Hogyan növelheti az online élő csevegés e-kereskedelmi üzletét

Tudtad, hogy az online vásárlók 51%-a hajlamosabb olyan cégtől vásárolni, amelynek webhelyén élő online csevegés található? Az élő csevegés annyira népszerű, hogy az ügyfelek 75%-a azt állítja, hogy ezt preferálja más üzleti kommunikációs csatornákkal szemben.

Ha az Ön e-kereskedelmi vállalkozása nem rendelkezik élő csevegési lehetőséggel, akkora bevételnövelési potenciállal korlátozhatja bevételét. Íme, miért olyan hatékony az élő csevegés az e-kereskedelmi vállalkozások konverziós arányának javításában.

Mi az élő csevegés online: hogyan működik?

Az online élő csevegés egy olyan üzenetküldő szoftver, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy valós időben lépjenek kapcsolatba az ügyfélszolgálati ügynökökkel.

Az élő csevegőszoftver könnyen telepíthető az e-kereskedelmi webhelyére, és testreszabható az üzleti igényeihez. Amikor az emberek felkeresik webhelyét, beprogramozhatja a csevegődobozt úgy, hogy automatikusan felbukkanjon, és bevonja az ügyfeleket, vagy ráhagyhatja az ügyfélre a beszélgetés kezdeményezését.

Ez az élő csevegés egyik előnye. Ez nem csak reaktív. Proaktívan is használhatja a saját tevékenysége részeként beszélgetős kereskedelem stratégia az eladások ösztönzésére. Például reklámozhat egy új terméket, vagy kedvezményt kínálhat egy visszatérő vásárlónak a következő vásárlásakor.

Nem minden csevegődoboz mögött van ember. Néhányat mesterséges intelligencia chatbotok hajtanak, amelyek automatikus válaszokat adnak. Az ilyen típusú chatbotok kiválóan alkalmasak az egyszerű kérdések megválaszolására és az ügyfelek tudásbázisra való irányítására.

Olvasni:  Nyomtatható oldalak kínálata a WordPressben a Create by Mediavine segítségével

Bonyolultabb kérdések esetén azonban a legtöbb ügyfél élő ügynökkel szeretne beszélni.

Az ügyfelek szeretik az online élő chat-támogatást, amikor azonnal választ kapnak.

Miért részesítik előnyben az ügyfelek az élő csevegést?

Élő chat statisztikacs azt mutatják, hogy az élő csevegés elégedettségi aránya magasabb, mint a többi kommunikációs csatorna esetében – 73%, szemben az e-mailek 61%-ával és a telefonhívások 44%-ával. Íme három ok, amiért az élő csevegés olyan kielégítő az ügyfelek számára.

Kényelem. Amikor az ügyfelek felkeresik az Ön e-kereskedelmi üzletét, kérdésük lehet egy termékkel kapcsolatban, vagy más színű vagy méretű terméket keresnek. Mi a könnyebb – telefonhívást kezdeményezni és sorban állni, hogy beszélhessen egy ügynökkel, vagy a képernyő alján található csevegőmezőre kattintva azonnali segítséget kapni?

Gyors válaszidők. Alapján Zendesk, az ügyfelek 73%-a szerint a jó ügyfélélményhez gyors válaszok is szükségesek. Ha a kérdésekre nem válaszolnak gyorsan. Sokan habozás nélkül elhagyják webhelyét, és máshol keresik azt, amit keresnek. Ez azt jelenti, hogy Ön elveszít egy eladást, a versenytársa pedig nyer egyet.

Kevesebb vásárlási nyomás. Egyes ügyfelek úgy szeretnének böngészni, hogy az eladó nem kényszeríti őket a vásárlásra. Az élő chat elsődleges célja az ügyfelek élményének javítása, nem pedig az eladások ösztönzése. A vásárló böngészhet és érdeklődhet a termékekről anélkül, hogy vásárlási kényszert érezne.

Növelheti a beszélgetéseket egy élő online chattel, amely valós időben válaszol az ügyfelek kérdéseire.

Hogyan növelheti a beszélgetések számát online üzletében?

Az élő csevegés hozzáadása a webhelyhez 12%-kal növelheti a konverziók számát. A beszélgetők akár 60%-kal többet költenek, mint a nem csevegők, és egyetlen csevegés átlagos megtérülése 249 USD. Képzelje el, ha mindössze 500 ügyfél költ el 249 USD-t egy év alatt – nettó 124 500 USD értékesítése lesz!

Olvasni:  Útmutató az animációs tervezés koncepcióból a valósággá alakításához

Íme, miért olyan hatékony az élő csevegés a konverziók növelésében.

1. Több leadet szerezhet

A potenciális ügyfelek generálása az egyik legnagyobb kihívást jelentő feladat, amellyel az értékesítési csapatok szembesülnek. Az élő csevegés egy másik csatornát biztosít a potenciális ügyfelek számára. Amikor a webhely látogatója élő csevegésen keresztül veszi fel a kapcsolatot, akkor már van egy potenciális ügyfél. Hogyan változtathatja ezt az esélyt vezetővé?

  • A csevegés megkezdése előtt állítson be egy csevegés előtti űrlapot, amely rögzíti az alapvető kapcsolattartási adatokat, például a nevet és az e-mail címet.
  • Kapcsolja össze élő csevegési szoftverét ügyfélkapcsolat-kezelő (CRM) rendszerével. Minden olyan lekérdezés, amely nyomon követést vagy egy másik ügynökhöz vagy részleghez történő irányítást igényel, automatikusan rögzítésre kerül a CRM rendszerben.
Az élő csevegés segítségével online szerezhet leadeket.

2. Azonnali válaszokat ad ügyfelei kérdéseire

Mivel a legtöbb ügyfél számára nagyon fontos az azonnaliság, rövid idő áll rendelkezésére, hogy ügyfelet nyerjen. Egyes lekérdezések befolyásolhatják a vásárlásra vagy a vásárlás elhagyására vonatkozó döntésüket.

Például olyan kérdéseket tehetnek fel, mint „Van visszaküldési szabályzata?” vagy „Kínál ingyenes szállítást?”. Ha gyors választ tud adni, és ez az, amit ők akarnak, ez ráveheti őket arra, hogy az Ön cégét válasszák a versenytárs márkája helyett. Ez felülmúlja azt a chatbotot, amely csak bizonyos kérdésekre válaszol, és felzaklathatja az ügyfeleket.

3. Webhelye minden oldalán elérhető

Az online élő csevegés követi webhelye látogatóit. Ez növeli az elköteleződés lehetőségeit. Minél intelligensebb a csevegőszoftver, annál jobban be tudja állítani a segítségét, amikor az ügyfelek egyik oldalról a másikra lépnek.

Például, amikor egy ügyfél a kezdőlapon van, a csevegés kezdeményezheti a kapcsolatfelvételt azzal, hogy „Helló, hogyan segíthetek ma?”. Ha egy termékoldalra költöznek, ez a következő szöveget kaphatja: „Tudtad, hogy 10% kedvezményt kaphatsz az első vásárlásodból?”

Olvasni:  5 zseniális módszer a mozgógrafika marketingben való használatára

4. Az online élő csevegés növeli az ügyfelek megtartását

A SuperOffice szerint az ügyfelek 63%-a nyilatkozott úgy, hogy nagyobb valószínűséggel tér vissza olyan webhelyre, amely élő online csevegést kínál, különösen, ha az élő csevegés élménye pozitív volt.

És ha visszajönnek, találd ki mit – valószínűleg újabb vásárlást hajtanak végre.

Az online élő csevegések elhozása

A statisztikák miatt nehéz figyelmen kívül hagyni az élő chat fontosságát az e-kereskedelmi marketingben. Nyilvánvaló, hogy az online élő chat jelentősen befolyásolja az ügyfelek vásárlási döntéseit most és a jövőben is.

Az élő csevegési szolgáltatás garantáltan növeli online vállalkozása konverziós arányát, és növeli cége nettó bevételét. Kínál élő csevegést az e-kereskedelmi webhelyén? Szeretném hallani, hogyan működik az Ön számára az alábbi megjegyzésekben.

GYIK

Mik azok az élő chat online?

Az élő online csevegés olyan csevegés, amely valós időben zajlik egy valós személlyel.

Hogyan segíthetnek ezek a csevegések az online vállalkozásodnak?

Segítenek az ügyfeleknek, hogy valós időben megkapják a keresett válaszokat.

Az élő online csevegés növeli az eladásokat?

A statisztikák azt mutatják, hogy ezek a csevegések növelik az online áruházak eladásait.

Mit szeretnek az ügyfelek a funkcióban?

Az ügyfelek szeretik az online csevegés kényelmét.

Hogyan győzik le ezek az élő csevegési munkamenetek a chatbotokat?

A chatbotok csak konkrét kérdésekre válaszolnak, és feldühíthetik az ügyfeleket, ha nem kapják meg a keresett választ.

A csevegések elérhetők webhelye minden oldalán?

Igen, így is beállíthatók, hogy könnyebben hozzáférjenek.

Az Inspire To Thrive, Inc. tulajdonosa.

Olvasni:  5 SEO-technika az organikus forgalom növelésére 2024-ben

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott