Hogyan szerezz követőket az Instagramon

Az Instagram népszerűségét számos tényező határozza meg: a lájkok, megjegyzések száma, követési és követési statisztikák száma, és még sok más. De a fő mutató a közönség száma. Ha több száz rendszeres olvasója van, akkor aligha tarthatja magát híresnek.

Ma arról fogunk beszélni, hogyan szerezhetsz közönséget ezen a platformon egyszerűen és rövid időn belül.

A célközönség meghatározása

Mielőtt elkezdené használni a különböző promóciós módszereket, meg kell értenie, hogy ki a közönsége, nevezetesen, hogy milyen embereket érdekelhet a tartalom. Ehhez elemezze profilja tárgyát, és döntse el, mely embereket érdekli a leginkább.

Instagram célközönsége

Ha tudod, kinek dolgozol, könnyebben tudsz olyan tartalmat létrehozni, amely visszajelzést gyűjt, és új nézőket hoz neked. Ezenkívül, ha a platformot vállalkozása népszerűsítésére használja, akkor ismernie kell a közönségét, mert ez a potenciális ügyfele.

Együttműködés speciális weboldalakkal

A munka legelején, amikor éppen meghatároztad a közönségedet, elkezdheted a reklámozást. Az első és legegyszerűbb módszer a közönség manuális növelése. Olyan tapasztalt weboldalhoz fordulhat, mint a Viplikes és vásároljon Instagram-követőket ott, hogy előnyt szerezzen a karrierjében.

A kezdő fiókok általában nem szerezhetik meg az első néhány száz vagy ezer feliratkozót, mert a platform még nem lát bennük potenciális ügyfeleket, és az algoritmusok sem reklámozzák a tartalmukat. A hiábavaló hosszú munka elkerülése érdekében előre gondoskodnia kell a promóció első szakaszáról, és tanulmányoznia kell a különféle szolgáltatásokkal kapcsolatos információkat.

Ha ilyen együttműködésről beszélünk, nem olyan botokra gondolunk, amelyek csak növelik a profilra feliratkozott fiókok számát, de nem mutatnak semmilyen tevékenységet. Soha nem szabad ilyen technológiát használni, mert hosszú távon haszontalan. A sikerhez vezető út az, ha olyan vállalatokat ér el, amelyek valódi közönséget biztosítanak.

Olvasni:  ManageWP vs MainWP: Melyik a jobb a Managin számára...

Javasoljuk, hogy vásároljon valódi Instagram-követőket a sok pozitív véleményt és nagy ügyfélkörrel rendelkező webhelyeken, mint például a Soclikes. Az ilyen professzionális cégek garantálják, hogy nem tévesztik meg Önt, és kényelmes és hatékony együttműködést biztosítanak Önnek.

Gyönyörű fiókkép

Ha már a látványról beszélünk, akkor nem csak egy szép főfotót és egy stílusos bejegyzést értünk alatta, hanem azt is, hogy hogyan készült az életrajz és mi a beceneved. A becenévnek tartalmaznia kell az Ön nevét vagy a névsorba írt kulcsszót.

Az életrajznak rövid és lényeges információkat kell tartalmaznia Önről. Ha bármilyen szolgáltatást nyújt, kérjük, adja meg címét és nyitvatartási idejét. Ugyanez vonatkozik az üzletekre és a kávézókra is. Utóbbinak fontos kiemeléseket kell készítenie az étlapon szereplő ételek fotóival, vásárlói véleményekkel és fontos hírekkel a létesítményről.

Fiók vizuális

Ezt követően figyeljen a bejegyzéseire, és rögzítse a legfontosabbakat, például egy bejegyzést arról, hogyan találhat meg, és milyen termékeket vagy szolgáltatásokat nyújt. Így a felhasználók az első másodpercektől kezdve navigálhatnak fiókjában, és megérthetik, mit csinál.

Készítsen minőségi tartalmat

Jó, ha megpróbálsz reklámozni egy fiókot, de ha nincs minőségi tartalom, akkor semmi sem segít népszerűvé válni. Az Instagram az ideális közösségi hálózat gyönyörű fényképek és videók közzétételéhez, amelyek gyakran eltérnek a legtöbb felhasználó mindennapi életétől.

Ezért egyedül vagy egy fotóssal együttműködve készítsen és szerkesszen képeket úgy, hogy azok a lehető legvonzóbbak legyenek azok számára, akik meg akarják nézni őket. Ha Ön egy blogger, aki az életéről beszél a profiljában, akkor közzéteheti fotóit a meglátogatott helyekről, valamint esztétikus fotóit a belső teréről vagy a gardróbjáról.

Olvasni:  Hogyan végezzünk Link-méregtelenítést 45 perc alatt

A kávézók és éttermek esetében minden egyszerűbb, de unalmasabb. Aki ezen a platformon szeretné népszerűsíteni letelepedését, annak szép feldolgozásban kell lefotóznia az ételeket vagy italokat, valamint le kell fényképeznie a látogatókat az asztalnál. Ne feledje, hogy mindez felkeltse a felhasználók figyelmét, és arra kell ösztönöznie őket, hogy nézzék meg az összes bejegyzését, majd jöjjenek el Önhöz és vásárolják meg termékeiket.

Folyamatosan elemezze a versenytársakat

Ahhoz, hogy ne a saját, hanem mások hibáiból tanulhasson, rendszeresen elemeznie kell az azonos területen dolgozó alkotókat. Kövesse nyomon, mit csinálnak jól és mi a rossz, milyen tartalmak gyűjtenek sok visszajelzést és mi nem. Elemezze statisztikáikat, és ne ismételje meg a hibákat, és építse be a pozitív szempontokat a munkájába (de ne másolja le valaki más tapasztalatait).

Instagram

Nézze meg, hogyan kommunikálnak más szerzők követőikkel, és hogyan építenek interakciót. Ha azt látja, hogy az eladásaik jobbak, akkor ez talán a felhasználókkal való kommunikáció stílusának köszönhető. Ügyeljen a publikációk rendszerességére és formátumára. Talán látni fog valamit, amit még soha, és megpróbálja használni ezt a technológiát.

Hozzon létre egy tartalmi tervet

Reméljük, megérti, hogy a bejegyzések száma mindig befolyásolja a közönségstatisztikát. Ha hosszú időre elhagyja a munkáját, akkor a nézők elhagyják, és nem jelennek meg újak. Amikor a felhasználók először bejelentkeznek egy fiókba, azonnal megnézik az utolsó közzététel dátumát és a bejegyzések rendszerességét.

Általános szabály, hogy ha a szerző néhány napon belül ritkábban tesz közzé tartalmat, a felhasználókat nem érdekli, hogy előfizessenek rá, mert minden nap új bejegyzéseket, tekercseket és történeteket szeretnének látni a hírfolyamban. Ahhoz, hogy azonnal lekösse valaki más közönségét, meg kell mutatnia, hogy mindig a platformon van, és vagy közzé kell tennie valamit, vagy megjegyzésekben vagy közvetlenül kommunikálnia kell az előfizetőkkel.

Olvasni:  A WordPress oldalsáv megértése

Annak érdekében, hogy megőrizze a rendszerességet, és elkerülje azokat a körülményeket, amelyek megakadályozzák, hogy egyes napokon új bejegyzéseket tegyen közzé, hozzon létre a tartalmi terv hogy követni fogod. Egy hónapra előírhat témákat a bejegyzésekhez, és követheti ezt az ütemezést. Annak érdekében, hogy ne legyenek hiányosságok bizonyos problémák miatt, írjon szövegeket és készítsen képeket előre. Legalább a következő napokban írásbeli bejegyzésekkel kell rendelkeznie.

Ez nem jelenti azt, hogy teljesen el kell hagynia a spontán ötleteket. Ha valami fontos történt valamikor, és beszélni kell róla, akkor közzéteheti, és a tervezett szöveget egy másik napra hagyhatja. Ennek köszönhetően a közeljövőben még megbízhatóbb tartalomellátásban lesz része.

Készíts történeteket

2022-ben valószínűleg mindenki számára nyilvánvaló, hogy a történetek az egyik fő formátum az Instagramon. Ez a formátum abban különbözik, hogy könnyebben látható a hírfolyamban, mint a normál bejegyzésekben, és ez a tartalom is eltűnik 24 óra elteltével. Ott megoszthatja mindennapi életének pillanatait, szavazásokat rendezhet, és bármilyen kérdésre közvetlen üzenetben válaszolhat.

A történetek segítik a bizalmi kapcsolat kialakítását az alkotó és közönsége között a közvetlen kommunikáción és a felhasználók tartalomra adott reakcióinak megtekintésén keresztül. Próbáld megmutatni a közönségnek, hogy fontos számodra a véleményük: kérdezd meg, hova menj ma, vagy milyen színű tornacipőt válassz egy esti sétához. Ezt követően tegye közzé az eredményt – az emberek szavaztak, és Ön meghallgatta a válaszukat.

Instagram telefon

Sok blogger és márka túlságosan el van zárva a közönséggel való közvetlen kommunikációtól. Letiltják a lehetőséget, hogy válaszoljanak történeteikre és újra közzétegyék kiadványaikat, nem válaszolnak privát üzenetekre, és nem olvasnak megjegyzéseket. Ez a megközelítés érthető, ha a szerző már nagyon híres, és belefáradt az állandó figyelembe és a rengeteg üzenetbe, de ebben az esetben is próbáljon meg minél többet válaszolni az olvasóinak.

Olvasni:  Hogyan tervezzünk és futtassunk vásárlói hűségprogramot a WooCommerce-en

Együttműködés a tematikus fiókokkal

A platform tematikus profilokkal rendelkezik, amelyek hasonló témájú szerzők bejegyzéseit teszik közzé. Itt megtekintheti az ilyen bloggerek fiókjait, elemezheti tevékenységeiket, találkozhat néhány alkotóval, és olyan közönséget is szerezhet, amely feliratkozott egy ilyen profilra.

A legfontosabb, hogy ha meg akarsz ismerkedni valakivel, és nyilvános beszélgetést szeretnél folytatni a megjegyzésekben, tedd ezt udvariasan. Mondd el a szerzőnek, hogy klassz tartalmakat készít, és hogy szereted a munkáit. Ebben az esetben nagyon valószínű, hogy előfizetnek egymásra, és a jövőben talán ingyenesen együttműködnek egy közönségcsere segítségével.

Bármilyen tematikus közösségben való részvétel lehetőséget ad a versenytársakkal vagy kollégákkal való interakcióra, ami hasznodra válik, sőt, akár ingyen is.

Következtetés

Mielőtt elkezdené reklámozni az Instagramon, megfelelően fel kell készítenie fiókját, és vizuálisan vonzóvá kell tennie a felhasználók számára. Ha ezt megtette, különféle promóciós módszereket használhat.

Először is ne felejtse el, hogy rendszeresen jó minőségű tartalmat kell készítenie, amely érdekes a közönség számára, és amelynek köszönhetően új nézőket vonz. Szintén fontos elemezni más szerzők tevékenységét és kommunikálni velük, hogy lehetőség nyíljon a nyereséges együttműködésre.

Új publikációk:

Ajánlott