Hogyan válasszuk ki az igényeinek leginkább megfelelő termékkezelési eszközöket

Ha Ön termékmenedzser, akkor már ismeri a termékmenedzsment eszközök fontosságát. Nem tagadhatja, hogy a termékekkel kapcsolatos adatok kezelése az üzlet egyik legnehezebb része.

Ez különösen igaz a nagy, távoli, sokszínű csapatokra, ahol minden csapattagnak képesnek kell lennie hozzárendelni a kijelölt projekteket, lemaradási adatokat és egyéb adatokat. Azt is, anélkül, hogy néhány percenként zavarni kellene az osztagvezetőjüket.

Az OK? Az egymásnak ellentmondó szervezeti célok (56,4%), az elégtelen idő (50,8%) és a pozíciómeghatározás hiánya (35%) miatt. A legtöbb projektmenedzser azonban erőfeszítéseinek 52%-át nem ütemezett „tűzoltási” feladatokra fordítja. Ez súlyos helyzet, figyelembe véve az előttük álló kihívásokat.

A megfelelő projektmenedzsment eszközök segítenek leküzdeni ezeket a kihívásokat, és rengeteg erőfeszítést és időt takarítanak meg.

Tudja azonban, hogyan válasszon egyet? Ez a cikk arról szól, hogyan választhatja ki az igényeinek leginkább megfelelő termékkezelési eszközöket.

Hogyan válasszuk ki az igényeinek leginkább megfelelő termékkezelési eszközöket

Mint szinte minden vásárlásnál, itt is van néhány előfeltétel, amelyeket szem előtt kell tartania, mielőtt termékkezelő eszközt választana. Ezek a tényezők a következők:

  1. Döntse el a költségvetést
  2. Keresse az együttműködési funkciókat
  3. Tényező az offline funkciókban
  4. Hozzáférés a munkájához az okostelefonon
Olvasni:  Hogyan reklámozza magát anélkül, hogy tojást kenne az arcára

1. Döntse el a költségvetést

Fiatal férfiak együtt dolgoznak

Valószínűleg a költség az első dolog, amit meg kell néznie, mielőtt megvásárol egy termékkezelő eszközt. Fontos, hogy döntsön a költségvetésről, és keresse meg a hozzá illő eszközt. Néha azonban érdemes lehet egy kicsit megnövelni a költségkeretet, ha olyan speciális funkciókat keres, amelyek nem tartoznak az alaptervhez.

2. Keresse az Együttműködési funkciókat

Az együttműködési funkciók fontosságát a termékkezelési eszközökben nem lehet túlbecsülni. A csapattagoknak gyors és megbízható webes szoftverre van szükségük a naprakész dokumentumok és egyéb anyagok cseréjéhez és értékeléséhez. Ez fontos minden innovatív termékcsapat sikeréhez. Amikor a munkaerő távolról dolgozik, ez a fajta technológia még értékesebbé válik.

3. Tényező az offline funkciókban

Nem akarja elveszíteni a munka előrehaladását, ha a Wi-Fi nem működik, vagy ha utazik, és nincs internet-hozzáférése. Az offline funkciók biztosítják, hogy bárhonnan dolgozhasson a termékén, vagy rögzíthessen rögtönzött ötletet.

4. Hozzáférés a munkájához okostelefonján

Nem mindig kényelmes a szoftver elérése PC-ről vagy laptopról. Ezért fontos, hogy egy termékmenedzselési eszköz rendelkezzen mobil támogatással. Valójában a mobil támogatás akár 34%-kal növeli az üzleti termelékenységet.

A termékkezelési eszközökben keresendő legfontosabb jellemzők

Két nő használ laptopot

Most, hogy tudja, hogyan válasszon termékmenedzsment eszközt, nézzük meg, hogy milyen konkrét tulajdonságok bizonyulnak hasznosnak a termékút során.

A Maze termékkezelési eszközeinek listája segít kiválasztani egyet vállalkozása számára. A listában említett eszközök funkcionalitás szerint vannak felosztva, hogy megkönnyítsék a döntést.

Íme a főbb jellemzők, amelyeket a termékkezelő eszközben kereshet:

1. Adjon hozzá visszajelzéseket és ötleteket az ütemtervező eszközökkel

A hatékony termékfejlesztés egyik sarokköve a több órás befektetés és a robusztus termékterv kidolgozása.

Olvasni:  Hogyan válasszuk ki a megfelelő üzleti szoftvert vállalkozása számára

Sikeres projekttervezési eszközök sokkal több, mint egy Gantt-terv vagy egy táblás firka. A projekt tényleges elindításához hipervizuális, együttműködő és dinamikus ütemtervező szoftverre lesz szüksége.

2. Legyen naprakész az Analytics segítségével

Ember használ laptop

A célok kitűzése egy dolog. Megtartásuk egy dolog; a kivégzésük egészen más.

Kifinomult jelentéskészítő eszközökre lesz szüksége, hogy értékelje a csapat teljesítményét, és ellenőrizze, hogy az Ön által gyártott termék ütemben van-e az ütemtervben és a költségkeret alatti kiadásban, valamint hogy teljesíti-e a céljait.

Egy jó termékmenedzsment eszköz mindent kínál az alapvető jelentéskészítési készségektől, mint a kiadások nyomon követése és a teljesítményjelentések, a kifinomultabb megoldásokig, mint például a munkaterhelés és a személyzeti kapacitás tervezése.

3. Kommunikáció a korai fejlesztési szakaszban prototípuskészítés és drótvázolás révén

A korai fázisú fejlesztési koncepciók bemutatásakor a prototípuskészítés és a drótvázkészítés a két legfontosabb eszköz.

Ezeknek a technológiáknak a használata segít a fejlesztőknek megérteni, hogy mit készítenek, a tervezőket abban, hogy valamit készítsenek, a tartalomgyártást pedig a továbblépéshez anélkül, hogy meg kellene várniuk, amíg valami lényeges elkészül.

4. Ne felejtse el a fájltárhely funkciót

Amikor egy termék létrehozásáról van szó, gondoskodnia kell arról, hogy mindenki hozzáférhessen és kicserélhesse a fontos papírokat. Biztonságos módon kell lebonyolítani, és csak a projektben részt vevő személyek férhetnek hozzá.

Ha valóban azt szeretné, hogy csapata boldoguljon a minőségi termék szállításában, akkor olyan fájltárolási funkciókra lesz szüksége, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy elmentsék és kicserélhessék ezeket a fontos dokumentumokat.

5. Cserélje ki a kézi munkát automatizálásra

Nő és férfi hivatalban

A termékmenedzsment szoftverplatform naprakészen tartása nagy veszteséget jelenthet egy termékmenedzser számára.

Ugyanez igaz a csapatára is, ami a teljesítmény csökkenését eredményezheti. Ez akár a rendszer megnyitásának és a lényeges módosítások megtagadásához is vezethet a munka befejezése után.

Olvasni:  Hogyan használhatja a közösségi média marketinget webhelye népszerűsítésére

Ezek egyike sem ideális projektmenedzsmenthez. Ezért olyan termékkezelési megoldás megtalálására kell összpontosítania, amely lehetővé teszi a lehető legtöbb emberi munka automatizálását.

6. Használja ki a külső szoftverekkel való integráció előnyeit

A szoftverprojekt menedzsment folyamata bonyolult, és általában több eszköz és szoftverrendszer használatát teszi szükségessé.

A robusztus integrációkészlet hiánya sok fárasztó és felesleges munkát jelent.

Hogy őszinte legyek, senki sem szeret időről időre váltogatni egy csomó böngésző között, és ugrálni a platformok között.

Egy jó termékkezelő eszköz olyan népszerű eszközök integrációjával, mint a Slack, Gmail, Dropbox stb., megóvja Önt az ilyen problémáktól.

Becsomagolás

A cikk végére értünk. Remélhetőleg ez az útmutató segít kiválasztani egy működőképes és hatékony termékmenedzsment eszközt vállalkozása számára. Ne feledje, hogy a termékkezelési eszközök a legjobb megoldás a termék életciklusának és minőségének javítására.

Sok erőfeszítést igényel, hogy egy terméket az ötlettől a megvalósításig vigyünk. Termékmenedzserként Ön felelős azért, hogy kapcsolatban maradjon a különböző részlegekkel, miközben önállóan is dolgozik.

Mivel a termékmenedzser feladatai a vállalat igényeitől függően változhatnak, az általa alkalmazott eszközök döntő jelentőségűek a kiegyensúlyozásban.

Új publikációk:

Ajánlott