Hogyan tanulhatok AWS DevOps-t? Létezik AWS DevOps könyv?

Minden termelési és feldolgozási forradalom egy vadonatúj szabályrendszert hozott magával, amelyet egész iparágnak kellett elfogadnia, kevesebbet találtak elavultnak. Míg az ipari forradalmakról az iskolában fogsz tanulni, nem sok szó esik a forradalomról, pontosabban a paradigmaváltásról, amelyet az internet hozott a 21. század második évtizedében. Lehet, hogy azért, mert még mindig ezt éljük, így a történelem még nem foglalkozott vele, de ha megállunk, és belegondolunk, mennyit változott a termelés, a marketing, az értékesítés és a vásárlás az elmúlt 10-15 évben.

A kulcs minden szempontból a sebesség. Az eladó szemszögéből, hogy milyen gyorsan tud fejleszteni és piacra dobni egy terméket, majd azt, hogy milyen gyorsan fejlesztheti azt, miután visszajelzést kap az ügyfelektől (mivel manapság semmi sem véges, mindent frissíteni és javítani kell az életciklusa során). Másrészt, amikor Ön a vevő, akkor azt szeretné/elvárja, hogy a kifizetett dolog/szolgáltatás azonnal elérhető legyen, de ésszerű, ezért megelégszik az egynapos szállítással is.

Viccet félretéve, a nagy sebességű internetkapcsolatok világszerte elérhetősége és használata rendkívül hatékonysá tette ezt a ciklust – az információ késedelem nélkül áramlik, és az egyetlen dolog, ami visszatartja a tökéletes működést, az az emberi tényező, amely egyszerűen képes feldolgozni ezt a döbbenetes mennyiségű adatot. Olyan gyorsan.

Ezért a vállalatoknak olyan szervezeti döntéseket kellett meghozniuk, amelyek csökkentik a rendszer függőségét a lépésről lépésre történő kézi feldolgozástól, és sokkal egyszerűbbé teszik azt. Ilyen működési modell a DevOps, amely üdítően új módon kezeli ezeket a folyamatokat.

Mi az a DevOps

Egyszerűen fogalmazva, a DevOps egy olyan üzleti szervezeti modell, amely az alkalmazások és szolgáltatások gyors eljuttatását helyezi előtérbe az ügyfelek számára. Ez nem áll meg a termék pusztán forgalomba hozatalában, hanem az idő múlásával történő fejlesztésével és az említett vásárlók (közvetlen és közvetett visszajelzések révén szerzett) igényeinek követésével is.

Hogyan működik a DevOps

Fontos megjegyezni, hogy bár gyakorlatilag bármilyen iparágban alkalmazható, a gyártáshoz képest sokkal alkalmasabb digitális termékekre és szolgáltatásokra. Ha ez nincs az útból, nézzük meg, miről is szól a DevOps.

kódoló szoftver

Meglepő módon a legjobban egy sporthasonlattal lehet leírni. A kosárlabda, különösen az NBA, a „pozíció nélküli” korszakot éli át. Ez azt jelenti, hogy a pályán a szerepek nem annyira speciálisak, mint egykor voltak – mindenki többet vagy kevesebbet tud mindent megtenni. Természetesen mindig lesznek olyanok, akik bizonyos dolgokat jobban csinálnak, mint mások, de az alapkészségek univerzálisabbak, mint valaha.

Hasonlóképpen, a DevOps felhagy a hagyományos irodai diverzifikációval, amely az önállóan működő részlegekre összpontosul, ehelyett egy egységes fejlesztési és üzemeltetési csapattal (tehát a Dev – Ops) helyettesíti azt, amely egyidejűleg dolgozik a terméken. Nincs elvesztegetett idő az információáramlással, képességeik átfedés helyett összefonódnak, automatizált folyamatok és eszközök jönnek létre és használatosak. Mindezek együttesen egy sokkal áramvonalasabb általános folyamatot eredményeznek az elejétől a végéig.

A DevOps előnyei

Az a sebesség, amellyel mind a termékeit, mind a stratégiáit hozzáigazíthatja a folyamatosan változó feltételekhez, végső soron az egész vállalatot sokkal rugalmasabbá és alkalmazkodóbbá teszi, ami döntő fontosságú a mai rohanó üzleti világban. Ezen túlmenően, sokkal nagyobb arányban telepíthet frissítéseket és javításokat termékeihez, amelyek megoldást jelentenek az ügyfelek problémáira, amint hangot adtak nekik. Vegyük itt a frissítés kifejezést finoman, mert a hangsúly a kisebb, gyakoribb változtatásokon van a megszokott xy verziófrissítés helyett. Az ügyfelek kérésének gyorsabb teljesítése viszont megbízható partnerként mutatja be Önt, aki ügyfélbarát megközelítést sugároz – ez egy nagyon értékes becenév egy olyan világban, ahol a 4,5 csillagos felhasználói pontszám alattiakat problémásnak tekintik. .

Olvasni:  Internetes kisegítő lehetőségek: miért kell törődnie vele, és hogyan tegyük hozzáférhetővé webhelyét – Tech

Az AWS DevOps mérnökei

WordPress kódolás

A AWS (Amazon Web Services) a tökéletes szolgáltatás a DevOps számára, mert kihasználhatja az AWS felhő előnyeit, amely egy integrált infrastrukturális rész, amely lehetővé teszi a DevOps fejlődését. Ezek jelentik az eszközöket, de még mindig szükség van operátorokra a kezelésükhöz. Most elérkeztünk a DevOps mérnökökhöz, pontosabban a minősített AWS DevOps mérnökökhöz, egy olyan pozícióhoz, amely keresett, ezért jobban kompenzált (DevOps mérnök fizetés az Egyesült Államokban alacsony hat számjegyű).

Az egyszerűség eléréséhez először a komplexitást kell kezelni – bár nem hivatalos, de ez lehet a DevOps, majd az AWS DevOps modell mottója. Ez azt jelenti, hogy ezeknek a mérnököknek gyorsan kell tudniuk kezelni az AWS platformon az állandó adatfolyamokat. A pozíció betöltése technikai know-how-t, valamint vezetési, üzemeltetési és szervezési ismereteket igényel. Ezt természetesen nem mindenki fogja tudni megtenni, legalábbis bizonyos színvonalig nem, ezért vannak a fent említett okleveles mérnökök. A DevOps minősítés azt bizonyítja, hogy egy személy valóban képes kezelni a pozícióval járó munkaterhelést és felelősséget.

Tanulás és felkészülés a vizsgára

Csakúgy, mint bármely más vizsgát, ezt is le kell tennie, ehhez is tanulnia kell. Mint mindenben, ennek is van néhány módja. Ha a tanulás nagy részét egyedül, oktatók nélkül szeretné elvégezni, nincs jobb megoldás, mint egy AWS DevOps könyv. Számos lehetőség áll rendelkezésre, mint például:

Egy AWS DevOps könyvön kívül is végighaladhat egy tanfolyamon. Anyagokkal látják el, és végigvezetik rajtuk. Talán ez a legátfogóbb megoldás az előkészítés szempontjából, de általában díjat kell fizetni, és nem garantálja, hogy sikeres lesz, így előfordulhat, hogy a pénzét semmire sem pazarolja. Mivel azonban fizetsz, te diktálod a feltételeket is – egyéni vagy csoportos leckék, milyen témákról, meddig terjednek ki (a megbeszélt időkereten belül), stb.

Olvasni:  Hogyan készítsen profilt csapatáról a WordPress webhelyén

Kiemelendő „különleges” tanfolyam az Amazon által biztosított ingyenes AWS képzés. Hol lehet jobban felkészülni, mint a forrásnál, igaz? Két dolgot azonban érdemes megjegyezni. Bizonyos részekhez ingyenesen, míg másokhoz felár ellenében férhet hozzá. Emellett a kurzusok bizonyos fokig ciklikusak, vagyis nem lehet egy adott kurzushoz igény szerint hozzáférni, hanem az adott pillanatban kínálthoz kell igazodni. Ez gondot okozhat, ha egy konkrét dologról szeretne tanulni, de csak néhány hónap múlva jön a következő tanfolyam.

Ha úgy érzi, hogy jól kezeli a tartalom nagy részét, és csak bizonyos kérdéseket és/vagy részeket kell felfrissítenie, nézze meg a vizsgakérdések és válaszok oldalát, például Quora. Nem kell oldalakat, szöveges oldalakat vagy prezentációkat szűrnie, hogy megtalálja, amit keres. Ehelyett ez egy célzott lekérdezés lesz egyértelmű kérdéssel és válasszal. Valószínűleg a legjobb megoldás haladó felhasználók számára.

Ha úgy érzi, hogy jól kezeli a dolgokat, könnyen próbára teheti magát a vizsgagyakorlat-készletek. A gyakorlati SAT vizsgákhoz hasonlóan valós körülményeket szimulálhat, és negatív következmények nélkül láthatja, hol áll. Nyilvánvaló bónusz a válaszlap, amelyet megnézhet és összehasonlíthat a válaszaival, és láthatja, hol tévedett.

Miután elvégezte a darálót, és készen áll a tudásának próbára, már csak a vizsgát kell tennie, és megszerezheti a DevOps-tanúsítványt.

A vizsga letétele

Senki sem teheti le a vizsgát és szerezheti meg a DevOps-tanúsítványt, függetlenül attól, hogy mennyit tanul. Bizonyos képesítések teljesíteni kell:

  • 2 vagy több éves tapasztalattal kell rendelkeznie az AWS-környezet üzemeltetésében, kiépítésében és kezelésében.
  • Szükséges továbbá egy haladó szintű programozási nyelvben való jártasság.
  • Szükséges a működési folyamatok megértése, a modern fejlesztés és a magasan automatizált infrastruktúra kiépítése.
Olvasni:  Hogyan mutassuk meg a Team Showcase-t a csúszkával a WordPressben

Maga a vizsga 6 részre vagy tartományra oszlik, amelyek feleletválasztós kérdésekből és több válaszadó kérdésből állnak:

  • 1. tartomány: SDLC automatizálás
  • 2. tartomány: Konfigurációkezelés és infrastruktúra kódként
  • 3. tartomány: Monitoring és naplózás
  • 4. tartomány: Irányelvek és szabványok automatizálása
  • 5. tartomány: Eseményre és eseményre adott válasz
  • 6. tartomány: magas rendelkezésre állás, hibatűrés és katasztrófa utáni helyreállítás

Utolsó gondolat – sikeres vizsga

Ha sikeres vizsgát tesz, AWS-minősítéssel rendelkező DevOps Engineer lesz. Valószínűleg azon tűnődsz, miért akarsz időt és energiát fektetni, ami jelentős, amint azt egyértelműen látod. Nos, kezdjük a fő okkal – a DevOps mérnök fizetése az Egyesült Államokban magasabb, mint egy „szokásos” szoftverfejlesztőké, nagyobb a növekedési lehetőséggel. A hideg, kemény készpénzen kívül képes lesz fejleszteni vállalata folyamatait, valamint általános filozófiáját és kultúráját. Ha valaha is új állást keres, több választási lehetősége lesz, mivel növekszik a kereslet a képesített mérnökök iránt. Természetesen mindannyiunknak sok más, személyesebb oka is lehet. A végén éljünk azzal a gondolattal, hogy soha nem rossz ötlet saját magunkba fektetni.

Új publikációk:

Ajánlott