Hogyan változtasd üzleti Instagramodat értékesítési géppé

Az elmúlt évtizedben az Instagram egy egyszerű fotómegosztó alkalmazásból a barátokkal és a családdal való kommunikációt szolgáló, hatékony marketingeszközzé fejlődött az Instagram-eladások növelése érdekében.

Ez az egyik leggyorsabban növekvő közösségi média hálózat a közösséggel 2 milliárd havi aktív felhasználó. Nem csoda, hogy bármilyen méretű és résszel rendelkező vállalkozás lát lehetőséget ebben a platformban, és felhasználja a márkaismertség növelésére, a termékek piacra dobására és a célközönségekkel való kapcsolatok kialakítására.

Ráadásul virágzik az Instagram-vásárlás, így remek hely lehet az eladások fellendítésére, ha tudod, hogyan változtasd az Instagramból az üzleted egy értékesítési gépezetet.

De először tudjunk meg többet a fontosságáról.

Az Instagram, mint értékesítési gép jelentősége

Az emberek jelentős időt töltenek az Instagramon, így ez hatással van a fogyasztói döntéshozatali folyamatra. Ma a felhasználók szeretnének kapcsolatba lépni márkákkal az alkalmazáson belül, felfedezni termékeiket, és még vásárolni is szeretnének tőlük.

Alapján Instagram statisztikaa közösségi média hálózat nagy lehetőségeket rejt magában a vállalkozások számára, mivel az Instagrammerek 90%-a követ legalább egy vállalkozást a platformon, a felhasználók 87%-a intézkedik, miután meglátott egy terméket a platformon, és az emberek 67%-a nézi a márkás történeteket.

Sőt, könnyebb bevételt szerezni fiókjával, mivel az embereket erősen érdekli az alkalmazáson belüli vásárlás. A Meta saját adatai azt mutatják, hogy az emberek 83%-a fedez fel új termékeket, 81%-a kutatásokat végez, és 80%-uk az Instagramon való megjelenés után dönti el, hogy megvásárolja-e ezt a terméket.

Forrás

Ha még mindig nem vagy meggyőződve arról, hogy az Instagram nagy értékesítési potenciállal rendelkezik, íme három ok, amiért érdemes használni az eladások növelésére.

 • Az Instagramnak nagy és elkötelezett felhasználói bázisa van. Az Instagram 2 milliárd felhasználóra nőtt, akiknek 90%-a legalább egy üzleti fiókot követ a platformon. A legkülönfélébb és méretű márkák számára már nem jelent problémát követőket szerezni és vásárlókká tenni, mivel az emberek nyitottak rá.
 • Az emberek az alkalmazáson belül fedeznek fel és vásárolnak termékeket. Az online vásárlók számára kényelmesebb a vásárlási döntés meghozatala, miután meglátnak egy terméket. Annak megértésével vásárlói magatartásmár nem titok, hogy az Instagrammerek a platformot használják termékek felfedezésére, kutatására és vásárlására.
 • Az Instagram alkalmazáson belüli értékesítési funkciókat kínál. Mivel a felhasználók nagy érdeklődést mutatnak az Instagram-vásárlás iránt, a platform olyan funkciókat vezetett be, amelyek segítenek a vállalkozásoknak és az ügyfeleknek javítani vásárlói útjukon. A termékcímkéktől és matricáktól az alkalmazáson belüli pénztárig a felhasználók könnyedén vásárolhatnak az Instagramon.
Olvasni:  Mi az animáció, és hogyan használható szalaghirdetések tervezésére?

Szóval, nem lenne nagyszerű, ha üzleti Instagramját értékesítőgéppé alakíthatná?

Ez a cikk végigvezeti Önt hét alapvető lépésen, amelyet meg kell tennie. Nagyon figyeljen ezekre a tippekre, és merítsen ihletet a valós életből származó példákból. Merüljünk el!

7 lépés, hogy üzleti Instagramját értékesítési géppé varázsolja

1. Változtassa Instagram-profilját kirakattá

Ha az Instagramról van szó, a felhasználók olyan online vásárlók, akik először a szemükkel vásárolnak. Mivel az embereknek nincs lehetőségük megérinteni vagy felpróbálni a tárgyakat, a termékek látványvilágára és jellemzőire hagyatkoznak.

Ezért kell az Instagramot kirakattá alakítania, hogy értékesítési gépe legyen.

Az Instagram minden olyan funkciót kínál a vállalkozásoknak, amelyek növelik a termékek felfedezését, és a követőket fizető ügyfelekké alakítják. Még 2020-ban az Instagram bemutatta az üzleteket a platformon összeállított termékgyűjteményben részletekkel és árakkal, hogy az érdeklődő felhasználók az alkalmazás elhagyása nélkül vásárolhassanak.

Ha van üzleti Instagram-profilja, és az eladások növelése előkelő helyen áll a listán, ingyenesen létrehozhat egy Instagram-boltot. Lehetővé teheti termékei forgalmazását, és növelheti az ügyfelek érdeklődését, ami hosszú távon több értékesítést eredményez.

Íme egy példa a H&M Home Instagram Shopjára:

Forrás

Az Instagramon való üzlet az egyik legfontosabb lépés a profil kirakatának kialakításában. Vannak azonban további tippek és trükkök, amelyek segíthetnek profilját kirakattá varázsolni:

 • Tegyen közzé szemet gyönyörködtető termékképeket
 • Mutasd be a termékeket különböző szögekből körhintaoszlopokkal
 • Fontolgat márkaépítés az Instagram Shopban
 • Újraküldheti az influencer-támogatásokat és az UGC-t
 • Írjon erős feliratokat, amelyek leírják termékei előnyeit

2. Optimalizálja fiókját az alkalmazáson belüli vásárláshoz

Ha vállalkozása Instagramja felkelti az ügyfelek érdeklődését a termékek iránt, az nagyszerű. De ha segíti az ügyfeleket a márka fotóinak és videóinak megvásárlásában, az nemcsak a vásárlási szándékot befolyásolja, hanem segít abban is, hogy követőiből fizető vásárlókká váljanak.

Egyszerűen fogalmazva, Instagramod értékesítési géppé válik, ha segítesz az érdeklődő követőknek vásárolni, miután megtekintik a termékeket. Ezért fontos, hogy optimalizálja fiókját az alkalmazáson belüli vásárláshoz.

Olvasni:  Szakító e-mail sablonok és fontosságuk (+7 példa)

Vessünk egy pillantást Calvin Kleinre. A vállalat tisztában van azzal, hogy ügyfélköre az Instagramot használja a vásárláshoz, így üzleti profilja az ügyfél útjára van optimalizálva:

Forrás

A Calvin Kleinnek nemcsak Instagram boltja van különféle kollekciókkal, hanem termékcímkéket és matricákat is ad hozzá, az alábbi példához hasonlóan:

Forrás

A legjobb dolog a termékcímkékkel kapcsolatban? Egyetlen képen akár 10 elemet is elhelyezhet, így az érdeklődő felhasználók rákoppinthatnak a kiválasztott termékekre, és többet megtudhatnak a termékleírásaikról, vagy akár alkalmazáson belül is vásárolhatnak. Ez gyorsabb fizetési eredményeket eredményez, ami azt jelenti, hogy az impulzusos vásárlók nagyobb valószínűséggel fejezik be a vásárlást.

3. Biztosítson a követőinek szociális bizonyítékot

A közösségi média népszerűségével, amikor a gyakori vásárlók megoszthatják vásárlói történeteiket követőikkel és profillátogatóikkal, a közösségi bizonyítás jelentősége megnőtt.

Mostantól a potenciális ügyfelek kutakodhatnak, és megtudhatják, mások mit gondolnak a kiválasztott termékekről, mielőtt megvásárolnák azokat. És amikor azt látják, hogy a meglévő ügyfelek elégedettek a vásárlással, az Instagrammerek nagyobb valószínűséggel vásárolják meg az Ön termékét az alkalmazáson belül.

Ahhoz, hogy üzleti Instagramját értékesítési géppé alakítsa, a követőinek társadalmi bizonyítékot kell biztosítania.

Íme néhány tartalomötlet arra vonatkozóan, hogy miként nyújthat közösségi bizonyítékot az Instagramon:

 • Vásárlói vélemények
 • Felhasználó által generált tartalom
 • Esettanulmányok
 • Termékértékelések
  Befolyásoló jóváhagyások

A legegyszerűbb módja a márkaemlítések keresése, és képernyőképek készítése, amelyekből vásárlói véleményeket készíthet. Íme egy példa erre a Taco Bell stratégiára.

Forrás

Ha pedig kreatív feliratokat kell kitalálnia a vásárlói véleményekhez, jó ötlet lehet hasznosítani AI-alapú szöveggenerátorok mivel ez egy nagyszerű módja a tartalomgyártás bővítésének, és időt takaríthat meg, hogy a legfontosabb dolgokra összpontosítson.

4. Időben korlátozott kedvezmények és ajánlatok megosztása

A túlterhelt választék miatt, amikor az ügyfelek túl sok választási lehetőséggel rendelkeznek a piacon, nagyobb valószínűséggel tapasztalják megbánásukat, és megpróbálják megtalálni a legjobb ajánlatokat, amelyek segítenek a megfelelő vásárlási döntés meghozatalában.

Más szóval, ha az ügyfelek olyan márkákat látnak, amelyek kedvezményeket és ajánlatokat osztanak meg, az növeli a konverziókat, mivel az emberek pénzt akarnak megtakarítani, amikor közel azonos termékeket vásárolnak a piacon.

Ami az Instagramot illeti, a kedvezmények és ajánlatok megosztása csak egy újabb bevált taktika, amellyel Instagramját értékesítési gépezetgé alakíthatja. Ha pedig ajánlatai időben korlátozottak, akkor ez arra ösztönzi a potenciális ügyfeleket, hogy azonnal vásároljanak.

Akár szezonális ajánlatokat, akár egynapos kuponokat kínálsz, Instagram-követőidnek egy újabb szilárd okot adsz a vásárlásra, azzal a lehetőséggel, hogy méltányosabb áron kapjanak valamit, amit szeretnének kipróbálni.

Olvasni:  10 szó, amit kerülni kell egy e-mailben – és hogyan mondd ki jobban

Nézze meg, hogyan használja a BaliBody Skin Instagramját az időkorlátos értékesítés bejelentésére:

Forrás

Sőt, ez a stratégia is segíthet leadeket generálni ha előre megírja az eladását, és arra ösztönzi az érdeklődő követőket, hogy iratkozzanak fel egy e-mail listára, ahol korán hozzáférhetnek az akcióhoz.

5. Minden módon reklámozza Instagram kirakatát

Bármennyire is próbálkozol, nem minden potenciális ügyfele követi vállalkozását az Instagramon. Minél többen tudnak az Instagram kirakatáról, annál több potenciális ügyfelet tud vonzani.

Ezért elengedhetetlen, hogy szélesebb közönséget érjen el, ha értékesítési gépet akar csinálni belőle, és mindenféle módon népszerűsítenie kell üzletét.

Vessünk egy pillantást Lulura. A cég felismeri az influencer marketing erejét, ezért a Lulus olyan divat influencerekkel áll össze, akik profiljukon reklámozzák az üzletet, az alábbi példához hasonlóan:

Forrás

Instagram értékesítési kampányok

Ha pedig megvan a költségvetése, hogy csökkentse a zajt, és elérje a megfelelő közönséget az Instagramon, fontolja meg fizetett hirdetési kampányok létrehozását, mivel ez az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy népszerűsítse Instagram kirakatát, amely eredményeket hoz.

Például Bobbi Brown tesztelte az Instagram-hirdetéseket, hogy új ügyfeleket érjen el és növelje az eladásokat. A kampány az új ügyfelek 75%-át vonzotta, és hétszer gyorsabb átadási arányt ért el.

Forrás

Íme néhány további módszer az Instagram kirakatának népszerűsítésére:

 • Terjessze az Instagram hírét más közösségi média csatornákon
 • Hozzon létre egy e-mail kampányt Instagram-profiljának szentelt
 • Ösztönözze ügyfeleit, hogy címkézzék meg üzleti Instagram-fiókját
 • Instagram versenyek és ajándékok szponzorálása

6. Építs hűséges követői közösséget

Az Instagram jelenléte miatt fontos, hogy lojális követői közösséget építs ki, mivel ezek az emberek nagyobb valószínűséggel válnak profilod rajongóivá, akik fokozottan figyelnek a termékeidre, és lehetőségként tekintik az ajánlásaidat.

Sőt, a márkahűség befolyásolja a vásárlási szándékot, és arra ösztönzi az ügyfeleket, hogy vásároljanak, és ajánlják termékét vagy szolgáltatását barátaiknak és családtagjaiknak. pontjában meghatározottak szerint Zippia legújabb jelentéseaz amerikai fogyasztók 97%-a hűséges legalább egy márkához, a hűséges vásárlók 60%-a gyakrabban vásárol, és a hűséges vásárlók 86%-a ajánlja majd az Ön termékeit.

A követők hűséges közösségének felépítéséhez őket kell előtérbe helyezned, és értéket kell teremtened.

A hűség növelésének egyik leggyorsabb módja az Instagram-ajándékok szervezése, amelyek lehetőséget adnak követőinek, hogy valami értékeset nyerjenek a cégétől. Tekintse meg a Dr.Jart+ példáját:

Olvasni:  Hogyan ösztönzi a White Label digitális marketing az üzleti növekedést?

Forrás

7. Készüljön fel az ügyfelek kérésére

Amikor az Instagrammerek felfedeznek és vásárolnak termékeket a platformon, legalább öt szakaszon mennek keresztül. Az ügyfélút egy összetett folyamat, így nem csoda, ha a potenciális és a meglévő ügyfeleknek kérdéseik vagy aggályaik lehetnek az Ön termékeivel kapcsolatban az ügyfélút minden szakaszában.

Ez azt jelenti, hogy csak tudomást szereznek a cégéről, végrehajtanak egy vásárlást, vagy megosztják az ügyfelek tapasztalatait másokkal a közösségi médiában.

Ha az Instagramon értékesít, és üzleti Instagramját értékesítési géppé szeretné alakítani, akkor készen kell állnia az ügyfelek kéréseire, mivel az aggódó ügyfelek esetleg kérdéseket tehetnek fel a termékével kapcsolatban. A közvetlen üzeneteket is be szeretné állítani a gyors válaszokhoz.

Minél gyorsabban kezeli az ügyfelek kéréseit, annál jobb. Amikor órákba, napokba vagy akár hetekbe telik, mire visszajelzést kapnak márkájáról, az ügyfelek elvesztik érdeklődésüket a cége iránt, ami tönkreteszi a márka hírnevét. Ezért kiemelkedő ügyfélszolgálatot kell nyújtania.

Először figyelje a megjegyzés részt, és válaszoljon a kérdésekre:

Forrás

Másodszor, csússzon a közvetlen üzenetekbe, és ellenőrizze, hogy vannak-e kérései az ügyfelektől. Nagyszerű lenne, ha beállíthatna gyors válaszokat, és előre elkészített válaszokat hozna létre a gyakran ismételt kérdésekre, mivel ez növeli a válaszidőt.

Végül ne feledje, hogy alternatív ügyfélszolgálati csatornákat is használhat, ha nem engedheti meg magának, hogy külön ügyfélszolgálati csapatot alkalmazzon Instagramjához.

Például optimalizálhatja Instagram-életrajzát az ügyfélszolgálathoz, és hozzáadhatja telefonszámát, hogy az aggódó ügyfelek kapcsolatba léphessenek a telefonközponttal. Ne felejtse el azonban jól kihasználni híváskövetés hiszen ez a lehetőség, hogy betekintést nyerjen a hívásokba, és jobban megértse közönségét.

Az Instagram értékesítés lezárása

A fogyasztói magatartás megváltozott az elmúlt évtizedben, és az emberek szeretnék felfedezni és megvásárolni a termékeket az általuk naponta használt csatornákon. Az egyik legnépszerűbb közösségi média hálózatként az Instagram nagy értékesítési potenciállal rendelkezik, így olyan értékesítési gépezetgé alakíthatja, amely a követőit fizető ügyfelekké alakítja.

Nyilvánvaló, hogy mind a nagy, mind a kisvállalkozások szeretnének eladni az Instagramon, ami azt jelenti, hogy az alkalmazáson belüli versennyel szembesülhet. Mindazonáltal tegye meg a fent említett lépéseket, hogy optimalizálja üzleti profilját a vásárláshoz, és olyan értékesítési géppé alakítsa, amely eredményeket hoz.

Kihagytunk valamit a listáról? Ossza meg velünk, mi segít többet eladni az Instagramon!

10 éves digitális marketing tapasztalattal Val a szabadúszó SMM tanácsadó aki segíti a kis- és középvállalkozásokat egyaránt. Val Razov legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott