Hogyan válhat szabadúszó tanácsadóvá Indiában

Szabadúszó tanácsadó szeretnél lenni? Ez a cikk segít megérteni, mit kell tennie, hol kezdje el, és melyik domaint válassza.

● Ki a szabadúszó tanácsadó?

● Különböző szabadúszó tanácsadói szerepkörök

● Hogyan válhat szabadúszó tanácsadóvá

● Szabadúszó tanácsadóvá váláshoz szükséges készségek

Szabadúszó tanácsadóként szeretné elindulni, de nem tudja, hol kezdje? Ez a cikk segít megérteni, mit kínál a szabadúszó tanácsadói karrier, hogyan választhatja ki a domainjét, és milyen készségekre van szükség az odajutáshoz.

Forrás

Ki a szabadúszó tanácsadó?

A szabadúszó tanácsadó olyan személy, aki önállóan dolgozik ügyfelekkel és vállalkozásokkal. Szabadúszó tanácsadóként piacképes készségei alapján választhatja meg tarifáit és rugalmas munkaidejét.

Lehetsz szabadúszó marketing-tanácsadó, szabadúszó vezetési tanácsadó és számos más típus. Ennek érdekében ki kell építenie hálózatát, és meg kell találnia azokat az ügyfeleket, akik tanácsadói vagy menedzseri tevékenységet kívánnak végezni.

Forrás

A szabadúszók bárhonnan dolgozhatnak, de vannak olyan munkák, ahol egy adott földrajzi területen kell lenni. A mai digitális korban, ahol a telekonferencia technológia könnyen elérhető, nagyon könnyű szabadúszó tanácsadóként munkát találni, amely lehetővé teszi, hogy bárhonnan dolgozzon.

A szabadúszó tanácsadás előnyei

Szabadúszó tanácsadóként könnyedén élvezheti annak előnyeit

● Munkarend rögzítése.

● Tárgyalni az árakat a kereslet és a megbízás jellege alapján.

● Ismeretek és készségek bővítése.

● Könnyű váltás a tartományok között.

Forrás

A szabadúszó tanácsadó feladatai

Függetlenül a tanácsadás típusától, a szabadúszó szerepköréhez fűződik néhány általános elvárás. Ezek tartalmazzák,

Olvasni:  Hogyan és miért béreljünk szabadúszót az íráshoz

● Ügyfelei időben történő számlázása az előírt formátum szerint.

● Időbefektetés az ügyfélbázis kialakításába.

● Iroda kialakítása.

● Adófizetési kötelezettségek betartása.

● Munka leadása a megbeszélt határidőn belül.

● Szerződések, javaslatok készítése.

Különféle típusú szabadúszó tanácsadói szerepkörök a marketingben

Mielőtt elkezdené szabadúszó karrierjét, ügyeljen a megfelelő domain és szerep kiválasztására. Ennek az Ön jelenlegi készségein és szakértelmén kell alapulnia. Tehát, ha Ön szakértő a közösségi médiában, akkor a szabadúszó közösségi média tanácsadó szerepe megfelelő az Ön számára.

Forrás

De ha több éve dolgozik az oktatás területén, akkor a szabadúszó oktatási tanácsadói munkakör megfelelőbb lehet. Ha meg szeretné tudni, melyik típus felel meg Önnek leginkább, vegye figyelembe a következő szerepeket, amelyek közül választhat.

  1. Stratégiai tanácsadás: Ez a széles körű stratégiai és tanácsadói szerepkört foglal magában különböző ágazatokban és területeken. Ha rendelkezik üzletvezetési vagy projektmenedzsment múlttal, választhatja ezt a tanácsadási területet. Stratégiai tanácsadóvá válhat több területen – szabadúszó üzleti tanácsadó, szabadúszó vezetési tanácsadó stb.

Forrás

  1. Marketing tanácsadás: Az e-mail marketingtől a tartalomkészítésig sok mindent megtehet szabadúszó marketing tanácsadóként. Ideális esetben, ha marketinges vagy kommunikációs végzettséggel rendelkezik, a munka sokkal könnyebbé válik. És mivel minden vállalkozás a marketing egyik vagy másik formájára támaszkodik, rendkívül nagy a kereslet az ilyen típusú szabadúszó tanácsadók iránt.
  1. Közösségi média tanácsadás: Bár ez a nagyobb marketing terület része, a közösségi média menedzsmentje nagyon szűk készségeket igényel. Így a szabadúszó közösségi média tanácsadók nagyon keresettek. A közösségi médiában való részvételhez az elemzések és az algoritmusok speciális ismerete szükséges.

Forrás

  1. PR-tanácsadás: PR-tanácsadót általában a márkaimázs és a médiakapcsolatok menedzselésére alkalmaz egy cég. Jellemzően a különböző érdekelt felek menedzselésével segítik a márka elérhetőségének növelését.
  1. SEO tanácsadás: Egy másik marketing ág, a SEO szintén nagyon speciális készségeket igényel. Ez az oka annak, hogy a vállalkozások gyakran alkalmaznak szabadúszó SEO szakértőt teljesítményük javítása érdekében.
  1. Vezetői tanácsadás: A vezetői tanácsadók általában mentorként és tanácsadóként működnek a vállalat növekedéséért felelős törzscsapat számára. Egy ilyen szabadúszó tanácsadó széleskörű ismeretekkel és munkatapasztalattal rendelkezik olyan területeken, mint a stratégia és a növekedés, a vállalati kommunikáció és a vezetésépítés.
  1. Tervezési tanácsadás: A tervezési tanácsadók tervezési gondolkodáson, programtervezésen és hasonlókon dolgozhatnak. Szakértők lehetnek a belsőépítészetben, a művészetekben vagy a márkatervezésben is.
Olvasni:  WooCommerce vs Shopify: Főbb különbségek és hogyan válasszunk

Hogyan válhat szabadúszó tanácsadóvá?

A szabadúszó tanácsadás világa rendkívül elterjedt lehet. És így zavaró. hol kezded? hogyan kezded? Melyik területet választod? Hogyan éri el az első projektjét? Ezeket a kérdéseket minden első alkalommal szabadúszó tanácsadó mindig felteszi magának. Szerencsére a válaszok egyszerűek, és egyértelmű lépésekre bonthatók.

Forrás

1. Keresse meg USP-jét

Az első dolog, amit ki kell térni az útból, az az, hogy megértsd, miben vagy jó, és mit tud nyújtani szolgáltatásként. Gondolja végig, hogy milyen készségekkel rendelkezik, majd nézze meg, melyik áll a legjobban.

Tehát, ha már rendelkezik például marketinges múlttal, akkor tovább szűkítheti a PR vagy a közösségi média ismeretekre. Aztán csatolj hozzá egy eredményt. Például, ha szabadúszó közösségimédia-tanácsadó szeretne lenni, reklámozhatja magát: „Növelje kattintásonkénti költségét a közösségi média kezelésének szakértői kínálatával”.

2. Határozza meg a rést

Nézze meg alaposan azt a piacot, amelyre belépni készül. És elemezze azt, amit már megvett és bőségesen elérhető. Ezután azonosítsa azokat a területeket, ahol nagy a kereslet, de viszonylag alacsony a kínálat. Próbálja meg odatenni az ajánlatát, hogy kialakítsa a rést.

3. Állítsa be az árat

Az árképzés megközelítésének különböző módjai vannak. Beállíthat óradíjakat, vagy egyösszegű összeget ajánlhat projekt alapján. Néhány kritikus tényező, amelyet figyelembe kell venni, a saját ideje, készségei, az ügyfél és a munka mennyisége.

4. Hálózat

Ez egy nagyon fontos lépés, amelyet a szabadúszók gyakran figyelmen kívül hagynak. Szinte lehetetlen folyamatosan munkát találni szabadúszó tanácsadóként a jelenlegi kapcsolatok kihasználása és új kapcsolatok kiépítése nélkül.

Olvasni:  Mi az a Stack Developer: Átfogó útmutató

5. Építsd ki társadalmi jelenlétét

A közösségi média és más digitális platformok, például a blogoldalak és weboldalak nagyszerű módja annak, hogy bemutassa, ki vagy. Tegye jelenlétét ezeken a platformokon egy szilárd portfólió felépítésével, amely lehetővé teszi, hogy munkája beszéljen.

6. Hozzon létre egy lenyűgöző hangmagasságot

Mivel egy vállalkozás finanszírozási javaslatokat használ az adományozók bevonzására, hasonlóképpen szabadúszó tanácsadóként Önnek is el kell kezdenie szilárd javaslatokat írni. Ezeknek egyértelműen fel kell tüntetniük az Ön által kínált árakat és ütemterveket. Tovább személyre szabhatja bemutatóját, ha feltérképezi azt a vállalatot, amelynek bemutatja. Ez nagyszerű első benyomást kelthet.

Ha követi ezeket az alapvető lépéseket, jó lesz szabadúszó tanácsadónak mennie. De válassz okosan. Kezdőként nagyon csábító lehet minden feladatra vagy projektre igent mondani. De lehet, hogy nem mindig jó Önnek mind az érték, mind a megtérülés szempontjából.

Szabadúszó tanácsadóvá váláshoz szükséges készségek

Szabadúszóként két nagy fajta képességgel kell rendelkeznie:

  1. Technikai vagy területi ismeretek: Ez az a szakértelem, amellyel először is rendelkeznie kell egy projekt megvalósításához. A legjobbak közé tartozik,

○ Webes alkalmazások fejlesztése: Ez egy nagyon igényes készség, mivel minden vállalkozás egy webhelyre, alkalmazásra vagy mindkettőre támaszkodik. Ez egy rendkívül kívánatos készség akkor is, ha weboldalát szeretné felépíteni, hogy bemutassa munkáját, és maga is márkává váljon.

○ Cloud computing: Az Amazon Web Services, az Azure és mások nagyszerű eszközök a portfólió sokaságának bővítésére.

Forrás

  1. Lágy vagy megfoghatatlan készségek: Ezek olyan készségek, amelyek növelhetik a szabadúszó tapasztalatot, és jó, ha rendelkezel vele. Néhány alapvető soft skill:
Olvasni:  Antidetect böngészők – az Ön védelme a kibervilágban

○ Projektmenedzsment

○ Vezetés

○ Vállalkozói gondolkodásmód

○ Időgazdálkodás

○ Adminisztrációs készségek

Forrás

Kívánatos e két készségtípus kiegyensúlyozott kombinációja a szabadúszó tanácsadóként való előrelépéshez.

Összefoglalva

Ma már nem túl nehéz szabadúszóvá válni, különösen akkor, ha a koncertgazdaság virágzik. A szabadúszó tanácsadóvá válni viszonylag egyszerű, hiszen rengeteg lehetőség áll rendelkezésére. A bárhonnan történő munkavégzés rugalmassága szintén növeli a szabadúszók iránti növekvő keresletet. Tehát vegye fel a tempót, és induljon útnak még ma!

Ha követi a blog részleteit, hamarosan elkészítheti az útitervet, hogy szabadúszó tanácsadóvá váljon.

Kulcs elvitelek

● A szabadúszó tanácsadó vezetői és stratégiai készségekkel rendelkezik, és önállóan tud dolgozni az ügyfelekkel.

● A szabadúszó karrier elindításához számos munkaterület létezik – menedzsment, marketing, közösségi média és egyebek.

● Szabadúszó tanácsadóként meg kell határoznia szakértelmét és USP-jét.

● A szabadúszónak erős hálózatokat kell kiépítenie, hogy biztosítsa az értelmes munka rendszeres beáramlását.

● Összpontosíthat bizonyos gyakran keresett technikai készségek fejlesztésére, például webalkalmazások fejlesztésére vagy számítási felhőre.

● A szabadúszónak törekednie kell más alapvető készségek kialakítására, beleértve az erős kommunikációt, a hatékony időgazdálkodást, a projektmenedzsmentet és a vállalkozói gondolkodásmódot.

GYIK

1. Mi a szabadúszó?

A szabadúszó egy független munkamód, ahol rövid vagy hosszú távú projekteket találhat közvetlenül az ügyfelekkel.

2. Hogyan talál munkát egy szabadúszó tanácsadó?

A szabadúszó tanácsadók olyan hálózati platformokon, mint a LinkedIn, vagy személyes kapcsolatokon keresztül találhatnak állást.

3. Melyek a legjobb készségek szabadúszóként tanulni?

A szabadúszó tanácsadónak rendelkeznie kell a legfontosabb készségekkel: projektmenedzsment, webalkalmazás-fejlesztés, számítási felhő, időgazdálkodás és vezetés.

4. Összekapcsolhatom a szabadúszó és a tanácsadást karrierként?

Könnyedén válhat szabadúszó tanácsadóvá, ha szakértelemmel rendelkezik egy adott területen, például stratégiai gondolkodásban, vezetésben, pénzügyekben, technológiában stb.

Új publikációk:

Ajánlott