Hogyan segíthet a linképítési taktika az érdeklődők generálásában?

Tartalomjegyzék

 • Mi az a Lead Generation?
 • Hogyan kapcsolódik a linképítés és a potenciális ügyfelek generálása?
 • Hogyan adjunk potenciális ügyfelek generálási folyamatokat linképítési stratégiájához
 • Következtetés
 • GYIK

Olyan korszakban élünk, amikor az internet az emberek életének hatalmas része. Az elmúlt néhány évben drasztikusan megváltozott a márkákkal való kapcsolattartás módja, legyen szó közösségi médián vagy e-mailen keresztül. Ha azt szeretné, hogy vállalata lépést tartson ezzel a folyamatosan változó környezettel, akkor a potenciális ügyfelek generálási taktikájának is változnia kell.

Az érdeklődők generálásának taktikái nagy szerepet játszanak abban, hogy mennyire sikeresek a linképítés eredményei, és mekkora forgalmat ér el webhelye olyan keresőmotoroktól, mint a Google. Minden marketingstratégia elengedhetetlen részét képezik. A leadgenerálási taktikákat gyakran figyelmen kívül hagyják, mert nem olyan izgalmas beszélni róluk, mint más digitális marketing stratégiákról.

Az érdeklődők generálása az összes többi promóciós tevékenység kiindulópontja, ezért feltétlenül tudnia kell, mit csinál itt. Ezt sokféleképpen meg lehet tenni, de ez a blogbejegyzés arra összpontosít, hogy a potenciális ügyfelek generálása hogyan segítheti elő a linképítés eredményeit.

Mi az a Lead Generation?

Minden olyan személyt, aki érdeklődését fejezi ki egy vállalat terméke vagy szolgáltatása iránt, vezetőnek nevezzük. Senki és senki sem vezető, hiszen mindenkinek egyedi ízlése és követelményei vannak. Számos cég követi el azt a hibát, hogy mindenki előtt marketinget hajt végre, amikor azokra kell összpontosítania erőfeszítéseit, akiket érdekel a vállalkozás kínálata.

A potenciális ügyfelek megszerzésének és a vállalata termékei és szolgáltatásai iránt érdeklődővé alakítás folyamatát potenciális ügyfelek generálásának nevezik. A vállalkozások többsége úgy dönt, hogy a számára legmegfelelőbbet választja, mivel az ólomszerzési taktikák ágazatonként eltérőek. Míg például az e-mail és a közösségi média marketingje működhet az online divatkereskedőknél, más cégeknél nem. A szoftvert kereső egyének további tényeket, ismereteket igényelhetnek a termékről, ezért egy blog vagy webinárium-sorozat hatékonyabb lead-generáló módszer lehet.

Amikor valaki érdeklődést mutat a márkája árui vagy szolgáltatásai iránt, az első vásárláshoz vezető lépések természetesnek tűnnek. Éppen most segített valakinek egy szükséglet kielégítésében vagy egy probléma megoldásában.

Ha valakit nem érdekli, amit kínál, de továbbra is megpróbálja rávenni őt a vásárlásra, akkor késztetést érezhet erre. Ez azt a benyomást keltheti a vásárlóban, hogy rákényszerítették az Ön áruinak megvásárlására, ami ronthatja márkája imázsát.

Olvasni:  Ügyvédi iroda marketingstratégiája: 11 taktika 2024-re

Hogyan kapcsolódik a linképítés és a potenciális ügyfelek generálása?

Minden cég marketingstratégiájának célja az eladások generálása. Azonban többet kell tennie, mint csak a végső eredményre koncentrálni. Ez önmagában semmit sem csinál. Kutatások szerint szinte minden vásárlónak több interakcióra van szüksége a vásárlás előtt. Ennek eredményeként, ha teljes mértékben az értékesítésre koncentrál, figyelmen kívül hagyja az összes többi folyamatot, amely eladáshoz vezet.

Marketingszakemberként valamilyen másodlagos statisztikát kell tartalmaznia. Célja, hogy kapcsolatként működjön egy idegen és egy vásárló között. Innen származik az ólom fogalma. Így a lead olyan kapcsolattartó, amelyet leendő ügyfélként tekintünk.

Szerencsére az idegenből vezetővé váláshoz vezető út sokkal rövidebb és kiszámíthatóbb, mint az idegenből vásárlóvá válás útja. Sőt, miután egy látogatót potenciális ügyfelekké alakított, értelmesebben kommunikálhat velük. Itt az ideje, hogy taktikai helyi e-mail marketinget és linképítést alkalmazzunk az interakció fokozása érdekében. Ez az egyik legfontosabb B2B vezető generálási taktika.

A linképítés elsődleges célja a linkek megszerzése, éppúgy, mint a marketingben az értékesítést. Mint kiderült, kevés linképítő nem megy túl egyetlen célzott e-mail küldésén. Az első kapcsolatfelvételt követően az egyének automatikus nyomon követésre támaszkodnak. Pontosan itt kell vigyázni. Ez alatt azt értjük, hogy ha ez idő alatt kombinálja a lead-létrehozást és a linkfejlesztést, sokkal jobb eredményeket érhet el.

Korábban már megbeszéltük, hogy a leendő fogyasztóknak több interakcióra van szükségük. Ezenkívül az e-mailen kívül bármi másra is szükségük lehet. Ha azt szeretnéd, hogy az emberek elfogyasszák a tartalmadat, linkképessé kell tenni. A megbízható kapcsolatépítési stratégiának bejövő és kimenő linkek keverékét is tartalmaznia kell, hogy a márka hiteles és megbízható legyen.

Amint láthatja, a jó minőségű backlinkek beszerzése 2021-ben kicsit bonyolultabb, mint korábban. Ez teljesen rendben van, mivel az eredmények folyamatosan javulni fognak, ahogy egyre több leadet gyűjt. Az alábbiakban felsorolunk néhány legkritikusabb módszert a leadek generálására linképítéssel:

Hozzon létre szakértői körképeket

Egy szakértői összefoglaló cikk hiteles nézeteket tartalmaz egy bizonyos témáról vagy válaszokat egy adott kérdésre. Az igazi szakértők gyakran elragadtatják, hogy befolyásolóként és tekintélyes alakként helyezkednek el. Az interjúk egyszerű elkészítése segít az egyének számára, hogy jól érezzék magukat és megbecsülve legyenek.

Ezenkívül helyet biztosít számukra a webhely hivatkozásainak feltüntetésére. A szakértői összefoglaló közzétételét követően ezek az influencerek valószínűleg megosztják a tartalmat, és csatolnak egy linket az összefoglalóhoz, hogy a közönség elolvashassa. Ezáltal látogatókat szerez a webhelyére, és ennek eredményeként magasabb domain jogosultságot szerez.

Olvasni:  Az AI és az ML fejlesztés jövője – Trendek és előrejelzések

Javítsa ki a hibás linkeket

Ez egy linképítési taktika, amely magában foglalja a hibás hivatkozások keresését egy bizonyos webhelyen, és azt mondja a webhely tulajdonosának, hogy jó anyagot készített, amellyel helyettesítheti a hibás hivatkozást. A hibás hivatkozás azonosításával Ön értéket ad a webhely tulajdonosának, és cserébe a tulajdonos az Ön hivatkozását is elhelyezheti az oldalon.

A hibás hivatkozások megtalálásának legegyszerűbb módja egy versenykutató eszköz, például Ahrefs, amelyet a legnagyobb marketingszakemberek, például Neil Patel használnak. Ezzel a kényelmes eszközzel nagyon könnyű megtalálni őket. Megjelenik egy találati oldal, amely kiemeli a webhely hibás hivatkozásait. Alaposan ellenőrizze a kapcsolatokat, majd adjon forrásokat vagy információkat a hiányosságok pótlására. Ez segít a B2B kapcsolatfejlesztési megközelítésének javításában is.

Közreműködő blogírás

A vendégblog továbbra is jelentős szerepet játszik a B2B linkfejlesztési módszerekben. Ez egy hosszú távú linképítési stratégia, amely jelentős hatással lehet oldala helyezésére. Ezért hogyan használhatja a vendégblogolást hatósági linkek online eléréséhez?

Először is meg kell keresnie a vendégblogolási lehetőségeket; más szóval, ki kell választanod, hogy hol teszed közzé a vendégbejegyzésedet a pitching előtt. Mindenekelőtt azt szeretné elérni, hogy az Ön által fontolóra vett webhelyek lehetővé tegyék a hivatkozás közzétételét, és aktívan keressenek vendégbloggereket, akik hozzászólhatnak gondolataikhoz, nézeteikhez vagy információikhoz.

Hivatkozásépítési szempontból azt szeretné, ha linkje magas domain jogosultsággal rendelkező webhelyen jelenjen meg. Eszközök segítségével meghatározhatja a webhely domain jogosultságát. Ezek az eszközök információkat nyújtanak a domain jogosultságáról, a benne található visszamutató linkek számáról és a webhely tipikus forgalmáról.

Miután azonosítottad azokat a helyeket, ahol meg szeretnéd jeleníteni a linkedet, itt az ideje a legnehezebb résznek – eladni a vendégblogjavaslatot. Javasoljuk, hogy tartsa szem előtt a következő paramétereket, amikor hangot hoz létre:

Légy őszinte

Havi vagy éves szinten a tekintélyes blogok több száz, ha nem több ezer javaslatot kapnak. Ezek jelentős része robotok és másolt sablonok, amelyek nem rendelkeznek a szükséges személyre szabással. Meg kell különböztetnie magát a versenytársaktól azáltal, hogy vendégblogját személyre szabja az oldal, tulajdonosa és tekintélye iránti hiteles csodálattal.

Tartsa be a szabályokat

Ez egy magától értetődő iránymutatás. Senki sem fogja fontolóra venni az Ön webhelyére mutató hivatkozást, ha nem tartja be a vendégblog szabványait.

Fenntartani az alázatot

Senki sem értékeli az arroganciát, még akkor sem, ha tekintélyes blogger vagy, aki elérte a csúcsot. Amikor felvázolja a problémáját, meg kell őriznie az alázat érzését. Említse meg sikeres vendégcikkeit, és azt a tényt, hogy az Ön szakterületén egy hiteles webhely profitál majd hozzájárulásaiból.

Rendszeresen kövesse nyomon

Mindenki elfoglalt, beleértve a bloggereket és a szerkesztőket is. Időnként csak egy kis produkálásra van szükségük. Nézze meg, van-e alkalmasabb időpont a kapcsolatfelvételre, vagy érdeklődjön az ötletének további alaposabb megbeszéléséről.

Olvasni:  10 tipp a tartalom hatékony lokalizálásához

Linkek a közösségi médiához

Ha szabályozni szeretné márkájának láthatóságát a Google-on, akkor előkelő helyen kell szerepelnie márkája kulcsszavai alapján. A közösségimédia-fiókjai jelentős szerepet játszhatnak a keresőmotorok eredményoldalain (SERP), különösen akkor, ha úgy dönt, hogy webhelye linkjeit hozzáadja életrajzához. Helyezzen el egy linket a webhelyére a LinkedIn, a Twitter, a Facebook és az Instagram profilok stratégiai helyein. A közösségi oldalak megosztása jelentős! A kiváló minőségű tartalom nagy figyelmet és társadalmi megosztást vált ki a B2B világban. Minél több közösségi megosztást kap az anyaga, annál valószínűbb, hogy a tartalmat nagyobb tekintéllyel rendelkező webhelyek ismerik fel, ami segíthet az érdeklődők generálásában.

Használjon megfelelő eszközöket

A Help a Reporter Out (HARO) egy ingyenes szolgáltatás, amely a riportereknek nagy mennyiségű anyagot biztosít cikkeikhez, valamint napi lehetőségeket kínál kiváló tudósításokhoz. Ezen túlmenően, ez egy csodálatos módszer a jó minőségű backlink és minőségi leadek létrehozására.

A HARO lehetővé teszi, hogy az újságírók kapcsolatba léphessenek Önnel, ami a hagyományos B2B kapcsolatfejlesztési taktikák sarkos ellentéte. A Mashable, a Wall Street Journal és a New York Times csak néhány a nagy hírportálok közül, amelyek a HARO-t használják a kiváló minőségű kapcsolatok felkutatására.

Egyszerű csatlakozni a HARO-hoz. Csak egy érvényes e-mail cím szükséges. Ezt követően el kell döntenie, hogy milyen erőforrásokat fog biztosítani. Hetente legfeljebb három kérést kaphat, ha az ingyenes verziót használja. A HARO hatékonyságának maximalizálása érdekében a B2B linkfejlesztési stratégiájában a következőket kell tennie:

 • Csak akkor válaszoljon, ha képes az erőforrások átadására.
 • Adja meg a szükséges információkat, és tartsa be a követelményeket.
 • Győződjön meg arról, hogy képes válaszolni az újságíró kérdéseire.
 • Válaszának tartalmaznia kell egy linket a webhelyére és a szerző életrajzát.

Ezenkívül ügyeljen arra, hogy tekintélyes forrásként reklámozza magát, és az újságírónak szánt előadása tömör legyen.

Hogyan adjunk potenciális ügyfelek generálási folyamatokat linképítési stratégiájához

Íme néhány módszer, amellyel kihasználhatja a linképítést az érdeklődők generálására irányuló erőfeszítéseinek növelése érdekében.

A tartalom fejlesztése előtt határozza meg a potenciális ügyfeleket

Ha ismeri a B2B marketinget, akkor ismerheti az eredményvezérelt adatmegközelítést. Ez egyszerűen azt jelenti, hogy először pontosan meg kell határoznia a célt, mielőtt módszert dolgozna ki annak megvalósítására. Sajnálatos módon ezt a fogalmat ritkán használják a kapcsolatépítésre. A módszer általában két lépésből áll:

 • A tartalomkezelő csapat azt állítja elő, amiről úgy gondolja, hogy kiemelkedő érték.
 • A kapcsolattartó csapat azonosítja a webhelytulajdonosokat, akik érdeklődhetnek az adott elem iránt, és kapcsolatba lépnek velük.

A probléma itt az, hogy mindkét csapat egymástól függetlenül működik. Ezért fontos B2B kapcsolatfejlesztési stratégiákat kell alkalmaznia. Lényegében megfordítja az imént tárgyalt technikát. Az ismeretterjesztő csapat potenciális kutatásokat végez, és meghatározza, hogy egy adott kérdésben mi vonzza a kapcsolatokat. Ezeket az eredményeket ezután közlik a tartalommal foglalkozó csapattal.

Olvasni:  Hogyan érnek el többet a bloggerek 6 lépéssel és kevesebb stresszt

A tartalomkezelő csapat ezután valami jobbat generál, mint ami jelenleg elérhető a témában. A kapcsolattartó csapat szétosztja az anyagot az általuk korábban kiválasztott kapcsolattartóknak.

A cél az, hogy a linkfejlesztéssel kapcsolatos kutatásai irányítsák a tartalomgyártási folyamatot. Ily módon még aktív kapcsolatfelvétel nélkül is hatékony kampányt kap, amely linkeket és leadeket is generál.

Szerezze meg a leadeket az összekapcsoláshoz

Ahogy sejtheti, minden leadnak egyedi mennyiségű érintkezési pontra lesz szüksége a csatlakozáshoz. Ennek eredményeként a vezető táplálást kell hozzáadnia stratégiáihoz. A tranzakció lezárása előtt a B2B marketingszakemberek gyakran felmelegítik a potenciális ügyfeleket. Hasonlóképpen több kapcsolatra tehet szert, ha gyakrabban veszi fel a kapcsolatot potenciális ügyfelekkel, és emlékezteti őket az eszközére.

Ilyenkor jól jön egy kisegítő eszköz. Gondoskodni fog a vezető gondozásról azáltal, hogy megtartja az összes e-mailt, és automatikusan frissíti azok állapotát és dátumait. Azonban, ahogy a link részleg egyetérthet, nem szabad itt megállnia. Bölcs lépés minden érdeklődő számára egy teljes profil létrehozása és a velük való kapcsolatfelvétel a közösségi médiában.

Változtassa meg kapcsolati pontjait

Az e-mail továbbra is a leghatékonyabb kapcsolatfejlesztési technika. Ezenkívül az utólagos e-mailek további lehetőségeket nyithatnak meg az Ön számára azáltal, hogy kimutatják az érték megosztása iránti lelkesedését. A kommunikációnak azonban több módja is van. És ezek biztosan növelik az esélyét a válaszadásra. Olyan tényezőkről beszélünk, mint a Twitter-követés, a közvetlen üzenetek, a LinkedIn-kommunikáció, a webhelyek megjegyzései és a közösségi média címkézése. Mindezek a tényezők segíthetnek abban, hogy kitűnjön.

Következtetés

A fent említett leadgenerálási taktikák nem mindig a leggyorsabb és legegyszerűbbek a B2B webhely kiváló minőségű visszamutatóinak létrehozásához. Általában azonban hatékonyak.

Míg bizonyos backlinkek beszerzése egyszerűbb, mint másoké, a legmegfontoltabb és leghatékonyabb stratégia a hosszú távú hozzáállást, a többszörös kifogásokat és elutasításokat, valamint a folyamatos kapcsolatépítési folyamatot foglalja magában.

Használja a fent vázolt stratégiákat, és a ráfordított munkával és idővel elképesztő vezető generációs taktikát dolgozhat ki, amely porban hagyja riválisait.

GYIK

2. Mi az a leadgenerálás?

A potenciális ügyfelek érdeklődésének felkeltése informatív, szórakoztató és tartalmas tartalom fejlesztésével. A tevékenység végcélja az értékesítés növelése.

3. Hogyan segíti a linképítési taktika a lead generálást?

Rengeteg ilyen van linképítési taktika amelyek segítenek leadeket generálni és forgalmat vonzani webhelyére. Ezek közé tartozik a vendégblogolás, a szakértői összefoglalók készítése, a leadgeneráló eszközök használata és a közösségi médiához való hivatkozás.

4. Milyen eszközökkel lehet megtalálni a hibás hivatkozásokat?

Ahrefs és Dead Link Checker kettő a sok eszköz közül, amelyek segítségével megtalálhatja és kijavíthatja a hibás hivatkozásokat.

Új publikációk:

Ajánlott