Hogyan váltják fel az Instagram-gyűjtemények az útmutatókat

Az Instagram-gyűjtemények értékes eszközzé váltak a tartalmak rendszerezéséhez és mentéséhez. Zökkenőmentes módot kínálnak az Instagram legértékesebb bejegyzéseinek összegyűjtésére. De hogyan váltják fel ezek a gyűjtemények a hagyományos Instagram útmutatókat?

Ebben a blogbejegyzésben feltárom az Instagram-gyűjteményekben rejlő lehetőségeket, amelyek forradalmasíthatják az Instagram felfedezésének, mentésének és gyűjtésének módját. privát vagy nyilvános tartalom az emelvényen.

Az útmutatók funkció 2024. december 15-én lejár.

Nézzük meg, milyen lehetőségek rejlenek ebben a kevésbé használt Instagram-funkcióban, és hogyan készítsünk Instagram-gyűjteményt.

Gyűjtemények vs. útmutatók: A különbség megértése

Mik azok az Instagram gyűjtemények?

Az Instagram Collections egy olyan funkció, amely lehetővé teszi az Instagram-bejegyzések privát mentését és gyűjtését meghatározott, felhasználó által meghatározott gyűjteményekbe. Ez azt jelenti, hogy érdeklődési köre vagy konkrét témái alapján összeállíthatja saját személyes hírcsatornáját.

Úgy néz ki, mint egy könyvjelző, ahogy a könyvjelző ikont használva menti a bejegyzést egy gyűjteménybe az IG-n, ahogy az alább látható.

Minden gyűjtemény elnevezhető és testreszabható az Ön preferenciái szerint. Így személyre szabott módja a tartalom mentésének és újralátogatásának.

Olvasni:  Virtuális körutazás hozzáadása a WordPress-hez WP VR segítségével

Ez egy nagyszerű módja annak, hogy nagyszerű emlékeket mentsen el Instagram-hírcsatornájából.

Tekintse meg, hogyan menthet Instagram-bejegyzést egy gyűjteménybe a fenti könyvjelzővel.

Instagram útmutatók felfedezése

Az Instagram Guides viszont a platform által bevezetett szolgáltatás volt, amely lehetővé tette a tartalom létrehozását. Valamint ajánlásokat és tippeket, forrásokat és egyéb értékes információkat strukturált formában.

Az útmutatók tartalmazhatnak fényképeket, videókat és szöveget, ami sokoldalú eszközzé tette a válogatott tartalmak létrehozásához. Ez a tartalom túlmutat az egyéni bejegyzés formátumán.

Főbb különbségek az Instagram-gyűjtemények és az útmutatók között

Az elsődleges különbség e két funkció céljában és használati esetében rejlik. Míg az Instagram-gyűjtemények a mentett tartalmak személyes gondozására és rendszerezésére irányulnak, az útmutatók inkább a létrehozásra és válogatott tartalmak megosztása hogy mások felfedezzék.

A gyűjtemények privát és személyesek, míg az útmutatók nyilvánosak, és szélesebb közönséggel való megosztásra szolgálnak.

Egy másik különbség a tartalom formátuma. Az Instagram-gyűjtemények elsősorban mentett bejegyzésekből állnak. Míg az útmutatók strukturáltabb és narratívabb formátumot kínáltak, lehetővé téve, hogy informatívabb élményt teremtsen a közönség számára.

Összességében az Instagram-gyűjtemények és útmutatók különböző célokat szolgálnak a platformon. A gyűjtemények személyre szabottak, privátak, és az egyéni tartalomkezelésre összpontosítanak.

Míg az útmutatók nyilvánosabbak, strukturáltabbak, és arra irányultak, hogy a kurátori tartalmakat szélesebb közönséggel osszák meg.

Hogyan készítsünk Instagram kollekciót

  • Nyomja meg és tartsa lenyomva az Instagramon gyűjteni kívánt bejegyzés könyvjelző gombját.
Az első az Instagram-bejegyzések gyűjtésében egy gyűjteményhez.
  • nyomja meg a + gombot. Ez a lépés kissé eltérően fog kinézni attól függően, hogy a múltban kísérletezett az Instagram gyűjteményekkel. Ha korábban létrehozott egy gyűjteményt, akkor az adott gyűjtemény vagy gyűjtemények csoportja megjelenik ezen a következő képernyőn. Ha még soha nem kommunikált az Instagram gyűjteményekkel, a + gomb megnyomása automatikusan felkéri, hogy nevezze el azt az új gyűjteményt, amelybe ezt a bejegyzést szeretné beilleszteni.
Olvasni:  Hogyan készítsünk képernyőképet egy HP laptopon
Használja a könyvjelző gombot egy bejegyzés mentéséhez az IG-ből, majd helyezze el egy gyűjteménybe, vagy hozzon létre egy újat itt.
  • Nevezze el új gyűjteményét, és kattintson a Mentés gombra. Függetlenül attól, hogy korábban voltak gyűjteményei vagy sem, ez a lépés ugyanúgy fog megjelenni.
Üzenetet fog látni a mentett gyűjtemény megtekintéséhez az IG-n.
  • A lépések elvégzése után létrehozta és elnevezte az új Instagram-kollekciót. A jövőben, ha bejegyzést szeretne hozzáadni az új gyűjteményéhez, az akkor fog megjelenni, amikor lenyomva tartja a könyvjelző eszközt.

Hogyan nézhet meg egy Instagram-gyűjteményt

Gyűjteményeinek megtekintéséhez lépjen a profiloldalára, és koppintson a három vonalra a jobb felső sarokban. Ezután érintse meg a Mentett elemet. Ez megmutatja az összes általad készített gyűjteményt. Ha akarod, megváltoztathatod a gyűjtemény címlapfotóját. Csak érintse meg a megtekinteni kívánt gyűjteményt.

Ezenkívül a Mentett oldalon elmentheti az Instagram Shoppingból származó dolgokat a kívánságlistára.

Kattintson a könyvjelző ikonra az Instagram-gyűjtemény megtekintéséhez az alkalmazásban.
Itt láthatja az összes IG-gyűjteményét.

Az Instagram-gyűjtemények felemelkedése

Hogyan javítják az Instagram-gyűjtemények a tartalomkezelést

Az Instagram-gyűjtemények hatékony eszközt kínálnak a tartalmak saját preferenciái szerinti válogatására és rendszerezésére. Ez a funkció lehetővé teszi a bejegyzések mentését és kategorizálását meghatározott gyűjteményekbe.

Lehetővé teszi, hogy könnyen elérje és újra megtekintse azokat a tartalmakat, amelyeket újra és újra meg szeretne tekinteni.

Saját gyűjteményeid összeállításával személyre szabhatod tartalomfogyasztásodat, és visszatekinthetsz az emlékekre, vagy megtekintheted a jövőben megvásárolni kívánt tételek mentett bejegyzéseit.

Az Instagram-gyűjtemények vizuális történetmesélő eszközként

Az Instagram-gyűjtemények vizuális történetmesélési eszközként szolgálnak, amely lehetővé teszi narratívák készítését a mentett tartalmakon keresztül.

A bejegyzések mentésével és tematikus gyűjteményekbe rendezésével vizuális történeteket hozhat létre, amelyek tükrözik saját érdeklődési körét és tapasztalatait.

Az Instagram-gyűjtemények előnyei az útmutatókhoz képest

Rugalmasság és testreszabás

Az Instagram Collections nagyobb fokú rugalmasságot és testreszabást kínál az útmutatókhoz képest. A Gyűjtemények segítségével saját személyes preferenciái alapján rendezheti és rendezheti a bejegyzéseket, így személyre szabottabb és egyedibb böngészési élményt hozhat létre.

Olvasni:  Hogyan kell kenni a kapcsolókat?

Ez a funkció lehetővé teszi a tartalom meghatározott témák alapján történő kategorizálását. Így könnyebben felfedezheti és mentheti azt a tartalmat, amelyet a legjobban szeret.

Ezenkívül a gyűjteményekbe való bejegyzések hozzáadásának és eltávolításának lehetősége rugalmasságot biztosít a válogatott tartalmak folyamatos finomításához és frissítéséhez.

Fokozott vizuális vonzerő és esztétikai kohézió

Ennek a formának a vizuális vonzereje és esztétikai kohéziója felülmúlja a régi útmutatókat, így vonzóbb platformot jelentenek a tartalomkezeléshez.

A gyűjtemények lehetővé teszik, hogy posztjait vizuálisan összefüggő módon rendezze el, és így egy összeállított galériát hozzon létre.

Hatékonyan válogathat olyan tartalmat, amelyre újra és újra vissza szeretne hivatkozni. Ez segíthet abban, hogy ne ismételje meg ugyanazokat a bejegyzéseket a közösségi platformon.

Az algoritmus növelése a mentett bejegyzésekkel

Ha Instagram-bejegyzéseit egy gyűjteménybe menti, az jelzi az IG-nek, hogy bejegyzései értékesek. Előfordulhat, hogy profilját és bejegyzéseit nagyobb közönség számára teszi elérhetővé a közösségi hálózaton.

A megtakarítások ma kritikus mércét jelentenek az Instagram platform elkötelezettségi tevékenységében. Megkérheti követőit, hogy jelöljék meg a legértékesebb bejegyzéseit a hálózaton.

Minél több megtakarítást ér el, annál többet fog látni a bejegyzése az Instagram feedben.

A tartalomszervezés fejlődése az Instagramon

Befolyásoló és márka elfogadása

A Gyűjtemények funkció forradalmasította a tartalom szervezésének és bemutatásának módját. Mostantól saját, személyre szabott mentett bejegyzésgyűjteményeket is összeállíthat, így könnyebben hozzáférhet és hivatkozhat az érdekes tartalmakra.

A gyűjtemények hasonlóak az X platformon található Twitter-listákhoz, ahol saját hírfolyamot készíthet.

Ha stratégiailag rendezi bejegyzéseit tematikus gyűjteményekbe, Ön, valamint az influencerek és a márkák hatékonyan nyomon követhetik legkedveltebb tartalmait az IG-n.

Következtetés

Az Instagram-gyűjtemények a tartalom rendszerezésének és mentésének fő módszerei, mivel megelőzik az útmutatók funkciót.

Olvasni:  A Pixel Tablet a Google I/O bevezetése előtt került fel az Amazonra

Az Instagram platformot használó felhasználóbarát felületükkel a gyűjtemények egyszerűsített módot kínálnak az Ön számára leginkább vonzó tartalmak mentésére és elérésére.

Használtál gyűjteményeket az Instagramon? Szeretném tudni, hogyan használtad őket az alábbi megjegyzésekben.

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott