Hogyan találja meg, mely WordPress beépülő modulok lassítják webhelyét

A gyors betöltési idő kritikus fontosságú a WordPress-webhely sikere szempontjából. Sajnos a beépülő modulok gyakran okozzák a lassú betöltési időt. Íme négy lépés a lassú beépülő modulok azonosítására és megszüntetésére.

1. Tesztelje a webhely sebességét

Az első dolog, amit meg kell határoznia, hogy pontosan milyen gyorsan fut a WordPress webhely. Lehet, hogy úgy érzi, hogy lassan fut, de tesztelés nélkül nem fogja tudni pontosan, milyen gyors a webhely.

Weboldal teljesítményjelentés

Válasszon az online sebességtesztelő eszközök széles skálájából. Nem rossz ötlet néhány különböző szkenneren tesztelni. Az eredményeknek többé-kevésbé meg kell egyezniük a többi sebességteszttel. Ha vannak kiugró értékek, akkor valószínűleg elutasíthatja azokat.

Feltétlenül használja a WordPress Check-Up-ot

Az egyik teszt, amelyet mindenképpen fel szeretne venni, a WordPress Check-Up eszköz. Számos problémát ellenőrzi, beleértve a SEO-t, a biztonságot és természetesen a betöltési időt. További előnyként a WordPress Check-Up eszköz képes lehet pontosan a teljesítményjelentésben azonosítani azokat a beépülő modulokat, amelyek lassítják webhelyét.

Ha több mint 3 másodpercig tart a webhely betöltése, intézkednie kell. Az emberek nem szeretnek megvárni, amíg egy webhely betöltődik, és jó eséllyel elveszíti látogatóit, ha webhelye 3 másodpercnél tovább tart.

Óra a falon

Ha a WordPress kiküszöbölendő bővítményeket javasol, ez kiváló kiindulópont. Szabaduljon meg a javasolt beépülő moduloktól, és futtassa újra a sebességtesztet, hogy megnézze, megoldotta-e a problémát. Ha a betöltési idő továbbra is nagyon lassú, akkor többet kell vizsgálnia.

Olvasni:  Hogyan találhat mentett állásokat a LinkedIn-en 2024-ben

Ne feledje, hogy lehet, hogy nem is egy beépülő modul, amely lelassítja webhelyét. Előfordulhat, hogy magasabbra kell frissítenie WordPress hosting jobb töltési idő elérése érdekében. A lassú beépülő modulok kizárása azonban remek kiindulópont.

2. Készítsen webhelymásolatot a teszteléshez

Az élő webhely működésének megzavarása befolyásolhatja a látogatók élményét, ezért a beépülő modulok teszteléséhez létre kell hoznia egy webhely másolatát.

Még ennél is fontosabb, hogy ha deaktiválja a biztonsági beépülő modulokat, megnyithatja webhelyét a feltörések számára. A webhely másolata ugyanazokat az információkat nyújtja, anélkül, hogy befolyásolná az élő webhelyet.

A hackerek óta úgy tűnik, hogy folyamatosan figyelik a webhelyeket a bejutás lehetőségéért nem akarja megkockáztatni még egy nagyon átmeneti biztonsági megsértését sem. A meglévő webhelyével kapcsolatos mindent tökéletesen tükröznie kell a bővítmények megfelelő teszteléséhez.

3. Azonosítsa a lassú WordPress beépülő modulokat

Tekintse át azon WordPress beépülő modulok listáját, amelyekről a jelentések szerint szokatlanul lassúak. Ha ezeket a beépülő modulokat használja, ők próbálják meg először eltávolítani. Egyenként kapcsolja ki azokat a bővítményeket, amelyekről azt mondják, hogy lassúak.

Futtassa újra a sebességtesztet, és ellenőrizze, hogy sikeresen eltávolította-e a hibás beépülő modult. Ha egy vagy több köztudottan lassú beépülő modul eltávolítása után megfelelő sebességre tudja emelni WordPress webhelyét, akkor lehet, hogy nem kell többet tennie.

4. Inaktiválja és aktiválja újra a beépülő modulokat, és törölje a sértő beépülő modulokat

Az összes beépülő modult tömegesen deaktiválhatja a WordPress bővítmények menüjében. Ezután tesztelje újra a webhely sebességét, hogy megbizonyosodjon arról, hogy egy beépülő modul okozza a lassulást. Ha webhelye gyorsan fut, miután az összes beépülő modult deaktiválták, bízhat abban, hogy valószínűleg a beépülő modul okozza a problémát.

Olvasni:  Hogyan írjunk blogot az utazásról világjárvány idején

Miután a beépülő moduljait deaktiválta, és meggyőződött arról, hogy ez egy olyan bővítmény, amely lassítja a WordPress webhelyét, kezdje el egyesével újraaktiválni a bővítményeket. Aktiválja újra a beépülő modult, tesztelje, hogy lelassult-e a webhely, ha nem, kapcsolja ki a bővítményt, és folytassa.

WordPress beépülő modulok oldala

* Ügyeljen arra, hogy minden egyes beépülő modult minden alkalommal deaktiváljon. Egyszerre csak egy beépülő modult szeretne aktiválni.

Előfordulhat, hogy több beépülő modul is lassulást okoz. Másrészt előfordulhat, hogy egyetlen beépülő modul sem lassítja jelentősen a webhelyet, de együttesen az Ön által futtatott összes beépülő modul jelentős lassulást okoz. Ebben az esetben nehéz döntéseket kell hoznia azzal kapcsolatban, hogy mely bővítményeket törölje webhelyéről.

Gyorsítsa fel webhelyét

A gyors webhely kulcsfontosságú az interneten elért sikerhez, ezért a lassú beépülő modulok azonosítása és eltávolítása elengedhetetlen a webhely sikeréhez. Ha követi ezeket a tippeket, hatékonyan azonosíthatja és eltávolíthatja a lassú beépülő modulokat, és felgyorsíthatja a betöltési időt.

Új publikációk:

Ajánlott