Hogyan szerezzünk ügyfeleket grafikusként: 8 hasznos tipp

Tartalomjegyzék

 • 8 tipp, hogyan szerezzen ügyfeleket grafikusként
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

A grafikai tervezés, mint karrierlehetőség fellendült, és manapság nagy kereslet van rá. Főleg annak, aki szabadúszó grafikusként szeretne dolgozni, számtalan lehetőség kínálkozik. Az alkotói szabadságon túl a grafikusok élvezik a munkaidő rugalmasságát. A fizetés is nagyszerű, ha tapasztalt tervezővé válik, aki több éves tapasztalattal rendelkezik.

Forrás

Ennek a szakmának azonban az egyik hátránya a véget nem érő ügyfelekvadászat. Akár pályafutásuk elején frissebb, akár tervező mester, az egyik kérdés, amellyel minden tervező küzd:Hogyan szerezzünk ügyfeleket?” Ha egy projekt véget ért, a tervezőknek további ügyfeleket kell keresniük.

A folyamat nemcsak időigényes, hanem lelkileg is megterhelő lehet. Ha Ön grafikus, és azon gondolkodik, hogy az első kliens beépítése után azonnal nagyra tegyen szert, attól tartunk, hogy ez nem így lesz. Az ügyfelek rosszkedvűek, és időnként a versenytársakhoz költözhetnek munka miatt. Ebben a blogban hasznos tippeket adunk ahhoz, hogyan szerezhetsz grafikus ügyfeleket.

8 tipp, hogyan szerezzen ügyfeleket grafikusként

Az alábbiakban nyolc hasznos tipp található a grafikai tervező ügyfelek megszerzéséhez.

1. Értékét világosan kommunikálja

Mielőtt kommunikálna a potenciális ügyfelekkel, fontos, hogy tisztában legyen az értékével, hogy ügyfelei is megértsék. Alapvető fontosságú, hogy egyértelműen közölje potenciális ügyfelei felé az Ön által nyújtott értéket, mert ez az, ami megkülönbözteti Önt versenytársaitól. Ha jól definiált, akkor grafikusként nagyobb eséllyel nyerhet több ügyfelet.

Értékét úgy kommunikálhatja, hogy kiemeli díjait vagy tanúsítványait, a portfóliójában elért konkrét eredményeket és a korábbi projektek eredményeit. Még a tapasztalatait is belefoglalhatja a prezentációiba vagy javaslataiba, valamint azokat az iparágakat (például pénzügy, divat, életmód, egészségügy stb.), amelyekben munkatapasztalata van. Ez egyértelműséget biztosít az ügyfelek számára, és segít elkerülni a félreértéseket.

Olvasni:  Hogyan mutassa meg csapatát vagy tagjait a WordPressben a személyzeti listával

2. Bank az ajánlásokról

Kérjen korábbi mentorait vagy munkatársait ajánlásokra vagy ajánlásokra, amikor új ügyfeleket keres. Az ügyfelek nagyon értékelik, ha figyelembe veszik a konstruktív visszajelzéseket, és orvosolják a szolgáltatások hiányosságait.

Tanulmányok azt mutatják, hogy az ügyfelek jobban megbíznak egy személyben a vállalkozásukban, ha beutalják. Emiatt az ajánlások nagyszerű eszközzé válnak a kezdő grafikusok számára.

A legtöbb vállalkozás partnerkapcsolatot ápol mindenféle beszállítóval a különböző szervezetekben. Egy profi tipp az ügyfelek megszerzéséhez: ha megpróbálja elégedetté tenni ügyfeleit, nagy valószínűséggel a körükben lévő elérhetőségekre hivatkoznak.

3. Kezelje tárcáját Bibliaként

Grafikai tervezési portfóliója úgy működhet, mint a Bibliája; vagy megbonthatja a hírnevét és az új ügyfelek vonzásának esélyeit. Ha profi szeretne lenni a kreatív területen, akkor a legértékesebb eszköze a portfóliója, amelyen keresztül bemutathatja munkatapasztalatát és hitelességét biztosíthatja; röviden, ez mindenre vonatkozik, amire képes vagy.

Szánjon elegendő időt egy erős portfólió összeállítására, amely magában foglalja az Ön képesítését, a tanúsítványokkal kapcsolatos információkat (ha végzett ilyeneket), a legjobb munkáját, az ügyfelek ajánlásait és a különböző projekteket, amelyeken dolgozott, hogy növelje esélyeit a felvételre. Ügyeljen arra, hogy emelje ki azokat a válságokat, amelyeket sikerült megoldania, és töltse fel a portfóliót az összes álláswebhelyre, hogy ügyfeleket vonzzon és megtartson. Ezenkívül időről időre frissítse, és próbálja meg egy vezető tervezővel felülvizsgálni.

4. Készíts értelmes tartalmat

Tedd fel magadnak a kérdést, hogy miért kell téged felvenni. Ez egy fontos tipp, hogyan szerezzen ügyfeleket grafikusként. Segít világosan felvázolni egyedi eladási ajánlatát (USP). Az egyik legjobb módja annak, hogy új ügyfeleket szerezzen, ha elmondja nekik, milyen egyedi termékajánlatokat tud biztosítani számukra, amelyeket a versenytársak nem. A tartalom a király minden üzletben. Tegyen közzé releváns és lebilincselő tartalmat a grafikai tervezés témáihoz kapcsolódó témákban, vagy hozzon létre sablonokat vagy felhasználói felület (UI) elemeket, hogy professzionális hírnevét építse, és több ügyfél megtalálja Önt.

5. Mindig frissítsen

Hogy elkerülje a lehetőségek kihagyását, szabaduljon meg minden feleslegestől a profiljában. Gondoskodjon arról, hogy tervezési portfólióját, közösségi média fogantyúit és blogjait frissítse az összes legutóbbi projekttel. Például, ha egy potenciális ügyfél felkeresi Instagramját, de nem találja a legújabb projektjeit kiemelve a profilján, akkor azt feltételezheti, hogy már nem dolgozol tervezőként, és kapcsolatba léphet egy másik üzleti tervezővel.

Olvasni:  Mi az a belső linkelés a SEO-hoz, és hogyan hasznosíthatjuk

Még ha rövid szüneten is van, tájékoztassa ügyfeleit. Ugyanez vonatkozik az elérhetőségére is. Legyen könnyen elérhető, és ne nehezítse meg az ügyfeleknek az Önnel való kommunikációt.

6. Ne csak hálózzon; hosszú távú kapcsolatokat építeni

A kezdet mindig egy kicsit nehéz, és néhány tervező számára meglehetősen megfélemlítő lehet, különösen, ha meghallják a „hálózatépítés” kifejezést. Nos, tervezőként a legjobb, ha időt fektet abba, hogy megismerje a potenciális ügyfeleket, lekösse őket kötetlen beszélgetésekbe, és érdeklődést mutatjon a vállalkozása iránt anélkül, hogy azonnali munkát várna cserébe.

Forrás

Forduljon kollégákhoz és szakemberekhez, hogy kölcsönösen előnyös kapcsolatokat építsen ki. Ezenkívül legyen következetes a nyomon követéseinél. Tartsa velük a kapcsolatot rendszeresen, és legyen hiteles önmaga, amikor egészségi állapotukat és jólétüket vizsgálja. Így nagy a valószínűsége annak, hogy ezekkel az emberekkel projekteken dolgozol, vagy akár hivatkoznak rájuk.

7. Marketingesítse magát a közösségi médiában

A közösségi média az előrevezető út. A piaci szereplők elkezdték kihasználni a közösségi média erejét. Segít lépést tartani a legújabb trendekkel, növeli a márka láthatóságát, és még a keresőmotorok rangsorolását is javítja. Ezért egy újabb tipp hogyan szerezzen ügyfeleket szabadúszóként aktív maradni a közösségi médiában.

Világosan emelje ki munkáját és ajánlatait, hogy a potenciális ügyfelek tisztában legyenek azzal, mit várhatnak Öntől. Ezen kívül kérjen visszajelzést korábbi kollégáitól, és mutassa be ezeket az ajánlásokat a webhelyén vagy a közösségi médiában. Ez azért fontos, mert a potenciális ügyfelek kíváncsiak az Ön munkatapasztalatára. Ezenkívül egy lenyűgöző LinkedIn-profil létrehozása és a közösség aktív tagjának lenni segít. Ne felejtse el összekapcsolni portfólióját LinkedIn-profiljával.

Forrás

8. Higgy a nyomon követés varázsában

Függetlenül attól, hogy ez az első alkalom, hogy tervjavaslatot küld egy potenciális ügyfélnek, vagy valamilyen terv átdolgozott másolatát, a nyomon követő levelek kötelezőek. Nagy a valószínűsége, hogy nem kapták meg az Ön leveleit, mivel azok biztosan a spam mappájukba kerültek, vagy más e-mailek alá temették.

Olvasni:  6 mód, ahogyan a digitális marketinget befolyásolja a tárgyak internete 2024-ban

Játsszon biztonságosan, és ne hagyja ki a lehetőséget, ha küld egy követő e-mailt. A legjobb, ha nem vár a válaszra, feltételezve, hogy az ügyfél visszajön, amikor lesz ideje.

Egyetlen utólagos levél is azt mutatja, hogy érdeklődik a velük való munka iránt, és arra ösztönzi őket, hogy bízzanak Önben. Ne felejtsen el küldeni egy utólagos e-mailt sem, amelyben megismétli azokat az üzleti javaslatokat, amelyeket esetleg megbeszélt egy potenciális ügyféllel egy hálózatépítési vagy szakmai rendezvényen. Ez biztosítja a legjobb felidézést.

Kulcs elvitelek

 • A grafikusok élvezik az alkotói szabadságot, a munkaidő rugalmasságát, és a fizetésük is nagyszerű, ha már megszerzett némi tapasztalatot.
 • Grafikusként nem kereshet azonnal nagy pénzt. Időbe telik, amíg megerősíti a nevét a piacon.
 • Annak elkerülése érdekében, hogy felvegye a lehetőséget, küldjön visszajelzést néhány nappal az üzleti ajánlat elküldése után. Ez megmutatja az ügyfélnek, hogy értékeli őket.
 • Az egész világ a közösségi médiában van. Ahhoz, hogy grafikusként felkerüljön a térképre, és láthatóvá váljon, erős jelenléttel kell rendelkeznie a közösségi médiában. Ez az egyik legjobb tipp arra vonatkozóan, hogyan szerezzen ügyfeleket grafikusként.
 • Ne csak hálózzon. Építsen ki kölcsönösen előnyös kapcsolatokat ügyfeleivel és szakterületének szakembereivel.
 • Legyen következetes az ügyfelekkel folytatott kommunikáció során.
 • Tartsa magát naprakészen a legújabb iparági trendekről.
 • Ugyanakkor rendszeresen frissítse portfólióját, webhelyét és közösségi média kezelését, hogy az ügyfelek tisztában legyenek legújabb munkáival.
 • Az ügyfelek ajánlásai új üzleti lehetőségeket teremtenek, így a meglévő ügyfelek elégedettek maradhatnak.
 • Világosan adja meg kínálatát és USP-jét, és fordítson különös figyelmet az értékes tartalom létrehozására.
 • Portfóliójának tartalmaznia kell az Ön képesítését, a minősítési tanfolyamokkal kapcsolatos információkat, az eddigi jelentős munkákat, a munkatársak ajánlásait és az Ön által nyújtott szolgáltatások skáláját.
 • Mielőtt kommunikálna a potenciális ügyfelekkel, feltétlenül tisztában kell lennie azzal, hogy milyen értéket hoz az asztalra.
 • Töltsd fel frissített portfóliódat különböző munkaterületekre, hogy maximálisan felhívd ügyfeleid figyelmét.
Olvasni:  10 tipp a millenniumi marketingstratégia optimalizálásához

Következtetés

A kezdeti napok kihívást jelenthetnek, amikor az ember grafikusként kezdi a munkát. Az új ügyfelek bevonása és a régiek megtartása lehet az üzlet legnehezebb része, hagyjuk az USP meghatározásával járó nyomást. Szenvedélyed karrierré alakítása azonban nehéz lehet, de nem lehetetlen. A fenti tippekből tippeket meríthet az ügyfelek megszerzéséhez.

Ha Ön új tervező, akkor stabil portfólióval kell rendelkeznie, hogy potenciális ügyfeleket találjon. Nem árt kicsiben kezdeni és lassan szétteríteni az ágakat. Létre kell hoznia egy online jelenlétet is. Próbálja meg elnyerni az ügyfelek szívét, és ne csak ajánlatokat tegyen. A türelem és a folyamatos kemény munka kulcsfontosságú. Kezdetben tegyen babalépéseket, és hamarosan a dolgok az Ön javára fognak alakulni.

GYIK

1. Miért fontos, hogy tervezőként reklámozd magad a közösségi médiában?

Ma a világ a közösségi médiában van, és amit látnak, azt eladják! Munkájának az interneten való közzététele növeli a láthatóságot a potenciális ügyfelek körében, akik értékelhetik munkáját és döntést hozhatnak.

2. Mi a jelentősége egy jól körülhatárolt portfóliónak?

A portfólió olyan eszköz, amely elmeséli az ügyfeleknek grafikusként szerzett tapasztalatait és képességeit, és kiemeli Önt a versenytársak közül.

3. Miért érdemes egy vezető tervezővel átnézni a portfólióját?

A vezető tervező tapasztaltabb, jobb iparági rálátással és tudással rendelkezik. Segít rámutatni a hibákra, mert az apró hibák is elutasítást okozhatnak. Lektoráltassa portfólióját egy másik tervezővel, hogy ügyfélbarát legyen.

4. Mi a három kötelező elem egy grafikai tervezési portfólióban?

Íme, három kötelező elem a grafikai tervezési portfólióban.
1. Kiváló minőségű minták a legjobb munkádból
2. Ügyfélajánlatok
3. További elemek, például előugró oldalak, interaktív kijelzők és beágyazott textúrák

5. Mi az öt alapkészsége a grafikusnak?

Egy grafikusnak az alábbi öt képességgel kell rendelkeznie.
1. Kreativitás
2. Figyeljen a részletekre
3. Időgazdálkodási készségek
4. Technikai hozzáértés
5. Vizuális ötletelési képességek

Új publikációk:

Ajánlott