Hogyan változtassuk meg a háttérszínt az Instagram Storyban, hogy ragyogjon

Szeretnéd kiemelni Instagram-történeteidet? Az Instagram-történetek háttérszínének megváltoztatása segíthet felkelteni a közönség figyelmét, és egyedi megjelenést kölcsönöz a tartalomnak.

Ebben a bejegyzésben végigvezetem Önt az Instagram-sztori háttérszínének megváltoztatásához szükséges lépéseken, amelyek segítségével szemet gyönyörködtető és vonzó vizuális tartalmat hozhat létre, amely megkülönbözteti Önt.

Az Instagram Story háttérszínének megértése

Az Instagram Stories használata hatékony módja annak, hogy kapcsolatba lépjen a közönséggel, és kitűnjön a tömegből. A magával ragadó történet egyik kulcseleme a háttérszín.

A háttérszín fontosságának és a közönség elköteleződésére gyakorolt ​​hatásának megértése elengedhetetlen a lenyűgöző Instagram-történetek létrehozásához.

A háttérszín jelentősége az Instagram történetekben

Az Instagram Story háttérszíne meghatározza a tartalmad hangját és hangulatát. Érzelmeket válthat ki, üzeneteket közvetíthet, és megragadhatja a közönség figyelmét.

A gondosan megválasztott háttérszín fokozhatja történetének vizuális vonzerejét, és emlékezetesebbé teheti azt. A történetek tengerében a különálló háttérszín kiemelheti a tartalmat, és maradandó benyomást hagyhat maga után.

Amint az alábbiakban látható Jaime Shine az év pantone színét használta az IG történet hátterében.

Hogyan hat a háttérszín a közönség elköteleződésére

Az Instagram-sztorid háttérszíne jelentős szerepet játszik a közönség elköteleződésének befolyásolásában. A különböző színek eltérő pszichológiai hatással vannak a nézőkre.

Például a meleg színek, mint a piros és a narancs, sürgősség vagy izgalom érzését kelthetik. Azonban a hideg színek, mint a kék és a zöld, nyugalmat és nyugalmat idézhetnek.

Olvasni:  Szakértők felvétele: Hogyan találjuk meg platformunk 3%-os tehetségét

A színek pszichológiai hatásának megértésével stratégiailag használhatja a háttérszíneket, hogy konkrét válaszokat váltson ki a közönségből. A jól megválasztott háttérszín magával ragadhatja a nézőket, és arra ösztönözheti őket, hogy interakcióba lépjenek az Ön történetével. Ez végső soron magasabb elköteleződési mutatókhoz vezet.

A háttérszínek erejének kihasználásával vizuálisan lenyűgöző Instagram-történeteket készíthet, amelyek felkeltik a közönség figyelmét, és jelentőségteljes elkötelezettséget teremtenek.

Háttérszín megváltoztatása az Instagram Storyban

Mielőtt közzétesz egy Instagram-történetet, érdemes megbizonyosodnod arról, hogy a háttered kiemelkedik. A dinamikus és szemet gyönyörködtető háttér segíthet tartalmainak felkelteni a figyelmet és lekötni a közönséget.

Az Instagram számos módot kínál a háttér testreszabására, beleértve a színpaletta használatát és az egyéni háttérképek feltöltését.

Útmutató lépésről lépésre a háttérszín megváltoztatásához

  1. Nyissa meg az Instagramot: Koppintson a profilikonjára, vagy csúsztassa jobbra az otthoni hírcsatornán az Instagram történet kamerájának eléréséhez.
  2. Készítsen vagy válasszon egy fényképet vagy videót: Készítsen új fényképet vagy videót, vagy válasszon egyet a fényképezőgép tekercséről felfelé csúsztatással.
  3. Válassza ki a Rajzeszközt: Ha megvan a fénykép vagy a videó, koppintson a rajzeszközre (a toll ikonra) a képernyő tetején.
  4. Válasszon egy színt: Érintse meg és tartsa lenyomva bármelyik színt a képernyő alján található palettán a színopciók teljes spektrumának megjelenítéséhez.
  5. Módosítsa a háttérszínt: A háttérszín megváltoztatásához érintse meg és tartsa lenyomva bárhol a képernyőt, amíg meg nem telik a kiválasztott színnel.

Az Instagram színpaletta funkcióinak felhasználása

Az Instagram széles színválasztékot kínál a palettáján. Lehetővé teszi a tökéletes háttérszín kiválasztását a tartalom kiegészítéséhez.

Az élénk árnyalatoktól a finom pasztellszínekig a színpaletta lehetővé teszi, hogy kifejezze kreativitását, és fokozza történetei vizuális vonzerejét.

Egyedi háttérképek feltöltése

A színpaletta használata mellett az Instagram lehetővé teszi egyéni háttérképek feltöltését is történeteihez. Ennek a funkciónak a kihasználásával még jobban személyre szabhatja tartalmait. Megteheti, ha fényképeket, grafikákat, zenét vagy mintákat használ történetei hátterében.

Olvasni:  Útmutató a fordítási projekt sikeréhez

Ez végtelen lehetőségeket kínál egyedi és magával ragadó vizuális narratívák létrehozására, amelyek rezonálnak a közönséggel.

Most már nagyon szeretem az új zenei funkciót, ahol a dalszöveget hozzáadhatod Instagram-történetképeidhez.

Tippek a háttér kiemeléséhez

Kontrasztos színek használata

Amikor háttérszínt választ az Instagram-sztorijához, válasszon kontrasztos színeket, hogy tartalmait feldobja.

Például, ha az alany piros ruhát visel, válasszon kontrasztos zöld vagy kék hátteret. Ez az éles kontraszt felhívja a figyelmet a történetére, és vizuálisan vonzóvá teszi a közönség számára.

Szöveg és matricák beépítése

A háttér javítása érdekében fontolja meg szöveg és matricák beépítését. Ez nem csak kontextust ad a történethez, hanem dinamikusabbá teszi a hátteret is.

Játsszon a különböző betűtípusokkal és matricastílusokkal, hogy megtalálja azt a kombinációt, amely kiegészíti a tartalom általános esztétikáját.

Szűrők és effektusok hozzáadása

A háttér kiemelésének másik hatékony módja az Instagram szűrőinek és effektusainak a használata. Kísérletezzen finom szűrőkkel, hogy javítsa a háttér színeit, vagy adjon hozzá lenyűgöző hatásokat, amelyek igazodnak a történeted témájához.

Ezért ezek a funkciók egy közönséges hátteret szemet gyönyörködtető hátterévé alakíthatnak tartalmaihoz.

Történetek hozzáadása a kiemelésekhez

Ha Instagram-történeteket adsz hozzá a kiemelt eseményekhez, akkor a legjobb, legvonzóbb tartalmaidból válogatott gyűjteményt készíthetsz, amelyet követőid könnyen elérhetnek.

Ha történeteket ad hozzá a kiemelt eseményekhez, növeli a tartalom láthatóságát és hosszú élettartamát, így a szokásos történetek szokásos 24 órás élettartamán túl is elérhetővé válik.

Ez új követőket vonzhat, és a jelenlegieket jobban leköti a profilja. Végső soron kiterjesztheti az elérést és növelheti a platformra gyakorolt ​​általános hatását.

A kiemelt történetek lehetővé teszik, hogy hatékonyabban mutasd be márkádat vagy személyes identitásodat, ami nagyobb elköteleződéshez és szélesebb körű eléréshez vezethet az Instagramon.

Olvasni:  A digitális marketing fejlődése Indiában

Harmadik féltől származó alkalmazások egyedi hátterek létrehozásához

Amikor Instagram-történeteidet kiemelni kell, a harmadik féltől származó alkalmazások megváltoztathatják a játékot. Olyan alkalmazások, mint az Unfold, Over és A Canva sablonok széles választékát kínálja és testreszabási lehetőségek egyedi és szemet gyönyörködtető hátterek létrehozásához.

Ezek az alkalmazások előre elkészített terveket, grafikákat és lefedéseket biztosítanak, amelyek segítségével fokozhatja Instagram-történeteinek vizuális vonzerejét.

Szerkesztőeszközök használata a hátterek javítására

A harmadik féltől származó alkalmazások mellett az Instagramon belüli szerkesztőeszközök használata magasabb szintre emelheti a háttérben történő testreszabást. Az olyan funkciók, mint a szűrők, a színbeállítások és a rajzeszközök pontos testreszabást és kreativitást tesznek lehetővé.

Az ezekkel az eszközökkel való kísérletezés segíthet összefüggő és tetszetős esztétikát elérni Instagram-történetei számára.

Következtetés: Hogyan változtassuk meg a háttérszínt az Instagram Storyban, hogy kiemelkedjünk

Összefoglalva, az Instagram-sztori háttérszínének megváltoztatása egyszerű, de hatékony módja annak, hogy tartalmai kitűnjenek. Az ebben a bejegyzésben vázolt lépések követésével könnyedén testreszabhatja Instagram-történetének háttérszínét, hogy jobban illeszkedjen a márkához, vagy egyszerűen csak szemet gyönyörködtetőbbé tegye a tartalmat.

Ennek a funkciónak a használata növelheti az elköteleződést, és vizuálisan vonzóbbá teheti történeteit a közönség számára. Kísérletezzen tovább a különböző színekkel és kombinációkkal, hogy megtalálja a tartalmaihoz és stílusához legmegfelelőbbet.

Tűnjön ki, és tegyen hatást Instagram-történeteivel azáltal, hogy kihasználja a háttérszín testreszabásának erejét.

Játszottál már különböző színű hátterekkel Instagram-történeteidhez? Alig várom, hogy magam is kipróbálhassak néhányat ezek közül, miután megvizsgáltam a különféle módokat, amelyekkel a történeteket még jobban kiemelhetem.

Végül szeretném hallani az IG színháttérrel kapcsolatos tapasztalatait az alábbi megjegyzésekben.

GYIK: A háttérszín megváltoztatása az Instagram Story-kérdésekben

Hogyan változtathatom meg az Instagram történetem háttérszínét?

Olvasni:  15 e-mail marketing KPI, amelyet minden marketingszakembernek tudnia kell

Az Instagram-történet háttérszínének megváltoztatásához először készítsen vagy töltsön fel egy fényképet vagy videót. Ezután érintse meg a rajzeszközt a képernyő tetején. Ezután válassza ki a jelölőt, válasszon egy színt a színpalettáról, majd érintse meg hosszan a képernyőt, hogy a teljes háttér kitöltse a kiválasztott színnel.

Használhatok egyéni színt az Instagram sztori hátteréhez?

Igen, használhat egyéni színt az Instagram sztori hátteréhez. A rajzeszköz és a jelölő kiválasztása után érintse meg és tartsa lenyomva a paletta bármely színét, hogy további színbeállításokat jelenítsen meg. Ezután húzza az ujját a színválasztó körül, hogy egyéni színt válasszon a háttérhez.

Hozzáadhatok színátmenetes hátteret az Instagram történetemhez?

Igen, hozzáadhat színátmenetes hátteret Instagram-történetéhez. A rajzeszköz és a jelölő kiválasztása után érintse meg és tartsa lenyomva a paletta bármely színét, hogy további színbeállításokat jelenítsen meg. Ezután érintse meg a kétszínű színátmenet ikont, hogy színátmenetes hátteret alkalmazzon történetéhez.

Módosíthatom az Instagram-történetembe feltölteni kívánt fotó háttérszínét?

Igen, megváltoztathatod az Instagram-történetedbe feltölteni kívánt fotó háttérszínét. Egyszerűen válassza ki a fényképet a fényképezőgép tekercséből, koppintson a rajzeszközre, válassza ki a jelölőt, válasszon ki egy színt a palettáról, majd érintse meg hosszan a képernyőt, hogy a háttér kitöltse a kiválasztott színnel.

Vannak korlátozások egy Instagram-történet háttérszínének megváltoztatására?

Az Instagram-történetek háttérszínének megváltoztatására nincs konkrét korlátozás. Fontos azonban annak biztosítása, hogy a háttérszín kiegészítse a tartalmat, és fokozza a történet általános vizuális vonzerejét.

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott