Hogyan segítheti vállalkozását egy partnerprogram, és milyen funkciókra kell figyelnie a regisztráció előtt

Ha olyan módszereket keresett, amelyekkel növelheti vállalkozása bevételét, akkor lehet, hogy olvasott az iparágában működő szállítók által kínált különféle partnerprogramokról.

Látni fogja, hogy sok programhoz ingyenesen lehet csatlakozni, ami nagyszerű a költségvetés-tudatos marketingesek számára.

Azonban, mint sok más dolog az üzleti életben, a partnerségi programok csak akkor profitálhatnak, ha időt és energiát fordítanak arra, hogy azok az Ön számára működjenek.

A jó hírek?

Ha vállalkozása szilárd ügyfélbázissal rendelkezik, akkor már sok alapmunkát tett egy sikeres partnerprogramhoz.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a kisvállalkozások nem részesülhetnek előnyben. Valójában sok program megadhatja az összes erőforrást (pl. szoftver- és termékútmutatók), amelyek az induláshoz és az új ügyfelek megszerzéséhez szükségesek.

Íme minden, amit tudnia kell a partnerprogramokról és arról, hogyan növelhetik a bevételt:

Mi az a partnerprogram?

A partnerprogram (vagy partnerségi program) olyan üzleti modell, amelyben a termék- vagy szolgáltatásszállító összefog csatornapartnerekkel a bevétel maximalizálása érdekében.

Ha csatlakozik egy partnerprogramhoz, pénzügyi ösztönzőket szerezhet azzal, hogy segít egy szállítónak új ügyfeleket szerezni. Ezek az ösztönzők ágazatonként és vállalkozásonként eltérőek, de lehetnek kifizetések vagy termékkedvezmények.

Ha vállalkozása a szoftver-szolgáltatás (SaaS) iparágban működik, érdemes keresni a csatornapartner-programok csatlakozását.

Csatlakozzon ügynökségi partnerprogramunkhoz

Gyorsabb, intelligensebb és kreatívabb webhelyeket szállíthat ügyfeleinek

Hogyan működnek a partnerségi programok

Bár egyes partnerségi programok összetett szerkezetűek, működésük meglehetősen egyszerű.

Például egy étteremtulajdonos javasolhatja ügyfeleinek, hogy nézzenek meg egy környékbeli kávézót – és kapnak ezért alkalmanként egy ingyenes tejeskávét.

Ez az informális partnerség három fél számára nyer:

  • A vásárló boldogan koffeinezett.
  • A kávézó új vásárlót szerez.
  • Az étterem tulajdonosa ingyenes kávét kap az ajánlási erőfeszítéseikért cserébe.
Olvasni:  A WordPress alapjai: Mire használhatók az egyéni bejegyzéstípusok?

Előfordulhat, hogy a helyi kisvállalkozások tulajdonosai nem látják az ilyen típusú partnerségek hivatalossá tételének előnyeit. A partnerségi programhoz való csatlakozás azonban logikus az online jelenléttel rendelkező, gyorsan növekvő vállalkozások számára.

Ha digitális ügynökséget üzemeltet, a partnerségi programhoz való csatlakozás olyan egyszerű lehet, mint regisztrálni egy vállalat webhelyére, és elvégezni a belépési lépéseket.

Számos ügynökségi partnerprogramot működtető SaaS-vállalat biztosít partnerkapcsolat-kezelő (PRM) szoftvert, amely minden erőforrást biztosít az értékesítési csapatoknak a siker eléréséhez.

Partner ökoszisztémák

Az üzleti ökoszisztémák olyan hálózatok, amelyek különféle iparági érdekelt feleket, például termék- és szolgáltatókat kapcsolnak össze. A természeti ökoszisztémákhoz hasonlóan az üzleti ökoszisztémák is gyakran magukban foglalják a versenyt és az együttműködést.

Például, ha szoftverfejlesztéssel foglalkozik, együttműködhet más cégekkel az erőforrások megosztása és a fejlesztési folyamat optimalizálása érdekében.

Ha Ön független szoftverszállító (ISV), akkor más gyártókkal versenyez, hogy potenciális ügyfeleket szerezzen.

Másrészt a partner ökoszisztémák inkább az együttműködésre, mint a versenyre összpontosítanak.

Kölcsönösen előnyös interakciói más vállalkozásokkal partneri ökoszisztémát alkothatnak, akár digitális marketingben, e-kereskedelemben, webfejlesztésben vagy tervezésben vesz részt.

Például előfordulhat, hogy egy digitális marketing cég szolgáltatásait használta vállalkozása népszerűsítésére. Vagy lehet, hogy egy webalkalmazás-fejlesztő eszközt adott Önnek a WooCommerce áruház eladásainak növelésére.

Ha az ökoszisztémában más vállalkozások termékeiből vagy szolgáltatásaiból hasznot húzott, logikus, hogy szeretné, ha ügyfelei is részesülnének.

Ha például fontosnak tartja a szabad megközelítést a webtárhely terén, javasolhatja ügyfeleinek, hogy a teljes körűen felügyelt tárhelyet válasszanak.

Ha további előnyöket szeretne kiaknázni partnere ökoszisztémájából, fontolja meg, hogy csatlakozzon neves márkák partnerprogramjaihoz.

Akár technológiaközpontú, akár egyszerűen csak online jelenléttel és kialakult ügyfélbázissal rendelkezik, a partnerségi ökoszisztémában boldogulhat. És maximalizálhatja a profitot, ha csatlakozik egy partnerségi programhoz.

A partnerek típusai

Az üzleti ökoszisztémák a sokféle partnerségnek köszönhetően virágoznak. A partnerprogramokban a három fő típus az affiliate, a viszonteladói és az ajánlási partnerségek.

Affiliate partnerek

Még ha az affiliate marketing nem is kulcsfontosságú növekedési stratégia az Ön vállalkozása számára, akkor is sokat nyerhet azzal, ha a csatorna partnerprogramjának leányvállalatává válik.

Például, ha rendszeresen tesz közzé cikkeket a webhelyén, adott esetben csatolhat kapcsolt linkeket. Ezután jutalékot kap, ha a végfelhasználók rákattintnak és vásárolnak.

Olvasni:  Push vs. Pull Marketing: Mi a Pull Promóciós Stratégia + Hogyan hozzunk létre nyerő kupon stratégiát

A digitális marketing ügynökségek különböző csatornákon, például e-mail marketingen, esettanulmányokon és közösségi médián keresztül népszerűsíthetik a szállító szolgáltatásait vagy termékkínálatát.

Viszonteladó partnerek

A vállalkozás beállításától függően a viszonteladóvá válás kicsit bonyolultabb lehet, mint az affiliate marketing.

Ha azonban már értékesít egy terméket vagy szolgáltatást online, egyszerűen hozzáadhat egy új termékcsaládot, vagy hozzáadott értékű viszonteladóvá válhat. Ha viszonteladó lesz, akkor jelentős kedvezménnyel vásárolhatja meg egy eladó termékét, és nyereséggel értékesítheti.

Az értéknövelt viszonteladás vonzó partnerségi lehetőség, ha Ön már rendszerintegrátor.

Sok integrációs partner alkalmaz alkalmazásprogramozási felületet (API) a különböző cégek szoftverprogramjainak funkcionalitásának kiaknázására.

Ajánló partnerek

Ha ügyfelei gyakran kérnek ajánlásokat olyan termékekre vonatkozóan, amelyeket Ön nem kínál, például webtárhelyet, akkor megbízhatja őket egy megbízható szállítóval, és cserébe jutalmat kaphat.

Például a Liquid Web Partner+ program 5 százaléktól 20 százalékig terjedő ajánlási jutalékot biztosít. Ezenkívül hozzáférhet egy dedikált fiókkezelőhöz és partnerengedélyező eszközökhöz.

A partnerprogramhoz való csatlakozás legfontosabb előnyei

Függetlenül attól, hogy egykor virágzó vállalkozásának van szüksége oldalsó nyüzsgésre, vagy az induló vállalkozásnak fel kell lépnie, a partnerprogramok jelentős pénzügyi és egyéb előnyökkel is járnak.

Íme, mit tehet egy partnerségi program Ön és üzleti ökoszisztémája érdekében.

Növelje a bevételt

További bevételi forráshoz juthat vállalkozása számára, és új piacokhoz, például a webtárhely-iparhoz juthat. A Statista szerint a web hosting bevételek várhatóan elérik a összesített éves növekedési üteme 12,42 százalék 2024-tól 2027-ig.

Segítsen más vállalkozásoknak

Miközben növeli bevételét, egy másik vállalkozásnak is segíthet növelni eladásait. A partnerségi programok segíthetnek a szállítóknak és partnereknek abban, hogy versenyképesek maradjanak, és átvészeljék a gazdasági viharokat.

Termék-/szolgáltatás-ösztönzőket kap

A készpénzes ösztönzőkön kívül egyes partnerségi programok ingyenes kiegészítőket vagy kedvezményes árakat biztosítanak a csúcskategóriás termékekhez. Például a Liquid Web Partner+ program ingyenes SSL-tanúsítványokat biztosít a viszonteladóknak.

Építsen kapcsolatokat más vállalkozásokkal

Ha csatlakozik egy partnerprogramhoz, szilárd kapcsolatokat alakíthat ki az iparág vezetőivel, mint például a Hostinger és a Liquid Web. Ezek a kapcsolatok segítettek a partnereknek, mint NameHero személyre szabott megoldásokat találhat az üzleti szűk keresztmetszetek kezelésére.

Próbáljon ki új marketing stratégiákat

A partnerprogramok nagyszerű lehetőséget kínálnak marketingstratégiái diverzifikálására és a hatékony marketingszakemberektől való tanulásra. Számos program, mint például a Liquid Web Partner+, értékes marketinganyagokhoz biztosít hozzáférést a siker eléréséhez.

Olvasni:  A TikTok logó és története

Szerezzen új ismereteket

Amikor csatlakozik egy szállító programjához, gyakran olyan kulcsfontosságú iparági ismeretekre tehet szert, amelyek más vállalatok számára nem állnak rendelkezésre. Bár nem fog hozzáférni a szállító összes védett információjához, valószínűleg megismerheti növekedési mutatóit, értékajánlatát és értékesítési folyamatát.

Kapcsolatba lépni az ügyfelekkel

Ha csatlakozik egy csatornapartner programhoz, akkor szoros kapcsolatot tarthat fenn ügyfeleivel, és még új ügyfeleket is nyerhet. Ha partnere egy megbízható céggel, megerősítheti vállalkozása hírnevét.

Sőt, ha az ügyfelek elégedettek a termék- vagy szolgáltatásajánlattal, akkor másoknak is ajánlhatják vállalkozását.

Keressen többet vállalkozása növekedésével

Ügyfélkörének és bevételeinek növekedésével jelentősen több bevételre tehet szert a partnerprogramokból.

Ha például Ön digitális marketingügynökséget működtet, és ügyfele internetes forgalma megnőtt, javasolhatja, hogy váltson megosztott tárhelyről vállalati szintű megoldásra, például dedikált szerverfürtre.

A Liquid Web Partner+ program több jutalékszinttel rendelkezik, és egyedi hosting megoldások állnak rendelkezésre a gyorsan növekvő vállalkozások számára.

Mit kell keresni egy partnerprogramban

A partnerségi programok növekvő népszerűségének köszönhetően számos vonzó lehetőséget talál vállalkozása számára. A regisztráció előtt a következőket kell figyelembe venni:

  • Megbízhatóság.
  • Minőség.
  • Érték.
  • Támogatás.
  • Eszközök.

Megbízhatóság

Válasszon egy megbízható márkanevet átlátható árakkal. Gyakran jobb, ha vállalkozását egy régóta fennálló márkához társítja.

A Hostinger és a Liquid Web több mint 20 éve nyújt kivételes szolgáltatásokat. Ha regisztrál a Liquid Web Partner+-ra, akkor Ön és ügyfelei is nyugodtak lesznek.

Minőség

Győződjön meg arról, hogy az eladó jó minőségű terméket vagy szolgáltatást értékesít. Ha nem, ügyfelei elveszíthetik az Ön ajánlásaiba és vállalkozásába vetett bizalmukat.

Mielőtt az ügyfeleknek ajánlaná, ellenőrizheti a szállító szolgáltatásait vagy termékgaranciáit. A webtárhely esetében érdemes lehet megvizsgálni a sebességet, a biztonságot és az üzemidőt.

Érték

Ha ügyfelei nem gondolják, hogy az Ön által ajánlott termék jó ár-érték arány, megkérdőjelezhetik az Ön indítékait.

Másrészt ügyfelei jól tudják, hogy egy termék nem mindig jó ár-érték arány.

Például a webtárhely esetében néhány egyszerű terv lényegesen többe kerülhet, ha a kiegészítőket is figyelembe veszi az árképzésben.

Mindent összevetve a prémium tárhelyszolgáltatások, például a Hostinger és a Liquid Web kiváló ár-érték arányt képviselnek, különösen azoknak az ügyfeleknek, akik értékelik a felügyelt tárhelyszolgáltatást és a könnyű méretezhetőséget.

Olvasni:  Mauro Chojrin betekintést az utazásába és a Fu...

Támogatás

Keressen potenciális partnereket megbízható műszaki támogató személyzettel. Ha Önnek vagy ügyfelének problémája van egy termékkel vagy szolgáltatással, az eladónak könnyen elérhetőnek kell lennie.

A Liquid Web Partner+ program 24/7/365 támogatást kínál, így Ön folyamatosan hozzáférhet egy webtárhely-szakértő csapathoz.

A partnermenedzser támogatása is nagyon hasznos. A partnermenedzser alaposan ismeri a fájdalmat, és tanácsot tud adni az eladások növeléséhez.

Ami a programtámogatást illeti, a Liquid Web Partner+ gondoskodik Önről – minden partnernek van egy dedikált partnermenedzsere.

Eszközök

Ha egy szállító nem biztosítja a sikerhez szükséges eszközöket, időt veszíthet olyan folyamatokra, amelyek nem növelik a bevételt, például a programbeállításra és a rendszergazdai feladatokra.

A hatékonyság érdekében csatlakozzon egy olyan programhoz, amely megkönnyíti a csatlakozást és a fejlődés nyomon követését.

A Liquid Web Partner+ a PartnerStack Partnerportál, így az ajánlások és a kifizetések követése egyszerű.

Sikeres partnerség működés közben: Liquid Web és NameHero

A NameHero, egy webtárhely-szolgáltatásra és domain név regisztrációra szakosodott cég 2014 óta működik együtt a Liquid Web-el.

A NameHero 2018-ban elsőrangú partnerré vált. Azóta a program segítségével a NameHero versenyelőnyhöz jutott azáltal, hogy hozzáférést biztosít egyéni hardverajánlatokhoz és jelentős termékkedvezményekhez.

Ryan Gray, a NameHero tulajdonosa nagyra értékeli a program támogatását és felügyeleti funkcióit, és ügyfelei is profitáltak ebből.

Ez a partnerség segített Ryannek abban, hogy a zűrzavaros időszakokban megfordítsa vállalkozását, abban a tudatban, hogy a Liquid Web készen áll arra, hogy egy pillanat alatt skálázza és támogassa a NameHero-t.

Záró gondolatok: Hogyan válasszuk ki a megfelelő partnerprogramot vállalkozása számára

Mielőtt feliratkozna, tegye félre pénzügyi szempontjait, és gondolja át, hogy lenne-e elegendő erőforrása ahhoz, hogy mindkét fél számára működjön a partnerség.

Például, ha a marketing nem a kerékvágásban van, győződjön meg arról, hogy a partnerszállító minden marketingeszközt biztosít a sikerhez.

Ezenkívül érdemes körülnézni, ezért tekintse meg iparága legjobb cégeinek webhelyeit, hogy megtudja, milyen lehetőségek állnak rendelkezésre.

Egyes cégek, mint például a Hostinger és a Liquid Web, többféle partnerségi lehetőséget kínálnak a viszonteladásra, a hivatkozásra és a társult marketingre.

Ha szeretné ügyfeleit az iparágvezető webtárhely-szolgáltatók felé irányítani, és jutalmat kapni erőfeszítéseiért, fontolja meg a Liquid Web Partner+ programhoz való csatlakozást.

Új publikációk:

Ajánlott