Hogyan segít az AI az e-mail marketing sikerében?

Sok cég most beépíti az e-mail marketing kampányokat átfogó e-mail marketing sikerstratégiájába. Az e-mail marketingben a jövőben növekedni fog az AI és az ML.

Az e-mail marketing nagyon időigényes és kampányvezérelt munka volt. A mesterséges intelligencia közelmúltbeli fejlődésének köszönhetően sok cég most beépíti az e-mail marketing kampányokat átfogó e-mail marketing sikerstratégiájába. A mesterséges intelligencia (AI) és a gépi tanulási (ML) algoritmusok folyamatosan hozzájárultak az e-mail marketing sikerességéhez, és úgy tűnik, hogy ez a tendencia az elkövetkező években is megmarad.

A mesterséges intelligencia a gazdaság szinte minden ágazatára mélyreható hatással lehet. Átformálja a vállalkozások öneladási módját. A kis-, közép- és nagyvállalatok mind e-mail marketinget alkalmaznak működésük során. A sikeres e-mail kampányok kiválóan alkalmasak a bevételek növelésére és új leadek szerzésére.

A mesterséges intelligencia technológiáival írt e-mailek tárgysorai jobbak, mint az emberek által írottak – állítja a kutatás, amely nagyobb súlyt ad a tudományos nézőpontnak, mint az emberi ösztön. Megtanulhatja márkája hangját az MI által gyűjtött adatok elemzésével, majd az adatok felhasználásával a mesterséges intelligencia betanítására. Ezen adatkészletek használatával olyan témákat hoz létre, amelyek növelik a nyitottsági rátát, és ennek eredményeként a bevételét.

7 módszer, amellyel a mesterséges intelligencia sikereket érhet el az e-mail marketingben

Az e-mail marketing virágzik, de megvannak a maga korlátai, a digitális marketing szakemberei szerint egy idő után telítő eredmények születnek. Ennek eredményeként az e-mail marketingnek nagy szüksége volt a visszatérésre. A mesterséges intelligencia bebizonyította, hogy a váltás mozgatórugója. Az AI technológia forradalmasítja az e-mail marketing módszereit. Érezhetően javul az általános üzleti teljesítmény, ami támogatja a technológiai forradalom felemelkedését a folyamatban.

Az e-mail marketingben a mesterséges intelligencia alkalmazásának néhány előnye a következő:

● Az AI részletes marketingkampány-elemzést biztosít

● Az AI javíthatja a napi eredményeket és kimeneteket

● Az AI segít új ügyfelek azonosításában a szervezetek számára

● Az AI segíthet a cégeknek abban, hogy jobban kezeljék pénzügyeiket

● A digitális marketingszakemberek egyre gyakrabban fordulnak mesterséges intelligencia eszközökhöz e-mailes marketingkampányokhoz

● AI)segít a webhely forgalmának növelésében és több potenciális ügyfél létrehozásában

Íme hét mód az AI használatára az e-mail marketingben:

1. Az e-mail másolatának személyre szabása

Forrás

Olvasni:  Hogyan indítsunk el és fejlesszünk online tanácsadói vállalkozást

Az ügyfelek körülbelül 79%-a nagyobb valószínűséggel marad hűséges egy céghez, ha úgy érzi, hogy igényei kielégítik. Idővel az odaadó fogyasztók tízszer annyit költenek, mint a törzsvásárlói, és 2%-kal többet. A személyre szabás az első lépés az ügyfél lojalitásának megszerzésében és a cég bevételének növelésében.

A mély tanulási technológia és a mesterséges intelligencia használatával olyan e-mail-tartalmakat hozhat létre, amelyek az ügyfelek bizonyos csoportjaira és a nagyközönségre rezonálnak. Az e-mail marketingtechnológia ilyen típusú áttörése révén, amely sikeres e-mail marketing kampányokhoz vezet, az Öné lehet az a képesség, hogy minden címzettre szabott e-mail tartalomjavaslatokat készítsen, és ezáltal fokozza a konverziókat és az elköteleződést.

2. A tárgysor és a törzs optimalizálása

Forrás

Az e-mail marketing kezdeményezések nagymértékben támaszkodnak az e-mail tárgysorára és szöveges tartalmára. A digitális marketingszakembereknek alaposan át kell gondolniuk a témát és a szöveget, hogy maximalizálják azon címzettek számát, akik megnyitják az üzenetet, és átkattintnak a webhelyre. A mesterséges intelligencia által vezérelt algoritmusok használata csökkenti a digitális anyagfejlesztés során felmerülő találgatások mennyiségét.

A gépi tanulás algoritmusai lehetővé teszik ezeknek a platformoknak, hogy alkalmazkodjanak és tanuljanak felhasználóiktól. Az NLP (Natural Language Processing) generálja a tárgycímeket és a törzsanyagot, amely a mesterséges intelligencia almezője. Bár úgy tűnik, hogy az anyagot emberek írták, ez összhangban van a márka hangjával. Ez a következetesség vezet az e-mail marketing sikeréhez.

3. Továbbfejlesztett e-mail kézbesítés és tartalomoptimalizálás

Számos technika létezik annak érdekében, hogy növelje annak lehetőségét, hogy az e-mail tartalma eljusson a megfelelő közönséghez. A mesterséges intelligencia mindezen módszereket javíthatja. Az előfizetői listák tanulmányozhatók, és automatizált e-mail folyamatok hozhatók létre, hogy a megfelelő anyagokat a megfelelő időben küldjék el az előfizetőknek (az elkötelezettség ösztönzése érdekében). Használjon aktiválási szabályokat, hogy az ügyfeleket az értékesítési csatornán keresztül mozgassa az értékesítési szakasz alapján, amelyhez jelenleg tartoznak. Így az időben történő kézbesítés és a tartalomoptimalizálás az e-mail marketing sikerének kulcstényezőjévé válik.

4. Jelentéskészítés és adatgyűjtés az e-mail szerkezethez

Az e-mail marketing kampányok több ezer belső alkampányra szegmentálhatók, és mesterséges intelligencia alapú megoldások segítségével a postafiókok kézbesítésének maximalizálása érdekében szervezhetők. A megfelelő e-mail megfogalmazásához megfelelő fogyasztói magatartási adatokkal kell rendelkezni, és időben jelentést kell készíteni. Ez biztosítja a legsikeresebb e-mail kampányok kézbesítését.

5. A szállítások időszerűségének javítása

Tegye személyre e-mailjei kézbesítési időzítését mesterséges intelligencia segítségével, hogy minden címzett megkapja az Ön üzeneteit, növelve annak valószínűségét, hogy azokat megnyitják és elolvassák. Határozza meg a hét azon időszakát, amikor a címzettek nagyobb valószínűséggel nyitják meg az e-maileket, és potenciális ügyfelekké konvertálódnak, ami sikeres e-mail marketinget eredményez.

6. Tartsa kézben az e-mail listát

A mesterséges intelligencia technológia segítségével automatizálható a kapcsolattartási adatok, például a telefonszámok, beosztások és egyéb kapcsolatfelvételi adatok frissítése az e-mail adatbázisokban. Ennek eredményeként kampányai sikeresebbek lesznek. Az AI-eszközök eredményeként az e-mail marketing egyszerűsített folyamattá vált a vállalkozások számára.

7. A/B tesztelés AI segítségével

A digitális marketingesek mindig is többváltozós és A/B tesztelést alkalmaztak. Ennek ellenére a mesterséges intelligencia és a gépi tanulási algoritmusok lehetővé tették számukra, hogy olyan tesztelést végezzenek, amely korábban soha nem volt lehetséges. Az A/B tesztelés során a gépi tanulási eszközök egyre népszerűbbek. A mély tanuláson alapuló algoritmusok segítenek az előrejelzések megfogalmazásában és a tesztesetek közötti különbségek észlelésében, amelyek túl kicsik ahhoz, hogy az emberi szem észrevegye.

Olvasni:  A 8 legjobb e-mail marketingszolgáltatás összehasonlítva (2024)

Forrás

Ha az e-mail marketing sikeréről van szó, hogyan segíthet az AI?

Az e-mail marketing kezdeményezések kétféleképpen profitálnak a mesterséges intelligenciából:

1. A bevétel növekedése

Ricky Wang szerint az e-mail marketing becsült ROI-ja 4200% (a ROI, de a nyitott arány mindössze 20,81%).

Szóval, hogyan illeszkedik az AI ebbe az egészbe?

A személyre szabás az egyik módja annak, hogy az AI e-mail marketing megoldások növeljék a megnyitási és átkattintási arányt. Ez pedig segít Önnek az e-mailekből származó bevételeinek növelésében, és kiemelkedő eredményeket érhet el attól kezdve, hogy az ilyen marketingbe fektetett. És tanulmányok is alátámasztják ezt. A hiper-személyre szabás például az eladások (ROI) 800%-os növekedését eredményezheti.

Ezenkívül minden 5. fogyasztó azt mondta, hogy hajlandó lenne elcserélni személyes adatait a jobb szolgáltatás érdekében.

Más szóval, az ügyfelek magasabb nyitási arányra számítanak, ha az e-maileket kifejezetten rájuk szabják. A fogyasztók általában akkor vásárolnak, amikor egyedi vásárlási élménnyel találkoznak, ami növeli a bevételt. Így az e-mailes marketing automatizálásával gyorsan bővítheti vállalata elérését. Ezért az e-mail marketing sikerének optimális kombinációja az AI és az e-mail marketing.

2. A költségek csökkentése

A mesterséges intelligencia segítségével az e-mail marketing kezdeményezések is hatékonyabbak lehetnek. Ennek eredményeként, ha csökkenti a csapatának az e-mail-marketing-biztosíték kidolgozásához szükséges időt, az segíthet hatékony kampányok felépítésében. A mesterséges intelligencia kiváló a nagy adathalmazokból származó minták és betekintések azonosításában. Itt található az, amiről bebizonyosodott, hogy sok sikeres e-mailen működik.

mi az eredmény? Az e-mail marketing nagy hasznot húzhat a mesterséges intelligencia alkalmazásából, és elősegítheti az e-mail marketing sikerét.

Íme néhány stratégia az e-mail marketing sikeréhez:

● Hétköznap a marketinges e-mailek több mint 85%-a megnyílik

● A marketinges e-mailek hétköznapi küldése 91%-os növekedést eredményezett az átkattintások számában

● A vállalkozás típusától vagy típusától függően az e-mail küldésének legalkalmasabb időpontja eltérő lehet

● E-mail kampányok küldése a hét közepe táján gyakran előnyösebb kedd és csütörtök között

● Az e-mailes interakciók akkor működnek a legjobban, ha a nap közepén, 10:00-kor vagy 14:00-kor küldik.

5 legjobb példa az AI e-mail marketing sikerére

Az e-mailes marketing sikere azon múlik, hogy a mesterséges intelligencia segítségével a megfelelő adatokat a megfelelő pillanatban bevigyük a megfelelő adatbázisba, hogy a megfelelő üzenetet eljuttassuk a megfelelő címzetthez. Az alábbiakban bemutatjuk az öt legjobb példát az AI használatára ennek eléréséhez:

1. A Starbucks személyre szabott ajánlásai: A kávézólánc prediktív elemzést alkalmaz, hogy személyre szabott ajánlásokat kínáljon

Az Aberdeen Group jelentése alapján azok a szervezetek, amelyek prediktív elemzést használnak a fogyasztói igények felderítésére, éves szinten 21%-kal növelhetik organikus értékesítéseiket, szemben az átlagosan 12%-kal.

A Starbucks tökéletes példa egy sikeres márkára, amely hűségkártyáján és mobilalkalmazásán keresztül gyűjti és elemzi az ügyfelek adatait. 2016-ban nyilvánosan nyilatkoztak a megszemélyesítésről.

Olvasni:  5 zseniális módszer a mozgógrafika marketingben való használatára

Forrás

Azóta egy fantasztikus alkalmazást fejlesztettek ki. Nyomon követi a vásárlások helyét és idejét, valamint a dátumot és az időt. Ezen adatfeldolgozás eredményeként a Starbucks kifejezetten az igényeikre szabott marketingüzeneteket küldhet ügyfeleinek. Ezekben az üzenetekben ajánlások és különleges kedvezmények láthatók, amikor a felhasználó bemegy a közeli üzletbe.

2. Az Alibaba elindított egy FashionAI üzletet

A kínai e-kereskedelmi óriás, az Alibaba fizikai „FashionAI” üzletet indított Hongkongban, hogy mesterséges intelligenciával korszerűsítse a divat kiskereskedelmi élményét. A kínai székhelyű e-kereskedelmi óriás, az Alibaba intelligens tükrökkel és címkékkel szerelte fel üzleteit, hogy azonosítsa, mikor kezelik a terméket. A fizikai áruházba egy virtuális gardrób alkalmazást is beépítenek, amely lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy megnézzék, milyen ruhákat próbáltak fel vásárlás közben.

Forrás

A változó vásárlói elvárásokra reagálva az Alibaba átvette a technológiát. A National Retail Federation közvélemény-kutatása szerint a vásárlók 80%-a úgy gondolja, hogy a kiskereskedelmi technológiák és innovációk javították az online vásárlási élményüket, míg 66%-uk úgy gondolja, hogy a hagyományos kiskereskedelem javította tudását.

3. Az Unilever mesterséges intelligenciát használ a marketingben: Az Unilever segített a Ben & Jerry’s-nek azonosítani a „Jégkrém reggelire” trendet, amely egyre nagyobb teret hódít a fogyasztók körében.

Forrás

Az Univer világszerte mesterséges intelligencia-adatközpontokat alkalmaz számos forrásból származó információk szintetizálására, beleértve a közösségi meghallgatást, a CRM-et és a hagyományos marketingkutatást. Az Unilever fogyasztási cikkeket gyártó vállalat. A fagylaltot és a reggelit legalább 50 nyilvános dalban kapcsolják össze, és az olyan vállalkozások, mint a Dunkin’ Donuts, reggelente fagylaltot árulnak. Ezzel a technológiával az Unilever összefüggést azonosított a kettő között.

A Ben and Jerry’s márka számára az Unilever különféle gabonaízű fagylaltokat gyártott, mint például a Fruit Loop és a Frozen Flakes.

4. Az Amazon elindította a Personalize szolgáltatást

Az Amazon az elsők között alkalmazta a gépi tanulást testreszabott termékjavaslatok nyújtására. A márka számára azonban nehéz volt kiterjeszteni ezeket a képességeket azokra a vállalkozásokra, amelyek az Amazon Web Services (AWS) szolgáltatást használják webhelyeikhez.

Azóta az AWS-ügyfelek lehetőséget kaptak arra, hogy alkalmazásaikban kihasználják az Amazon.com hasonló gépi tanulási technológiáját a 2019 júniusában elindított Amazon Personalize segítségével.

A kezdeti bevezetés során a Personalize akár 50%-kal jobb javaslatokat adott a gyorsan változó termékek széles skálájához, beleértve az irodalom, videók, dalok és hírcikkek számát.

Forrás

A Personalize funkciót már használják olyan márkák, mint a Domino’s, a Yamaha, a Subway és a Zola, hogy hangsúlyozzák a hangszereket, a bolti katalógusokat, az összetevő- és ízajánlásokat, valamint a stíluspárosításokat.

5. Az eBay optimalizálja a márkanyelvet az e-mail marketing sikeréhez

A globális e-kereskedelem Az eBay folyamatosan igyekszik lekötni az ügyfeleket. Tehát sok mesterséges intelligencia marketing példát mutat be nekünk.

A Phrasee Ai-alapú felhasználói élmény platform 2016 óta segíti a szervezetet az e-mail marketingszöveg javításában.

Az e-mail marketing teljesítményének optimalizálása egy átlagos márka számára egyszerű. A/B teszteljen néhány alternatív tárgysort vagy CTA-t, hogy megtalálja, melyik teljesít a legjobban. Egy eBay méretű cég azonban egyedi kihívásokkal néz szembe. A figyelemfelkeltő tárgysorok létrehozása a nyitott díjak növelése érdekében óriási jelentőséggel bír egy több mint 101 millió e-mail-előfizetővel rendelkező vállalat számára csak az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Németországban.

Olvasni:  300%-kal több értékesítés egy év alatt: Hogyan bizonyítja a digitális vaj a közösségi médiából származó megtérülést

Az erőforrások hiánya miatt az eBay a Phrasee-hez fordult segítségért a nagyszabású szövegíráshoz és a dinamikus teljesítményoptimalizáláshoz. A Phrasee természetes nyelvi létrehozást és mély tanulást alkalmaz a tartalom nagyarányú létrehozásához, és csökkenti az eBay belső munkatársainak kreatív terhelését.

Forrás

A Phrasee által megalkotott számítógépes nyelvészeti (CLA) modelleket az eBay használta, hogy az e-kereskedelmi óriás gyorsan és egyszerűen tudjon személyre szabott tartalmat készíteni, amelyet a márkahangjához, a fogyasztói igényekhez és az aktuális ajánlatokhoz szabott.

A Phrasee-vel való együttműködés óta az eBay jelentős javulást ért el az alapvető e-mail marketing KPI-k terén, többek között:

● 16%-os nyitott növekedés

● 700 000+ extra kampány nyílik meg

● Kampányonként több mint 56 000 kattintás

● Átlagos kattintásnövekedés 31%-os

Fontos tudni, hogy mire képes a mesterséges intelligencia, mielőtt e-mail marketing kampányaiban és taktikáiban felhasználná. Az első lépés annak meghatározása, hogy mi működik a legjobban az Ön vállalkozása számára, hová kell figyelnie, miközben erőfeszítéseket tesz, és sikereket ér el az e-mail marketingben.

Kulcs elvitelek

Íme néhány kulcsfontosságú feltétel az e-mail marketing sikeréhez az AI segítségével:

● Az AI még a legjobb szövegírókat is felülmúlja azáltal, hogy elemzi és módosítja a kattintások tárgysorait.

● Lehetőség van a jövőbeli interakciók előrejelzésére a prediktív analitika segítségével.

● A mesterséges intelligencia segítségével különféle e-mail-barát formátumok hozhatók létre és optimalizálhatók.

● A fogyasztók böngészési szokásai és preferenciái segítenek megjósolni, hogy mikor és milyen gyakran kell e-mailt küldeni, nyomon követni és újra megcélozni az ügyfeleket.

GYIK

1. Alkalmazható-e a mesterséges intelligencia az e-mail marketingben?

Adatvezérelt betekintést az AI technológia generál az ügyfelek viselkedésének és preferenciáinak elemzésével. Lehetővé teszi személyre szabott e-mailek készítését minden egyes előfizetőjének. Az előfizetők kihagyják az e-mailedet, ha nem tetszik nekik.

2. Hogyan segíti az AI az e-mail marketinget?

A mesterséges intelligencia (AI) segíthet a vállalkozásoknak megérteni az ügyfelek viselkedését és érdeklődését. Ha nagy számú előfizetővel rendelkezik, személyre szabott e-maileket küldhet nekik. Ha az e-mailed nem kelt fel feliratkozóid érdeklődését, nagyobb valószínűséggel törlik.

3. Hogyan segíti az AI az e-mailezést?

A mesterséges intelligencia képes létrehozni és optimalizálni az e-mail-barát tartalmat. A mesterséges intelligencia automatizálja az e-mailek ütemezését, nyomon követését és remarketingjét az ügyfelek szörfözési mintáinak és preferenciáinak figyelésével.

4. Hogyan javítja a mesterséges intelligencia a marketing folyamatot?

A sebességet igénylő marketingkampányok jellemzően mesterséges intelligenciát alkalmaznak. Az adatok és a fogyasztói profilok felhasználásával az AI-technológiák megtanulják, hogyan lehet hatékonyan kapcsolatba lépni az ügyfelekkel, majd a megfelelő időben, emberi beavatkozás nélkül közvetlen üzeneteket küldhetnek nekik.

5. Mit jelent a mesterséges intelligencia az e-mail összefüggésében?

Az e-mail marketing stratégiák továbbfejleszthetők és egyszerűsíthetők mesterséges intelligencia segítségével. A megnyitási és átkattintási arányok növelésével javítja a bevételt. Az AI az e-mail marketingben felgyorsítja a nyertes e-mail kampány létrehozását

Új publikációk:

Ajánlott