Hogyan válhat szabadúszó szövegíróvá és dolgozhat távolról

Legyen sikeres szabadúszó szövegíró, kiváló szövegíró vállalkozással, ha követi tippjeinket, és látogasson el ezekre a legnépszerűbb webhelyekre, ahol online szövegírói munkákat kereshet.

A szövegírás koherens és kreatív írással köti össze az ügyfeleket. Szabadúszó szövegíróként egy dolgot kell szem előtt tartania; az ügyfeleknek úgy kell érezniük, hogy az Ön termékétől kapott érték sokkal több, mint amennyit a termékért fizetnek.

A világjárvány utáni munkaköri forgatókönyv a virtuális vagy otthoni munkáról szól. Ezek a lehetőségek sokkal kényelmesebbek, mivel rugalmas az órarend, és az egész koncepció költséghatékony az ingázási költségek hiánya miatt.

A szövegírás ma az egyik legjövedelmezőbb és legjövedelmezőbb otthoni munka az interneten. Nézzük meg, hogyan találhat távoli állásokat szabadúszó szövegíróként.

Hogyan találhat állást szabadúszó szövegíróként és dolgozhat távolról

Forrás

Sokféleképpen megtalálhatja a legjobb szövegíró szabadúszó online állásajánlatokat. Íme néhány:

1. Nézze meg az összes fontosabb webhelyet

A legegyszerűbb módja annak, hogy szövegíró szabadúszó online állásokat találjon, ha felkeresi az összes fontosabb álláshelyet, és kiszűri a szabadúszók keresését. A legtöbb ilyen vállalat rendelkezik távmunka kikötéssel, amely elérhető az Ön számára. Ez azt jelenti, hogy a világ bármely pontjáról hozzáférhet az állásokhoz, és kiválaszthatja az Önnek legmegfelelőbbet.

Olvasni:  Hogyan segíti a Hostinger a PCI-kompatibilis üzletet?

2. Csatlakozzon egy céghez, amely szövegírással foglalkozik

Vannak olyan cégek, mint a Pepper Content, amelyek szövegírási szolgáltatásokat nyújtanak. Az ehhez hasonló cégekhez való csatlakozással kiválaszthatja, hogy milyen típusú tartalmat készíthet.

Az olyan cégek, mint a Pepper Content, a legjobb hely az írási utazás megkezdéséhez, mivel különféle témákat fednek le. Ezzel nem csak egy témában, hanem több területen is tapasztalatot és szakértelmet szerezhet.

3. Kezdj el blogolni

A legjobb módja annak, hogy írásban magas kezdő fizetést kapjunk, ha van egy koncepciót igazoló dokumentum. Ha sikeres blogod van, a cégek hajlandóak lesznek többet fizetni, mint a többi szövegíró, mert tudják, hogy megérted, mire van szükség ahhoz, hogy a tartalom kattintásra késztessen. Ez lassan indul, de ha a blog beindul, csodákat fog tenni.

4. Hideg e-mailek

Ha egy cégnél szeretne dolgozni, mindig küldjön nekik e-mailt, hogy felvegye magát a radarra. A legjobb módja annak, hogy észrevegyék, amikor hideg e-maileket küldenek egy cégnek, ha elképesztően ajánlja magát. Ezt úgy érheti el, hogy Ön szerint mit tehet a cégért, vagy olyan helyekre mutat rá, ahol a tartalom jobban megfogalmazható lett volna.

Az e-maileknek személyre szabottaknak és jól artikuláltnak kell lenniük, hogy a vállalatok úgy érezzék, Ön kellő szakértelemmel rendelkezik a témában.

5. Ajánlások

Az olyan vállalkozások, mint a szövegírás, boldogulnak a jó ajánlásokkal. Ezt úgy érhetjük el, hogy jó tartalmat adunk le határidő előtt, biztosítunk egyértelmű nyílt kommunikációt, és olyan átírásokat kínálunk az ügyfeleknek, amelyek biztosítják, hogy a tartalom pontosan olyan legyen, amilyennek szeretnének.

Olvasni:  Hogyan boldogulhatnak a hagyományos kiskereskedők a digitális korszakban

A hálózatépítés fontos egy most kezdő szabadúszó szövegíró számára, ezért ügyeljen arra, hogy minden üzleti tevékenységét személyessé tegye.

A legjobb szabadúszó szövegíró webhelyek

Szövegírási élet

Forrás

Számos szabadúszó szövegíró webhely található, ahol szövegírói munkát találhat a kezdőtől a szakértőig. Azonban nem minden webhely megbízható és előnyös. Íme a három legnépszerűbb webhely, ahol megbízható távoli szövegírási munkát végezhet:

1. Paprikatartalom

A Pepper Content egy digitális marketingcég, amely nagy hangsúlyt fektet a tartalomra és a szövegírásra. Nemzetközi ügyfeleik vannak, és különféle területekre és résekre írnak tartalmat.

2. LinkedIn

LinkedIn egyike azoknak a webhelyeknek, ahol kapcsolatba léphet más szabadúszókat kereső szakemberekkel.

3. Feldolgozás

Feldolgozás egy olyan oldal, amely kihasználja a koncertgazdaságot. Ez az egyik legjobb hely, ahol szabadúszó munkákhoz férhet hozzá a tartalom és a szövegírás területén.

Hogyan kaphat pénzt a szövegírási munkáért

Amikor otthonról kezd online munkát, például szövegírást, ügyeljen arra, hogy milyen áron számolja a munkáját. A legtöbb szabadúszó szövegíró jobban szereti, ha szó szerint fizetik a munkájukért, és egyösszegű fizetést kapnak, ha olyan céghez veszik fel, amely meg akarja tartani őket.

Kezdetben helyesen kell beárazni a munkáját. Ha az ár túl alacsony, előfordulhat, hogy nem kap elég kompenzációt a munkájáért. Ha azonban túl magas, akkor lehet, hogy az emberek nem hajlandók ennyit fizetni egy kezdő íróért. Karrierje előrehaladtával olyan magasra tudja majd árazni a munkáját, amennyire csak akarja.

A hűséges ügyfelek biztosításának másik módja, különösen az induláskor, az ingyenes átírások és visszajelzések beépítése. Ez azt jelenti, hogy ügyfelei olyan gyakran szerkeszthetik a tartalmaikat, ahányszor szükségesnek ítélik, és elégedettek az elvégzett munkával. Ez egy biztos módja annak, hogy ügyfele ismerőseinek ajánlja Önt.

Olvasni:  TokUpgrade Review 2024: Hogyan szerezzünk több TikTok-követőt

A szövegírási munkák és a távmunka előnyei

Három szó a SEO szövegírás leírására

Forrás

Figyelembe véve a távoli munkaerő forgatókönyvének terjedését, a távoli szövegírási munkáknak számos előnnyel és előnnyel járnak. Nézzünk meg néhányat a legfontosabbak közül.

1. Rugalmas nyitvatartási idő vagy helyszín

Mint minden otthoni munkavégzési helyzetben, itt is rugalmas munkaidőben lesz része, de nem ez az egyetlen rugalmas dolog. Mivel minden munkája online lesz, nem kell mozdulatlanul állnia. Ez lehet a tökéletes módja annak, hogy pénzt keressen, ha úton van.

2. Jobb egyensúly a munka és a magánélet között

Képes lesz gyakorolni a munka és a magánélet jobb egyensúlyát. Ez nagyon hasznos lehet azoknak, akiknek otthon kell kezdeni, mint például a fiatal szülők.

Az Elvihető

Áttekintettük A-tól Z-ig, hogyan válhat szabadúszó szövegíróvá. Sok webhely kínál szövegírási munkákat, de a legjobbak, különösen a kezdők számára, az olyan webhelyek, mint a Pepper Content.

A nevünkben található tartalom révén biztos lehet benne, hogy különféle témák és rések közül választhat. Ez bónuszt ad, hogy felgyorsítsa karrierjét. Egy másik előny, hogy ezek a webhelyek megadják a szabadúszó munka minden rugalmasságát és a munkával járó következetességet.

GYIK

1. Mi a különbség a tartalomírás és a szövegírás között?

A tartalomírás lényegét tekintve tartalom előállítása, többnyire tájékoztató jellegű, és olykor promóciós is lehet, de célja a vásárló felvilágosítása a termékről. Példák a tartalomírásra a blogok és a webhelyek.

A szövegírás teljes mértékben promóciós jellegű. Az ügyféllel való kapcsolattartásra van írva. Míg a tartalomírás a termék tulajdonságaira összpontosít, addig a szövegírás a termékekből származó értékre összpontosít, legyen az élmény vagy érzés. Mind a szövegírás, mind a tartalomírás a legjobb otthoni munka része.

Olvasni:  OtterBox Australia kuponok és kedvezményes kódok

2. Mi a jobb, szabadúszó vagy munka?

A szabadúszó munkával rugalmas munkaidőt biztosíthat, kiválaszthatja azokat a projekteket, amelyeken dolgozni szeretne, és a kívánt összeget felszámíthatja. Egy ingadozó piacon azonban előfordulhat, hogy nem mindig van állandó munka a szabadúszó szektorban.

A munka viszont állandó munkát és egyéb előnyöket, például biztosítást és nem pénzbeli juttatásokat biztosít. Fokozatosan nő a fizetése, és bónuszokat is kap. Azonban nem lesz rugalmas munkaidőd, és egy bizonyos ponton túl választhatod ki, hogy mivel szeretnél dolgozni. Nem kérhet eltérő díjakat a különböző projektekhez.

Sok tényezőt figyelembe kell vennie, amikor közülük választ, de ez elsősorban a kívánt vezérlés vagy biztonság mértékétől függ.

3. Mit kell tennem, hogy elkezdjem a szövegírást?

A szövegírás megkezdéséhez laptopra és stabil internetkapcsolatra van szüksége. Éppen ezért ez a kedvenc munka azok körében, akik alacsony ráfordítással szeretnének valamit.

4. Hol találhatok ügyfeleket online?

Számos webhelyet használhat, például a Pepper Content, az Upwork, a Fiverr, hogy csak néhányat említsünk.

5. Milyen képességekre van szükségem ahhoz, hogy szövegíró legyek?

Ahhoz, hogy jó szövegíró legyél, szilárdan kell értened az angol nyelvet, és képesnek kell lenned a tartalom marketingjére.

Új publikációk:

Ajánlott