési rangsor és láthatóság érdekében

A befolyásolók szoros kapcsolatban állnak követőikkel, és ez kiváló minőségű forgalom beáramlásához vezethet webhelyére, ami azt mondja a Google-nak, hogy tartalma értékes, és érdemes rangsorolni.

Tehát kezdje el kihasználni a SEO influencer marketinget, hogy lendületet adjon a SEO-jának. Próbáltad már? Szeretnénk hallani Önről az alábbi megjegyzésekben.

Gaurav Sharma az Attrock, egy eredményközpontú digitális marketing cég alapítója és vezérigazgatója, valamint Google Analytics és Google Ads minősítéssel rendelkező szakember.

Egy ügynökséget mindössze két év alatt 5 számjegyű bevételről 7 számjegyűre növelte. A leadek számát 10-szeresére, a konverziós arányt 2,8-szorosára, a forgalmat pedig havi 300 000-ra növelte tartalommarketing, SEO, influencer marketing, céloldal-optimalizálás, értékesítési csatorna és LinkedIn segítségével.
Hozzájárul olyan neves kiadványokhoz, mint a HubSpot, Adweek, Business 2 Community, HuffPost, TechCrunch és még sok más.

Tapasztalatait felhasználva segíti a SaaS-vállalkozásokat, befolyásolókat, helyi vállalkozásokat és e-kereskedelmi márkákat forgalom, leadek, értékesítés és tekintély növelésében.

Gaurav Sharma legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott