Hogyan növelhetik a töredékes piacszervezések az organikus forgalmat a SaaS-vállalkozások számára?

Ha Ön SaaS-cég, valószínűleg marketinggel küzd. Itt érdemes megvizsgálni a töredékes KPSZ-t. Ha ebbe az irányba tartasz, a töredékes KPSZ fel kell vennie a SEO-ra összpontosítania.

A töredékes CMO olyan vezető, aki részmunkaidőben dolgozik a vállalat belső marketingcsapatának vezetésén. Ez a szerepkör a marketing vezérigazgató szokásos feladatait látja el olyan vállalkozások esetében, amelyek nem igényelnek teljes munkaidős állást.

A bérbeadás oka egyszerű – a SEO a legköltséghatékonyabb marketing taktika a SaaS-cégek számára.

Mit kell tudnia egy részmunkaidős KPSZ-nek a SEO-ról?

Mivel a SEO rendkívül fontos minden digitális marketingstratégia sikeréhez, sok elemet kell figyelembe venni. Ha töredékes CMO-t vesz fel, hogy SaaS-üzlete elérje az online sikerhez szükséges megjelenést, van néhány kulcsfontosságú SEO-tényező, amelyekről széleskörű ismeretekkel kell rendelkezniük.

Egy részmunkaidős marketingigazgató óriási változást hozhat SaaS-üzlete számára.

Itt található a legfontosabb tényezők listája.

SEO alapok

A töredékes KPSZ-nek erős ismeretekkel kell rendelkeznie a SEO alapjaival kapcsolatban.

Ez magában foglalja, de nem kizárólagosan a kulcsszavakat, a metacímkéket és leírásokat, a visszamutató linkeket és minden egyéb, az oldalon és az oldalon kívüli SEO taktikát, amely ma is aktuális.

Hosszú távú erőfeszítés

A SEO-val kapcsolatban az a helyzet, hogy nem lehet egyszerűen beállítani és elfelejteni. Hosszú távú odafigyelést igényel, hogy az idő múlásával sokféle változásnak megfeleljen. A keresési kifejezések módosulnak, ami a kulcsszavak frissítését igényli.

Olvasni:  Mi az a DECO PIC alkalmazás, és hogyan működik?

A SEO nem mutat hirtelen eredményeket. Átlagosan 2-4 hónap alatt tud bizonyos eredményeket produkálni, de a jelentősebb eredmények csak a 8-12 hónapos korban jelennek meg.

Bár a keresőmotorok továbbra is feldobják a webhelyek és weboldalak rangsorát, ahol sok hivatkozás mutat rájuk, ezeknek egy bizonyos típusú hivatkozásnak kell lenniük. Úgy van. Vannak jó linkek és vannak rossz linkek.

A legjobbak olyan webhelyekről származnak, amelyekről nem könnyű linkeket szerezni. Ezek jellemzően nagy médiák és jól ismert, befolyásos bloggerek. Az egyetlen módja annak, hogy linkeket szerezzen ezekből a forrásokból, ha jó minőségű tartalmat hoz létre, amely megéri a hivatkozást.

A jó linkek megszerzése elősegíti az organikus elérést a keresőmotorokban.

A rossz hivatkozások rontják a SEO erőfeszítéseket. Gondoljon egy rossz linkre úgy, mintha egy-két lépést visszalépne a jobb helyezés felé vezető úton.

A jó töredékes CMO felismeri a rossz hivatkozásokat a játék elején, és vagy nem használja őket, vagy nem engedi, hogy a tartalomra hivatkozzanak. Ezenkívül a hibás hivatkozások ugyanolyan rosszak, mint a rossz hivatkozások. Így a messzire jutás is túl sok link oldalanként.

Az Ön által felvett KPSZ-nek rendelkeznie kell egy tervvel, amely magában foglalja a hivatkozások rendszeres ellenőrzését, hogy megtalálja a rossz és hibás linkeket, és lépéseket kell tennie az ezek kezelésére.

Íme egy csavar az átlagos összekapcsolási stratégiához. A Google jobban összpontosít a márka említésére és idézésére. Ez valószínűleg azért van, mert ezt a két elemet nem könnyű manipulálni a rendszer játékához.

Tehát ez azt jelenti, hogy bár előfordulhat, hogy cége megemlítést kap egy magas rangú webhelyen, ahol nincs visszamutató hivatkozás, a Google csak úgy tekint erre az említésre, mintha az egy visszamutató hivatkozás lenne. Ez az implicit linkstratégia gyorsan hatékony SEO eszközzé válik.

Olvasni:  5 legjobb Vercel-alternatíva a Next.js és az App Router számára – Vélemények

Tartsa házon belül

Habár Ön technikailag kiszervezést végez, amikor részleges CMO-t vesz fel SaaS-cégéhez, mivel szerződésük alapján meghatározott számú órát dolgoznak Önnél, a töredékes CMO-ja házon belüli SEO csapatot építhet, vagy együttműködhet egy meglévővel.

Így a szerződés lejárta után továbbra is a cégedben a keresőoptimalizáláson dolgozó csapat előnyére válik.

Tartalmazza az összes közösségi média platformot

A SEO akkor működik a legjobban, ha az emberek ismerik termékeit vagy szolgáltatásait. Ezért olyan fontos az új tartalmak más médiaplatformokon való megosztása a szélesebb körű elérés érdekében.

Ne feledje, hogy a célközönségből nem mindenki fog tudni a webhelyén található blogról. SaaS frakcionált KPSZ képes lenne a közösségi média csatornáival új tartalmat kapcsolni és forgalmat irányítani a webhelyére.

Ez új potenciális ügyfeleket vezet be a cégébe, és a potenciális ügyfelek ügyfelekké válnak.

A SEO pénzbe kerül

A SEO-nak nincs általános díja, mivel az alkalmazásról alkalmazásra változik. Amit az egyik cég SEO-ra költ, az több vagy kevesebb lehet, mint amit egy másik cég költ.

Ebben az esetben jól jön a töredékes KPSZ, hogy képesek legyenek a legtöbbet kihozni a SEO-ból. #fractionalcmo

Lisa, Inspire to Thrive

Csipog

Ez a módszer hosszú távon megmenti cégét, és nagy költségvetésű eredményeket hoz, anélkül, hogy ennyit kellene költenie.

Mobilbarátság

A Google felismerte mobilbarát weboldalak már egy ideje. A töredékes piacszervezésnek erős háttérrel kell rendelkeznie abban, hogy hogyan érheti el a potenciális ügyfeleket okostelefonjaikon, táblagépeiken és laptopjaikon keresztül.

A mobil-első stratégia elfogadása egy ilyen terv része lehet.

A konverziós arány optimalizálása SEO

Konverziós arány optimalizálás (CRO) ma már a SEO kulcsfontosságú összetevőjének számít. A CRO az Ön webhelyének forgalmát, amely a SEO-n keresztül találta meg, ügyfelekké alakítja.

Olvasni:  Hogyan készítsünk epikus Instagram-bélyegképet videókhoz

Egy töredékes piacszervezés bölcs dolog lenne egy olyan SEO-stratégiát felépíteni, amelynek alapja a CRO. Végtére is, amikor a potenciális ügyfelek ügyfelekké válnak, az Ön vállalkozása előnyökkel jár.

Automatizálás a marketinghez

A SEO másik érdekes ága az automatizált marketingből származik. Ez olyan egyszerű lehet, mint egy automatikus e-mail, amely az új potenciális ügyfelek postaládájába kerül.

Ezekben az e-mailekben a webhelyén található weboldalakra mutató linkek vagy blogbejegyzések találhatók, amelyek nagyobb forgalmat generálnak.

Mindenki profitál a SEO-ból

Ez az egyik legnehezebb dolog, amit a kis- és középvállalkozások nem értenek. Ügyfélköre sokkal nagyobb, mint gondolná, és ahhoz, hogy jobban elérje őket, jelen kell lennie az interneten.

Az online jelenlétbe SEO taktikát is be kell építeni, hogy elérje célközönségét. Mindenféle vállalkozás vagy szolgáltatás sikeresebb lenne, ha SEO-t használnának.

Utolsó gondolatok a töredékes KPSZ-ről – létfontosságú a SEO számára

Tekintettel arra, hogy a SEO létfontosságú a SaaS vállalati webhelyek sikeréhez, ésszerű, hogy a töredékes KPSZ-t minden digitális marketingstratégia nagy részeként beépítené a SEO. Az is logikus, hogy a SEO-ra való összpontosítás révén a webhelyek helyezése javulni fog a keresési eredmények között.

Ha azt fontolgatja, hogy töredékes CMO-t vesz fel, hogy segítse vállalkozását az online megjelenés növelésében, akkor ügyeljen arra, hogy az Ön által felvett cég marketingtervének fő eleme a SEO.

Bérelt már részmunkaidős KPSZ-t a vállalkozásához? Szeretnék hallani róla az alábbi megjegyzésekben.

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Olvasni:  Kulcsszavak rangsorolásának elemzése: Hogyan követheti nyomon és javíthatja SEO rangsorát

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott