Hogyan növelheti meg a keresőoptimalizálást a régi tartalom törlése

Blogod vagy webhelyed nem kapja meg a kívánt vontatást? küzdesz-e javítja a SEO-t helyezéseket? Az egyik hatékony stratégia, amelyet sokan figyelmen kívül hagynak régi tartalom törlése SEO előnyére.

Nem csak az olvasóinak segít. Igen, jól hallottad.

Elavult vagy irreleváns bejegyzések eltávolítása blogjáról vagy webhelyéről jelentős lökést adhat a keresőoptimalizálásnak. Ebben a blogbejegyzésben megvizsgáljuk, hogy a régi tartalmak törlése miért változtathatja meg a SEO erőfeszítéseit.

Fedezze fel, hogy ez az egyszerű, de hatékony taktika hogyan segíthet felmászni a keresőmotorok rangsorában. Valamint több organikus forgalmat vonzhat webhelyére.

Tartalom Tábla

A SEO jelentőségének megértése blogja vagy webhelye szempontjából

A keresőoptimalizálás (SEO) kulcsfontosságú szerepet játszik blogja vagy webhelye sikerében. Meghatározza, hogy tartalma mennyire látható a keresőmotorok, például a Google számára. Így a potenciális olvasók vagy ügyfelek könnyebben megtalálhatják Önt.

Hatékony SEO stratégiákkal növelheti organikus forgalmát, javíthatja online láthatóságát, és végső soron növelheti online jelenlétét és üzletét.

Az organikus forgalom ereje

Az organikus forgalom azokra a látogatókra vonatkozik, akik fizetett hirdetések nélkül fedezik fel webhelyét a keresőmotor eredményein keresztül. Nagyon értékesnek számít, mert az Ön által kínált információk vagy termékek iránti őszinte érdeklődést jelzi.

Ha blogját vagy webhelyét SEO-ra optimalizálja, növelheti annak esélyét, hogy több organikus forgalmat vonzzon.

Tanulja meg rendszeresen ellenőrizni az elavult tartalmat, és törölni, ha már elavult.

Az online láthatóság javítása a régi tartalom törlésével

Ha SEO technikákat alkalmaz, blogja vagy webhelye jobban láthatóvá válik a keresőmotorok számára. Ez a láthatóság kulcsfontosságú, mert ez határozza meg, hogy a tartalom hol jelenik meg a keresőmotorok eredményoldalain (SERP).

A magasabb helyezés nagyobb láthatóságot eredményez, ami blogja vagy vállalkozása nagyobb láthatóságát eredményezi.

Hitelesség és bizalom kialakítása a régi tartalom törlésével

A keresőmotorok felhasználói hajlamosak megbízni azokban a webhelyekben, amelyek a keresési eredményekben előrébb helyezkednek el. Ha blogját vagy webhelyét SEO-ra optimalizálja, hitelességet és megbízhatóságot teremthet mind a keresőmotorok, mind a közönség szemében.

Ez pozitívan befolyásolhatja az elköteleződést, a konverziókat és az általános felhasználói élményt.

A versenytársak előtt maradni Frissített tartalommal

Napjaink versenyképes online világában elengedhetetlen, hogy a versenytársak előtt maradjon. A SEO lehetővé teszi, hogy előnyre tegyen szert azáltal, hogy releváns kulcsszavak alapján megelőzi a versengő webhelyeket.

Ha konkrét kulcsszavakat céloz meg, és optimalizálja a tartalmat, hogy azok jó helyen szerepeljenek, akkor nagyobb forgalmat vonzhat. Így szerezhet potenciális ügyfeleket, versenytársait a porban hagyva.

Hosszú távú előnyök

A SEO egyik legjelentősebb előnye a hosszú távú előnyei. Míg más digitális marketing taktikák rövid távú lökést adhatnak, a SEO egy fenntartható stratégia, amely tartós eredményeket hozhat.

Tartalom és webhely következetes optimalizálásával megőrizheti láthatóságát. Nem csak ez, hanem állandó organikus forgalmat vonz, és idővel növeli online jelenlétét.

A régi és elavult tartalmak hatása a SEO-ra

A keresőoptimalizálás folyamatosan változó világában, hogy webhelyét vagy blogját naprakészen tartsa kulcsfontosságú az erős online jelenlét fenntartásához.

Sajnos a régi és elavult tartalom káros hatással lehet mind a keresőmotorok helyezésére, mind a felhasználói élményre. Nézzük meg, hogy miért van ez így.

Olvasni:  Hat dolog, amit feltétlenül meg kell tennie a WordPress multimédiás optimalizálásához

Hogyan befolyásolja az elavult tartalom a keresőmotorok rangsorolását

Az olyan keresőmotorok, mint a Google, folyamatosan arra törekednek, hogy a legrelevánsabb és legfrissebb információkat nyújtsák felhasználóik számára. Ha webhelye elavult tartalommal rendelkezik, az azt jelzi, hogy webhelye nem feltétlenül a legjobb forrás az aktuális és értékes információkhoz.

Következésképpen a keresőmotorok ronthatják webhelye helyezéseit a keresési eredmények között, ami megnehezítheti a potenciális látogatók megtalálását.

Ezenkívül a keresőmotor-algoritmusok előnyben részesítik azokat a webhelyeket, amelyek folyamatosan friss és értékes tartalmat állítanak elő. Ha elhanyagolja a régi tartalom frissítését, elszalasztja a webhely láthatóságának javítását és az organikus forgalom vonzását.

Az Inspire To Thrive oldaláról törölt régi tartalmak egy éves folyamatának eredménye, ami segíti a keresőoptimalizálást és az olvasói élményt.

Az elavult tartalom negatív hatása a felhasználói élményre

A felhasználói élmény létfontosságú szerepet játszik a SEO-ban, mivel a keresőmotorok célja, hogy a felhasználók számára a legrelevánsabb és legfelhasználóbarátabb eredményeket nyújtsák. Az elavult tartalom több szempontból is negatív hatással lehet a felhasználói élményre:

  1. Pontatlan információ: Az elavult tartalom olyan információkat tartalmazhat, amelyek már nem pontosak vagy relevánsak. Ez a felhasználók frusztrációjához és a webhelybe vetett bizalom hiányához vezethet.
  2. Gyenge felhasználói elkötelezettség: A felhasználók nagyobb valószínűséggel kapcsolódnak be a frissnek és naprakésznek tűnő tartalomhoz. Az elavult tartalom kevésbé valószínű, hogy rabul ejti közönségét. Ez alacsonyabb elköteleződési mutatókat eredményez, mint például az oldalon töltött idő, a visszafordulási arány és a közösségi megosztások.
  3. Csökkent használhatóság: A technológia és a felhasználói elvárások fejlődésével előfordulhat, hogy a régi tartalmakat nem lehet mobileszközökre optimalizálni. Vagy hiányzik belőlük a szükséges interaktivitás. Ez megnehezítheti a felhasználók számára a navigációt és a tartalom fogyasztását, ami negatív élményhez vezethet.

Régi tartalmainak rendszeres felülvizsgálatával és frissítésével javíthatja webhelye általános felhasználói élményét. Ezért javítani fogja az elköteleződési mutatókat, amelyeket a keresőmotorok figyelembe vesznek a weboldalak rangsorolásakor.

A régi tartalom törlésének előnyei

A régi tartalom törlése blogjáról vagy webhelyéről ellentmondásosnak tűnhet. Valójában azonban számos jelentős előnnyel járhat SEO-stratégiája szempontjából.

Az elavult vagy irreleváns tartalom eltávolításával javíthatja a keresőmotorok láthatóságát és rangsorolását (amint az a fenti képen is látható), o javíthatja a felhasználói élményt és elköteleződést, valamint növelheti a feltérképezés hatékonyságát és indexálását.

A keresőmotorok jobb láthatósága és rangsorolása

Az elavult vagy rossz minőségű tartalommal rendelkező zsúfolt webhely negatívan befolyásolhatja a keresőmotorok helyezéseit. Amikor a keresőmotorok feltérképezik webhelyét, figyelembe veszik a tartalom relevanciáját, frissességét és minőségét. A keresési eredmények között elfoglalt rangsor meghatározására szolgál.

A régi tartalmak törlésével a jó minőségű, naprakész tartalom közzétételére koncentrálhat. Olyan tartalom, amely illeszkedik a megcélzott kulcsszavakhoz, és értéket biztosít a közönség számára.

Amikor a keresőmotorok kevesebb oldallal találkoznak értékes tartalommal, jobban megértik az egyes oldalak célját és relevanciáját.

Ez viszont javíthatja webhelyének általános láthatóságát a keresési eredmények között, és növelheti annak valószínűségét, hogy a releváns kulcsszavaknál magasabb rangot kap.

Továbbfejlesztett felhasználói élmény és elkötelezettség

A régi tartalom törlése is hozzájárulhat a webhely jobb felhasználói élményéhez. Az elavult vagy irreleváns tartalom összezavarhatja vagy frusztrálhatja a friss és pontos információkat kereső felhasználókat.

Az ilyen tartalom eltávolításával egyszerűbb és hatékonyabb felhasználói élményt teremt, lehetővé téve a látogatók számára, hogy könnyen megtalálják a legrelevánsabb és legértékesebb információkat.

Az elköteleződés kulcsfontosságú tényező, amelyet a keresőmotorok figyelembe vesznek a webhelyek rangsorolásakor. Ha a felhasználók hasznosnak, lebilincselőnek és elavult információktól mentesnek találják az Ön tartalmát, nagyobb valószínűséggel töltenek időt az Ön webhelyén.

Más oldalakat fedezhetnek fel, és akár meg is oszthatják másokkal az Ön tartalmát.

Lisa, Inspire to Thrive

Ez a megnövekedett elköteleződés jelzi a keresőmotorok számára, hogy webhelye értékes és megbízható, ami jobb helyezéseket eredményez.

Fokozott feltérképezési hatékonyság és indexelés

Amikor a keresőmotorok feltérképezik webhelyét, korlátozott idő- és erőforrás-költségvetésük van. Minél több oldalt kell feltérképezniük, annál kevesebb időt tölthetnek az egyes oldalakon.

A régi vagy gyenge minőségű tartalmak törlésével segíthet a keresőmotoroknak hatékonyan hozzárendelni a feltérképezési erőforrásaikat webhelye legfontosabb és legértékesebb oldalaihoz.

Ezenkívül az irreleváns vagy ismétlődő tartalom eltávolítása megakadályozhatja, hogy a keresőmotorok ugyanazon tartalom több verzióját is indexeljék, ami ronthatja a láthatóságot a keresési eredmények között.

Olvasni:  Hogyan válasszunk professzionális SEO céget vállalkozásod számára

A karcsú és jó minőségű tartalomkészlet fenntartására összpontosítva biztosíthatja, hogy a keresőmotorok könnyen feltérképezzék, indexeljék és megértsék webhelye legértékesebb oldalait.

Lépések a régi tartalom hatékony törléséhez

Amikor webhelye SEO optimalizálásáról van szó, az egyik fontos stratégia a régi és elavult tartalom rendszeres törlése. Ezzel biztosíthatja, hogy webhelye releváns maradjon, javítja a teljesítményét, és javítja a keresőmotorok rangsorolását.

Ebben a részben a régi tartalom hatékony törlésének lépéseit tárgyaljuk, az elavult tartalom azonosításától és értékelésétől a releváns tartalom megfelelő átirányításáig vagy frissítéséig, valamint a 301-es átirányítások használatáig a törölt oldalakon.

Az elavult tartalom azonosítása és értékelése

A régi tartalom törlésének első lépése annak meghatározása és értékelése, hogy mely oldalak vagy blogbejegyzések elavultak. Kezdje azzal, hogy tekintse át webhelye elemzését, és azonosítsa az alacsony forgalmú, magas visszafordulási arányú vagy elavult információkkal rendelkező oldalakat.

Ezenkívül vegye fontolóra olyan tartalmat, amely már nem releváns, vagy nem illeszkedik jelenlegi üzleti céljaihoz vagy célközönségéhez. Alapos tartalom-ellenőrzéssel meghatározhatja, hogy mely tartalomelemeket kell eltávolítani vagy frissíteni.

Ha azonban SEO beépülő modult használ, gyorsan megtalálhatja azt közvetlenül a webhelyén.

A releváns tartalom megfelelő átirányítása vagy frissítése

Miután azonosította az elavult tartalmat, fontos eldöntenie, hogy átirányítja vagy frissíti. Egyes esetekben előfordulhat, hogy a tartalom továbbra is értékes. Előfordulhat azonban, hogy egyszerűen frissíteni kell új információkkal, vagy optimalizálni kell a SEO-ra.

Ilyen esetekben hajtsa végre a szükséges frissítéseket annak érdekében, hogy növelje a relevanciáját, és biztosítsa, hogy összhangban legyen a jelenlegi SEO stratégiájával.

Másrészt, ha a tartalom már nem releváns, vagy nem szolgál semmilyen célt, akkor a legjobb, ha az URL-t a webhely megfelelőbb oldalára irányítja át.

A 301-es átirányítások használata biztosítja, hogy a régi URL-re mutató bejövő linkek átkerüljenek az új URL-re, megőrizve a hivatkozási méltányosságot, és minimálisra csökkentve a webhely keresőoptimalizálására gyakorolt ​​hatást.

Ez a megközelítés nemcsak zökkenőmentes felhasználói élményt biztosít, hanem segít a keresőmotoroknak megérteni webhelye frissített szerkezetét.

301-es átirányítások használata a törölt oldalakhoz

Előfordulhatnak olyan esetek, amikor úgy dönt, hogy teljesen törli az oldalakat azok irrelevánssága vagy redundanciája miatt. Ilyen esetekben kulcsfontosságú a törölt oldalak megfelelő átirányítása.

A 301-es átirányítások megvalósításával tájékoztathatja a keresőmotorokat és a felhasználókat, hogy a tartalmat véglegesen áthelyezték vagy eltávolították. Ez segít megőrizni a régi oldal SEO értékét azáltal, hogy átirányítja a forgalmat, és a tőkét a webhely releváns oldalaihoz kapcsolja.

A 301-es átirányítások megvalósításakor ügyeljen arra, hogy az átirányított oldalak szorosan kapcsolódjanak az eredeti oldal tartalmához. Ez zökkenőmentes felhasználói élményt biztosít, és segít a keresőmotoroknak megérteni az új oldal relevanciáját és kontextusát.

Ezenkívül frissítse webhelye webhelytérképét és belső hivatkozási struktúráját, hogy tükrözze a változásokat, és biztosítsa, hogy a keresőrobotok könnyen felfedezzék és indexelhessék az átirányított oldalakat.

A SEO optimalizálásának bevált gyakorlatai a régi tartalom törlése után

Ha a SEO fellendítéséről van szó, stratégiai lépés lehet a régi tartalom törlése blogjáról vagy webhelyéről. Mindazonáltal kulcsfontosságú a bevált gyakorlatok követése annak érdekében, hogy megőrizze vagy akár javítsa is a keresési helyezéseket.

Ebben a részben három kulcsfontosságú stratégiát fogunk megvizsgálni a SEO optimalizálására a régi tartalom törlése után: a lebonyolítást kulcsszókutatás és a metaadatok frissítése, a belső hivatkozások frissítése és a webhely szerkezetének javítása, valamint a friss tartalom népszerűsítése és a visszamutató linkek generálása.

Kulcsszókutatás és metaadatok frissítése

A régi tartalom törlése után az egyik alapvető lépés, hogy alapos kulcsszókutatást végezzen, hogy azonosítsa azokat a releváns és nagy mennyiségű kulcsszavakat, amelyek összhangban vannak webhelye célkitűzéseivel. Annak megértésével, hogy mi a te a célközönség keresennek megfelelően optimalizálhatja fennmaradó tartalmát.

Kezdésként használjon jó hírű kulcsszókutató eszközöket, például a Google Kulcsszótervezőt, a SEMrusht vagy a Moz Keyword Explorert. Keressen olyan kulcsszavakat, amelyeknek nagy a keresési mennyisége, és amelyek relevánsak az Ön piaci rése vagy iparága szempontjából.

Ezeket a kulcsszavakat természetesen és stratégiailag építse be a tartalomba.

Ezenkívül kulcsfontosságú, hogy frissítse metaadatait, beleértve a címcímkéket, a metaleírásokat és a fejléccímkéket a webhely többi oldalain.

Győződjön meg arról, hogy metaadatai pontosan tükrözik a frissített tartalmat, tartalmaznak releváns kulcsszavakat, és arra csábítják a felhasználókat, hogy a keresőmotor eredményoldalairól (SERP-k) átkattintsanak a webhelyére.

Olvasni:  Növelje sikeres online vállalkozását ezekkel a tippekkel

A régi tartalom törlése megzavarhatja webhelye belső hivatkozási struktúráját. Ezért elengedhetetlen a belső hivatkozások áttekintése és frissítése a webhely szilárd szerkezetének megőrzése és a pozitív felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Kezdje a törölt tartalomra mutató belső hivatkozások azonosításával. Cserélje ki vagy irányítsa át ezeket a hivatkozásokat webhelyén belüli releváns és kapcsolódó oldalakra.

Ez a folyamat segít a keresőmotoroknak megérteni az Ön oldalai közötti kapcsolatokat, és biztosítja, hogy a látogatók könnyen navigálhassanak webhelyén.

Ezenkívül használja ki a lehetőséget a webhely általános szerkezetének javítására. Fontolja meg a tartalom logikai kategóriákba és alkategóriákba rendezését, egyértelmű hierarchia kialakításával.

Ez a megközelítés nemcsak abban segíti a keresőrobotokat, hogy hatékonyabban fedezzék fel és indexeljék az oldalakat, hanem abban is, hogy a felhasználók gyorsan és egyszerűen megtalálják a szükséges információkat.

A régi tartalom törlésével lehetőség nyílik olyan friss, értékes tartalom létrehozására, amely illeszkedik az Ön jelenlegi üzleti céljaihoz és a célközönség igényeihez. Az új és vonzó tartalom következetes közzétételével jelzi a keresőmotoroknak, hogy webhelye aktív, releváns és magasabb helyezést érdemel.

A friss tartalom hatékony népszerűsítése érdekében fontolja meg egy olyan tartalommarketing-stratégia beépítését, amely rendszeres blogbejegyzéseket, cikkeket, videókat vagy egyéb médiaformákat foglal magában. Gondoskodjon arról, hogy tartalma egyedi betekintést nyújtson, megoldja a problémákat, vagy értékes információkat nyújtson közönségének.

Ne felejtse el összekapcsolni új tartalmát webhelye meglévő releváns oldalaival, hogy javítsa a navigációt és ösztönözze a felhasználók elköteleződését.

Amellett, hogy friss tartalmat hoz létre, a visszamutató linkek generálása hiteles és releváns webhelyekről jelentősen befolyásolhatja SEO-ját. Forduljon az iparág befolyásolóihoz, bloggerekhez vagy más webhelytulajdonosokhoz, és kérjen vissza linkeket az új tartalomhoz.

Ez nemcsak a hivatkozási forgalom növelését segíti elő, hanem azt is jelzi a keresőmotoroknak, hogy webhelye megbízható és hiteles.

Ha követi ezeket a bevált módszereket a SEO optimalizálására a régi tartalom törlése után, biztosíthatja, hogy webhelye rangsorolása folyamatosan javuljon, vagy állandó maradjon.

Ne felejtsen el alapos kulcsszókutatást végezni, frissítse a metaadatokat és a belső linkeket, és aktívan reklámozza a friss tartalmat, miközben jó hírű forrásokból visszamutató hivatkozásokat generál.

Ezek a stratégiák segítenek fenntartani az erős online jelenlétet, és értékes organikus forgalmat vonzani.

A régi tartalom törlésének nyomon követése és mérése

A webhely jobb SEO érdekében történő optimalizálása során a régi tartalom törlése jelentős hatással lehet a keresési helyezések és az organikus forgalom javítására.

Mindazonáltal alapvető fontosságú ezeknek a változásoknak a nyomon követése és mérése, hogy megértsük a tartalomtisztítási erőfeszítései hatékonyságát.

Ez a rész a régi tartalom törlésének hatásának nyomon követésének két alapvető szempontját vizsgálja: a keresési rangsor és az organikus forgalom változásainak nyomon követését, valamint a felhasználói elköteleződés és a visszafordulási arány elemzését.

A keresési rangsor és az organikus forgalom változásainak követése

Amikor régi tartalmat töröl a webhelyéről, nagyon fontos, hogy szorosan figyelemmel kísérje a keresési rangsor és az organikus forgalom változásait. Számos eszköz és mérőszám segíthet ezeknek a változásoknak a hatékony nyomon követésében:

  1. Kulcsszavak rangsorolása: Használjon megbízható SEO eszközt a célkulcsszavak rangsorának nyomon követésére a régi tartalom törlése előtt és után. Keresse a rangsor ingadozásait vagy javulását, és azonosítsa azokat a kulcsszavakat, amelyek jelentős változásokat mutatnak.
  2. Organikus forgalom: Elemezze webhelye teljes organikus forgalmát olyan eszközökkel, mint a Google Analytics. Hasonlítsa össze a forgalmi adatokat a régi tartalom törlése előtt és után, hogy azonosítsa az észrevehető változásokat. Ügyeljen az organikus munkamenetek, az új látogatók és a visszatérő látogatók számának változásaira.
  3. Bejövő linkek: A régi tartalom eltávolítása befolyásolhatja a webhelyére mutató bejövő linkek számát és minőségét. Figyelje webhelye visszamutató profilját olyan eszközökkel, mint az Ahrefs vagy a Moz, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a régi tartalom eltávolítása nem eredményezi az értékes visszamutató hivatkozások jelentős elvesztését.

Ezen mutatók következetes figyelésével értékes betekintést nyerhet abba, hogy a régi tartalmak törlése milyen hatással van a keresési rangsorolásra és az organikus forgalomra.

A felhasználói elköteleződés és a visszafordulási arány elemzése

Bár a keresési rangsor és az organikus forgalom fontosak, ugyanilyen fontos a felhasználói elköteleződés és a visszafordulási arány felmérése a webhelyen. Ez segít megérteni, hogy a régi tartalom törlése hogyan befolyásolta webhelye látogatóinak viselkedését.

Olvasni:  Az Affiliate Super Assistent használata a WordPressben az Amazon értékesítéshez

Íme néhány kulcsfontosságú terület, amelyekre az elemzések során összpontosítani kell:

  1. Visszafordulási arány: Elemezze webhelye visszafordulási arányát a régi tartalom törlése előtt és után. A magas visszafordulási arány azt jelzi, hogy a látogatók anélkül hagyják el webhelyét, hogy további tevékenységet folytatnának. Ha a visszafordulási arány csökken a tartalom törlése után, az pozitív jel lehet, hogy a fennmaradó tartalom relevánsabb és vonzóbb a felhasználók számára.
  2. Idő az oldalon: Vizsgálja meg, hogy a felhasználók átlagosan mennyi időt töltenek webhelye oldalain. Ha a régi tartalom törlése után megnövekszik az oldalon eltöltött idő, az arra utal, hogy a látogatók értékesebbnek találják a megmaradt tartalmat, és több időt töltenek azzal.
  3. Felhasználói viselkedés folyamata: A Google Analytics segítségével tanulmányozza a felhasználói viselkedés folyamatát, különös tekintettel a régi tartalom törlése után meglátogatott oldalakra. Határozza meg a látogatói áramlásban bekövetkezett változásokat, és állapítsa meg, hogy a felhasználók másképp navigálnak-e a webhelyen, vagy relevánsabb tartalomhoz férnek-e hozzá.

A felhasználói elköteleződési mutatók elemzésével jobban megértheti, hogy a régi tartalom törlése hogyan befolyásolta a webhely általános felhasználói élményét.

Gyakori hibák, amelyeket el kell kerülni a régi tartalom törlésekor

Ha a keresőoptimalizálás javításáról van szó a régi tartalom törlésével blogjáról vagy webhelyéről, elengedhetetlen, hogy körültekintően járjon el.

Bár az elavult vagy irreleváns tartalom eltávolításának megvannak az előnyei, fontos elkerülni néhány gyakori hibát, amelyek ronthatják webhelye rangsorolását és a felhasználói élményt.

Ebben a részben két olyan kritikus hibát tárgyalunk, amelyeket el kell kerülni a régi tartalom törlésekor:

Tartalom törlése megfelelő átirányítások vagy cserék nélkül

Az egyik legjelentősebb hiba, amelyet a régi tartalom törlésekor elkövethet, ha nem hajtja végre a megfelelő átirányításokat vagy cseréket. Amikor eltávolít egy oldalt vagy bejegyzést a webhelyéről, gondoskodnia kell arról, hogy minden forgalmat vagy linket megfelelően irányítsanak át.

Ennek elmulasztása a linkek meghibásodását eredményezheti, 404 hibaés a felhasználói elvárások nem teljesültek.

A probléma enyhítése érdekében fontolja meg a 301-es átirányítások megvalósítását. A 301-es átirányítások tájékoztatják a keresőmotorokat, hogy egy oldal véglegesen új helyre került.

A releváns és egyenértékű tartalomra történő átirányítások beállításával megőrizheti a linkek méltányosságát és zökkenőmentes felhasználói élményt. Ezenkívül ügyeljen arra, hogy frissítse belső linkjeit, hogy azok tükrözzék a változásokat, így biztosítva a zökkenőmentes navigációt a webhelyen a látogatók számára.

Értékes tartalom véletlen eltávolítása

Egy másik elkerülendő hiba az értékes tartalom véletlen eltávolítása a törlési folyamat során. Néha kihívást jelenthet bizonyos oldalak vagy bejegyzések valódi értékének meghatározása, különösen akkor, ha nem vezetnek jelentős forgalmat vagy elköteleződést.

Ami azonban számodra jelentéktelennek tűnik, az értékes lehet a közönséged számára, vagy rejtett SEO potenciált rejthet magában.

A tartalom törlése előtt szánjon időt a teljesítmény, a konverziós arány és a felhasználói elköteleződési mutatók elemzésére. Fontolja meg, hogy újrahasznosíthatja-e a tartalmat, frissítheti-e relevánssá, vagy javíthatja-e SEO értékét némi optimalizálással.

Az egyes tartalomelemek gondos kiértékelésével elkerülheti, hogy a potenciálisan értékes eszközöket véletlenül eltávolítsa webhelyéről.

Ne feledje, hogy kulcsfontosságú az elavult tartalom törlése és az értékes erőforrások megőrzése közötti egyensúly fenntartása. Végezzen átfogó tartalom-ellenőrzést, azonosítsa azokat az oldalakat, amelyek valóban elavultak vagy rontják webhelye teljesítményét.

Ezután gondoskodhat arról, hogy a megfelelő átirányítások vagy cserék megtörténjenek.

Ha elkerüli ezeket a gyakori hibákat, hatékonyan javíthatja keresőoptimalizálását anélkül, hogy feláldozná a felhasználói élményt vagy értékes tartalmat.

Te jössz

Elkezdte törölni a régi tartalmat webhelyéről vagy blogjáról? Szeretnék hallani arról, hogy ez hogyan lendítette fel a SEO erőfeszítéseit.

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott