Hogyan optimalizáljuk a képeket a WordPresshez

Számos oka van annak, hogy miért érdemes a képeket WordPressre optimalizálni. Segítségével hatékonyan használhatja a szerver tárhelyét, csökkentheti a sávszélesség-használatot és javíthatja a tartalomszolgáltatást. A legfontosabb ok azonban az, hogy növelheti webhelye konverzióit.

Swappie, egy finnországi székhelyű startup azt találta, hogy a Google Core Web Vitals-jára összpontosítva és webhelyük képeinek optimalizálásával 42%-kal nőtt a mobil bevételek. Tehát ha még nem tette meg, meg kell tanulnia, hogyan optimalizálhatja a képeket a WordPress számára.

Olvass tovább, hogy tanulj:

Hogyan lassítják le a nem optimalizált képek a WordPresst

A képek hatékonyabban közvetítenek érzelmeket és információkat, mint a szavak. Ha azonban nem vigyáz, ronthatják a webhely sebességét és a felhasználói élményt (UX).

Ha olyan, mint egy átlagos WordPress-felhasználó, valószínűleg optimalizáló eszközök nélkül tölt fel képeket a webhelyére. Ez azt jelenti, hogy nemcsak a szerverét tölti fel szükségtelen adatokkal, hanem többletadatokat is kiszolgál a webhely látogatóinak.

A fájlméret mellett a helytelen felbontások, méretek és képformátumok használata is rontja az oldalbetöltési időt.

Olvasni:  Hogyan hozzunk létre egy egészséges visszajelzési kultúrát [Definition + Practical Tips]

A nagy képméretek vezethetnek Kumulatív elrendezéseltolás (CLS) és Legnagyobb tartalmat tartalmazó festék (LCP) problémák. Arra is késztethetik a böngészőket, hogy a képeket a képernyőn kívül jelenítsék meg, és a webhely hibásnak tűnik.

A WordPress képoptimalizálás előnyei

Mielőtt megtanulnánk, hogyan optimalizálhatjuk a képeket a WordPress számára, fedezzük fel az optimalizált képek előnyeit.

Javítja a webhely sebességét

Ha csökkenti a fájlméretet és tömöríti a képeket, az eszközök kevesebb időt töltenek az adatok lekérésével és letöltésével a WordPress webhelyéről. A nettó eredmény a webhely sebességének növekedése lesz.

Segít fellendíteni a SEO-t

A képek webre való optimalizálása segít megszünteti a CLS-t és LCP-problémák. Ennek eredményeként magasabb pontszámokat fog látni a PageSpeed ​​insights terén, és ennek megfelelően nő az organikus keresőmotorok helyezése.

Javítja a felhasználói élményt (UX)

Végül a gyorsan betöltődő WordPress webhelyek is előnyt jelent a felhasználói élményben.

Képek optimalizálása WordPresshez: 6 egyszerű módszer

Készen áll arra, hogy megtanulja, hogyan optimalizálhatja a képeket a WordPress számára? Íme hat egyszerű módszer.

1. Válassza ki a megfelelő fájlformátumot

A megfelelő képformátum kiválasztása az első lépés a képek WordPressben történő optimalizálásához. Általában a legtöbb képfájl JPG, GIF vagy PNG kép.

A JPEG képformátum jobban megfelel raszteres képekhez, például emberekről és tárgyakról készült fényképekhez. Ha grafikákat és illusztrációkat tartalmazó WordPress-képet kell feltöltenie, használhat egy képfájl-formátumot, például PNG-t. Nem kell hozzá WordPress képoptimalizáló.

2. Megfelelő méretű új képek

A képfájlformátumok mellett át kell méreteznie a képeket, hogy azok megfeleljenek a webhely elrendezésének. Ehhez használhat képszerkesztő szoftvereket, például Adobe Photoshopot és képoptimalizáló bővítményeket.

A költségvetésben lévők számára ingyenes online képoptimalizáló eszközök, mint pl resizeimage.net csökkentheti a kép méretét a képminőség feláldozása nélkül.

Olvasni:  Hogyan használja a Fevicol a digitális marketinget a maga javára

De mit tehet a WordPress médiakönyvtárában meglévő képekkel? Használhat egy WordPress képoptimalizáló bővítményt.

3. Képek tömörítése

A képek tömörítése a legjobb módja annak, hogy a képeket minőségromlás nélkül optimalizálja az internetre. A WordPress képeit tömörítéssel optimalizálhatja két módszerrel – veszteségmentes tömörítéssel vagy veszteséges tömörítéssel.

A képek veszteséges tömörítéssel történő tömörítése eltávolítja az adatokat a képből, és csökkenti a fájlméretet. Ezzel szemben a veszteségmentes képtömörítés minden adatot megtart, és nincs hatással a fájl méretére.

Használhat képtömörítő beépülő modulokat, például a WP Smush-t és a ShortPixel Image Optimizer-t, hogy tömegesen optimalizálja a képeket a WordPress webhelyén.

4. Képek megjelenítése következő generációs formátumokban

A következő generációs formátumok, például az AVIF és a WebP a minőség romlása nélkül tömörítik a képeket. A webböngészőben gyorsabban töltődnek be, és kevesebb sávszélességet fogyasztanak.

A legtöbb tömörítési beépülő modul támogatja a WebP-képeket az AVIF helyett több böngészővel is kompatibilis és jobb eredményeket kínál veszteséges és veszteségmentes tömörítéssel egyaránt.

A WordPress népszerű optimalizáló bővítményei, mint például az EWWW Image Optimizer és a WP Rocket, WebP-konverziót kínálnak.

5. A képernyőn kívüli képek elhalasztása

Tegyük fel, hogy el szeretné kerülni a képek tömörítését a WordPress számára. Ebben az esetben lustán töltheti be a képeket. A lusta betöltés késlelteti a WordPress-képek betöltését a hajtás alatt, és javítja a webhely felhasználói élményét.

Mivel WordPress 5.5-ös verzió, minden WordPress webhely alapértelmezés szerint támogatja a lusta betöltést. A legjobb azonban optimalizáló beépülő modulokat használni, mert a képek – például kiemelt képek – hajtás feletti lusta betöltése LCP-problémákat okozhat.

A képoptimalizáló beépülő modulok segítségével kizárhatja a képeket a lusta betöltésből.

6. Használjon tartalomszolgáltató hálózatot (CDN)

A CDN-ek gyorsítótárat tárolnak és statikus tartalmakat, például képeket szolgálnak ki, globálisan elosztott szerverhálózaton keresztül. Egyes CDN-ek még WordPress-bővítményt is kínálnak a képek optimalizálására, valamint a gyorsítótárazott tartalom szállításának és terjesztésének javítására a hálózatukon.

Olvasni:  A 4 legjobb környezetbarát webtárhely-szolgáltató 2024-ben

A gyorsítótárazott tartalom CDN-en keresztüli kiszolgálása csökkentheti a WordPress-tárhely és a sávszélesség-használat terhelését. Nem meglepő, hogy több mint 27 millió webhely található az interneten használjon CDN-t.

A legjobb képméret a WordPress számára

A WordPress webhelyek legjobb képmérete 1200 x 675 pixel. Ezek a méretek a legtöbb eszközmegjelenítést és WordPress-témát támogatják a képminőség veszélyeztetése nélkül.

Ha azonban egyéni webhelyszélességet használ, a feltöltés előtt győződjön meg róla, hogy átméretezi a képeket, hogy azok megfeleljenek a webhely maximális szélességének.

És ne aggódjon amiatt, hogy a WordPressben a képeket reagálóvá teszi a különböző eszközökön. A WordPress a feltöltés után automatikusan három további méretre méretezi át a képeket:

  • Indexkép mérete (150 x 150 képpont)
  • Közepes méretű (300 x 300 képpont)
  • Nagy méret (1024 x 1024 pixel)

Ezeket az értékeket a WordPress adminisztrátor alatt találja meg Beállítások > Média. Megadhatja a kép méreteit, vagy használhatja az alapértelmezett WordPress értékeket.

A legjobb WordPress beépülő modulok a képek optimalizálásához

Ha valaha is próbálta optimalizálni a képeket a WordPress számára, akkor tudja, milyen fárasztó tud lenni. Ennek jobb módja a képoptimalizáló beépülő modulok használata.

Íme a három legjobb WordPress-optimalizáló bővítményünk.

1. EWWW Képoptimalizáló

EWWW az egyik legjobb WordPress képoptimalizáló bővítmény a piacon. Ez egy ingyenes képtömörítő beépülő modul, amely a legtöbb WordPress témával és beépülő modullal kompatibilis.

Az EWWW lehetővé teszi a képtömörítési szint konfigurálását, és támogatja az automatikus WebP-konverziókat.

2. WP Smush

Smush egy jól lekerekített gyorsítótárazási és tömörítési bővítmény, amely mindenre képes – nos, majdnem. Gyorsítótárazó bővítményként, optimalizáló eszközként és lusta betöltő bővítményként működik.

A Smush egyetlen hátránya, hogy a WebP támogatást csak a Pro felhasználóknak kínálják.

Olvasni:  Nyereséges tagsági oldal indítása (10 lépés)

3. ShortPixel képoptimalizáló

ShortPixel képoptimalizáló egy freemium plugin a WordPresshez, amely tökéletes a képek tömörítésére. Lehetővé teszi az EXIF-adatok eltávolítását a képekről, és automatikusan észleli és átalakítja a PNG-t JPG-vé, ha szükséges, hogy csökkentse a fájlméretet.

A ShortPixel hátránya, hogy havonta csak 100 ingyenes kreditet kap. Ha nagy WordPress-webhelyed van, akkor külön kell megvásárolnod a képkockákat.

Utolsó gondolatok: Hogyan optimalizáljuk a képeket a WordPress számára és gyorsítsuk fel webhelyét

Reméljük, hogy a képek WordPresshez való optimalizálását ismertető útmutatónk segít a webhely betöltési idejének és a felhasználói élmény javításában. A képek csak egy a számos tényező közül, amelyek befolyásolják a WordPress teljesítményét.

A legfontosabb tényező a WordPress gazdagép. A Hostinger felügyelt WordPress-tárhelye CDN-t, képtömörítést és lusta betöltést tartalmaz, így a képek nem akadályozzák a webhely teljesítményét.

Tekintse meg a Hostinger teljes körűen felügyelt WordPress-tárhelyét a kezdéshez.

Új publikációk:

Ajánlott