Hogyan válasszuk ki a megfelelő Powerpoint sablont prezentációjához

A megfelelő prezentációs sablon kiválasztása a következő bemutatóhoz nem olyan egyszerű, mint azt a legtöbben gondolják. Számos szempontot figyelembe kell vennie, ha a legjobbat szeretné kiválasztani és használni.

A tökéletes PowerPoint sablon tökéletesen ötvözi a nagyszerű tartalmat és a tetszetős dizájnt. A tökéletes pár megtalálása néha kihívást jelenthet, de ha jól sikerül, akkor sikeresen közvetítheti üzenetét, és pozitív benyomást kelthet a célközönségben.

Ha prezentáció előtt áll, és prezentációs sablont kell választania, ez a cikk segíthet a megfelelő PowerPoint-sablon kiválasztásában a bemutatóhoz.

Laptop

Szempontok a legjobb Powerpoint prezentációs sablon kiválasztásához

Ha a legjobb PowerPoint-prezentációt szeretné elkészíteni, egy jó sablonra van szüksége. Az alábbiakban felsorolunk néhány szempontot, amelyeket figyelembe kell venni az ideális prezentációs sablon kiválasztásakor.

1. Mi az előadásod üzenete?

Itt a lehetőség, hogy megmutassa prezentációját főnökének, kollégáinak vagy ügyfeleinek. Benyomást szeretne kelteni, és azt akarja, hogy ők is beleegyezzenek az előadásába.

Az egész prezentáció közvetíti azt a legfontosabb üzenetet, amelyet meg szeretne osztani velük? Üzenetének tartalmaznia kell a cég adatait – a márkáját.

2. Vizuálisan emlékezetes az előadásod?

Előfordulhat, hogy folyamatosan olvasott különféle blogcikkeket a tetszetős prezentációs sablonok szükségességéről. Valójában a sablonoknak vonzónak kell lenniük, hogy felkeltsék a közönséget.

Olvasni:  WordPress biztonsági mentése a felhőbe

Amellett, hogy vonzó, a bemutatósablonjai funkcionálisak és emlékezetesek? A vizuálisan emlékezetes sablonnak olyan egyedi tervezésűnek kell lennie, amelyet a legtöbb ember még nem látott.

Válasszon olyan dizájnt, amely dicséri és a legjobban képviseli márkáját. A vizuálisan tetszetős minták kiegyensúlyozhatják a szöveget és a képeket egy dián.

3. Használ különféle elrendezési lehetőségeket?

A prezentációs sablonnak következetes elrendezéssel és kialakítással kell rendelkeznie. A következetes elrendezés tükrözi a struktúrát, a következetességet és a szervezettséget.

A sablon kiválasztásakor válasszon olyat, amely többet kínál, mint a cím és a tartalom. Az ideális sablonnak tartalmaznia kell egy diamintát és több elrendezési lehetőséget. A sablonnak rendelkeznie kell olyan elrendezésekkel, amelyek támogatják a szöveget, képeket és vizuális elemeket, például grafikonokat, diagramokat, táblázatokat stb.

Ha üzleti prezentációt készít, válasszon vállalati tervezési sablont. Használhat dinamikusabb tervezősablont a nem vállalati jellegű prezentációkhoz a közönség bevonása érdekében.

4. Megfelelő a színséma és a betűtípus kiválasztása?

A választott prezentációs sablonnak széles színpalettával kell rendelkeznie, vagyis nincs többé unalmas szín, csak vidám és élénk színek vonzzák a közönség figyelmét. Javasoljuk, hogy olyan sablonokat használjon, amelyek színsémája megegyezik a márkája színével.

A sötét színű szövegeket kiemelheti, ha világos és sötét hátteret alkalmaz a világos szövegekhez. Ne terhelje túl a bemutatósablont több szín használatával. Csak maradjon 2-3 szín.

Amikor betűtípust választ a sablonhoz, használja San serif betűtípusok, amelyek olvashatóak és professzionális megjelenésűek. Bármilyen érdekesnek is tűnnek, egy szórakoztató betűtípust nehéz olvasni, és megerőlteti a szemet.

5. Rugalmas vagy sokoldalú a sablonod?

A bemutatósablonnak elég rugalmasnak kell lennie ahhoz, hogy újra felhasználhassa. A sablonok rugalmassága szerkeszthető és testreszabható. A sablonoknak rugalmas stílusokkal kell rendelkezniük, például testreszabható színekkel, betűtípusokkal, diagramokkal és grafikonokkal.

Olvasni:  Hogyan kezdjünk el közösségi média marketinggel: 39 forrás kezdőknek

6. Egyszerű a sablonod?

A vizuális elemekkel és animációkkal erősen megrakott prezentációs sablonok túl sok közönségtag számára lehetnek. A legfontosabb, hogy ne csak az effektusok miatt akarjon fizetni egy sablonért.

Érdemes prémium vagy ingyenes sablonokat választani egyszerű kialakítással. Ezek nem adnak hozzáadott értéket a prezentációhoz, és gyakran elvonják a figyelmet. A sablonok célja, hogy felkeltsék a közönség figyelmét. A tervezés és az effektusok helyett inkább a tartalomra koncentráljon.

Nem kell túlzásba esni a tervezéssel. Használjon ki elegendő fehér területet, legyen egyszerű és fókuszált.

7. Vegye figyelembe a közönség tagjait és a bemutató helyszínét

A prezentáció tartalma és kialakítása nagymértékben függ a célközönségtől. Az is számít, hogy élő prezentációt, online konferenciahívást vagy a kettő keverékét tart-e.

A közönség típusa képet ad a használandó tervről, színsémáról, elrendezésről, betűtípusokról stb. A sablon célja, hogy üzenetét érthetővé tegye a közönség számára.

Online üzlet

Hasznos tippek PowerPoint-sablonok tervezéséhez

Miután átgondolta, hogyan válassza ki a legjobb prezentációs sablonokat, az alábbiakban néhány hasznos tippet talál a sablonok megtervezéséhez.

1. Egy téma, egy dia

Koncentráljon egy adott témára a prezentációban, így könnyedén megvitathatja az egyes diák tartalmát. Tartsa összefüggően diákjait, ha egyetlen diát használ egy témához.

Világosan adja meg a címet vagy a témát minden dián. Ezzel segíti a közönséget, hogy kövessen. A rendszerezett diaelemek segítenek a gondolatok rendszerezésében, így magabiztosabbá válik a közönség előtti beszéd.

2. Vizuális hierarchia alkalmazása

Vizuális hierarchia alkalmazása a diákon segít felhívni a közönség figyelmét a prezentáció fontos pontjaira. A legfontosabb vagy fókuszpontok foglalják el a dia legnagyobb részét.

A fókuszpont lehet egy címdia, egy vizuális elem, például egy grafikon vagy diagram, vagy egy fontos kifejezés vagy kép. Az ikonok a vizuális hierarchiában is használhatók, így vonzzák a közönséget, hogy egyik pontról a másikra nézzenek. A fontos pontok mellett elhelyezett ikonok segítenek kiemelni az információkat.

Olvasni:  Hogyan lehet helyreállítani a Google algoritmus frissítését

3. Használja az Adatvizualizációt

Az adatvizualizáció, például grafikonok és diagramok segítségével érthetőbbé teheti az információkat közönsége számára. Adatvizualizáció segít a bemutató diákjainak kevésbé bőbeszédűvé tenni, mivel a szöveget vizuális elemekkel helyettesítheti az információk megjelenítéséhez.

A grafikonokon és diagramokon kívül más vizuális adatelemek is használhatók, például infografikák és térképek. Az adatvizualizáció használata nemcsak kevésbé zsúfolja el a diát, hanem nagy hatást gyakorol a közönségre is.

4. Használjon folyamatkövetőt

A folyamatkövető hozzáadása a bemutatósablonokhoz jó tipp a sablonok tervezésekor. A haladáskövető útmutatást ad a közönségnek a prezentáció előrehaladásáról. A folyamatkövető egy egyszerű folyamatjelző lehet, amelyet minden diák aljára helyezhet el, hogy a közönség lássa.

Következtetés

A tökéletes PowerPoint-sablon kiválasztása akkor lehetséges, ha pontosan tudja, mit keres, és ismeri a választás különböző szempontjait. A sablonnak hatékonyan kell kommunikálnia az üzenetet a célközönséggel anélkül, hogy a stílus, a design és a tartalom veszélyeztetné.

A megfelelő PowerPoint-sablon kiválasztása önbizalmat adhat, hogy a következő PowerPoint-prezentációkat magabiztosabban és büszkén tudja bemutatni.

Új publikációk:

Ajánlott