Hogyan válhat felhasználói felület tervezővé: Útmutató

Tartalomjegyzék

 • Mi az UI tervezés?
 • Hogyan kerülhetek be a felhasználói felület fejlesztésébe?
 • Mit csinál egy UI-tervező?
 • Ki lehet UI tervező?
 • UI-tervezői karrierút: mindegyik előnyei és hátrányai
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

Ha már töprengett hogyan lehet UI tervezőszembesülnie kell azzal a ténnyel, hogy nincs gyorsbillentyű vagy egyetlen út, ahová eljuthatna lesz UI tervező. Nem ritka, hogy különféle területeken találkozunk olyan emberekkel, akik UI UX-tervezővé szeretnének válni, és ritkán ismerik fel a tanulási tervezés, a kódolás és egy kis pszichológia bonyolultságát, mielőtt UI UX-tervezővé válnának.

Forrás

Mi az UI tervezés?

A felhasználói felület vagy grafikus felület bővítése a grafikus felhasználói felület. A felhasználói felület tervezője az a személy, aki a számítógép, a mobil vagy bármely digitális eszköz képernyőjének esztétikai megjelenéséért felelős. A felhasználói felület tervezőjének célja, hogy az általa tervezett képernyőn, weboldalon vagy terméken könnyen navigálható és használható legyen. A felhasználói felület tervezőjének az interakciótervezés alapelveit kell alkalmaznia ennek eléréséhez, és három alapvető szempontra kell összpontosítania:

1. Konzisztencia:

 • A színsémának egységesnek kell lennie minden képernyőn
 • A navigációs menüknek ugyanazon a helyen kell lenniük minden képernyőn (felső vagy alsó)

2. Olvashatóság:

 • A szövegnek optimális méretűnek és olvashatónak kell lennie
 • Kontrasztnak kell lennie a szöveg és a háttér között, hogy kiemelkedjen

3. Egyszerűség:

 • A szövegnek és a képnek relevánsnak kell lennie egymáshoz
 • Használja magabiztosan és kreatívan a fehér teret (szöveg és kép között).

Egy sikeres weboldal vagy felhasználói felület létrehozásához követnie kell a tervezési irányelveket, megválaszolva a kérdés egy részétHogyan legyek UI tervező??” Természetesen sok más dolog is van, például a rendszerállapot láthatósága, és a rendszernek a lehető leghamarabb releváns visszajelzést kell adnia. A legjobb példa a betűtípus és a háttérszín megváltozása, amikor a felhasználó rákattint egy gombra. A tervezőknek emlékezniük kell arra, hogy a valós világhoz kapcsolódó szimbólumokat és tárgyakat használjanak, például egy nagyító ikont a keresősáv jelzésére.

Hogyan kerülhetek be a felhasználói felület fejlesztésébe?

Azok az ügyfelek vagy cégek, akik UI-fejlesztőt szeretnének felvenni, elvárják, hogy a jelöltek alapképzéssel rendelkezzenek, ami a minimális követelmény. A pályázóknak webfejlesztés, számítástechnika, grafikai tervezés, mobil számítástechnika, szoftvermérnöki vagy bármilyen kapcsolódó szakon kell részt venniük. Mielőtt tehát feltenné magának a kérdést: „Hogyan válhatok felhasználói felület fejlesztővé?” jobb, ha megtudja, milyen végzettség szükséges ahhoz, hogy azzá váljon.

Olvasni:  Fordított auditálás – Végleges útmutató a hatékony ellenőrzés elvégzéséhez

Fejlesztenie kell készségeit a front-end webfejlesztés, az ember-számítógép interakció, az interaktív médiatervezés, a mobilfejlesztés, a használhatóság tesztelése, a grafikai tervezés stb. terén. Ugyanilyen fontos, hogy fejlessze soft készségeit, mint például az interperszonális kommunikáció, projektmenedzsment és vezetés. A további fejlesztendő készségek a JavaScript, CSS, HTML, jQuery, JSON, AJAX, Ruby on Rails, Java és SQL adatbázis-fejlesztés.

Bár nincsenek elismert tanúsítványok a felhasználói felület fejlesztésére, az IT-tanúsítványok segítségével továbbfejlesztheti készségeit, mielőtt jelentkezne a vállalatoknál UI fejlesztői pozícióra. Érdemes lehet kiválasztani a legjobb munkát egy online portfólió létrehozásához és karbantartásához, amely linkeket, képernyőképeket, beszámolókat és egyéb részleteket tartalmaz a korábban már dolgozott projektekről.

Munkalehetőségek

Az Egyesült Államok Munkaügyi Hivatala előrejelzése szerint a felhasználói felület fejlesztőinek foglalkoztatása 13%-kal nő 2020 és 2030 között, lényegesen gyorsabban, mint más foglalkozások esetében (ez 8%-on mozog). A felhasználói felület fejlesztői iránt több iparágban is nagy a kereslet, de az e-kereskedelem a legjobb cél azok számára, akik tisztességes fizetéssel és juttatásokkal járó szilvamunkát keresnek. A felhasználói felület fejlesztői terepnapot tartanak kis- és nagykereskedőkkel, akik hevesen keresnek helyet az interneten, és igyekeznek növelni elérhetőségüket a digitális piacon. Napjaink hozzáértő üzletemberei tudják, hogy a barátságos felhasználói felület elengedhetetlen a nagyszerű vásárlási élményhez, és mindig képzett és képzett felhasználói felület-fejlesztőket keresnek.

Mit csinál egy UI tervező?

A felhasználói felület tervezője felelős azért, hogy egy webhely nagyszerű megjelenést és hangulatot biztosítson. A tervezőnek olyan felhasználói felületet kell kialakítania, amely szem előtt tartja a felhasználó nézőpontját. Előfordulhat azonban, hogy konkrét tervezési problémába ütköznek, amelyet hibaelhárítással kell megoldaniuk. A felhasználói felület tervezőjével szembeni végső elvárás egy olyan intuitív felület létrehozása, amelynek könnyen követhetőnek kell lennie, és kellően lebilincselőnek kell lennie ahhoz, hogy a látogatók több időt töltsenek a webhelyen.

Tehát ahelyett, hogy azt kérdeznéd magadtól, hogyan válhatsz felhasználói felület-tervezővé, kezdd el azt kérdezni, hogyan válhatsz jó felhasználói felület-tervezővé, és valószínűleg értékes válaszokat fogsz találni.

A felhasználói felület tervezőjének olyan feladatokon kell dolgoznia, mint:

 • Egy webhely megjelenésének és hangulatának javítása versenyelemzés segítségével
 • Kövesse a stílus útmutatókat. Néha előfordulhat, hogy meg kell készíteniük a stílus útmutatókat
 • Felelős a vizuális tervezésért, beleértve a gombokat, a színpalettát és a tipográfiát
 • Készítsen megfelelő animációkat, interakciós tervezést és megfelelő prototípusokat
 • Gondoskodjon arról, hogy a márka hangja minden dizájnelemben egységes legyen
 • A felhasználói felület tervezője felelős az összes front-end fejlesztési tevékenységért is

Ennél is fontosabb, hogy a felhasználói felület tervezőjének együtt kell dolgoznia a csapattal, beleértve a társtervezőket, UX-tervezőket, művészeti igazgatókat, webfejlesztőket és a projekt kreatív igazgatóját.

Olvasni:  Hogyan segíthet a történetmesélés művészete a marketingeseknek a márkapozícionálásban?

A sikeres felhasználói felület-tervezőhöz szükséges készségkészletek

Az interfésztervezők a legfontosabb tulajdonságaikról ismertek, és ha nem rendelkezik alapvető készségekkel és tulajdonságokkal, nincs értelme UI-tervezői karriert folytatni. Ezek a kulcsfontosságú készségek és tulajdonságok a következők:

 • Kreativitás: Bár a kreativitást önmagában nem lehet megtanulni, mindig résen kell lennie, és spontán módon új tervezési ötletek kidolgozására kell törekednie. Meg kell tanulnia hibaelhárítást és innovatív módszereket használni az időnként felmerülő problémák megoldására.
 • Ügyeljen a legapróbb részletekre: Sikeres felhasználói felület-tervezőként fontos, hogy részletorientált legyen, és a vászonon túlmenően is feltárja a részletes tervezési problémákat.
 • Kommunikáció: Az egyik legértékesebb készség, amellyel egy UI-tervezőnek rendelkeznie kell, a kiváló kommunikációs készség, amely lehetővé teszi számukra, hogy harmóniában dolgozzanak más csapattársakkal.
 • Együttérzés: Ha tervezés közben együtt érez a felhasználókkal, Ön helyett nekik tervez. A felhasználói élmény szem előtt tartása az interfész tervezése során kulcsfontosságú.
 • Tervezési alapelvek: A felhasználói felület tervezőinek be kell tartaniuk a vázolt tervezési elveket. Az ezen elvek szerint felépített weboldal leegyszerűsíti a böngészési folyamatot, megkönnyíti a navigációt.

Ki lehet UI tervező?

Tudtad, hogy nem elengedhetetlen a végzettség ahhoz, hogy felhasználói felület tervezővé válj? Természetesen a tervezési háttér üdvözlendő és további előnyt jelent. Azonban bárki, akinek affinitása és erős elhatározása van, karriert folytathat a felhasználói felület tervezésében. Tehát ahelyett, hogy megkérdeznéd magadtól, hogy megéri-e UI-tervezővé válni, kezdj el információkat keresni, hogyan válhatsz azzá. Amikor azonban állásokat keresel, a toborzó mindig megemlíti, hogy diploma szükséges. A valóságban nincs tudományos fokozat a felhasználói felület tervezésében, mivel nincs olyan végzettség, amely a tervezés minden aspektusát lefedné. Előfordulhat, hogy számítástechnikai végzettsége van, ami segít a technikai készségek elsajátításában, de nem feltétlenül a tervezési készségek megszerzésében. Hasonlóképpen, a művészeti végzettség nem terjed ki semmi műszakira.

Ahhoz, hogy sikeres felhasználói felület-tervezővé válhasson, bizonyos készségekre lesz szüksége, hogy kiegészítse diplomáját. A legtöbb toborzó azt várja el a jelöltektől, hogy legyen alapdiploma, de nem UI tervezésből, mivel ilyen nincs. Számos sikeres felhasználói felület-tervező van csak középiskolai diplomával, és a puszta kemény munka, a rengeteg kíváncsiság és a rengeteg kreativitás miatt tartanak ott, ahol tartanak.

Az igazság az, hogy megtaníthatja magának a felhasználói felület tervezését, ha hozzáad néhány, a felhasználói felület tervezésével kapcsolatos készségeket portfóliójához. Bár megtaníthatja magának a felhasználói felület tervezési készségeit, ez nem biztos, hogy olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik. Célszerű beiratkozni néhány olyan rövid távú kurzusra, amelyet olyan intézetek kínálnak, amelyek tudást adnak át ilyen speciális területeken. Ez a legjobb módja annak, hogy első kézből szerzett ismereteket és tapasztalatokat szerezzen, hogy elindítsa Önt a felhasználói felület-tervezői karrierben.

Olvasni:  Tinyzone TV Review – Teljes útmutató és alternatívái

Forrás

UI-tervezői karrierút: mindegyik előnyei és hátrányai

A szó valódi értelmében a munkaviszonya nem lehet állandó, hacsak nem rendelkezik vállalkozással vagy szilvaállással rendelkezik egy jó hírű cégnél. Bár a felhasználói felület tervezőjének előnyei meghaladják a hátrányokat, nem hagyhatja figyelmen kívül a hátrányokat. Íme a felhasználói felület-tervezői karrier előnyei és hátrányai:

1. Stabil és biztonságos

Ez a két kifejezés folyamatosan cseng minden álláskereső fülében. Valószínűleg ez a legnagyobb előnye annak, ha állandó állást tartasz felhasználói felület-tervezőként, mert pénzügyileg stabil vagy, ami valószínűleg minden más munkára is vonatkozik. Pontosan ismeri a havi keresetét, így könnyen ennek megfelelően tervezheti kiadásait.

2. Az extra juttatások

Mint minden más állandó munka esetében, a felhasználói felület tervezője olyan előnyökre számíthat, mint az orvosi fedezet, az életbiztosítás, a betegszabadság, az éves szabadság, a hálapénz és a nyugdíj (a cégtől függően). Nagyon könnyű a munkájára összpontosítani, és kiemelni a kreatív oldalt, ami elengedhetetlen egy felhasználói felület-tervezői pozícióban.

3. Kezelhető nyomás

Bár egyetlen munka sem mentes a nyomástól, az állandó felhasználói felület-tervezői munka az első naptól kezdve nem gyakorol túl nagy nyomást rád. Elegendő ideje van a beállításra és a tájékozódásra. Fokozatosan megismered a körülötted lévő embereket, a munkafolyamatokat, és sorra kerülsz. Eltarthat néhány hétig vagy hónapig, és ez nem számít.

4. Folyamatos fejlődés

Ha állandó alkalmazottként egy nagyvállalattal vagy egy vezető ügynökséggel dolgozik, nagyszerű esélye van a folyamatos növekedésre. Felmászhat a vállalati ranglétrán, és olyan pozíciókat érhet el, amelyekre vágyik, a vezetői szintek pedig elérhetőek az elszántak számára.

Hátrányok

5. Nincs képességfejlesztés

Az állandó munkavégzés nem ad elegendő teret a képességek csiszolására, és egy idő után berozsdásodhatnak. Hacsak nem osztanak rád különféle feladatokat, előfordulhat, hogy nem sajátíthatsz el új készségeket, és nem maradhatsz lépést a tervezés legújabb trendjeivel. A munkája ismétlődővé válhat, és unalmat és letargiát eredményezhet.

6. Belső viszályok

Nem lehet mást tenni, mint belekerülni a belső viszályokba, amelyek végül a hivatali politikába sodorják. Ez az utolsó dolog, amit minden UI-tervező szeretne, mivel ez hosszú távon hatással lehet a szakmájára és karrierjére.

7. Hitel másoknak

Néha megtörténik, hogy minden kemény munkája hiábavalóvá válik, mivel a hitel máshova megy. Nem tehetsz róla, ha a felettesed ellopja a hitelt, mivel nem tudsz sokat tenni ellene. Az egyetlen lehetőség az, hogy engedelmeskedsz, és folytatod azt, amit csinálsz, vagy felmondsz és másik munkát keresel.

Kulcs elvitelek

A felhasználói felület tervezői munkához nincs szükség speciális képzettségre, és egy rövid távú tanfolyam is több mint elegendő egy izgalmas karrier elindításához. Bár nem sok teljes munkaidős állás van, szabadúszóként többet kereshet. A jelenlegi trend az online vásárlás, ami nagy keresletet támaszt a felhasználói felület tervezői szolgáltatásai iránt.

Olvasni:  Hogyan indítsunk online áruházat – lépésről lépésre útmutató (2024)

Következtetés

A fenti tippek betartása megkönnyítheti az elszánt személy számára, hogy egy kifizetődő UIUX-tervezői karrierre induljon. Ez egy olyan munka, amely képzeletet és kreativitást igényel, de a lehetőségek korlátlanok.

GYIK

1. Hogyan tanulhatom meg a felhasználói felület tervezését?

Ha UI-tervezővé szeretne válni, először megtanulhatja az UX-tervezés alapjait. Arra kell törekedni, hogy a jó dizájn szemét fejlessze, amihez be kell szereznie a megfelelő szoftvert. Lassan elkezdheti felépíteni a munkaportfóliót, amelyet megoszthat a potenciális bérlőkkel. Kérjen visszajelzést ügyfeleitől és vezetőitől, ami segíthet a tanulásban. Valós tapasztalatot kell szereznie, mielőtt UI tervezőnek nevezhetné magát.

2. Hogyan lehetek UI UX tervező?

Az UX tervezés alapjainak elsajátításával kell kezdened. Ezután elkezdheti megtanulni, hogyan használhatja a kulcsfontosságú tervezési eszközöket a projektek önálló munkavégzéséhez, ezzel segítve UI UX készségeinek fejlesztését. Utolsó lépésként jelentkezhet UI UX teljes munkaidős állásokra, vagy először szabadúszóként kezdhet dolgozni, hogy tapasztalatot szerezzen. Amikor te lesz UI UX tervező Ha jó hírnevet szerzett magának, elkezdhet projekteket vállalni, és segítség nélkül maga is dolgozhat rajtuk. Ezt megelőzően célszerű munkamintákból álló portfóliót létrehozni az UI UX tervezési munkáinak bemutatásához.

3. Hogyan válhat jobb felhasználói felület tervezővé?

Az UI UX tervezési készségeinek fejlesztéséhez először gyakorolnia kell a tervezési minták használatát. Jobb, ha befektet az oktatásba, és szerez néhány diplomát. Koncentráljon a munkájára, és próbálja meg elméletileg megvalósítani a tanultakat. A tervezési készségeid fejlesztésének legjobb módja a mindennapi gyakorlás. Ha jól érzi magát a tervek készítésében, szabadúszó lehet. Néhány szabadúszó fellépéssel önbizalmat nyerhet, hogy teljes munkaidős állásra jelentkezhet, vagy folytathatja az egyéni projekteken való munkát.

4. Hogyan kezdhetem el karrieremet az UI UX tervezésben?

Sokat kell olvasnod. Számos könyv érhető el az UX tervezésről, amelyeket megvásárolhat vagy kölcsönözhet egy könyvtárból. Keress mentort, és ha szerencséd van, megtanítanak a szakma minden fortélyára. Csatlakozzon egy rövid távú UI UX tervezési tanfolyamhoz. Emellett rövid internetes szemináriumokon is részt vehet, hogy többet tudjon meg az UI UX tervezéséről.

5. Nehéz megtanulni az UI UX tervezést?

Az UX tervezés elsajátítása kihívást jelenthet, különösen akkor, ha nem rendelkezik alapvető számítógépes jártassággal és műszaki ismeretekkel. Az UX vagy felhasználói élmény lefedi a felhasználók termékkel vagy szolgáltatással folytatott interakciójának teljes skáláját; ezért jobban megfelel a programozói háttérrel rendelkezőknek.

Új publikációk:

Ajánlott