Hogyan szerezzünk ajánlásokat az ügyfelektől: 7 tipp

Tartalomjegyzék

 • Hogyan szerezzünk ajánlást: 7 bevált módszer
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

Ha megalapozott döntést hozunk, úgy érezzük, hogy irányítunk; éppen ezért szükségesnek tűnik bármely szolgáltatásról vagy termékről szóló értékelések ellenőrzése több online platformon. az ügyfelek 92%-a mondják, hogy vásárlás előtt elolvassák az online véleményeket.

A fogyasztók értékelik a valós élményeket, amelyeket a többi felhasználó megoszt, mert az átláthatóságot teremt. A prominens márkák ügyfélismertetőket adnak hozzá, hogy megédesítsék a vásárlói élményt.

Egy nagyszerű ajánlás a jelenlegi vásárlóktól származó meggyőző árajánlatokból áll, amelyek alapján egy termék vagy szolgáltatás úgy néz ki, mint amilyenre mindenki szeretne feliratkozni. Bemutatja a potenciális vásárlóknak, hogy terméke nem csak jogos, hanem hatékony is.

Forrás

Az ügyfelek beszámolói közvetlenül befolyásolják vállalkozása növekedését és megtérülését azáltal, hogy mélyreható és egyértelmű visszajelzést adnak. Most az a kérdés, hogyan szerezzünk ajánlásokat az ügyfelektől? És hogyan használhatjuk őket a maximális ROI levezetésére? Hadd vitassuk meg a hét legjobb stratégiát, amellyel az ügyfelek beszámolói révén bővítheti és előmozdíthatja vállalkozását.

Hogyan szerezzünk ajánlást: 7 bevált módszer

Íme néhány tipp hogyan gyűjtsünk beszámolókat az ügyfelektől.

Az egyik legegyszerűbb tipp a hogyan szerezzünk be egy ügyfél ajánlást a Facebook- és Instagram-üzleti oldalad megjegyzések részéhez fordul. Az emberek általában szeretik megosztani tapasztalataikat egy szolgáltatás vagy termék használata után. A Facebook-vélemények gyakran leíró jellegűek, így kiváló módja annak, hogy kiemelje márkája erősségeit.

Ha nemrég indította el Facebook üzleti oldalát, ingyenes termékmintákat küldhet barátainak, kollégáinak, szomszédainak, rokonainak, és cserébe megkérheti őket, hogy hagyjanak jóvá ajánlást. Ha Ön egyéni vállalkozó, ingyenes szolgáltatásokat kínálhat néhány leendő ügyfelének, és megkérheti őket, hogy osszák meg visszajelzéseiket. Ne felejtse el megosztani a vélemények linkjét más közösségi csatornákon.

2. Dig helyi keresési könyvtárakat

Ha tanulni akarsz hogyan lehet vásárlói beszámolókat szerezni, a helyi címtárak az első hely, ahol keresni kell. A helyi keresési címtárak kategória és hely szerint mutatják be az üzleti listákat. Számos vállalkozás szerepel a listán a nevükkel, webhely-hivatkozásaikkal, elérhetőségeikkel és címeikkel, valamint az értékelésekkel és értékelésekkel. A közvetlenül a cég neve alatt kiemelt négy- vagy ötcsillagos értékelés pozitív első benyomást hagy maga után.

Olvasni:  Hogyan vásároljunk egy meglévő webhelyet, és kezdjünk a csúcson 2024-ben

Elfogulatlan vásárlói visszajelzések gyűjtéséhez kereshet olyan online forrásokat, mint például a Google, a Just Dial stb. Ezeket az értékeléseket kiemelheti digitális kampányai során. Ezen könyvtárak megjegyzések részében is gyűjtheti az ügyfelek beszámolóit. Néhány ilyen keresési könyvtár rendelkezik egy nyitott megjegyzésekkel, ahol bárki feltehet kérdést, és bárki válaszolhat rá.

3. Ügyeljen a felülvizsgálati oldalakra

Egy másik tipp arra vonatkozóan, hogyan szerezhet vásárlói véleményeket, a véleményező webhelyek használata. A négy- vagy ötcsillagos értékelés segíthet vállalkozásának feljutni a csúcsra, több látogatót vonzani, és bizalmat építhet a leendő ügyfelek körében. Sok webhely értékelési és értékelési szolgáltatásokat nyújt valódi, elfogulatlan vásárlói nézőpontokon, építő kritikán és termékkiemeléseken keresztül. Jó utat biztosítanak az ingyenes reklámozáshoz és a márkaismertség növeléséhez.

Forrás

A legjobb rést értékelő webhelyek közé tartozik az Angi, a MouthShut, a RevExpo, a Manta és a SiteJabber. Több kategóriában értékelik a termékeket. Kiemelheti ezekről a webhelyekről a legjobb értékeléseket webhelyén és közösségi oldalain.

4. Vizsgálja meg LinkedIn-ajánlatait

A LinkedIn-re vonatkozó ajánlások segíthetnek az elismerés és a tisztelet elnyerésében. Ha Ön professzionális vagy szabadúszó, a LinkedIn ajánlásai bizonyítják kompetenciáját, készségeit és képességeit. Korábbi és meglévő ügyfelek teszik ezeket az online ajánlásokat, hogy javítsák az egyén munkaprofilját. Megkérheti ügyfeleit, hogy ajánlják Önnek azokat a készségeket vagy szolgáltatásokat, amelyeket kiemelni szeretne.

De előtted kérjen ajánlást, írjon néhány ajánlást másoknak. Ennek eredményeként több ajánlást is kapsz! Kérjen ajánlásokat magas rangú kollégáktól és szakemberektől; értékesebbek, mint az átlagos vagy alacsonyabb rangú egyének által adottak.

Emellett az értelmes LinkedIn-ajánlások segítenek vállalkozásának versenyelőnyre szert tenni a piacon, és lehetőséget kínálnak arra, hogy aktív maradjon a hálózatában.

Megkérheti minden alkalmazottját, hogy legyen aktív a LinkedIn-en, és kiemelheti a megfelelő ajánlásaik részletét webhelye alkalmazotti oldalán is.

5. Kérjen YouTube-videó ajánlásokat

A videós formátumú vásárlói beszámolók azonnal érdeklődést váltanak ki, érzelmeket váltanak ki, és cselekvésre ösztönöznek szolgáltatásoddal, termékeddel vagy márkáddal kapcsolatban. A célközönség vásárlási döntéseit a logika és az érzelmek egyaránt befolyásolják, és a videóbeszámolók segíthetnek mindkettőben.

Forrás

A legjobb stratégia az, ha megmutatjuk a boldog ügyfél arcát – a szentimentális oldalt –, miközben a szolgáltatás által nyújtott pozitív ROI-ról beszélnek. A pozitív videoajándékok megszerzéséhez két lépésre van szükség: először is, a kérdezés előtt érték biztosítása; másodszor pedig a kérés időzítése.

Olvasni:  Készítse el a legjobb, hosszabb blogbejegyzéseket 8 írási tipp segítségével

Ha túlzott értéket képvisel szolgáltatásával vagy termékével, amely valóban megoldja a problémáit, majd kiváló ügyfélszolgálatot és támogatást nyújt, ügyfele örömmel ad egy jó ajánlást. Továbbá, ha hűséges ügyfeleitől videós ajánlást kér, a következő előnyökkel jár számukra:

 • Hűséges ügyfelei márkanagykövetként a történetének élére állnak.
 • Elismerést és exponálást ad nekik.
 • Tovább építi a kölcsönös bizalmat, megerősítve, hogy értékeli a véleményüket a termékről vagy szolgáltatásról.

A valósághű gondolatmenetben rögzített őszinte vélemények bőséges teret adnak az emberi tévedéseknek, és a természetes habozások valódibbnak tűnhetnek az ajánlásban. Segíthet ügyfelének az ajánlások rögzítésében, ha profi videósokat alkalmaz. Előtte tartsa szem előtt a következő pontokat az ügyfelektől ajánlásokat kérni.

 • Legyen őszinte, természetes és emberi.
 • Őrizze meg a rövidséget és a hitelességet.
 • Összpontosítson terméke sajátos tulajdonságaira.
 • Az első 9-30 másodpercben keltse fel a közönség érdeklődését.
 • Végezze el a részletes utómunkálati szerkesztést.
 • Reklámozza a videót az összes közösségi média platformon, hirdetési helyen és webhelyén.

6. Jutalom alapú visszajelzési rendszer felajánlása

Ismerheti a pozitív vásárlói visszajelzések/beszámolók előnyeit. De hogyan lehet rávenni ügyfeleit, hogy kezdjék el közzétenni gondolataikat? Az alábbiakban néhány tippet adunk hogyan szerezz be egy ajánlást ami valójában segít.

Forrás

 • Biztosítsa őket megfelelő ösztönzésben, hogy véleményt hagyjanak, ahol csak lehetséges.
 • Az online értékelések ösztönzése érdekében elindíthat egy hűségprogramot vagy pénzvisszatérítési jutalmat, amellyel ügyfelei visszatérnek.
 • A felülvizsgálatért cserébe kedvezményeket, kuponokat vagy különleges ajánlatokat is kínálhat a következő vásárláskor.
 • Néha a fogyasztó a vásárlás utáni felszólítás formájában kapott gyengéd emlékeztetőt követően kérés nélkül véleményt ír. Ne felejtse el elküldeni a ajánláskérő e-mail amely könnyen olvasható és követhető.

7. Konfigurálja a Google Alerts és Social Mention szolgáltatást

Az ügyfelek gyakran használják az internetet, hogy megkeressék egy adott kategória legjobb termékeit. Egészen bizonyosan rengeteg harmadik féltől származó vélemény íródott az ezeket a termékeket kínáló cégekről más webhelyeken, hírcikkek, személyes blogok és fórumok formájában. Az emberek azt mondhatnak, amit akarnak, amikor egy másik webhelyen teszik közzé őket, és Ön nem tudja befolyásolni, mit írnak Önről. Ezek a vélemények a termék legelfogulatlanabb álláspontját mutatják be.

Olvasni:  Hogyan használhatja közösségi média csatornáit lead-generáló eszközként

Hol találja ezeket a kéretlen vásárlói véleményeket? Egyszerű. Állítson be napi e-mailes értesítéseket a Google Alerts és Social Mention segítségével. Válasszon néhány kifejezést, például a nevét, a vállalkozás nevét, a márkát és a konkrét termékeket. Amint megkapja ezeket a véleményeket, kapcsolatba léphet azokkal az emberekkel, akik megemlítették márkáját, és felkérheti őket, hogy tegyék közzé ezeket a megjegyzéseket a webhelyén. Az emberek általában szívesen segítenek, különösen, ha ez azt jelenti, hogy linket kell kapniuk a webhelyéről.

Kulcs elvitelek

 • A vásárlók 92%-a azt mondja, hogy vásárlás előtt elolvasta az online véleményeket.
 • A nagyszerű ajánlások révén egy termék vagy szolgáltatás úgy néz ki, mintha azonnal jelentkezne.
 • Az egyik legegyszerűbb tipp arra, hogyan gyűjtsd össze az ügyfeleknek szóló ajánlásokat, hogy látogass el a közösségi médiaplatformok üzleti oldalainak megjegyzések részébe.
 • Vágjon bele a Google-véleményekbe, a Just Dialba és hasonlókba, hogy elfogulatlan vásárlói véleményeket gyűjtsön.
 • A független értékelő webhelyek emellett támogatják vállalkozását, és segítenek feljutni a csúcsra, több látogatót vonzanak, és bizalmat építenek a leendő ügyfelek körében.
 • Ezenkívül az Ön és alkalmazottai számára készült LinkedIn-ajánlások exponenciálisan növelik a bizalmat abban, hogy sikeres vállalkozást tud vezetni, ezáltal vonzza a befektetőket és a lehetőségeket.
 • A rögzített ajánlóvideók logikával és érzelmekkel lágyítják meg célközönségét.
 • Kedvezményeket, kuponokat vagy különleges ajánlatokat kínálhat a következő vásárláskor, ha véleményt ír. Ez az egyik leglényegesebb tipp a vásárlói ajánlások megszerzéséhez.
 • Állítson be napi e-mailes értesítéseket a Google Alerts és Social Mention segítségével, hogy megtudja, mennyit beszélnek cégéről.

Következtetés

Több leadet generálhat, és több értékesítést érhet el, most, hogy tudja, hogyan szerezhet visszajelzéseket az ügyfelektől, és hogyan használhatja fel azokat hatékonyan. Létre kell hoznia egy szilárd ajánlási oldalt, hogy hitelesebbé tegye vállalkozását. Az ajánlások társadalmi bizonyítékot nyújtanak, ami növeli az eladásokat és a konverziókat. Helyezze el ezeket az ajánlásokat stratégiailag a vállalkozásával kapcsolatos összes helyen.

Ennek leggyorsabb és legegyszerűbb módja, ha megkeresi a meglévő véleményeket az interneten, és megjeleníti őket webhelye egyik oldalán. A közösségi oldalakon, például az Instagramon, a Facebookon és a LinkedInen is kereshet vásárlói beszámolókat.

Gyűjthet ajánlásokat meghatározott helyekről, például keresési címtárakról és rést értékelő webhelyekről. Ha még egy lépéssel tovább szeretné vinni a dolgokat, kérje meg jelenlegi ügyfeleit, hogy készítsenek YouTube-videóajánlatokat a cége számára. Az embereknek néha extra ösztönzésre van szükségük ahhoz, hogy véleményt írjanak, ezért cserébe kupont vagy kedvezményt kínálni nagyszerű ötlet!

Olvasni:  5 szabadúszó közösség, amelyhez még ma csatlakozhat

Legyen óvatos, amikor kiválasztja, hogy kitől kérjen YouTube-ajánlást, mert nem minden ügyfél szeretne téged ajánlani. Ilyen esetekben semmiféle ösztönzés nem elég. Ezenkívül néhány kritika hitelesebb és hitelesebb érzést ad a terméknek vagy a vállalatnak. Különösen akkor, ha a vállalat proaktív lépést tett az ügyfél boldoggá tétele érdekében. Végezetül ügyeljen az interneten esetlegesen elterjedt médiaemlítésekre.

GYIK

1. Mi a legjobb módja a videóbeszámolók készítésének?

A professzionálisan rögzített és szerkesztett YouTube-videók a legjobb módja az ügyfelek beszámolóinak összegyűjtésének.

2. Mit kell tartalmaznia az ügyfél ajánlásának?

Válaszokat gyűjthet, ha konkrét kérdéseket tesz fel a termékével kapcsolatban. Néhány kérdés, amelyet feltehet, a következő:
1. „Mi tetszett a termékben?”
2. „Hogy érezte magát a használata után?”
3. „Melyik tulajdonság vagy tulajdonság nyűgöz le?”
Ha Ön szabadúszó vagy egyéni vállalkozó, az alábbi kérdéseket teheti fel ügyfeleinek.
1. „Örömmel dolgoztak veled?”
2. „Mitől jönnek vissza hozzád?”
3. „Mi a legjobb az Önnel való együttműködésben?”

3. Hogyan jelenítsd meg az ajánlásokat a közösségi médiában?

Számos módja van az ajánlások közösségi médiában való megjelenítésének.
Készíthet kollázst a részletekből, vagy összeállíthat egy videót a részletekből, és közzétehet egy történetet.
Minden egyes véleményhez létrehozhat egy grafikát, amelyet kiemelni szeretne, és közzéteheti az összes közösségi média csatornán.
Létrehozhat fejlécképeket LinkedIn, Twitter és Facebook oldalain, hogy bemutassa a prominens és ellenőrzött véleményezők értékeléseit.

4. Hogyan szerezzünk egy ügyfél ajánlást?

Alkalmazza mind a következő hét fent tárgyalt módszert, hogy vásárlói ajánlásokat kapjon. Az alábbiakban megismételjük őket.
Fedezze fel Facebook megjegyzések rovatát.
Dig helyi keresési könyvtárakat.
Ügyeljen az áttekintő oldalakra.
Vizsgálja meg LinkedIn-ajánlatait.
Kérjen ajánlást videó formájában.
Jutalom alapú visszajelzési rendszer felajánlása.
Konfigurálja a Google Alerts és Social Mention szolgáltatást.

5. Felhasználhatom-e az ügyfelek beszámolóit az engedélyük nélkül?

Nem. Szüksége van az ügyfél engedélyére, mielőtt bárhol közzéteszi az ajánlását. Még akkor is, ha harmadik féltől, például egy címtártól vagy egy erre a célra kialakított áttekintő webhelytől kap vásárlói visszajelzést, először engedélyt kell kérnie. Az ajánlás kérésének hatékony módja, ha ajánláskérő e-mailt ír az ügyfélnek, és felajánl valamit cserébe.

Új publikációk:

Ajánlott